FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ceze
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ceze » 18 nov 2012, 15:11

Nidje veze nacisticko salutiranje.
"Novinari", glupi ste.

- Prepun emocija, otrčao sam prema korneru kako bih proslavio rani gol s našim navijačima. Tako često slavim golove. Ja sam potpuno apolitična osoba. Slavlje nakon pogotka nema nikakve veze s događajima oko generala – prenosi Mandžukićevu izjavu Bild.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 18 nov 2012, 18:11

Heh nisam uspio pogledati cijelu utakmicu juce. Nisam citao prethodne komentare jer zelim da vicem i galamim, pogledao sam vecinu u sazecima muka mi neka od ovog 1-1, ne zato sto je to los rezultat vec zbog odnosa pojedinih igraca prema postavitim zadacima. 1-1 nije lose, uredu je i to da se takticki smanji gas da se malo postede prije Valensije jer tu ce mo morati biti na 100% snage da se uzme 1. mjesto u grupi. Poznato je da crvendać ima problem sa ekstemnim bunkerom, ali problem imaju i nasi igraci. Niti jedan od njih nije pokazivao izrazitu volju da se taj bunker probije kroz sredinu i da se trkom zada udarac Nirnbergu. Dolazim do zakljucka da uz trenera i nasi igraci u velikom broju pate od nedostatka kreativnosti tj. idejno su ograniceni. Znaci da zanemarimo trenera i da njega iskljucimo malo iz ove price dodjemo do toga da su nasi igraci malo otupili, da su ili preumorni ili jednostavno ne vide dalje od onog zacrtanog. Kad sam pogledao samo zadnja nasa tri napada u posljednje 2-3 minute,auuu fujj :o .Idemo ko fol po go a nasih 5 igraca na nasoj polovini.
I pored ovog prosipanja bodova insan treba biti zadovoljan, nadati se da ce mo Valensiju rastaviti na proste faktore :mrgreen: .
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 19 nov 2012, 00:47

schweinsteiger je napisao/la:@klare
SALIS SE :o

u odnosu na utakmicu protiv Frankfurta,Javi igra super.
ne znam koje greske ti vidis.
Neka, odgovoriću ti kasnije. :D

Utakmica nije izazvala neko veliko interesovanje iako je derbi, evo barem kod nas ovdje.
Taktički odrađena, čisto čuvanje snage za dosta važnu utakmicu u srijedu(odgovara nam i neriješeno), no ne sumnjamo da će ići na pobjedu.
Nesretno primljen gol, a do kraja utakmice nisu ni imali želje da nešto naprave, a priznati se mora da je domaćin pružio jak otpor(kao i uvijek), tako da je ovaj bod sasvim OK.

Martinez, šta još da kažem sem da lik ne zna igrati lopte.
Lutanje po terenu možemo svesti pod neuigranost, iako je tu već 3 mjeseca :roll: , no dobro, eto navikavanje na novi sistem nek bude.

Eh ono što je razočaravajuće jesu ti dueli, lik je prespor, duela bez faula ne može da dobije, olako mu bježe i ne tako brzi nogometaši,
nepromišljen, koči našu igru, zabušava,
usporava, dok prebaci s jedne noge na drugu, malo je zavrne,
duge lopte dosta spore olako bivaju presječene,
a još pri osnovnim dodavanjima te njegove lopte imaju jako nezgodan felš, tako da naši pri prijemu gube 3 desetinke, što je u ovom fudbalu veliki gubitak.

