FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mnogo bi bolje bilo i za klub i za igrace da je ova utakmica izgubljena... Umjesti da odes u Kakanj,u startu pokazes da ce biti tvrdo, odsjeces im svaku pomisao da napadnu i sacekas dvije prilike da rijesis utakmicu. Tako se to radi protiv ovakih timova...Umjesto toga , igraci odigraju mekano, puste Mladost da se rastrci kao da je Barselona, vezni red i krila ne pomazu odbrani..Gdje je tu zelja da se dobije? Gdje su tu mu.a? Kakav god bio tim, koliko god ne klupi nema igraca - sve to ne opravadava ovakvu igru. Mekanu, isprepadanu na momente i sporu...Igraci su ovo odigrali jadno..
Par pitanja za klub: Ako se odustalo od Vranjesa sta on sada radi i za sta dobija platu? Ako je Arezina na izlaznim vratima sta se radi na planu dovodjenja ozbiljnog veznog igraca, jer ova dvojica Blagojevic, a pogotovo Curjuric su na disajnim aparatima? Nema igre bez veznog reda.
Ali, prije svega igraci. Sramota je da profesionalci tesku disu na 60 odsto sezone u ovakvoj ligi. Da nemaju koncentracije da uzmu tri boda u Kaknju. Sta ce biti na Kosevu ili u Mostaru ili u Bijeljini? Sem Stevanovica, i to zbog napadackih stvari, niko ne zasluzuje ni jedinicu.
Par pitanja za klub: Ako se odustalo od Vranjesa sta on sada radi i za sta dobija platu? Ako je Arezina na izlaznim vratima sta se radi na planu dovodjenja ozbiljnog veznog igraca, jer ova dvojica Blagojevic, a pogotovo Curjuric su na disajnim aparatima? Nema igre bez veznog reda.
Ali, prije svega igraci. Sramota je da profesionalci tesku disu na 60 odsto sezone u ovakvoj ligi. Da nemaju koncentracije da uzmu tri boda u Kaknju. Sta ce biti na Kosevu ili u Mostaru ili u Bijeljini? Sem Stevanovica, i to zbog napadackih stvari, niko ne zasluzuje ni jedinicu.
- svrakino1921
- Kontakt:
Mi smo 2 gola dali u gostima
Svi protiv nas
Ovaj bod je bonbona
Svi protiv nas
Ovaj bod je bonbona
Dali 2, a vala ko da nisu nijedan. Nosi ih vise u pm. Svake sezone ista prica.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
+1LjoZee je napisao/la:Dali 2, a vala ko da nisu nijedan. Nosi ih vise u pm. Svake sezone ista prica.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Hahahahahahahhahahahaga...svrakino1921 je napisao/la:Mi smo 2 gola dali u gostima
Svi protiv nas
Ovaj bod je bonbona
Oj je*em ti led placenicki!
Hahahahahaha...
-
- Kontakt:
Ovo nije liga u kojoj ce Mladost da uzme bodove Sarajevu, Zrinjskom....Nije ovo neka jaka liga u kojoj moze svako da dobije svakoga.. Da jeste, ne bi mi smetalo 2:2 u Kaknju. Ali svi oni ce da nakantuju tu Mladost i kuci i na strani , a oni odu tamo i jedva uzmu bod! Ovjde se gube dragocjeni bodovi koje moras da uzimas. Mentalitet igraca je bitan kada ga dovodis u klub. Jako bitan. Nije dovoljno da zna samo da sutne vec i koliko je ambiciozan, kakve su mu radne navike. Veliko je pitanje sta ovi igraci mogu u srijedu protiv Slobode ili bilo koje ekipe. Pola njih niti je fizicki spremno niti imaju glavu spremnu da izdrzi pritisak. Odovicu zamjeram sto nije rigidniji i sto ne kaznjava.
Dovedite ozbiljnog veznog igraca za pocetak! Bez odlaganja.
Dovedite ozbiljnog veznog igraca za pocetak! Bez odlaganja.
Opet se ponovila utakmica kao i protiv Krupe, previše opušteno i nonšalantno na terenu, pogotovo sredina terena i pogotovo Šabanadžović koji je po mom mišljenju bio najgori danas.
Ne možeš ti sebi dopustiti da izlaziš visoko, a ne krećeš se i budeš statičan, onda ne možeš ni kontrolisati igru niti možeš spriječavati i vraćati se nazad kada protivnik ima kontranapad, znači meni baš flash tekma na Krupu.
