FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 27 sep 2018, 10:22

Asimetric je napisao/la:Ja ne razumijem kako neko nakon loseg rezultata moze kriviti Misimovica pa taj covjek je toliko toga dobrog uradio za Zelju da mu svi redom trebate lizati supak pogledajte stadion prije dvije godine i sada, i sta sada on kriv sto su igraci qurac i sto vi mislite da ste Real i da trebate sve redom da gazite. Pa ne ide to bas tako jednostavno stvar je u tome da se Zeljo vise ne bori samo sa Zrinjskim sada se bori sa jos 4 kvalitetne ekipe koje nece spustiti gace kad dodju na Grbavicu a kada Zeljo ide u goste svi ce poginuti da ga pobijede od Goska pa nadalje jer ne igra ime, ne igra stadion igraju igraci koji su obicni placenici i koje samo zanima stanje na racunu boli njega kurrac za Zelju i za svaki drugi klub u BiH. Sam Misimovic je rekao moras imati 20% kvalitetniji ekipu od ostalih da bi bio prvi, a od kojih igraca je sastavljen Zeljo od prosjecnih igraca koji godinama hljeb zaradjuju u ovoj jadnoj ligi. I sta sad sad vam zao ko biva Ode da se jadan ne nasekira zbog losih igara a Krcmarevicu ste psovali sve zivo jer je sa istom ekipom imao isto tako jadne rezultate i da tada nisu bili krivi igraci neko Krcmarevic jedini krivac. Prizivali ste Odu i u startu kazali Oda je nasa legenda sta god da bude on nece biti kriv jer je on vojnik kluba kako rekošte a ja sam tada rekao da ce i pod Odovicem biti losih igara ali zbog toga sto je on Milomir Odovic drzat cemo ga kao malo vode na dlanu jer on ko biva vojnik kluba haha a nije tamo neki anonimus iz Srbije, a na kraju krajeva si su oni u 5 grama. Zakljucak cijele ove price jeste da ne mogu razumijeti navijace koji pod jednim trenerom krive trenera za neuspjeh dok pod drugim trenerom (vojnikom kluba) krive igrače a sve u razmaku od dva mjeseca.
Ne ulazim u krivicu misimovica oko igraca ali jel on dovodio ublehe od trenera?

Koji bolan jadni zeljo? Imali naskuplji tim u historiji? Zakaric,crnov, lendric, krpic, zeba itd....i sa svim tim parama i cudima uzeli jedan kup...

Kriv ne kriv postoji nesto sto se zove odgovornost. Ako nakon godina promjenis 10 trenera 160 igraca i sve isto bude podnesi ostavku kao moralni cin...
=\_1921_/=

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 sep 2018, 11:14

biceDUPLA je napisao/la:Kad Saban igra imamo igraca manje. Vece sline nisam vidio. Kad gos ne pocne slino mi cemo uzeti. Cim malo igramo pasove ato kaze oda i ekipe stanu...juce Veci vraceno 756 lopti i ljudi kao traze krivca. Stabote vi na gol i izbijajte loptu 90 min. Sto svaka lopta ide nazad????
Lazes. Saban je i sinoc bio dobar poredeci ostatak ekipe, prije toga ponajbolji ako ne racunamo Kakanj.
Hajdar je sinoc pokazao zasto ne igra, nabio kila, u igri nikakav.
Dosta ljudi ma kompleks Sabana ko zna zbog cega, tovare malcu sto treba i sto ne treba.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

manijakKladusa
Kontakt:

Post Postao/la manijakKladusa » 27 sep 2018, 11:19

mislim da nece trebati puno da kvazi navijaci pocnu prozivati odu, a sto nam igraci igraju ko na terminu, nikom nista.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star, al voljet cu i tad Zeljezncar.

