Safet Sušić - Pape

bhsport
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 09 maj 2014, 14:38

Za Ostrakovica se slazem da je trebao biti kao najbolji golman.
Ko je govorio o odlasku Hodzica u Brazil? Jel vidis da ima Zec prije njega? Arminu bi dosta znacilo samo da trenira sa Dzekom i Vedom i nauci od njih isto kao i Ostrom od Begovica. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 09 maj 2014, 14:39

velez_mostar je napisao/la:Koja prepotentnost, javno bez trunke srama pljuvati javnosti u lice.

Novinari u ovoj zemlji su tu samo da naprave fotku, i da pisu sto im sistem dozvoljava, i da se uvlace onima od kojih ce sutra moci dobiti vijest.

Gospodine Susicu, ako malo bolje poradite na statistici koja stoji iza potencijalnih reprezentativaca i ovih koje ste vi pozvali lako se moze doci do zakljucka da se radi o favoriziranju nekih bez osnove, mozete li to objasniti?
Vrlo jednostavno pitanje!

Gospodine Susicu, s obzirom da sve reprezentacije pozivaju 30 igraca nakon cega prave selekciju, provjeru forme, razne kombinacije, zasto ste vi pozvali samo ovaj broj koji ide i ne razmisljate uopce o drugima.

Napravicemo anketu po vecim BiH gradovima, vjerujem da ce 90 procenata anketiranih biti iskljucivo protiv ove ublehe, ali medijima to nije vazno.

Ako neko misli da ce se stanje samo od sebe smiriti, da ce se sve zaboraviti, da ce se uz hvalospjeve medija rijesiti napetost u timu pred SP grdno se vara.

U savezu je stanje kao kad je Munib bio, sjetimo se samo igraca koji su provuceni kroz sastave, danas je identicno samo se zbog FIFA-e malo maske napravilo.

FUJ!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
To razvlacenje pameti je najgore od svega i to je ono sto normalnog covjeka ustvari raspamecuje.
Razumijem ja da nama treba mir i sto bolja atmosfera ali nedopustivo je da se pod krinkom toga opravdavaju potezi i ponasanje selektora koji su nedopustivi.To je podvala i svi koji to rade su saucesnici u urusavanju reprezentacije i svih normalnih vrijednosti.
Treba prvo reci sve,napisati i kritikovati stvari koje nisu uredu i jasno poruciti selektoru i savezu da to sto se radi nije uredu i da se to nece tolerisati.Kad se to zavrsi(a nije ni pocelo)onda cemo se pregrupisati i reci,dobro sta je tu je,ne mozemo sad smjenjivati selektora,moramo radi opsteg interesa na odredjeno vrijeme ostaviti sve po strani i dati podrsku reprezentaciji.To bi bilo ispravno,ovo sto se sad radi je saucesnistvo u necasnim rabotama i njihovo prikrivanje pod krinkom toboznjeg mira u kuci i ocuvanja dobre atmosfere,tako se dobra atmosfera nece ocuvati,naprotiv samo ce se dodatno pogorsavati.
Najdebilnja stvar od svega je mjenjati teze i optuzivati ljude koji ukazuju na nedopustivo ponasanje da kao oni ruse atmosferu u reprezentaciji i toboze joj ne zele dobro.Atmosferu rusi selektor,zamjena teza nece promijeniti tu cinjenicu.Zmirenje stavljanje pod tepih cinjenica nam nece pomoci.

