HKK Široki

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: HKK Široki

Post Postao/la neno#4 » 10 jun 2010, 00:26

Da malo razbijemo ove ruznu temu, sve sam citao i bezveze se napravilo nesto sto nije trebalo, jer ovdje pricamo o klubu Siroki, a ne o ovom ili onom.

Da malo napisem nesto naravno o igrackom kadru Sirokog (valjda se nece navijaci Sirokog ljutiti)..

Krenimo od playmakera...

Mason - Nece se zadrzati u Sirokom ali veci je problem kako naci iole priblizno kvalitetnog igraca, jer je Chester postavio visoke standarde, sto se tice svega ljudskih/igrackih kvaliteta. Najlakse je naci Amera playa, ali je vrlo tesko naci onoga koji ne igra samo za sebe i svoje brojke. Predstoji veliki posao za ovu poziciju..

Naletilic - Covjek koji je odlicno izvrsavao sve odbrambene zadatke, posjeduje te "djecije bolesti", ali sasvim korektan igrac za tu neku poziciju rezervnog playa od 10 - tak minuta po mecu..

Luka Petkovic - Ja sam ocekivao realno vise od njega, ali dobro strajk i ostali problemi nije mogao bolje. Ako ostane vjerovatno ce se podjednako da bori sa Naletilicem za to mjesto rezervnog playa..

Stembo - Jednostavno po meni je vrlo ali vrlo bitan saraf pogotovo sada kada se linija pomakne za pola metra dalje, a on ionako je svaku sutirao sa sedam metara. Da li su Sokovi iz Zagreba i dalje zainteresirani vidjet cemo, vjerovatno zna ova raja iz Sirokog to. Po meni njega je bitnije zadrzati nego Grgata..

Puljko - Uz Stembu strasno bitan, takodjer taj strasan sut ima, doduse kada je u kanalu tesko se vadi, ali redovna musterija smo mu mi :D :D

Milekovic - Sasvim korektno odigrao sto je dobio, bilo je utakmica odlicnih, prosjecnih, losih, ali ovo sto je dobio sasvim korektno..

Longin - Probudio se na kraju, moze itekako pomoci, ali ako bude trazio neku cifru naravno Siroki ce da odbije glatko to isto kao i sa Josipovicem, itekako moze da bude koristan, godine cine svoje i pehovi sa povredama..

Ruzic - Ako bude u mogucnosti da igra za neku solidnu cifru realno i idealno rjesenje...

Ramljak - Decko ima strasne fizikalije, sasvim korektan igrac nesto tipa kao Bozo u Bosni. Ocigledno je da ne moze postati nosilac ali moze da bude strasno korektan za minute koje dobije..

Spralja - Mozak, doktor ove ekipe, mislim da je njegov ostanak najbolji potez...Covjek je jednostavno igrac kojem uvijek mozes da vjerujes, nikada te nece izdati, uvijek znas kada se lomi rezultat da ce odigrati mirno i hladnokrvno..

Colak - Mislim da nece ostati u Sirokom, cast njemu ali mislim da ne moze vise da podnese ovaj tempo, pa makar i kao back - up Simi...

Grgat - Fenomenalna sezona je iza njega, strasno igrao covjek, ali mislim da ne moze vise da on ponovi ovo. Ja bih potrazio mozda neko rjesenje iz razloga sto Darko bi trebao da igra vise iduce godine.

Planinic - odigrao par strasnih tekmi, jednostavno se decko nametnuo, ima gradju ima sasvim korektan pristup i moze da igra komotno iduce godine 15-20 minuta u prosjeku....

Plus Boris Barac, pa Bilinovac i ostali klinci....Ono sto je evidentno da u Sirokom nece biti tako burno ljeto s vecinom ce da se produze ugovori vjerovatno i da se dovede 2-3 ciljana pojacanja..Siroki je u velikoj prednosti sto se tice NLB lige u odnosu na ove "manje" klubove tipa Bosne i ostalih...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 10 jun 2010, 10:22

neno#4 je napisao/la:Da malo razbijemo ove ruznu temu, sve sam citao i bezveze se napravilo nesto sto nije trebalo, jer ovdje pricamo o klubu Siroki, a ne o ovom ili onom.