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 27 sep 2018, 11:31

Izvještaj sa utakmice

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 sep 2018, 11:53

Od svih igraca cini mi se da jedino Sinisa shvata sta znaci igrati za Zelju.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 27 sep 2018, 12:59

A vidi cuda nije iz naseg pogona.Nego je nedimvi nekog mladjeg da je neka klasa, nigdje veze pogotovo ovi Sehici.Onaj udje lopte se prepo,Saban previse mehak, Hajdarevic trci ali fudbalsko znanje nula,Sehici za sad truba, jedino
Dacic ali mozda neki igrac ali nikakva klasa,talenat poput Bajica i Hadziohmetovics ni na mapi.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2018, 13:30

Mi bez Pavića, GOŠK bez Hasanhodžića i Raguža. Koga umjesto Pavića stavit

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2018, 14:30

Imamo mi dobar roster za titulu, drugo je što mi od one utakmice protiv Krupe na terenu ne ličimo ni na šta. Oda i stručni štab moraju naći način kako da razdrmaju ekipu i vratimo dobru igru. Ljudi ba nemojte me ubjeđivati da sad naši konkurenti imaju neku širinu, a mi eto sve blećke iz druge federalne na klupi imamo. Pogledajte jučer Zrinjskom klupe: Čirjak, Miketek, Hajralahović, Eman Marković, Pezer itd. Nema šta igračina do igračine, sve igrači prevage. Ali u qrcu. Eh još recimo oduzmeš im i te sa klupe kao što nama fale Sinan, Jazvić i Veseli, pa onda bi i njima juniori na klupi bili. Pisao sam ovo milion puta ali i sad ću: Zrinjski godinama osvaja titulu sa igračima poput Pezer, Čirjak, Perišić, Bekrić koji kod nas nije mogao meda i slično. Dovedu nekakvog **** Petraka iz druge hrvatske u prvih 11 i opet osvajaju. Pogledaj Slobode jučer i prvih 11: debeloguzi Said koji nekoliko sezona nije igrao ozbiljan fudbal, Alispahić isto na kojeg sam zaboravio da postoji dok nije došao u Slobodu. Adžem, Vidović i Pršeš prošle godine u federalnoj igrali, Hadžanović u Vitezu. ALI, ljudi su znali šta hoće i šta da rade na terenu sinoć, kompaktno i čvrsto. Djelovali su kao TIM i kada tako igraš nije bitno jel' ti igrač došao iz federalne ili belgijske lige. A mi ko raštimani orkestar, niko ne zna gdje se nalazi uopšte. Mi nismo tim i zato imamo ovo za rezultat.

Nama fale Jazvić, Ramović i Veselinović plus Arežina i Vranješ "suspendovani". To bi druga klupa bila da nije situacija sa ovim nabrojanim kakvim jeste. Eto i da su prva trojica nabrojanih tu, te izuzmemo Arežinu i Vranješa to je opet fina klupa: Fejzić, Osmanković, Dacić, Hajdarević, Ramović, Veselinović, Jazvić. Plus tu su opet mladi Šehići, Osmanović te Bogi i Ćeman. Jedina pozicije koje su po meni upitne su bekovske jer još ne znamo jesu li Eldar i Aldin Šehić spremni da zamjene Pavića i SInišu, dok se za špica i možemo snaći jer tu vazda mogu uletiti Zec i Zajim.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 27 sep 2018, 17:40

braco je napisao/la:Nama fale Jazvić, Ramović i Veselinović plus Arežina i Vranješ "suspendovani". To bi druga klupa bila da nije situacija sa ovim nabrojanim kakvim jeste. Eto i da su prva trojica nabrojanih tu, te izuzmemo Arežinu i Vranješa to je opet fina klupa: Fejzić, Osmanković, Dacić, Hajdarević, Ramović, Veselinović, Jazvić. Plus tu su opet mladi Šehići, Osmanović te Bogi i Ćeman. Jedina pozicije koje su po meni upitne su bekovske jer još ne znamo jesu li Eldar i Aldin Šehić spremni da zamjene Pavića i SInišu, dok se za špica i možemo snaći jer tu vazda mogu uletiti Zec i Zajim.
Svih pet koji fale su vezni igrači.
U napadu nemamo alternativu,za bekove također.
Ne kažem da je to razlog za lošije rezultate,ali će doći na naplatu kad-tad.

Loš potez je bio nepotpisivanje Ubiparipa,ne vjerujem da je tražio mnogo više nego što mu je nuđeno.
A za slučajeve tipa 'Stanić' suvišno je trošiti riječi.
💩💩

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 27 sep 2018, 17:43

Ku?ac je ovo roster za titule, mozda kada bi se gledalo po platama koje primaju u realnosti to je nesto sasvim drugacije. Kao prvo ekipa koja ima Blagojevica kao glavnog veznog igraca koji pokrece akcije i djeli te lopte i kljucne pasove ne moze biti konkurent za titulu sve i da u napadu igra Messi a ne Zajmovic i Zec jer taj Blagojevic da postoji neka statistika bi sigurno bio igrac sa najlosijim procentom tacnih dodavanja na protivnickoj polovici od svih igraca, a cesto grijesi i na nasoj.