Stvari se nisu vratile u doba Usanovica,ja bih se usudio reci da su stvari sada i jos gore nego tada.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 09 maj 2014, 14:45

drummer je napisao/la:Damire,ziv bio,Medunjanin nije uopste pokretljiv i izuzetno je spor,ne mislim samo spor trkacki nego sporo igra,dugo se namjesta na lijevu i kad se namjesti tek onda daje pas na sigurno.Na ovom nivou je to nedovoljno ma kakav tehnicar on bio.Po meni,osnovni razlog pada nase igre i sto igramo izuzetno sporo je upravo Medunjanin,pogotovo kad radi to sto ti kazes da je dobro,kad on,kao protiv Argentine,od Pjanica preuzima organizaciju igre.Rezultat,Pjanic se nije vidio a bogami se nije vidjela ni nasa reprezentacija.
Tu mora igrati neko ko puno brze iznosi loptu i ko ima preciznu dugu loptu i ideju odmah,bez okretanja i namjestanja.
Medunjanin je daleko od takvog igraca,da ne spominjem da je defanzivno potpuno beskoristan,kod oba gola Slovaka samo gledao suteve umjesto da uklize u blok.Pogledaj te golove i njegovo ponasanje,pogotovo onaj u Zilini.
Medunjanin je POSTAO zadnji vezni jer sa svojom pokretljivoscu moze najvise biti ona vrsta centralnog veznog igraca
Dakle nigdje nisam rekao da je brzi gonzales i da je ultra pokretljiv!!! ;)

Argentina je druga prica totalno i razlog naseg pada nije u sporosti Medunjanina...Pogledaj samo koliko je puta Pjanic dosao po loptu.... Napamet pricas....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 maj 2014, 14:46

Cartman je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ma nije tanak izbor, bilo je tu momaka koji mogu pomoci ali nejse, ocekujem Zahu, Pandzu, Stanica, Zeca to bi trebalo da je 4, Hodzic bi mogao biti broj 5 i sada 6 cemo vidjeti mozda Stilke to je 6 solidnih igraca koji nisu bas tanki kod nekog drugog selektora bi bili mozda u ovih odabranih 24. ;)
A Jaha i Svraka ? :rol:
I Air Kerla.
pa nema mjesta za Zeca i Prcica, oni bi da vode pola PL :facepalm:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 maj 2014, 14:46

bhsport je napisao/la:Za Ostrakovica se slazem da je trebao biti kao najbolji golman.
Ko je govorio o odlasku Hodzica u Brazil? Jel vidis da ima Zec prije njega? Arminu bi dosta znacilo samo da trenira sa Dzekom i Vedom i nauci od njih isto kao i Ostrom od Begovica. ;)
Za ovu gore konstataciju se izvinjavam iako tu ima podosta prostora za manevrisanje iz razloga što je na spisku od dodatnih igrača uz Zeca stavljen i Hodžić. Spisak od 30 igrača kada se kompletira i uđe u jedan kolektivni rad dovede do borbe za poziciju. Jednaku šansu za odlazak na SP i priliku imaju i Zec i Hodžić. 1 / 6 dodatno pozvanih igrača će da kompletira spisak od 24 igrača koji putuju na SP.

Inače, redanju igrača nisam pridavao nikakvu pažnju jer to nisi naglasio. Tačno je i to da je iskustvo više za bilo kojeg igrača iz naše lige treniranje sa reprezentativcima. Otpočinjanje neke dobre prakse može krenuti od priprema za SP.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 maj 2014, 14:47

Slazem se, da je Bogdo pameti pa da uvijek imamo 2,3 najbolja mlada igraca da treniraju sa repkom, ali eto sta je tu je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2014, 14:48

ja ne znam cumu vise ponavljate stalno isto ,pa ljudi on je pozvao ove momke i misli da su niajbolji i to je kraj price ,vi mozete pisati o kriminalu i ost6alim stvarima al on ima potpuno pravo da pozove koga zeli ,ostvario je plasman na sp i on ce voditi ekipu na tom prvenstvu i igrace koje je odabrao a da li je napravio dobar odabir igraca i da li je pogodio s pripremama to cemo vidjeti kad zavrsi sp .ne vidim svrhu rasprave ,ovo je kao da se sa nekim prepires da je nesto crno ili bijelo .

