FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 28 sep 2018, 15:14

Odović: Najviše me boli što nismo igrali svoju igru, nadam se dobroj utakmici protiv GOŠK-a

Uoči susreta 12. kola Premijer lige BiH u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef struke Milomir Odović, te prvotimac Asim Zec.

Milomir Odović je istakao kako je najvažnije da svoju ekipu vrati na psihološkom planu, a da će već na utakmici protiv GOŠK-a pokazati dobru partiju.

- U ovom trenutku moram reći da mi je prvi cilj da se što prije psihički vratimo u normalno stanje. Nadam se i poprilično dobro mi je izgledalo na treningu. Tek onda možemo jednostavno analizirati ozbiljno ekipu GOŠK-a koja je znamo namučila i Sarajevo i Slobodu i to imamo u vidu. Vidjet ćemo ko im igra, a ko ne, ali u svakom slučaju nakon ovakve utakmice protiv Slobode, najvažnije nam je da se vratimo u normalno stanje. S igračima smo razgovarali i svjesni su svega šta se događa i šta se događalo na utakmici. Nadam se da ćemo poslije tih preduzetih mjera i ova dva treninga biti potpuno spremni za jednu dobru utakmicu, rekao je Milomir Odović i nastavio:

- Mi smo imali sreću pa nismo poraženi u ovoj utakmici. Ja realno gledam stvari, ali naravno mogli smo pobijediti u ovakvoj utakmici. Rezultat utakmice i naša slaba igra, posebno to što smo unatoč svemu što smo poduzeli prije utakmice, bili spriječeni da igramo svoju igru. To me najviše boli. Nadam se da ćemo sada igrati ono što igramo, vjerujem u ove igrače, vjerujem da će tek tada doći do izražaja individualni kvalitet i timski kvalitet.

Odović se dotakao i sastava za naredni meč, te je govorio o povratku Sinana Ramovića u tim.

- Bilo je zaista previše slabih igrača u posljednjoj utakmici. Nastojat ćemo da osvježimo ekipu jer su se neki igrači vratili, a istovremeno da imamo kontinuitet i naravno da smo pod imperativom, ali Željezničar je manje više u svim utakmicama ide na pobjedu. Imali smo lakše okolnosti, ali je ovo utakmica u kojoj moramo ući maksimalno ozbiljno, prevazići psihološke probleme sa prethodne utakmice i jednostavno pokazati kvalitet, dobru igru i ne sumnjam da će doći i rezultat. Neki ljudi bliski klubu, ne direktno nego oko, imaju svoje neko mišljenje, ali ja razgovaram sa Ramovićem i on je zaista kvalitetan igrač i nećemo ništa rizikovati, poštovat ćemo ono što kaže struka, a vjerujem da će na prvoj pauzi se priključiti timu toj takmičarskoj ekipi. Treba ga isprobati, on to sigurno može, vidjeti mu najbolju ulogu, kako funkcioniše sa ovim igračima i da svoj neosporan kvalitet podredi timu, zaključio je šef struke FK Željezničar.

Medijima se obratio i Asim Zec koji ističe da ekipa mora pružiti maksimum kako bi stigli do pobjede.

- Kao što je šef rekao cilj je pobjeda i da izađemo iz mini krize, a to možemo samo maksimalnim zalaganjem, da budemo svi ko jedan, da pobijedimo i idemo dalje iz utakmice u utakmicu, istakao je Asim Zec.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 sep 2018, 16:15

Admir Adžem dolazi na čelo Željinog omladinskog pogona

Kako saznaje naš portal, u Željezničaru se uskoro očekuje promjena na čelu omladinskog pogona. Admir Adžem je sve dogovorio sa upravom kluba i u budućnosti će biti direktor omladinskog pogona, gdje se kao trener ranije iskazao.

Haris Alihodžić, koji je do sada obavljao funkciju prvog čovjeka omladinskog pogona u narednom periodu će biti generalni menadžer kluba.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 28 sep 2018, 18:15

Od nedelje ima da gledate novog,snaznijeg,brzeg,srcanijeg,efikasnijeg Zelju.Od nedelje gazimo i necemo zijanit iducih 10 tekmi.Spremi te se za novog Zelju.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 sep 2018, 18:30

Imal funkcije na kojoj Alihodzic nije bio
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Topnikus
Kontakt:

Post Postao/la Topnikus » 28 sep 2018, 19:34

Nije istina. Haris ostaje na istoj funkciji. Ado ce dobiti neko mjesto al ne zna se jos koje tacno. Dobro Ado ima skim I kafu popit koliko je prepotentan. Covjece kad si toliko kvalitetan nadji klub slobodan si. Ma jock u mjestu tapka I to je to.