Da malo napisem nesto naravno o igrackom kadru Sirokog (valjda se nece navijaci Sirokog ljutiti)..

Krenimo od playmakera...

Mason - Nece se zadrzati u Sirokom ali veci je problem kako naci iole priblizno kvalitetnog igraca, jer je Chester postavio visoke standarde, sto se tice svega ljudskih/igrackih kvaliteta. Najlakse je naci Amera playa, ali je vrlo tesko naci onoga koji ne igra samo za sebe i svoje brojke. Predstoji veliki posao za ovu poziciju..

Naletilic - Covjek koji je odlicno izvrsavao sve odbrambene zadatke, posjeduje te "djecije bolesti", ali sasvim korektan igrac za tu neku poziciju rezervnog playa od 10 - tak minuta po mecu..

Luka Petkovic - Ja sam ocekivao realno vise od njega, ali dobro strajk i ostali problemi nije mogao bolje. Ako ostane vjerovatno ce se podjednako da bori sa Naletilicem za to mjesto rezervnog playa..

Stembo - Jednostavno po meni je vrlo ali vrlo bitan saraf pogotovo sada kada se linija pomakne za pola metra dalje, a on ionako je svaku sutirao sa sedam metara. Da li su Sokovi iz Zagreba i dalje zainteresirani vidjet cemo, vjerovatno zna ova raja iz Sirokog to. Po meni njega je bitnije zadrzati nego Grgata..

Puljko - Uz Stembu strasno bitan, takodjer taj strasan sut ima, doduse kada je u kanalu tesko se vadi, ali redovna musterija smo mu mi :D :D

Milekovic - Sasvim korektno odigrao sto je dobio, bilo je utakmica odlicnih, prosjecnih, losih, ali ovo sto je dobio sasvim korektno..

Longin - Probudio se na kraju, moze itekako pomoci, ali ako bude trazio neku cifru naravno Siroki ce da odbije glatko to isto kao i sa Josipovicem, itekako moze da bude koristan, godine cine svoje i pehovi sa povredama..

Ruzic - Ako bude u mogucnosti da igra za neku solidnu cifru realno i idealno rjesenje...

Ramljak - Decko ima strasne fizikalije, sasvim korektan igrac nesto tipa kao Bozo u Bosni. Ocigledno je da ne moze postati nosilac ali moze da bude strasno korektan za minute koje dobije..

Spralja - Mozak, doktor ove ekipe, mislim da je njegov ostanak najbolji potez...Covjek je jednostavno igrac kojem uvijek mozes da vjerujes, nikada te nece izdati, uvijek znas kada se lomi rezultat da ce odigrati mirno i hladnokrvno..

Colak - Mislim da nece ostati u Sirokom, cast njemu ali mislim da ne moze vise da podnese ovaj tempo, pa makar i kao back - up Simi...

Grgat - Fenomenalna sezona je iza njega, strasno igrao covjek, ali mislim da ne moze vise da on ponovi ovo. Ja bih potrazio mozda neko rjesenje iz razloga sto Darko bi trebao da igra vise iduce godine.

Planinic - odigrao par strasnih tekmi, jednostavno se decko nametnuo, ima gradju ima sasvim korektan pristup i moze da igra komotno iduce godine 15-20 minuta u prosjeku....