Batko
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 09 maj 2014, 14:49

kokakolas je napisao/la:Svi navedeni potencijalni rezervni igraci su kvalitetniji od amidzinih ublehasa koji putuju u Brazil. Koja ironija.
WHO is YOU? Ko si ti da kažeš ko je bolji? Da čujemo kakav si ti to stručnjak...Kakve imaš veze sa nogometom jeli možda imaš profi licencu Itd? Ili si možda neko ko se razumije u sve, bolji doktor od doktora, bolji zidar od zidar bolji igrač od Dzeke!!

Sent from my Home using fingers

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2014, 14:53

bordobijeli je napisao/la:ja ne znam cumu vise ponavljate stalno isto ,pa ljudi on je pozvao ove momke i misli da su niajbolji i to je kraj price ,vi mozete pisati o kriminalu i ost6alim stvarima al on ima potpuno pravo da pozove koga zeli ,ostvario je plasman na sp i on ce voditi ekipu na tom prvenstvu i igrace koje je odabrao a da li je napravio dobar odabir igraca i da li je pogodio s pripremama to cemo vidjeti kad zavrsi sp .ne vidim svrhu rasprave ,ovo je kao da se sa nekim prepires da je nesto crno ili bijelo .
Pisemo zato sto volimo ovu repku i cekamo ovo prvenstvo 15 godina. Zelimo da se predstavimo sto bolje i da napravimo iznenadjenje.

Svi znamo da nece nista to promjenit, ali sta ce forum ako se ne moze razgovarat? Istina, bilo je i primjera da nekad nesto i promjeni.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2014, 15:01

Cartman je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ja ne znam cumu vise ponavljate stalno isto ,pa ljudi on je pozvao ove momke i misli da su niajbolji i to je kraj price ,vi mozete pisati o kriminalu i ost6alim stvarima al on ima potpuno pravo da pozove koga zeli ,ostvario je plasman na sp i on ce voditi ekipu na tom prvenstvu i igrace koje je odabrao a da li je napravio dobar odabir igraca i da li je pogodio s pripremama to cemo vidjeti kad zavrsi sp .ne vidim svrhu rasprave ,ovo je kao da se sa nekim prepires da je nesto crno ili bijelo .
Pisemo zato sto volimo ovu repku i cekamo ovo prvenstvo 15 godina. Zelimo da se predstavimo sto bolje i da napravimo iznenadjenje.

Svi znamo da nece nista to promjenit, ali sta ce forum ako se ne moze razgovarat? Istina, bilo je i primjera da nekad nesto i promjeni.
da slazem se na forumu se treba raspravljati i prihvatiti i drugo misljenje .ovdje vecina kao brani neki svoj stav po bilo koju cijenu ,kaze Safet kriminalac pozvao tina i všajevica i zavrsena prica . nista vise im nije bitno cak su neki isli toliko daleko da su otvorali teme tipa bojkot sp ili kazu da bi voljeli da izgubimo sve na sp da smjene papeta .

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 maj 2014, 15:04

Evo statistike ibricica... Zadnjih 15 utakmica, samo 4 standardan od toga samo jednu zavrsio ... Zadnju tekmu ni na klupi nije bio..I to u turskom fenjerasu... Toliko o opravdanosti njegovog poziva... Safete odlazi!!!!

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 09 maj 2014, 15:04

Batko je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:Svi navedeni potencijalni rezervni igraci su kvalitetniji od amidzinih ublehasa koji putuju u Brazil. Koja ironija.
WHO is YOU? Ko si ti da kažeš ko je bolji? Da čujemo kakav si ti to stručnjak...Kakve imaš veze sa nogometom jeli možda imaš profi licencu Itd? Ili si možda neko ko se razumije u sve, bolji doktor od doktora, bolji zidar od zidar bolji igrač od Dzeke!!