Čurjurić dok je imao snage i igrao je, vratio se jedno deset puta nazad po loptu jer Anela nije bilo nigdje, što je tuga nešto si rotirao ekipu a upravo taj Anel odigrao 180 minuta u 3-4 dana. Sami smo sebi skočili u stomak sa suspenzijama Vranješa i Arežine (za prvog zasluženo, drugi manje više, al' ne radi se to u sred sezone, to je problem) + Ramović povreda + dva rezervna krila ti povrijeđena, znači nemaš izmjene, kad ubacuješ dva juniora u situaciji gdje ganjaš rezultat, onda znaš da nemaš širinu u kadru i to je danas bila činjenica.
Bodom suštinski nisam nezadovoljan, pogotovo u situaciji gdje smo dva puta gubili, a vrlo lako se moglo desiti da smo prvi poveli i možda bi sada pričali drugačije, al' to je fudbal jbg.
Skupiti snage, dobiti iduće tri na Grbavici do pauze i vjerujem da ćemo na pauzi opet biti prvoplasirana ekipa.
VTŽ!
Ne možeš ti sebi dopustiti da izlaziš visoko, a ne krećeš se i budeš statičan, onda ne možeš ni kontrolisati igru niti možeš spriječavati i vraćati se nazad kada protivnik ima kontranapad, znači meni baš flash tekma na Krupu.
Čurjurić dok je imao snage i igrao je, vratio se jedno deset puta nazad po loptu jer Anela nije bilo nigdje, što je tuga nešto si rotirao ekipu a upravo taj Anel odigrao 180 minuta u 3-4 dana. Sami smo sebi skočili u stomak sa suspenzijama Vranješa i Arežine (za prvog zasluženo, drugi manje više, al' ne radi se to u sred sezone, to je problem) + Ramović povreda + dva rezervna krila ti povrijeđena, znači nemaš izmjene, kad ubacuješ dva juniora u situaciji gdje ganjaš rezultat, onda znaš da nemaš širinu u kadru i to je danas bila činjenica.
Bodom suštinski nisam nezadovoljan, pogotovo u situaciji gdje smo dva puta gubili, a vrlo lako se moglo desiti da smo prvi poveli i možda bi sada pričali drugačije, al' to je fudbal jbg.
Skupiti snage, dobiti iduće tri na Grbavici do pauze i vjerujem da ćemo na pauzi opet biti prvoplasirana ekipa.
VTŽ!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MocMahale444
Ma volim te Zeljo to je 100% ali sramota sta pojedini igraci rade.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Dat im da sad guraju bus, a da u njemu budu Sinisa, Oda i mali Dacic. Da Bog da vam Bog jednom pamet dao da i mi uzivamo u zivotu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ja sam se pomirio sa ovim već, ekipa koja ponekad bljesne i to je to.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Hocemo titulu, a nadigraju nas krupa, mladost i radnik, o cemu vise pricat?
Sta kaze miske moramo 20% jaci bit, a mi nismo ni od ovih srednjih ekipa jaci
Ostaje nam da navijamo za napredak u infrastrukturi jer ocito od titule nema nista
Sta kaze miske moramo 20% jaci bit, a mi nismo ni od ovih srednjih ekipa jaci
Ostaje nam da navijamo za napredak u infrastrukturi jer ocito od titule nema nista
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Još krov i sezona uspješna, tako kažu pojedinci...
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- svrakino1921
- Kontakt:
Nisam placenikSNSa je napisao/la:Hahahahahahahhahahahaga...svrakino1921 je napisao/la:Mi smo 2 gola dali u gostima
Svi protiv nas
Ovaj bod je bonbona
Oj je*em ti led placenicki!
Hahahahahaha...
- grbavicka1921
- Kontakt:
Ne možeš ti s ovakvim (ne)rosterom napadati titulu. Imaš prvu postavu i to je to.
Da ne govorim ne dao Bog da se Krpa sjebe ili Blagoje ili Ivan.
Počeli smo se zadovoljavati svakih par godina osvajač kupa i to je to.
Žao mi Ode.
Da ne govorim ne dao Bog da se Krpa sjebe ili Blagoje ili Ivan.
Počeli smo se zadovoljavati svakih par godina osvajač kupa i to je to.
Žao mi Ode.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Bakrač fenomenalan po meni, naravno uz Stevanovića, ostali ispodprosječni.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Naša djeca nas **** Hiroš asistira Atajiću a Sadiković majstorskom asistencijom uposli Anđušića
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Jedva sam upratio igru danas, navijao sam kao da mi je 17 a ne 30 godina.
1. Fizicka sprema je 80% danasnjeg fudbala i Odoviceve fudbalske filozofije, tako da dok to ne popravimo - mrka kapa.
2. Roster - danas jednostavno nisi imao koga ubaciti da okrene rezultat, s tim da bih pohvalio Dacica zbog mangupskog gola.