Problem Zeljeznicara nisu treneri, vec retardirana uprava koja veze o fudbalu nema, njihovi pogresni transferi nas skupo kostaju, skola ocito vise ne daje ni solidne mlade igrace i treba se zapitati ko je kriv sto ej to tako? Najgore od svega je sto ako se udje u neku ozbiljniju krizu ponovoce Milimetar okriviti trenera i otjerati ga i dovesti novog zrtvenog jarca i tako u krug dok svim navijacima ne pukne film.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 27 sep 2018, 17:51

Asimetric je napisao/la:Ja ne razumijem kako neko nakon loseg rezultata moze kriviti Misimovica pa taj covjek je toliko toga dobrog uradio za Zelju da mu svi redom trebate lizati supak pogledajte stadion prije dvije godine i sada, i sta sada on kriv sto su igraci qurac i sto vi mislite da ste Real i da trebate sve redom da gazite. Pa ne ide to bas tako jednostavno stvar je u tome da se Zeljo vise ne bori samo sa Zrinjskim sada se bori sa jos 4 kvalitetne ekipe koje nece spustiti gace kad dodju na Grbavicu a kada Zeljo ide u goste svi ce poginuti da ga pobijede od Goska pa nadalje jer ne igra ime, ne igra stadion igraju igraci koji su obicni placenici i koje samo zanima stanje na racunu boli njega kurrac za Zelju i za svaki drugi klub u BiH. Sam Misimovic je rekao moras imati 20% kvalitetniji ekipu od ostalih da bi bio prvi, a od kojih igraca je sastavljen Zeljo od prosjecnih igraca koji godinama hljeb zaradjuju u ovoj jadnoj ligi. I sta sad sad vam zao ko biva Ode da se jadan ne nasekira zbog losih igara a Krcmarevicu ste psovali sve zivo jer je sa istom ekipom imao isto tako jadne rezultate i da tada nisu bili krivi igraci neko Krcmarevic jedini krivac. Prizivali ste Odu i u startu kazali Oda je nasa legenda sta god da bude on nece biti kriv jer je on vojnik kluba kako rekošte a ja sam tada rekao da ce i pod Odovicem biti losih igara ali zbog toga sto je on Milomir Odovic drzat cemo ga kao malo vode na dlanu jer on ko biva vojnik kluba haha a nije tamo neki anonimus iz Srbije, a na kraju krajeva si su oni u 5 grama. Zakljucak cijele ove price jeste da ne mogu razumijeti navijace koji pod jednim trenerom krive trenera za neuspjeh dok pod drugim trenerom (vojnikom kluba) krive igrače a sve u razmaku od dva mjeseca.
Jok Odovic je kriv, on je sve ove igarce doveo u klub citav roster po njegovoj Zelji napravljen nista Miske nije kriv on je graditelj :rol: :rol: Yebote kad se ovako padobranci pojave tj. botovi po zadatku, pa ko je kriv ako ne uprava? Ko je doveo te igrace sto su qrac? Izmjenio sto trenera i igraca i nikad nista ne fukncionise pa mozda vise i nije do trenera? Mijenjaju se treneri ko carape a svake godine isto i kaze nije Milimetar kriv, jer ipak treba vremena da se sve poslozi ipak je ovo Engleski Premiership pa ti trebaju godine planiranja i uigravanja da se osvoje. Ovo je yebena BiH liga u kojoj tri godine dominira poluorganizovan klub Zrinjski, dakle Zrinjski koji je i za uslove ovih prostora poluozbiljan i organizovan klub tri sezone dominira, toliko o sposobnosti tog Misketa. Jedino sto su oni dobro uradili je sto su fino izmuzli uefu, kanton, opstinu za radove na stadionu. Ovo sto je napravljeno ne bi bilo moguce bez pomoci sa strane a ovdje se predstavlja ko da je licno Misimovic veliku lovu nabavio i finansirao sve.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2018, 19:31

Goosman je napisao/la:
braco je napisao/la:Nama fale Jazvić, Ramović i Veselinović plus Arežina i Vranješ "suspendovani". To bi druga klupa bila da nije situacija sa ovim nabrojanim kakvim jeste. Eto i da su prva trojica nabrojanih tu, te izuzmemo Arežinu i Vranješa to je opet fina klupa: Fejzić, Osmanković, Dacić, Hajdarević, Ramović, Veselinović, Jazvić. Plus tu su opet mladi Šehići, Osmanović te Bogi i Ćeman. Jedina pozicije koje su po meni upitne su bekovske jer još ne znamo jesu li Eldar i Aldin Šehić spremni da zamjene Pavića i SInišu, dok se za špica i možemo snaći jer tu vazda mogu uletiti Zec i Zajim.
Svih pet koji fale su vezni igrači.
U napadu nemamo alternativu,za bekove također.
Ne kažem da je to razlog za lošije rezultate,ali će doći na naplatu kad-tad.