Plus Boris Barac, pa Bilinovac i ostali klinci....Ono sto je evidentno da u Sirokom nece biti tako burno ljeto s vecinom ce da se produze ugovori vjerovatno i da se dovede 2-3 ciljana pojacanja..Siroki je u velikoj prednosti sto se tice NLB lige u odnosu na ove "manje" klubove tipa Bosne i ostalih...
Iako nije baš sve tako i vjerojatno neće biti tako ja predlažem :arrow:
Nenu za glasnogovornika Širokog :D 8-)
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 10 jun 2010, 10:34

neno#4 je napisao/la: Colak - Mislim da nece ostati u Sirokom, cast njemu ali mislim da ne moze vise da podnese ovaj tempo, pa makar i kao back - up Simi...
dobro si to sve rekao, s tim da mislim da je Čolak sluzbeno zavrsio karijeru

osobno navijam za to da Puljko ostane (naravno da su Spralja i Stemberger prioritet) ali cini mi se da je on na cekanju, i kalkulira se s tim, ili je on povisio zahtjeve. uvijek volim vidjeti te igrace koji imaju srce i karakter, i koji su pouzdaniji sto je veci pritisak. jer nije isto prosuti neku loptu u 3. i u 39. minuti utakmice, a Puljko je, barem dosad, ostavljao ono svoje najbolje za odlucujuce trenutke.

e sad, playmaker. sanse da ostane Mason su mozda 10 %, jer njemu je ovdje OK, tesko da ce negdje imati ovakvu slobodu u igri, ali ce bilo gdje drugo sigurno dobiti vece novce, a posto je on vec igrac u godinama, naravno da mu je to prioritet. takvog cemo tesko naci. domaci playevi jednostavno nisu tog ranga, osim mozda Stipčevića iz Zadra, a on sigurno ovdje nece doci. pretpostavljam da ce opet biti ko na kolodvoru, srijedom dodje novi play, subotom vec ode, i tako ispocetka, dok ne nadju nekog koji ce zadovoljiti

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 10 jun 2010, 11:51

http://www.cleveland.com/ohio-sports-bl ... d_gui.html
Rekao je covjek fino da igra za novce, ali isto mu je lijepo u sirokom i kada bi mu nasi dali nesto vise novca vjerujem da bi ostao... ali odakle vise novca heh :)
Ako on ode sto mislite za Morovića bili se njega dalo dovesti za playa...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 10 jun 2010, 15:48

Pa normalno da igra za novac, nece igrati besplatno, covjek ima obitelj i u ozbiljnim, iskusnim je kosarkaskim godinama, to mu i treba biti prvi i jedini prioritet, sasvim razumljivo. Ali, on pored toga ima i veliki ljudski i humanitarni karakter, rapport sa publikom na Pecari i posebno navijacima, sto se i vidi u njegovom divljenju atmosferi koje vladaju na europskim parketima i Pecari. Jedini problem je novac, jer ja znam da bi on ostao sigurno da mu je to osigurano.
Morovic ionako ne igra pod debilnim Jusupom, zbog kojeg mi je iskljucivo drago sto su ispusili od Cigosa, iako mi je zao Zadrana, no sumnjam da bi on bio na meti kluba. Ja sam fino govorio u onih par sati sto je cak bio slobodan da uzmemo Bazdarica. Istina, to sam sebi bio rekao, a i nije play, pa, nebitno. :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jun 2010, 16:02

BRT je napisao/la:Pa normalno da igra za novac, nece igrati besplatno, covjek ima obitelj i u ozbiljnim, iskusnim je kosarkaskim godinama, to mu i treba biti prvi i jedini prioritet, sasvim razumljivo. Ali, on pored toga ima i veliki ljudski i humanitarni karakter, rapport sa publikom na Pecari i posebno navijacima, sto se i vidi u njegovom divljenju atmosferi koje vladaju na europskim parketima i Pecari. Jedini problem je novac, jer ja znam da bi on ostao sigurno da mu je to osigurano.
Morovic ionako ne igra pod debilnim Jusupom, zbog kojeg mi je iskljucivo drago sto su ispusili od Cigosa, iako mi je zao Zadrana, no sumnjam da bi on bio na meti kluba. Ja sam fino govorio u onih par sati sto je cak bio slobodan da uzmemo Bazdarica. Istina, to sam sebi bio rekao, a i nije play, pa, nebitno. :D
Bolje sto ga niste uzeli, Puljko i Stembo su nam dovoljne nocne more :D

