Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

Hitman22
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la Hitman22 » 06 avg 2023, 22:36

prisonbreak je napisao/la:
06 avg 2023, 22:28
Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 22:25
Celikov model je za izučavanje , odu u najniži rang i vrate se sa skoro istim dugom
Sa skoro istim dugom? Koliki smo imali dug? Koliki sad dug imamo? Prosvjetli nas. Kad vec tako pises
Ne znam iznose a ne traži mi se po netu stari izvještaj vas. Milionski dug je trenutni , a šta je cilj bio? Odete najniži rang pa uštedom idete stepenik po stepenik? Jel to
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 06 avg 2023, 22:40

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 22:25
Celikov model je za izučavanje , odu u najniži rang i vrate se sa skoro istim dugom
Hajd reci tacno koliki nam je dug bio a koliki je sad kad si tako pametan..
Nemoj pisat kad neke stvari nemaš pojma 😉

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 06 avg 2023, 22:41

Pitam tebe evo konkretno? Jeste li zadovoljni potezom i brzinom?
Sloboda je odbila tu opciju jer nebi dobili ništa time osim gubljenja vremena ili stecaj pa od nule
Zadnja izmjena: Hitman22, dana/u 06 avg 2023, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

linethreader
Kontakt:

Post Postao/la linethreader » 06 avg 2023, 22:43

Kratko i jasno: DA!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 06 avg 2023, 22:51

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 22:41
Sloboda je odbila tu opciju jer nebi dobili ništa time osim gubljenja vremena ili stecaj pa od nule
JEDNO VELIKO DA.

Nas trenutni dug je oko 300k. (Ne racunamo reprogram)

A bio je sigurno blizu 2 miliona.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 06 avg 2023, 22:59

Hitman22 je napisao/la:
Evo sad ću tu reci kada se razgovaralo o odlasku u kantonalnu ligu uzimao sam vas za primjer i Želju u dugovima svi ali igraju PL i dalje dugove vraćaju i bio protiv toga znaju evo moji pisao sam na našoj temi to
Ali sad poslije 3 godine mogu reci da je to vrhunski potez bio
Mi smo ovim odlaskom u kantonalnu vratili milionske dugove mnogima
Mi smo ti bili dužni pogrebnom društvu nema restorana u gradu kojem nismo bili dužni da nw nabrajam dalje
A evo kad se vratimo u PL akobogaa znaš koji će nam dug ostat samo za poreze koje vraća grad na 10 god.ko i vi isto
Dakle mi smo mogli igrat 1 ligu FBiH tada ali ne bi mogli vraćat dugove i u ovoj ligi bi samo se borili 10 godina za opstanak
Sto se tice brzine čak msm da se ide i brze nego što se planiralo
A to je zahvaljujući radu naše uprave i borbom za klub
Mi sa ovom upravom da imamo budžet kao vi sto ste imali prošle godine mi bi se borili za Evropu vjeruj mi

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 06 avg 2023, 23:09

prisonbreak je napisao/la:
06 avg 2023, 22:51
Hitman22 je napisao/la:
JEDNO VELIKO DA.

Nas trenutni dug je oko 300k. (Ne racunamo reprogram)

A bio je sigurno blizu 2 miliona.
Pa da je bio 2 miliona, ne bi u kantonu zavrsili. Vratili bi za 2, 3 sezone u prvoj ligi.

Dug kluba u ljeto 2020te nakon ulaska ove uprave je bio oko 15ak miliona KM. Da dobro si cuo 15ak miliona KM. Imas intervjue uprave gdje se iznosila ova cifra u vise navrata.

Ima jos puno puno posla da klub stane na noge, ali da je odlican posao odradjen odlaskom u kanton, jeste. I pored tih 300k ima jos k da se rijesi i to visemilionskih dugovanja ( vik i porezna dodatni dug)
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 06 avg 2023, 23:14

Dobro, čestitam na tome. Jel opcija fuzije bila bolja i čišćenje dugova na nulu pa kretanje od najnižeg ranga ili ranga sa tim nekim klubom npr NK Zenica ili sl.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 06 avg 2023, 23:16

Hitman22 je napisao/la:
Najbolji potez u zadnjih 20 i kusur godina.Po meni ovo je brzina svjetlosti, moja licna ocekivanja su bila da u ovom sad trenutku gdje smo, budemo tek za 5 ili 6 sezona.A sto se tice duga, dug za vik ce biti cime cemo se baviti u narednom periodu.
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 06 avg 2023, 23:18

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 23:14
Dobro, čestitam na tome. Jel opcija fuzije bila bolja i čišćenje dugova na nulu pa kretanje od najnižeg ranga ili ranga sa tim nekim klubom npr NK Zenica ili sl.
Ne. Ne bi niko podrzao klub ako nije onaj Celik iz 1945.