I da, šta smo to uspjeli otkako je ušao u igru, veliko ništa, igrač manje, Timko je klasa iznad, koliko god neke to bilo sram priznati. ;)
schweinsteiger je napisao/la:sta reci za Kroosa,Alabu onda?
Kroos i Alaba su svoje davno pokazali ;) ,
utakmica slaba, pa šta, već sljedeća će biti na vrhunskom nivou što se tiče s njihove strane,
a ko kaže da Španac vrijedi i 15 znaj da laže, a trenutne igre su na nivou ma da ne kažem,
sreća pa su ostale pozicije ono sama svjetska krema, pa nadoknađuju ovo njegovo,
pa u tim utakmicama ni sa Ottlom ne bi loše izgledali.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 nov 2012, 11:45

ako odigramo sutra dobru utakmicu sa barem remijem shvatiću ovaj remi sa Nirnbergom čuvanje za
važniju utakmicu,ovo u subotu je stvarno bilo bez imalo volje ipak se osjeti kad ne Riberija,a
slažem se i sa kolegom ona j Martinez ja neznam koje su zapravo njegove jake strane volio bih da
mi neko objasni ako može jer tip je stvarno bez veze ja bih njega na stopera ako je moguće...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2012, 13:20

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 nov 2012, 13:42

Nikako da budemo nacisto s tim povredama, taman se jedan igrac oporavi drugi ide na bolovanje.
Ribery je spreman za sutra kao i Gomez kojeg bih zelio gledati od prve minute, ali iskreno sumnjam da ce se to dogoditi. Mozda pola sata ili zadnjih 20 minuta dobije, no vidjecemo.

Crna strana price je povreda Javi-a, za neke ce to biti radosna vijest (nazalost :twisted: ), dok ce za neke biti tuzna jer znaju da ni Gustavo nije u opticaju, tako da ce plavokosi Rus ponovo zauizeti svoje mjesto u prvih 11.

Zelim ovako, pa da tu Valenciu razbacamo. :mrgreen:

-----------------Neuer----------------
Lahm------Truba-----Dante----Alaba
--------Schweini-------Kroos---------
Muller---------Shaqiri---------Ribery
---------------Gomez----------------
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 19 nov 2012, 14:26

Cemu ovolika galama oko jednog sasvim obicnog remija... Daj ba, tise malo, to je stvarno takva nekultura da sam morao djecu u drugu sobu da odvedem :-P

Mec koji toliko nije vazan i za koji se zna da ce biti fizicki naporan nije i ne smije dobiti na vaznosti uoci vrlo vaznog duela LP-a protiv Valencije. Odigrali smo pametno, to je ono sto mi se svidja. Imamo dovoljnu bodovnu prednost u odnosu na konkurente i mozemo odredjivati vlastiti ritam. Oni nesto odmah po Juppu i ovo i ono...
I sam Uli je zadovoljan kako stvari idu. To dokazuje ovaj haj fajv
slika

Bitno je bilo odmoriti igrace i odrzati svjezinu za sutrasnji vrlo vrlo vrlo i jos jednom vrlo (zabranjeno traziti i praviti rijeci/sintakse koji se rimuju sa vrlo) vazan mec...

Sto se ekipe tice, momak je odradio puni trening sa ekipom
slika

Gomez takodjer putuje u Valenciju zajedno sa Toncijem
slika

Boa trenira, ali nedovoljno za polijetanja...

Ocekujem vrlo laganu, ali takticki dosta tesku, mnogo leprsavu i brzu utakmicu sa malo dobrih poteza i presjecanjem sredine i guranjem u vatru poletnih napadaca gdje ce se istaknuti bedemi odbrane...
(sta je pisac htio da kaze) :-)
Sent from my Philips Smart TV.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 nov 2012, 14:47

Bundesliga je napisao/la:Manite se politike ljudi, ako se igraci previse mijesaju tamo gdje im nije mjesto ne morate i vi.