Ti si izgleda jedan od onih koji su tu kad se neki drugi povuku..
Ako jedan igrac odigra vise nego dobro protiv multimilionskog sastava PSG-a, i igra standardno u ekipi koja igra u francuskoj ligi, ko si ti, ili bilo ko drugi ko ce opravdavati poziv rezervnom igracu Hajduka koji prima 3 komada od Slaven Belupa!?

Jedino ako se javno deklarises kao licemjer, oprostit' cemo ti.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 09 maj 2014, 15:06

damir_82 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Damire,ziv bio,Medunjanin nije uopste pokretljiv i izuzetno je spor,ne mislim samo spor trkacki nego sporo igra,dugo se namjesta na lijevu i kad se namjesti tek onda daje pas na sigurno.Na ovom nivou je to nedovoljno ma kakav tehnicar on bio.Po meni,osnovni razlog pada nase igre i sto igramo izuzetno sporo je upravo Medunjanin,pogotovo kad radi to sto ti kazes da je dobro,kad on,kao protiv Argentine,od Pjanica preuzima organizaciju igre.Rezultat,Pjanic se nije vidio a bogami se nije vidjela ni nasa reprezentacija.
Tu mora igrati neko ko puno brze iznosi loptu i ko ima preciznu dugu loptu i ideju odmah,bez okretanja i namjestanja.
Medunjanin je daleko od takvog igraca,da ne spominjem da je defanzivno potpuno beskoristan,kod oba gola Slovaka samo gledao suteve umjesto da uklize u blok.Pogledaj te golove i njegovo ponasanje,pogotovo onaj u Zilini.
Medunjanin je POSTAO zadnji vezni jer sa svojom pokretljivoscu moze najvise biti ona vrsta centralnog veznog igraca
Dakle nigdje nisam rekao da je brzi gonzales i da je ultra pokretljiv!!! ;)

Argentina je druga prica totalno i razlog naseg pada nije u sporosti Medunjanina...Pogledaj samo koliko je puta Pjanic dosao po loptu.... Napamet pricas....
Ma ja strucnjak,ti si najpametniji.Napamet pricam.De ziv bio pogledaj utakmice protiv Slovacke,pogledaj i onu protiv Litvanije,pogledaj kako igramo,pogledaj kako davimo loptu(Medunjanin prednjaci u tome),pogledaj kako na postavljenu odbranu nemamo lijeka,nemamo ideju,ne mozemo je probiti(Slovacku iz prekida i vanjskim sutom a Litvaniju jedva nekako).Pogledaj s druge strane kako je igrala Slovacka,mi davimo,davimo,kruzimo a kad izgubimo loptu eto ih za tri sekunde pred nasim golom i savki put prave sansu za gol.
E mi tako ne znamo igrati,znas zasto?Izmedju ostalog sto nam je transformacija i organizacija napada za Bogu plakati.I kad oduzmemo loptu,kao Slovaci nama,mi ne jurimo u sansu dok je njihova odbrana jos nepostavljena kao sto oni jure nama.Znas li zasto?Izmedju ostalog i zato sto se Medunjanin treba okrenuti oko svoje ose,namjestiti se na lijevu,dati pas na sigurno a dok on sve to uradi protivnik se lagano postavio u defanzivnu formaciju i mi ne mozemo nista uradit.Ovim utakmicama slobodno dodaj i one protiv Argentine i Egipta,igrali smo isto,Egipat nas je razvalio,Argentina nam je mogla dati 8 golova.
To je stvarni problem nase igre,ne kazem da je samo Medunjanin krivac tome ali je poslije selektora najveci.
Medunjanin je centralni veznjak,izuzetno je spor za danasnji fudbal,mozda zbog toga igra u Gaziantepu,cak ni tu ne igra 90 minuta.Njegov maksimalan domet je ulazak sa klupe kad imamo rezultat i kad treba malo smiriti i umrtviti igru,sve ostalo je pogresno.
Ziv ti meni bio,znam da si najpametniji i da na sve imas odgovor,ne sumnjam da ces i na ovo.Samo ti nastavi,dakako da imas pravo na svoje misljenje,replicirati ti vise necu.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 09 maj 2014, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 maj 2014, 15:07

velez_mostar je napisao/la:
Batko je napisao/la:

Ti si izgleda jedan od onih koji su tu kad se neki drugi povuku..
Ako jedan igrac odigra vise nego dobro protiv multimilionskog sastava PSG-a, i igra standardno u ekipi koja igra u francuskoj ligi, ko si ti, ili bilo ko drugi ko ce opravdavati poziv rezervnom igracu Hajduka koji prima 3 komada od Slaven Belupa!?