Ne postoji zakonska opcija bankrota kao u italiji ili skotskoj, jer se nadje svako malo neki pametnjakovic i kaze sto niste kao rangers iz zadnje lige bez dugova.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 06 avg 2023, 23:22

Kakve fuzije, o cemu pricas? Sto se vi niste fuzionirali sa Tuzlom? Svaka fuzija ili "stecaj pa kretanje od nule" znacilo bi formalno pravno brisanje kluba, odnosno njegovo postojanje. Nismo i nikad necemo pristati na to, pa makar 20 godina u kantonu igrali. Takvog je stava bila Skupstina tada, takvog je i sada, kada je situacija daleko bolja nego prije tri godine, ali ponavljam, daleko od idealnog.

Trenutno najveci iznos dugovanja otpada na dug za poreze, koji se uredno otplacuju kroz reprogram koji je potpisan izmedju Grada, kluba i porezne uprave. Postoji i dug prema Vodovodu, koji je nelegalno prikacen Celiku, pa cemo vidjeti kako ce to zavrsiti.

Btw NK Zenica ne postoji, otkad se fuzionirala sa Djerzelezom, koji je nakon sezonu ili dvije ugasen.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 06 avg 2023, 23:31

phillies je napisao/la:
06 avg 2023, 23:22
Kakve fuzije, o cemu pricas? Sto se vi niste fuzionirali sa Tuzlom? Svaka fuzija ili "stecaj pa kretanje od nule" znacilo bi formalno pravno brisanje kluba, odnosno njegovo postojanje. Nismo i nikad necemo pristati na to, pa makar 20 godina u kantonu igrali. Takvog je stava bila Skupstina tada, takvog je i sada, kada je situacija daleko bolja nego prije tri godine, ali ponavljam, daleko od idealnog.

Trenutno najveci iznos dugovanja otpada na dug za poreze, koji se uredno otplacuju kroz reprogram koji je potpisan izmedju Grada, kluba i porezne uprave. Postoji i dug prema Vodovodu, koji je nelegalno prikacen Celiku, pa cemo vidjeti kako ce to zavrsiti.

Btw NK Zenica ne postoji, otkad se fuzionirala sa Djerzelezom, koji je nakon sezonu ili dvije ugasen.
Ma ništa fuzija i gašenje sto se Slobode tiče , ali ni kretanje od najnižeg ranga nije bila opcija. Doduše nije opcija bila ni da ćemo ispasti iz PL pa se desilo. Očigledno da je grad bolje stao uz Slobodu ali i da su dugovi manji dosta iako je u jednom momentu bilo preko 5 miliona sa poreznim dugom
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 06 avg 2023, 23:35

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 23:14
Zakonski u BiH ne postoji mogućnost fuziranja
Kao ni dirigovanog stečaja
U obje solucije bilo bi gašenje Celika
Na sto mi nikad nećemo pristati pa makar kanton igrali 50 godina
Pa bio je u Zenici osnovan Fk Patriot koji je trebao da zamijeni Čelik pa evo nek ti naši kažu kako završi taj klub

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 06 avg 2023, 23:36

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 23:31
phillies je napisao/la:

Ma ništa fuzija i gašenje sto se Slobode tiče , ali ni kretanje od najnižeg ranga nije bila opcija. Doduše nije opcija bila ni da ćemo ispasti iz PL pa se desilo. Očigledno da je grad bolje stao uz Slobodu ali i da su dugovi manji dosta iako je u jednom momentu bilo preko 5 miliona sa poreznim dugom
Ma Sloboda nema nikakvih problema u poredjenju sa Celikom, realno. Samo neka budala moze potegnuti glupost da ide klub u najnizi rang zbog 600, 700k duga. Nedavno vam je macak iznio da imate oko milion KM duga, koji se moze rijesiti za 700k KM.