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 10 jun 2010, 16:06

Ne znam, drag je meni i Bazdaric, iako je arogantniji, savrseno bi se uklapao uz dvoje navedenih, resetali bi drama. :D

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 10 jun 2010, 16:14

BRT je napisao/la:Pa normalno da igra za novac, nece igrati besplatno, covjek ima obitelj i u ozbiljnim, iskusnim je kosarkaskim godinama, to mu i treba biti prvi i jedini prioritet, sasvim razumljivo. Ali, on pored toga ima i veliki ljudski i humanitarni karakter, rapport sa publikom na Pecari i posebno navijacima, sto se i vidi u njegovom divljenju atmosferi koje vladaju na europskim parketima i Pecari. Jedini problem je novac, jer ja znam da bi on ostao sigurno da mu je to osigurano.
I udusio bio pojedine ljude al ajde :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 10 jun 2010, 16:42

Pa cisto sam ''odbijao ideje'' o par ljudi, ponavljajuci kako bi to bila realna i vise nego dobra akvizicija, to se ne racuna, to sam i dalje ja sam sebi rekao. :D

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 10 jun 2010, 18:28

Barney Stinson je napisao/la:http://www.cleveland.com/ohio-sports-bl ... d_gui.html
Rekao je covjek fino da igra za novce, ali isto mu je lijepo u sirokom i kada bi mu nasi dali nesto vise novca vjerujem da bi ostao... ali odakle vise novca heh :)
Ako on ode sto mislite za Morovića bili se njega dalo dovesti za playa...
On bi jedino back up Naletiliću mogao biti ;) .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

{Horde ZL@}1987
Kontakt:

Post Postao/la {Horde ZL@}1987 » 10 jun 2010, 18:41

Barney Stinson je napisao/la:Sjedim vec sutit necu... BEAT LA :P :P

uu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 jun 2010, 00:34

Iako nije baš sve tako i vjerojatno neće biti tako ja predlažem :arrow:
Nenu za glasnogovornika Širokog :D 8-)
Pa dobro dalo bi se razgovarati o ovoj opciji, pod uslovom da nudite neke solidne novce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ..

Kako cujem, ljudi iz rukovodstva Sirokog su se vrlo pohvalno izrazili na moj odnos prema pisanju, tako da gdje ima dima ima i vatre :D :D :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 11 jun 2010, 00:38

{Horde ZL@}1987 je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la:Sjedim vec sutit necu... BEAT LA :P :P

uu
:roll: :roll: :?:
Sto je pisac htio reci... :D

@kksiroki e ti ga malo pretjera sad, cuj morović back-up naletilicu... :roll:
19 - ђ - 11

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 11 jun 2010, 00:54

Hoce da kaze bolan da si smijesan, cuj beat L.A., pa to je bas isto kao da kazes beat Široki, jedno i drugo - nemoguce. :D Kad je netko iznad, iznad je. 8-)
Naletilic bi meni back-up bio, samo da mi je formu kakvu uhvatiti. Barneyu ne, njega je dobio u basketu. :lol:

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 11 jun 2010, 01:04

Sad ti ko frajer, svaki dan igraš pa se malo uzdigao ccc :D :D
19 - ђ - 11

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 11 jun 2010, 01:05

Normalno, a i ne gubim od poluproizvoda, koliko god los bio. :P :lol:

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 11 jun 2010, 01:13

Pametniji popušta... :P :P
19 - ђ - 11

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 11 jun 2010, 01:25

Losiji gubi. :lol: :P

ika94
Kontakt:

Post Postao/la ika94 » 13 jun 2010, 12:27

ko ostaje u Sirokom naredne sezone????

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2010, 17:16

ika94 je napisao/la:ko ostaje u Sirokom naredne sezone????
prvo ce se rijesit status trenera sad ovaj tjedan pon/uto i onda se slaze igrački kadar..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Homelander, JHam, Normus90 i 10 gostiju.