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 28 sep 2018, 20:36

Dobrodosao Adžeme nazad u plavu porodicu. Ado voli klub i mjesto mu je u Želji.

honiljoze1921
Kontakt:

Post Postao/la honiljoze1921 » 29 sep 2018, 10:00

Pročitah sad negdje da neće biti produžen ugovor sa Bogijem, nadam se da je tako i da odlazi u januaru

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 sep 2018, 12:23

Dobrodosao nazad Adzeme, ti si dokazani strucnjak za rad sa djecom i mjesto ti je u omladinskom pogonu.

Ja sam upravo uzeo kartu, i ja idem taman da ispadnemo u kantonalnu, a i ostali se trebaju zapitati?!? Kada ne ide i kada je tesko, bas nas tada klub treba najvise.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 29 sep 2018, 14:46

Ode nam u Januaru najbolji stoper ikad ove lige Bogi :( :plac:
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 sep 2018, 17:59

Lazni mostarci - sloboda 2:0

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 sep 2018, 18:01

A gle, jel te to čudi

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 sep 2018, 18:02

Miske nemoramo bit jaci 20% nego 50 % jer izgleda protiv nas svi igraju 150% od Krupe Radnika Slobode Celika a jos i derbi.Pa nama je najlakse igrat sa Zrinjskim i Sirokim.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 sep 2018, 18:07

A kako mi nemamo nikad motiva, vazda protivnik motivisan, a mi talašika. U situacijama kad nam trebaju pobjede za titulu, naši igrači se ko sline vuku na terenu. Kaže Nalić neku noć ovako dobar teren na Grbavici je motiv gostujućim ekipama, pa kako nama to nije motiv. Moraš gatat hoće li se na dan utakmice naši igrači fino naspavat, doručkovat, daje li im žena pi.čke pa da tek onda raspoloženi izađu na teren.

ManijakSaGrbavice
Kontakt:

Post Postao/la ManijakSaGrbavice » 29 sep 2018, 18:19

Jesu li zavrsili sa hibridom

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 sep 2018, 19:16

Braco sve si u pravu,ali nije do nas mislim navijaca jer imaju podrsku.Pa sjeti se Krupe pa sad Kaknja ja bi ujedo ali izgleda da to nasim nije dovoljno.Razmazeni,nema pravog vodje tima da zagalami.Odovic je super ali izgleda da pojedini ne jebu nikog ni 5 % nema veze ko je trener.To znaci da imaju ledja,neko ih stiti ko je veci i od nas i od trenera.

Djuroje
Kontakt:

Post Postao/la Djuroje » 29 sep 2018, 19:23

Po danasnjem treningu moglo se vidjeti da ce Rodin i Bakrac biti na klupi.Dok ce Bogi i Osmankovic igrati...

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 sep 2018, 21:15

Ja bih iskreno volio da neko prostudira 2 organizovana napada Radnika i da ih ovi nasi slagirani i uspavani veznjaci pokusaju iskopirati. Ljudi su u 4 poteza razmontirali kompletan vezni i zadnji red pitarcica.

@Alipasino
Brate, ocigledno je da ima truhlih jabuka koji miniraju ekipu, ali Odovic im je zadnja stanica - ili leti uprava ili par pickica iz ekipe, trece nema!!!!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 sep 2018, 23:02

Sta ti je razlika u fizickoj spremi moze se viditi na ovoj utakmici pitara. Kad strucnjak(Jeleskovic) spremi ekipu, i kad lik kojem je to prvi ozbljniji posao to uradi( ovaj nas majstor).

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 29 sep 2018, 23:06

irfo je napisao/la:Sta ti je razlika u fizickoj spremi moze se viditi na ovoj utakmici pitara. Kad strucnjak(Jeleskovic) spremi ekipu, i kad lik kojem je to prvi ozbljniji posao to uradi( ovaj nas majstor).
Nije on kriv.Njemu su rekli da se igra 2x30 minuta.
💩💩

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 30 sep 2018, 10:33

Nece nas valjda i Gosk nadigrat

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 50 gostiju.