Loš potez je bio nepotpisivanje Ubiparipa,ne vjerujem da je tražio mnogo više nego što mu je nuđeno.
A za slučajeve tipa 'Stanić' suvišno je trošiti riječi.
Ma jeste da su vezni, ali opet je razlika kad sa klupe uđu Veseli, Ramović i Jazvić u odnosu na sinoć kad su ušli Dacić, Hajdarević i E. Šehić. Za špica već rekoh, ne bih imao ništa protiv da se još jedan doveo ali tu bar mogu Zajmović i Zec uletit, dok smo na bekovima nayebali ako se ispostavi da Šehići nisu još "dorasli" da zamjene Sinišu i Pavića kad treba.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 sep 2018, 19:41

Ja ću opet ponoviti, mi itekako imamo roster za titulu, al' u ovom momentu nemamo kvalitetnih zamjena zbog povreda i suspenzija, to se ne može nadoknaditi nikako.

Volio bih i ja da mi imamo 40 igrača u rosteru al' to je nemoguće, iako će sada neko reći otpusti Vranješa i umjesto njega dovedi dva-tri igrača koji će imati ukupnu platu kao on sam. Ma ne može to tako, neće niko kvalitetan doći da sjedi na klupi, ili će biti nezadovoljan i 'minirati' ekipu ili će izgledati kao drvo na terenu zbog nezalaganja.

Eto Ubiparip, vi stvarno mislite da smo mi sebi mogli dopustiti da u rosteru imamo Ubiparipa i Krpića i da neko od njih dvojice bude rezervna opcija i da dadne sve od sebe kada uđe? To jednostavno nije moguće.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 27 sep 2018, 19:49

Aha imamo roster za titulu hahaha pa nismo je osvojili kada su nam krila bili Stevanovic i Zakaric a u spicu prvi strijelac lige Lendric a sada sa Zajmovicem, Zecom i Krpicem kao imamo roster za titulu aha hau jes no sto bi rekli...

Ma ne ne moze, u Realu jedan Asensio i Isco ulaze sa klupe planetarne zvijezde jebote ali kod nas je nemoguce da neko od dvojca Krpic/Ubiparip bude na klupi :lol:

Ova uprava je nesposobna i tacka, djabe uvode ove brojace jer jos malo pitam se koga ce brojati? i termini su im odlicni za tekme svaka cast pola 9, temperatura kad vjetar zapuse i u minusu, smrzno sam se ko **** razmislicu iduci put mada sam na 99% domacih utakmica...

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 27 sep 2018, 19:53

braco je napisao/la: Ma jeste da su vezni, ali opet je razlika kad sa klupe uđu Veseli, Ramović i Jazvić u odnosu na sinoć kad su ušli Dacić, Hajdarević i E. Šehić. Za špica već rekoh, ne bih imao ništa protiv da se još jedan doveo ali tu bar mogu Zajmović i Zec uletit, dok smo na bekovima nayebali ako se ispostavi da Šehići nisu još "dorasli" da zamjene Sinišu i Pavića kad treba.
Zec da ima malo bolju tehniku bio bi ekstra krilni,a mogo bi i na špica.Nekada stvarno djeluje ko muha bez glave.
A Zajmoviću je završnica na nivou pionira.
Protiv Radnika je svaki napad kontra uradio,kad treba dodat on šuta,i obrnuto.
Vjerovatno u nekoj od narednih utakmica će Odović morati sa njima u napadu kombinovati,pa ćemo vidjet.

Šehićima treba pomalo davati priliku,ali to nije moguće jer svaku utakmicu do samog kraja strahujemo za bod ili dva.
💩💩

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 sep 2018, 23:09

japa je napisao/la:Aha imamo roster za titulu hahaha pa nismo je osvojili kada su nam krila bili Stevanovic i Zakaric a u spicu prvi strijelac lige Lendric a sada sa Zajmovicem, Zecom i Krpicem kao imamo roster za titulu aha hau jes no sto bi rekli...

