carina je napisao/la:Mogao je Ciro u jednom trenutku skinuti predsjednika republike, a ne savez...Svaka emisija na TV bilo sportska, politicka, bilo kuharska Ciro je bio gost, i slusala se svaka njegova. Bar je znao za razliku od ovoga sada kako zemlja dise, nekad je radio i poteze protiv svoje volje ali za dobrobit repke...Ovaj nije ni sjeo na klupu, a vec je popio kritike iz Republike Srpske i hrvatskog dijela...Ja shvatam da su neki igraci nezamjenjivi i tu se apsolutno slazem, ali da su naprimjer Hasagic, Nadarevic, Muratovic, Rahimic, pa trenutno Ibisevic, Ibricic, nezamjenjivi, ne bih se slozio...Mogao je ubaciti par igraca, koji sigurno ne zaostaju mnogo za njima, a na terenu se i vece razlike u kvaliteti ne osjete a ne nesto drugo...
Ciro je vec i probao, prije nego sto je konacno poljubio zicagu savezu, lobirati Barbarica, koji bi zastupao hrvatske interese jako dobro a za razliku od Ilje je sportski radnik velikih razmjera...Probio je neke barijere koje ovog, ja mislim pretjerano i ne zanimaju, ali nebitno....
Bitno je, kako vi hocete, ucestvovati, pa makar opet ovih 50% BiH i ne ucestvovalo ni na koji nacin u repci...
Sve se moze polako, lagano, planski, a opet mislim da Safet nije za toga, ali eto opet nek vam bude...
Zapravo malo sam otisao sa teme, ali hocu da kazem da trener itekako moze da bude bitan.....Na sve nacine....
@harishp
Ne svidja mi se druze kako sve malo po malo pljujes po Barbi..Za razliku od drugih, njega zanima sta se desava kod nas, a i kad uputi kritiku Safetu, treba je uzeti samo kao kritiku. To sto je rekao Safetu da se Njemacka mogla pobijediti, je istina...Svaka se repka druze moze dobiti i zbog toga se fudbal i igra....
Ma daj ba, koga je Ćiro mogao skinuti !? Jedini koji je mogao biti skinut, a na kraju mu se to i desilo je Ćiro.
I što nije izlobirao?! Zato što je samo selektor i ništa više, nikakav bitan faktor u organizaciji Saveza, odnosno nije imao šta ponuditi onima koji koji o tome odlučuju. Džaba mu i popularnost u narodu kad nema opipljivog uticaja.
Ovdje se spominje i famozno Barbino gostovanje na Hayatu, da i ja mu zamjeram što tad nije tad iznio stvari na čistac, ne zbog toga što vjerujem da bi to nešto bitno promijenilo, to je iluzija. Nego što je narod očekivao od njega da progovori koju, pa i ja sam. Ostavka Pašalića je maksimum koji se mogao dobiti, što je ništa više nego kozmetika. Evo skinut je i Munib, a ko je došao na njegovo mjesto. Baković

Opet čovjek od povjerenja.
Na kraju, ne treba mi selektor da lobira ovo ili ono, nek radi ono za šta je plaćen. Ostali koji žele da se bakću organizacijom Saveza i sl, bujrum, nek sebi lobiraju (
podmažu đe treba ) mjesto preko kantolnalnih i federalnog Saveza za mjesto u I. odboru, na poziciju direktora, sekretara itd. Našem Savezu treba reforma iz korijena, takav proces ne može pokrenuti niko drugi nego ljudi iz sistema, u ovom slučaju da bi srušio sistem moraš biti dio njega. Ostalo je sve šuplja priča.
Kome se ba Sušić zamjerio, i radi čega. Što ne igra po nacionalnom ključu?! O tempora, o mores!

I sad Sušić nacionalista zato što ga zaboli đon koliko ima ovih ili onih u reprezantaciji, a ljudi koji na takvoj praksi insistiraju nisu? Sušić kriv što haman sve što valja iz oba
tabora bira Hr, ili Sr, umjesto BiH?