NK Široki Brijeg
- Evolve
- Kontakt:
Re: NK Široki Brijeg
Neznam da je to ikad poslje zaživilo na neki drugi način, zanimljivo u svakom slučaju, klub kao danas je osnovan 1948 godine pod imenom Borak.
NK Široki Brijeg
- UstanikSBII
- Kontakt:
Ma pomaknuti ćemo i mi na 1932, kao Dinamo recimoEvolve je napisao/la:Neznam da je to ikad poslje zaživilo na neki drugi način, zanimljivo u svakom slučaju, klub kao danas je osnovan 1948 godine pod imenom Borak.

DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Veci mit od srpske povijestiPiazzaGrande je napisao/la:U susret derbiju:
...Razvoj nogometa na području Širokog Brijega vezan je za razdoblje između dva svjetska rata. Tako je nekoliko uglednih građana i zagrijanih sportaša u kolovozu 1932. godine odlučilo pokrenuti nogometne aktivnosti u Širokom Brijegu. Pošto tada Širokobriježani nisu imali vlastiti klub dio najvatrenijih ljubitelja nogometa išao je na utakmice u Mostar gdje su pratili uspjehe HŠK Zrinjski. Za pomoć kod osnivanja vlastitog kluba upravo su se obratili Plemićima koji su im odmah izašli u susret. Naime, HŠK Zrinjski ustupio je kompletnu dokumentaciju kako bi Širokobriježani mogli prepisati pravila, a što je bilo nužno predočiti uz pristupnicu tadašnjem nogometnom Podsavezu. Skupina zagrijanih Širokobriježana odlučila je novoosnovanom klubu prvotno dati naziv LAŠK, što je skraćenica od Lištički amaterski športski klub. Koliko su bili aktivni u svom naumu svjedoči činjenica da su u kratkom vremenskom roku uspjeli napraviti uređeno nogometno igralište te su okupili petnaestak nogometaša, od kojih je bilo i nekoliko kvalitetnijih igrača koji su svojevremeno nastupali za HŠK Zrinjski i sarajevski SAŠK. Kako bi se odužili Mostarcima, u Širokom Brijegu planirana je svečanost 8. rujna 1932. godine u sklopu koje su Širokobriježani u svojoj prvoj utakmici pred domaćom publikom željeli ugostiti upravo HŠK Zrinjski. Aktivnosti oko osnivanja nogometnog kluba u Širokom Brijegu i radovi na uređenje travnjaka nogometnog igrališta privlačili su veliku masu zainteresiranih koji su redovito dolazili pratiti treninge budućeg kluba. Konstituirajuća skupština održana je 21. kolovoza 1932. godine u Širokom Brijegu s koje su vlastima poslana pravila na odobrenje. Nazočio je veliki broj zainteresiranih Širokobriježana koji su tada odlučili da svoj nogometni klub nazovu HŠK Frankopan. Na skupštini je odmah upisano 80 podupiratelja, od kojih je njih 15 službeno osnovalo klub. Predsjednik kluba postao je Marko Zadro, potpredsjednik Jure Zeljko dok su za tajnike odabrani Josip Penavić i Mirko Markotić. Blagajnik je bio Stipica Galić, a odbornici: dr. Grubešić, Drago Penavić, Frano Matijević, Toma Paradžik i Ivan Kvesić. Revizori: Šćepa Galić i Šimun Buntić. Pročelnik je bio Josip Penavić, a kapetan momčadi Joža Čurić. Za trenera je HŠK Zrinjski Širokobriježanima ustupio svog odličnog igrača i tada kapetana momčadi Splićanina Duju Vlaka koji je djed poznatog dinamovca Marijan Vlaka. Kompletna imena uprave HŠK Frankopana navodimo kako bi širokobriješki sportski kroničari mogli kontaktirati obitelji utemeljitelja kluba te kako bi pokušali doznati što se dalje dešavalo sa osnovanim klubom pošto nije poznata njegova daljnja sudbina. Također nije poznato je li odigrana utakmica HŠK Frankopan-HŠK Zrinjski odnosno je li ŠK Frankopanu uopće odobreno djelovanje...
Bilo bi dobro kada bi se pojavio jos neki dokument ili kakva fotografija iz prasnjavih albuma koji bi jos malo rasvijetlili ovu lijepu pricu, ako ima netko od sirokobrijezana koji ovo cita a potomak je gore nabrojanih ljudi...