Ma ne ne moze, u Realu jedan Asensio i Isco ulaze sa klupe planetarne zvijezde jebote ali kod nas je nemoguce da neko od dvojca Krpic/Ubiparip bude na klupi :lol:

Ova uprava je nesposobna i tacka, djabe uvode ove brojace jer jos malo pitam se koga ce brojati? i termini su im odlicni za tekme svaka cast pola 9, temperatura kad vjetar zapuse i u minusu, smrzno sam se ko **** razmislicu iduci put mada sam na 99% domacih utakmica...
Pa imaš brate Krpića koji nije ništa slabiji golgeter od Lendrića, a Stevanovića i Zakarića nikada nismo imali zajedno u optimalnoj formi, prvo smo imali Miru pa onda Zakarića.

Sada imaš širi igrački kadar nego zadnje dvije-tri sezone, odnosno u ovim momentima nemaš zbog raznih okolnosti, al' uopšteno gledajući roster stvarno ne vidim da smo igrački slabiji nego prethodnih sezona. A da ne govorim što sada imamo najbolje moguće rješenje na klupi, ako izuzmemo Osima.

Pa naravno da ne može, porediš neuporedivo. Niko od igrača u ovoj ligi nije pravi sportista i pravi profesionalac, pogotovo profesionalac, ili barem 90% igrača. Većini njih je maksimalni domet ova liga (bar trenutno) i svi oni misle da moraju i trebaju igrati i da su najbolje opcije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 27 sep 2018, 23:38

Raonffa je napisao/la:
japa je napisao/la:Aha imamo roster za titulu hahaha pa nismo je osvojili kada su nam krila bili Stevanovic i Zakaric a u spicu prvi strijelac lige Lendric a sada sa Zajmovicem, Zecom i Krpicem kao imamo roster za titulu aha hau jes no sto bi rekli...

Pa imaš brate Krpića koji nije ništa slabiji golgeter od Lendrića, a Stevanovića i Zakarića nikada nismo imali zajedno u optimalnoj formi, prvo smo imali Miru pa onda Zakarića.

Sada imaš širi igrački kadar nego zadnje dvije-tri sezone, odnosno u ovim momentima nemaš zbog raznih okolnosti, al' uopšteno gledajući roster stvarno ne vidim da smo igrački slabiji nego prethodnih sezona. A da ne govorim što sada imamo najbolje moguće rješenje na klupi, ako izuzmemo Osima.

Pa naravno da ne može, porediš neuporedivo. Niko od igrača u ovoj ligi nije pravi sportista i pravi profesionalac, pogotovo profesionalac, ili barem 90% igrača. Većini njih je maksimalni domet ova liga (bar trenutno) i svi oni misle da moraju i trebaju igrati i da su najbolje opcije.
Bolji je od Krpica u nekim segmentima u nekim nije. Naravno da ih nismo imali i nismo mogli jer su oba najbolja kao desno krilo ali Zakaric i van optimalne forme je bolji od Zajmovica i Zeca, pogotovo ovog drugog ovaj Zajmovic ce nekad nekoga i proci, Zec ne moze nikoga. Iako smo jaci nazad, ova ekipa je ili ista ili losija od te tada a opet nismo bili prvaci tako da sam siguran da necemo ni ove, volio bi da se varam ali tako je. Podrzavam trenera nema njegove krivice niti je birao igrace niti je prosao pripreme, ali vjerujem kad ponestane zrtvenih jaraca da ce i on doci na tapetu nesposobnjakovicima koji vode klub.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 sep 2018, 23:46

japa je napisao/la: Bolji je od Krpica u nekim segmentima u nekim nije. Naravno da ih nismo imali i nismo mogli jer su oba najbolja kao desno krilo ali Zakaric i van optimalne forme je bolji od Zajmovica i Zeca, pogotovo ovog drugog ovaj Zajmovic ce nekad nekoga i proci, Zec ne moze nikoga. Iako smo jaci nazad, ova ekipa je ili ista ili losija od te tada a opet nismo bili prvaci tako da sam siguran da necemo ni ove, volio bi da se varam ali tako je. Podrzavam trenera nema njegove krivice niti je birao igrace niti je prosao pripreme, ali vjerujem kad ponestane zrtvenih jaraca da ce i on doci na tapetu nesposobnjakovicima koji vode klub.
Zakarić nas jeste vukao u jednom dijelu sezone, al' nije nenadoknadiv igrač, isto kao što nije bio ni Miro, a neki su baš zakukali kada je on otišao. Uvijek ispliva neko novi i po meni gubitak titula u zadnje dvije sezone je najmanje bio do igračkog kadra, isto kao što će biti i ove sezone ako opet ispušimo titulu.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 27 sep 2018, 23:55