Smijesna cifra, to Sloboda uz podrsku grada kakvu ima, moze kroz dvije sezone srediti. Moze bukvalno pola ovu sezonu otplatiti i opet uci u PL, sa novcem koji ostane za ostale klupske troskove.

Celik mora jos puno pure jesti da nabije budzet koji Sloboda ima u ovom trenutku.

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 06 avg 2023, 23:37

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 23:31
phillies je napisao/la:

Ja ne znam sad tacno te cifre al znam da smo mi imali oko 5 6 miliona duga a celik oko 12 , racunajuci i porezni dug
Tako da su oni vecim ****.ima neg mi svakako bili
Razumijem ih potpuno sto su otisli u nizi rang
Radije bi u kantonalnu nego se popisati na sve legende naseg kluba i historiju i tradiciju
Al eto na srecu kod nas je taj crni scenario zaobidjen samo treba sad da se aBd vratimo u PL, i da ako ova uprava ne bude valjala ne cekamo jos 3 god pa da u drugu federalnu ispadnemo nego odma rastjerati ih
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 06 avg 2023, 23:41

Ma niste vi za kretanje iz kantonalne, sto se finansijskog dijela tice. Nas dug je bio puno veci, a samim tim sto smo u Gradu (odnosno gradonacelniku) imali neprijatelja broj 1, koji se zalagao za gasenje, cime bi se aminovalo i izbrisalo i njegovo zlodjelo dok je bio predsjednik kluba, pa napravio milionski dug za jednu godinu mandata, pa ni od Grada ne bi imali finansijsku pomoc. Vi to imate. Vama vjerovatno treba sposobnija Uprava (ne mislim na Senada, nego ovu bulumentu koja se krije iza njega), i vrlo lako bi Sloboda mogla stati na svoje noge i biti bitan faktor u PL-u.

Ali opet, puno je oko Slobode struja, koji se bore za svoj licni interes. Tako ce biti sve dok je " pos'o dobar, a para laka", odnosno dok dolazi transa od grada, malo se ulozi u klub, malo mozda kroz projekte na licne racune i puna saka brade. Nemaju kome odgovarati, nemaju se za sto brinuti i tjeraj dok moze.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 06 avg 2023, 23:48

Pa ti misliš da bi se struje oko kluba nakon pet godina smirile ? Samo se umire malo i opet sve ide iznova jer su klubovi sa tradicijom uvjek dobar izlog
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 06 avg 2023, 23:52

Jedna od prednosti nase odluke da se krene od nule je to da su lesinari odleprsali od kluba. Sada vjerovatno ima onih koji bi da se vrate i opet se nesto pitaju, ali nece da moze.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 06 avg 2023, 23:53

Hitman22 je napisao/la:
06 avg 2023, 23:48
Pa ti misliš da bi se struje oko kluba nakon pet godina smirile ? Samo se umire malo i opet sve ide iznova jer su klubovi sa tradicijom uvjek dobar izlog
Struje se najbolje umire kada se zavrne pipa :mrgreen: Da grad zavrne pipu Slobodi, razbjezali bi se svi, ne bi ni ekonom u klubu ostao.

Ali za takve stvari treba plan i jaka ekipa da to sve iznese. Dvije opcije ili to, ili gledaj kako partija i drugovi krcme klub. Ovi trenutni drugovi su sve poklopili, od grada, skupstine, do fukara, svi dobri i svima dobro :zviz:

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 07 avg 2023, 00:00

Da, na ovo sam mislio kad sam napisao "sposobnija Uprava". Uprava, koja ce na prvo mjesto staviti interese Slobode, koja ce osmisliti razne segmente, pocev od marketinga, popularizacije medju djecom, mozda infrastrukture kroz projekte, itd. Nesto kao sto je Mramor napisao na vasoj temi.
Uprava bi trebala biti otvorena za svaku vrstu pomoci, bilo volontersku bilo savjetodavnu bilo finansijsku. Bez ikakvog osobnog ugradjivanja...

Nadam se iskreno da ce oba nasa puta kojim smo krenuli, dovesti nas do konacnog cilja. Zdravog i prosperitetnog kolektiva, koji ce igrati znacajniju ulogu u bh. nogometu.

P.S. Samo da se zna, ovaj put su kozojebi usrali temu. :D :D :D

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 25 gostiju.