Salim se naravno,al ja evo prvi put cujem ovu pricu. Bilo.bi zanimljivo saznati ima li istine u ovome
SAMO ŠIROKI!
-
- Kontakt:
Ima na hercegovini.info ovaj Nino Rotim sa ekipom prikuplja informacije iz davne prosloslosti o HSKZ ,vjerujem da je istina nebi lik izmisljo dosta dobrih stvari je vec iscupo,a i realno ta nije nista lose u ovome
-
Upravo tako, u tekstu su navedena imena i prezimena ljudi sa Sirokog koji su ucestvovali u osnivanju kluba..GradKamena2 je napisao/la:Ima na hercegovini.info ovaj Nino Rotim sa ekipom prikuplja informacije iz davne prosloslosti o HSKZ ,vjerujem da je istina nebi lik izmisljo dosta dobrih stvari je vec iscupo,a i realno ta nije nista lose u ovome
Uostalom vjerujem da ce sirokobrijeski nogometni kronicari iscupati jos koji podatak u vezi ove zanimljive price..
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- Evolve
- Kontakt:
Iako je Zrinjski pred vratima Pecare, još uvijek mnogi u klubu i oko kluba pričaju o nedjelji na Koševu i utakmici protiv Sarajeva (0:0).
Na "jelovniku" su dvije teme - perfidno i navijačko suđenje Dragana Petrovića i neprijateljsko ozračje u gledalištu na Koševu, kao i ponašanje pojedinih igrača i čelnika Sarajeva, posebice Emira Hodžića, predstavnika kluba, i nogometaša Mersudina Ahmetovića.
Neprijateljstvo
- Bio sam u gledalištu, sve vidio i čuo. Toliko neprijateljstva, primitivizma, šovinističkih uvreda i uzvika protiv "Lištičana, ustaša, ubojica", i čega sve ne, nisam dosad nikada vidio na jednoj sportskoj priredbi. Da se onako urlikalo i vrijeđalo na Pecari, sigurno bi se podigli Savez, politika, mediji, udruge. Ovako ništa, jer očito nije isti tretman kao onih koji naprave svinjariju na drugim stadionima. U jednom trenutku jedan je nasilnik utrčao na travnjak. A ni sudac Perović, ni delegat, ni itko od službenih osoba nije trepnuo. Petrović je morao prekinuti utakmicu, ali to mu nije palo na pamet. Kao što nije ni opomenuo Hadžića kad je došao pred trenersku klupu Širokoga i htio nasrnuti na trenera Gocu Sedloskog. Po završetku utakmice Sedloskog je pokušao napasti i razjareni igrač Sarajeva Mersudin Ahmetović. Jedva su ga zaustavili igrači Širokoga i suigrači. I to je prošlo bez isključenja ili opomene
Na "jelovniku" su dvije teme - perfidno i navijačko suđenje Dragana Petrovića i neprijateljsko ozračje u gledalištu na Koševu, kao i ponašanje pojedinih igrača i čelnika Sarajeva, posebice Emira Hodžića, predstavnika kluba, i nogometaša Mersudina Ahmetovića.
Neprijateljstvo
- Bio sam u gledalištu, sve vidio i čuo. Toliko neprijateljstva, primitivizma, šovinističkih uvreda i uzvika protiv "Lištičana, ustaša, ubojica", i čega sve ne, nisam dosad nikada vidio na jednoj sportskoj priredbi. Da se onako urlikalo i vrijeđalo na Pecari, sigurno bi se podigli Savez, politika, mediji, udruge. Ovako ništa, jer očito nije isti tretman kao onih koji naprave svinjariju na drugim stadionima. U jednom trenutku jedan je nasilnik utrčao na travnjak. A ni sudac Perović, ni delegat, ni itko od službenih osoba nije trepnuo. Petrović je morao prekinuti utakmicu, ali to mu nije palo na pamet. Kao što nije ni opomenuo Hadžića kad je došao pred trenersku klupu Širokoga i htio nasrnuti na trenera Gocu Sedloskog. Po završetku utakmice Sedloskog je pokušao napasti i razjareni igrač Sarajeva Mersudin Ahmetović. Jedva su ga zaustavili igrači Širokoga i suigrači. I to je prošlo bez isključenja ili opomene
NK Široki Brijeg
Pa evo ako su pokušali nešto 1932., očito nisu uspjeli. Ja ova imena koja su ovaj LAŠK osnovali ili šta već nisam vidio u monografiji NK Široki Brijeg, a niti imena koja su pokrenula to 1932. se uopće ne spominju kao osnivači kluba 1948. pod nazivom Borak, ako sam dobro upratio niti jedno ime nije u osnivačkom dijelu sadašnjeg NK Široki Brijeg. Tako da mi to djeluje kao da su neki koji su možda navijali za Zrinjski pokušali u Širokom Brijegu napraviti nešto slično. Na kraju nije zaživjelo očito.PiazzaGrande je napisao/la:Upravo tako, u tekstu su navedena imena i prezimena ljudi sa Sirokog koji su ucestvovali u osnivanju kluba..GradKamena2 je napisao/la:Ima na hercegovini.info ovaj Nino Rotim sa ekipom prikuplja informacije iz davne prosloslosti o HSKZ ,vjerujem da je istina nebi lik izmisljo dosta dobrih stvari je vec iscupo,a i realno ta nije nista lose u ovome
Uostalom vjerujem da ce sirokobrijeski nogometni kronicari iscupati jos koji podatak u vezi ove zanimljive price..
It's better when it's live
Goce najavio da bodovi ostaju na Pecari, nadam se da će se tako postavit i na terenu 

