Da malo napisem nesto naravno o igrackom kadru Sirokog (valjda se nece navijaci Sirokog ljutiti)..
Krenimo od playmakera...
Mason - Nece se zadrzati u Sirokom ali veci je problem kako naci iole priblizno kvalitetnog igraca, jer je Chester postavio visoke standarde, sto se tice svega ljudskih/igrackih kvaliteta. Najlakse je naci Amera playa, ali je vrlo tesko naci onoga koji ne igra samo za sebe i svoje brojke. Predstoji veliki posao za ovu poziciju..
Naletilic - Covjek koji je odlicno izvrsavao sve odbrambene zadatke, posjeduje te "djecije bolesti", ali sasvim korektan igrac za tu neku poziciju rezervnog playa od 10 - tak minuta po mecu..
Luka Petkovic - Ja sam ocekivao realno vise od njega, ali dobro strajk i ostali problemi nije mogao bolje. Ako ostane vjerovatno ce se podjednako da bori sa Naletilicem za to mjesto rezervnog playa..
Stembo - Jednostavno po meni je vrlo ali vrlo bitan saraf pogotovo sada kada se linija pomakne za pola metra dalje, a on ionako je svaku sutirao sa sedam metara. Da li su Sokovi iz Zagreba i dalje zainteresirani vidjet cemo, vjerovatno zna ova raja iz Sirokog to. Po meni njega je bitnije zadrzati nego Grgata..
Puljko - Uz Stembu strasno bitan, takodjer taj strasan sut ima, doduse kada je u kanalu tesko se vadi, ali redovna musterija smo mu mi

Milekovic - Sasvim korektno odigrao sto je dobio, bilo je utakmica odlicnih, prosjecnih, losih, ali ovo sto je dobio sasvim korektno..
Longin - Probudio se na kraju, moze itekako pomoci, ali ako bude trazio neku cifru naravno Siroki ce da odbije glatko to isto kao i sa Josipovicem, itekako moze da bude koristan, godine cine svoje i pehovi sa povredama..
Ruzic - Ako bude u mogucnosti da igra za neku solidnu cifru realno i idealno rjesenje...
Ramljak - Decko ima strasne fizikalije, sasvim korektan igrac nesto tipa kao Bozo u Bosni. Ocigledno je da ne moze postati nosilac ali moze da bude strasno korektan za minute koje dobije..
Spralja - Mozak, doktor ove ekipe, mislim da je njegov ostanak najbolji potez...Covjek je jednostavno igrac kojem uvijek mozes da vjerujes, nikada te nece izdati, uvijek znas kada se lomi rezultat da ce odigrati mirno i hladnokrvno..
Colak - Mislim da nece ostati u Sirokom, cast njemu ali mislim da ne moze vise da podnese ovaj tempo, pa makar i kao back - up Simi...
Grgat - Fenomenalna sezona je iza njega, strasno igrao covjek, ali mislim da ne moze vise da on ponovi ovo. Ja bih potrazio mozda neko rjesenje iz razloga sto Darko bi trebao da igra vise iduce godine.
Planinic - odigrao par strasnih tekmi, jednostavno se decko nametnuo, ima gradju ima sasvim korektan pristup i moze da igra komotno iduce godine 15-20 minuta u prosjeku....
Plus Boris Barac, pa Bilinovac i ostali klinci....Ono sto je evidentno da u Sirokom nece biti tako burno ljeto s vecinom ce da se produze ugovori vjerovatno i da se dovede 2-3 ciljana pojacanja..Siroki je u velikoj prednosti sto se tice NLB lige u odnosu na ove "manje" klubove tipa Bosne i ostalih...