Nego da se dotaknemo jucerasnje tekme.Veliki bavarski derbi, ipak uvijek opravda epitet ovog "veliki" kada se igraju utakmice u Nurnbergu. Druga je prica na Allianz Areni gdje neizvjesnosti gotovo i ne bude. Dakle u Nurnbergu navijaci odnosno simpatizeri ovog kluba se naostre koliko god je to moguce kada se igraju utakmice protiv najljuceg im rivala Bayerna, tako je bilo i juce. Nevjerovatno je koliki se pritisak pravio na suca, koji je naposlijetku i napravio par pogresaka na stetu obje strane. Nego Bayern s onoliko izmjenjenim sastavom je realno tesko mogao do sva tri boda.
Svaka cast Shaqiriu,Rafinhi, pa cak i Tymoschuku ali oni nisu niti blizu klase Ribija,Gustava,Lahma. Za Shaqiria ima vremena od njega bi moglo i nesto postati, ima brzinu jos samo da malo vise podigne glavu i pogleda raspored saigraca bilo bi dobro.

Dakle Bayern u prvom poluvremenu je iskreno bolje stajao nego li u prvih 20 minuta drugog dijela. Pored tog gola Mandzukica, Bayo je imao jos par prilika, a posebno se istice onaj promaseni zicer Rafinhe. Nurnberg s druge strane je takodje imao jednu nesto izgledniju sansu. U drugom dijelu brzi pogodak Nurnberga nakon glupe pogreske Kroosa na nekih 35 metara od svog gola, nakon cega dolazi do dalekometnog suta kog Neuer nije vidio dok nije bilo prekasno, medjutim to ga nikako ne opravdava jer je lopta isla po sredini gola iako je imala cudan efej. Ali ova greska mu se i moze oprostiti s obzirom na sjajnu odbranu nakon suta glavom igraca Nurnberga, gdje je vrlo lako moglo biti 2:1 za Nurnberg. Sem ove odbrane Neuera ja ove sezone od njega pa gotovo nista da nisam vidio kad se tice tih sjajnih intervencija, sve sto je bilo iole ozbiljnije zavrsilo je u golu, a nije bilo mnogo takvih situacija. Ja prvi sam za njega uvijek govorio da moze postati broj jedan na svijetu sto se tice golmana, medjutim od onih njegovih sjajnih refleksa i intervencija je ostalo samo sjajno izlazenje na loptu prilikom kornera, slobodnih udaraca.. Dakle u drugom dijelu je bilo previse nervoze pogotovo kod igraca Nurnberga sto je rezultiralo i crvenim kartonom za ovaj tim. Nakon crvenog kartona falilo je Mario Gomez da koji ubacaj pospremi iza ledja golmana Nurnberga i na kraju je ostalo pravednih 1:1. Jos jednom se vidjelo koliko Ribi znaci za Bayern, zatim Lahm takodje, neshvatljivo je koliko je Rafinha slab u defanzivnim zadacima, Alaba s druge strane nije bio nista bolji.
Na sredini terena Bastian je bio opet koliko toliko solidan, sto se ne moze reci niti za Martineza a niti za Tymoschuka, o Kroosu da i ne govorim. Muller se trudio medjutim i on je bio jako los. Mandzukic pored gola nije niti imao nekih lopti, a Dante i kosonja Buyten su dobro odradili svoj posao.

Nego da pitam sta je s Gustavom je li ga Heynckes samo odmarao ili je u pitanju neka povreda, nisam bas u toku ovih posljednjih dvije sedmice :?: Nevjerovatno je koliko on fali na DMF-u s Bastianom. I manite se tih prica da je Heynckes kriv za ovaj remi, iako dio krivice i on snosi, pa nema smisla da forsira najbolje igrace kada se ima solidna zaliha u Bundesligi dok u Ligi Prvaka predstoji jedna jako bitna utakmica gdje svi oni trebaju biti odmorni i spremni. Pozdrav Bavarci.
Nemas pojma koliko navijacima Bayerna znaci derbi protiv Nurnberga a u Valenciji nam je sasvim isto bod ili pobjeda tako da ja ni malo ne shvacam naseg trenera.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 nov 2012, 14:50

Klare je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:@klare
SALIS SE :o

u odnosu na utakmicu protiv Frankfurta,Javi igra super.
ne znam koje greske ti vidis.
Neka, odgovoriću ti kasnije. :D

Utakmica nije izazvala neko veliko interesovanje iako je derbi, evo barem kod nas ovdje.
Taktički odrađena, čisto čuvanje snage za dosta važnu utakmicu u srijedu(odgovara nam i neriješeno), no ne sumnjamo da će ići na pobjedu.
Nesretno primljen gol, a do kraja utakmice nisu ni imali želje da nešto naprave, a priznati se mora da je domaćin pružio jak otpor(kao i uvijek), tako da je ovaj bod sasvim OK.