Samo istegnuće lista,protiv Zelje bi mogao vec biti spremanMario94 je napisao/la:Za mrsu izgleda gotova sezona
Samo jedno ime
Opet teorije zavjere, da ja razmišljam kao pojedinci sa ovog foruma nikada ali baš nikada ne bih došao blizu stadiona a kamoli na istom navijao za NK.
I sad će kao ispasti pametni nakon što utakmica završi bilo kojim scenarijem. Ako pogode bit će "jesam vam rekao" a ako ne pogode bit će
I sad će kao ispasti pametni nakon što utakmica završi bilo kojim scenarijem. Ako pogode bit će "jesam vam rekao" a ako ne pogode bit će

104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
-
- Kontakt:
Meni se cini da i mi i vi imamo problema sa kartonima i ozljedama da bi nam moglo falit po 4-5 igraca.
To je vise zayebancija na racun Sarajlija. Kad bi mi stvarno pustili utakmicu ja na Pecaru vise krocio nebikksiroki je napisao/la:Opet teorije zavjere, da ja razmišljam kao pojedinci sa ovog foruma nikada ali baš nikada ne bih došao blizu stadiona a kamoli na istom navijao za NK.
SAMO ŠIROKI!
Tko vam fali, tko je upitan?GradKamena2 je napisao/la:Meni se cini da i mi i vi imamo problema sa kartonima i ozljedama da bi nam moglo falit po 4-5 igraca.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Takodjer, slazem se.since1948 je napisao/la:To je vise zayebancija na racun Sarajlija. Kad bi mi stvarno pustili utakmicu ja na Pecaru vise krocio nebikksiroki je napisao/la:Opet teorije zavjere, da ja razmišljam kao pojedinci sa ovog foruma nikada ali baš nikada ne bih došao blizu stadiona a kamoli na istom navijao za NK.
Al tko zna, davno smo ih puštali da ne ispadnu što nebi opet

Jel se prodalo kako karata zna li netko? Valjda nece braate i jug popunit
Android je napisao/la:Tko vam fali, tko je upitan?GradKamena2 je napisao/la:Meni se cini da i mi i vi imamo problema sa kartonima i ozljedama da bi nam moglo falit po 4-5 igraca.
"Opet imamo probleme sa zdravstvenim biltenom. Opet je bilo ozljeda. Pero Stojkić je ozlijedio vrat i ne računamo na njega jer ne želimo reskirati u ovakvoj utamici. Ni on ne smije ući u rizik i ne može se računati na njega. Ne računamo ni na Galića koji je zadobio udarac u tetivu u Tomislavgradu. Bekić ima probleme sa zadnjom ložom, kartonirani su Čirjak i Stanić kojem je također napuknuo nos". - Pročitajte više na: https://www.****/sport/nogomet/ ... ulu/270126
Nemamo koga provocirat kad nema Pere

Solidno prodano, ništa spektakularno. A ako napune i jug tko nam je kriv?sb1996 je napisao/la:Takodjer, slazem se.since1948 je napisao/la:To je vise zayebancija na racun Sarajlija. Kad bi mi stvarno pustili utakmicu ja na Pecaru vise krocio nebikksiroki je napisao/la:Opet teorije zavjere, da ja razmišljam kao pojedinci sa ovog foruma nikada ali baš nikada ne bih došao blizu stadiona a kamoli na istom navijao za NK.
Al tko zna, davno smo ih puštali da ne ispadnu što nebi opet![]()
Jel se prodalo kako karata zna li netko? Valjda nece braate i jug popunit

Teorije zavjera ne treba ni komentirati

It's better when it's live
Što se tiče juga,može se to puno bolje odraditi kao i neki veći klub: Dinamo,Osijek..
Koliko znam ništa ne košta staviti par plakata i objava i organizirati druženje na mostu s par igrača,postaviti stol s ulaznicama i par artikala i prodavati dan-dva prije utakmice.
Isto tako ima više škola po Širokom,posjetiti škole podjeliti ulaznice školarcima,sigurno bi se pojedinima i svidilo i nastavilo dolaziti na naredne utakmice..al ima ljudi koji se bave o tom,moje mišljenje je da to može puno bolje
Koliko znam ništa ne košta staviti par plakata i objava i organizirati druženje na mostu s par igrača,postaviti stol s ulaznicama i par artikala i prodavati dan-dva prije utakmice.
Isto tako ima više škola po Širokom,posjetiti škole podjeliti ulaznice školarcima,sigurno bi se pojedinima i svidilo i nastavilo dolaziti na naredne utakmice..al ima ljudi koji se bave o tom,moje mišljenje je da to može puno bolje
Samo jedno ime
Ko nam je kriv kad smo grad pozera i laznih moralista sa 0 osjecaja za lokalpatriotizam. Bitno nek se ode u subotu na Poljud...
P.S Moram posebno pohvaliti teren, kako je los bio na pocetku sezone ovo sad je cisto savrsenstvo. Opet su ljudi odradili strasan posao
P.S Moram posebno pohvaliti teren, kako je los bio na pocetku sezone ovo sad je cisto savrsenstvo. Opet su ljudi odradili strasan posao

SAMO ŠIROKI!
Kani se ti Poljudasince1948 je napisao/la:Ko nam je kriv kad smo grad pozera i laznih moralista sa 0 osjecaja za lokalpatriotizam. Bitno nek se ode u subotu na Poljud...

...