Naravno da nije nenadoknadiv ali ako su mu zamjene Zec i Veselinovic onda definitivno jeste...gubitak titula jeste bio i do igrackog kadra izmedju ostalog, realno nema ovdje neke kvalitete, pogotoov u veznom redu i krilima a ti djelovi terena su najbitniji za igru koju zeli Odovic. Ne mozes ti titulu osvojiti sa Jovanom Blagojevicem ko kreatorom, da tu umjesot njega imamo igraca klase onog Tomica mi bi bili 25% bolja ekipa nego sada i uzeli bi dvije titule od ove tri Zrinjskog, samo da smo njega imali u veznom redu.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 28 sep 2018, 12:46

Ne moze se bez kvalitenog veznog reda /mislim na polutke koje grade igru, daju zadnji pas i zabijaju iz drugog plana,a to su sada Blagojevic i Curjuric/ imati ozbiljan rezultaat ni u ligi BiH... Opet kazem - mora postojati dobra alternativa za njih dvojicu. Nema igrackog napretka bez konkurencije za mjesto u timu....Pogledajre kako smo i zasto izgubili bodove od Krupe i Slobode , a (umalo) i od Radnika. Kada se branimo igramo daleko od covjeka. Nasi halfovi i uopste zadnji red stoje po dva metra od igraca koji prima loptu. Onda ga puste da se okrene licem prema golu i tu pocinju problemi. Odovic , kad kaze da igramo sa strahom, o tome i prica. Zadnji red se ne usudjuje da izadje na 40 metara od gola, vec se stacionira na 20. Onda su nam linije razvucene kao jufka, ulaze nam izmedju linija i kupe lopte, pa se cini kao da ih ima vise u polju. Curjuric zna da gurne loptu ali je spor i nije u stanju da spintom stigne igraca kada mu odnese koptu. Ako bolje pogledate, vidjecete da naš neosporno najjaci vezni igrac- vuce noge kada trci. Za Balgojevica je neko dobro rekao da ima probleme sa pasovima prema naprijed. A bez stalnog protoka lopte nema igre sa bokova. Bekovi ne stizu da ukrste sa krilima, jer, kako sam vec napisao, zadnji red stoji na 20, a ne na 40 metara od naseg gola. Tren se moa skratiti na 20-25 metara izmedju linije - od zadnje od najisturenijeg . I ko tu nadjaca eto ga pred golom. Timovi koji to ne znaju stoje na 20 metara, u krilu golmana kao sto to nasi igraci rade. I zato imas problema d aiznes loptu na protivnicku polovinu, i otuda nabijanje lopti preko centra, jer nam je prednji igrac po 40-50 metara od halfa.

To je mentalitet seoske lige. Ziheraski stil u glavama igraca. Zbog tog i svi ti porazi zadnjih godina. Ne vjeruju da su spodobni da dobiju kada moraju. I ne vjeruju s pravom. Jer, nisu sposobni! Trener moze da im prica da jesu koliko god hoce, ali nema dovoljno igraca sa petljom, a i brzih. Zato kada se dovodi igrac mora se gledati njegova motivacija i radne navike i brzina. I kod juniora se to mora gledati.

Sta moze ovaj tim? Pa da bude medju tri recimo. Pod uslovom da pocnud a mijenjaju nacin igre, da skracuju teren i da dovedemo ili izmislimo nekog, za nase uslove, bas dobrog veznjaka "pakera". I rezevnog spica. Meni je sistem igre vazniji od titule. Zadržavanje igrackog kadra, pustanje slabog viska tipa Zec, Vranes,vec matori Bogicevic, enkih juniora za koje ej jasno da nikad anece biti ni za prvog tima (iam jos timova neka igraju). Dovesti uvijek maskimalno 2-3 pojačawe ali stvarno pjačanje. Ne vise od toga. Pobjeda u subotu je vazna zbog trenera. I zbog mira u kuci.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.