Martinez, šta još da kažem sem da lik ne zna igrati lopte.
Lutanje po terenu možemo svesti pod neuigranost, iako je tu već 3 mjeseca :roll: , no dobro, eto navikavanje na novi sistem nek bude.

Eh ono što je razočaravajuće jesu ti dueli, lik je prespor, duela bez faula ne može da dobije, olako mu bježe i ne tako brzi nogometaši,
nepromišljen, koči našu igru, zabušava,
usporava, dok prebaci s jedne noge na drugu, malo je zavrne,
duge lopte dosta spore olako bivaju presječene,
a još pri osnovnim dodavanjima te njegove lopte imaju jako nezgodan felš, tako da naši pri prijemu gube 3 desetinke, što je u ovom fudbalu veliki gubitak.

I da, šta smo to uspjeli otkako je ušao u igru, veliko ništa, igrač manje, Timko je klasa iznad, koliko god neke to bilo sram priznati. ;)
schweinsteiger je napisao/la:sta reci za Kroosa,Alabu onda?
Kroos i Alaba su svoje davno pokazali ;) ,
utakmica slaba, pa šta, već sljedeća će biti na vrhunskom nivou što se tiče s njihove strane,
a ko kaže da Španac vrijedi i 15 znaj da laže, a trenutne igre su na nivou ma da ne kažem,
sreća pa su ostale pozicije ono sama svjetska krema, pa nadoknađuju ovo njegovo,
pa u tim utakmicama ni sa Ottlom ne bi loše izgledali.
:lol: :lol: :lol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 nov 2012, 14:52

anton 1983 je napisao/la:Osnivanje FCBCRO fan kluba!!!
aj da se i ja i ti slazemo u necemu :D
- Karl-Heinz Rummenigge

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2012, 16:09

gerdmuller je napisao/la:
Si se prijavio?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 nov 2012, 16:31

Pa @antune mogli ste bar osvježit stranicu, a ne da ste još u sezoni 11/12. :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2012, 16:34

KSIVLE je napisao/la:
Pa @antune mogli ste bar osvježit stranicu, a ne da ste još u sezoni 11/12. :lol:
YEP, mogli smo , ali nismo ;) Stranica je trenutačno u zastoju po pitanju razvoja...Zasad služi samo da bi se ljudi mogli informirati o fan klubu, a možda se kasnije i ugasi pa samo ostane forum...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 nov 2012, 17:36

anton 1983 je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:
Si se prijavio?[/quo

Nisam jos,kad stignem,kroz koji dan
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 19 nov 2012, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 19 nov 2012, 17:36

Gustavo ide na operaciju prepone ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 nov 2012, 18:19

[youtube][/youtube]

Sila nebeska :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 nov 2012, 18:44

effe_sa je napisao/la:[youtube][/youtube]

Sila nebeska :D :D
:tokralju:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:42, ukupno mijenjano 1 put.
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 nov 2012, 18:49

Postoji li mogucnost da sutra Gomez upise prve minute u CL jer Mandzo apstinira u ovom takmicenju. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2012, 20:47

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 19 nov 2012, 20:52

Sutra ak Bog da ocekujem pobjedu, naravno bit ce tesko, budimo realni i sa Nurnbergom smo odigrali tesko, a kamoli sa Valenciom :) ali pobjeda ce biti nasa ak Bog da :)
FC Bayern !!!!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.