3. Sabanadzovic je veliki talenat i dijete zna igrati lopte, ali a ovakvom konatitucijom on nema sta da trazi protiv seljackih ekipa- Hajdar bi danas pocistio ove seljake kao i npr. Dino Hasanovic
)
4. Za mene je kompletna zadnja linija odigrala dobro, druga je stvar sto vezni red nije imao srca i muda da pritisne ove nase odbjegle sinove - tj da im onemoguce bilo kakvo razmahivanje.
5. Sulejman Krpic - bice jos ovakvih utakmica gdje ce ga neki jablan ili ti ga seljak zatvoriti - to bi po pravilu trebala biti velika sansa za nasa krila, a i Zec i Zajmovic su danas imali jako jako puno prostora - morali su to bolje iskoristiti
6. Iako je ovo kontradiktorno, mozda bi nam danas pomogli i Vranjes i Arezina, jedan zbog sigurnosti na lopti a ovaj drugi zbog mozda lucidnog poteza kojim bi se tekma rijesila.
7. Osmanovic me je odusevio danas - udje, uzme loptu i iznese je iz naseg boxa do protivnicke predzadnje linije odbrane. Fizicki je mocniji od Anela a i zna vise sa loptom od Hajdara.
8. Ko god kaze da mi imamo protektorat sudija je jedna sizofrena budala - niti jedan karton nije pokazao ovim seljacima + glupo prekidanje nase akcije iako je linijski sugerirao na pustenu prednost.
9. Emil Velic - da je sudija iole imao neku prisebnost, ovaj seljak je danas trebao dobiti zuti karton u najmanje 5 navrata, mislim da je direktno oduzeo 7 ili 8 minuta aktivne igre svojim valjanjem i odugovlacenjem sa ispucavanjem.
10. U srijedu nam dolazi Sloboda koja je fizicki dosta mocna ekipa, a iz ove mini krize mi jedino mozemo izaci nadljudskim naporima i enormnom kolicinom trke i volje.
Ja u srijedu idem na Grbavicu, necemo i ne trebamo odustati jer je Zeljo smisao zivota.
1. Fizicka sprema je 80% danasnjeg fudbala i Odoviceve fudbalske filozofije, tako da dok to ne popravimo - mrka kapa.
2. Roster - danas jednostavno nisi imao koga ubaciti da okrene rezultat, s tim da bih pohvalio Dacica zbog mangupskog gola.
3. Sabanadzovic je veliki talenat i dijete zna igrati lopte, ali a ovakvom konatitucijom on nema sta da trazi protiv seljackih ekipa- Hajdar bi danas pocistio ove seljake kao i npr. Dino Hasanovic

4. Za mene je kompletna zadnja linija odigrala dobro, druga je stvar sto vezni red nije imao srca i muda da pritisne ove nase odbjegle sinove - tj da im onemoguce bilo kakvo razmahivanje.
5. Sulejman Krpic - bice jos ovakvih utakmica gdje ce ga neki jablan ili ti ga seljak zatvoriti - to bi po pravilu trebala biti velika sansa za nasa krila, a i Zec i Zajmovic su danas imali jako jako puno prostora - morali su to bolje iskoristiti
6. Iako je ovo kontradiktorno, mozda bi nam danas pomogli i Vranjes i Arezina, jedan zbog sigurnosti na lopti a ovaj drugi zbog mozda lucidnog poteza kojim bi se tekma rijesila.
7. Osmanovic me je odusevio danas - udje, uzme loptu i iznese je iz naseg boxa do protivnicke predzadnje linije odbrane. Fizicki je mocniji od Anela a i zna vise sa loptom od Hajdara.
8. Ko god kaze da mi imamo protektorat sudija je jedna sizofrena budala - niti jedan karton nije pokazao ovim seljacima + glupo prekidanje nase akcije iako je linijski sugerirao na pustenu prednost.
9. Emil Velic - da je sudija iole imao neku prisebnost, ovaj seljak je danas trebao dobiti zuti karton u najmanje 5 navrata, mislim da je direktno oduzeo 7 ili 8 minuta aktivne igre svojim valjanjem i odugovlacenjem sa ispucavanjem.
10. U srijedu nam dolazi Sloboda koja je fizicki dosta mocna ekipa, a iz ove mini krize mi jedino mozemo izaci nadljudskim naporima i enormnom kolicinom trke i volje.
Ja u srijedu idem na Grbavicu, necemo i ne trebamo odustati jer je Zeljo smisao zivota.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Koji je klinac Ćurjuriću u posljednje vrijeme?
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ispuhao, fizicka (ne) sprema dolazi do izrazaja. On je majstor i to nema govora, svaku tekmu to i dokaze, ali koja kila viska i ta nesprema je pocela uzimati danak.Rokoko87 je napisao/la:Koji je klinac Ćurjuriću u posljednje vrijeme?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.