Jedino ako se javno deklarises kao licemjer, oprostit' cemo ti.

A nisi primijetio da se isti taj igrač oprostio od reprezentacije

Rios

Post Postao/la Rios » 09 maj 2014, 15:38

aleksandar_veliki je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Evo statistike ibricica... Zadnjih 15 utakmica, samo 4 standardan od toga samo jednu zavrsio ... Zadnju tekmu ni na klupi nije bio..I to u turskom fenjerasu... Toliko o opravdanosti njegovog poziva... Safete odlazi!!!!
Nista bolju statistiku nema ni Hajrovic, odnosno ima cak i goru, a o tome niko ne pise jer kao svi smo misljenja da je on ekstra klasa i da mora igrati. Cini mi se da je odigrao oko 340 minuta u drugom dijelu sezone, gola nije dao, asistirao nije, ucinak nula. Ovo navodim jer smo se svi okomili na Ibiricica, a Hajrovica ne spominjemo, isi slucaj Susis - Hadzic. No, opet cu jos jednom ponoviti. Pape je selektor, on nas je odveo na Mundijal i on je taj cija se pika. Slagali se mi ili ne, njegov izbor za koji ce odgovorati. Spisak je mogao i morao biti bolji, ali nije. Nepravde je uvijek bilo i uvijek ce je biti, ali to je zivot...
Kad bi se gledala statistika ne bi mnogih bilo u Brazilu..Pocev od Vede,Mujdze pa do Izeta i Ibricica..Statistika je ko bikini-puno pokazuje a nista ne otkriva i bezveze je to uzimati ko neku referencu..
Kriteriji bi valjda trebao biti kvalitet i klasa,jacanje konkurencje u timu..Pozivanje igraca koji ce sluziti sistemu koji zelis igrati..Itd..
Sto kaze @aco,spisak je trebao biti drugaciji i to zna svako dijete u BiH..Ali sta je tu je..Safet,kao i svaki drugi trener na svijetu,zivi od rezultata..Tako ce biti i nakon SP-a..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 maj 2014, 15:49

Citam sad spisak Njemacke za SP. Jel moguce da je njihov selektor toliko glup da na SP pozove 2 napadaca, iako je rijec tek o sirem spisku?
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 09 maj 2014, 15:52

el-fighter je napisao/la:Citam sad spisak Njemacke za SP. Jel moguce da je njihov selektor toliko glup da na SP pozove 2 napadaca, iako je rijec tek o sirem spisku?
Što je glup? Jedan će igrat,jedan će bit' rezerva ...s tim da ima još 2 igrača koji mogu igrat na CF
A.F.C. Bournemouth!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 maj 2014, 15:53

aleksandar_veliki je napisao/la:
Nista bolju statistiku nema ni Hajrovic, odnosno ima cak i goru, a o tome niko ne pise jer kao svi smo misljenja da je on ekstra klasa i da mora igrati. Cini mi se da je odigrao oko 340 minuta u drugom dijelu sezone, gola nije dao, asistirao nije, ucinak nula. Ovo navodim jer smo se svi okomili na Ibiricica, a Hajrovica ne spominjemo, isi slucaj Susis - Hadzic. No, opet cu jos jednom ponoviti. Pape je selektor, on nas je odveo na Mundijal i on je taj cija se pika. Slagali se mi ili ne, njegov izbor za koji ce odgovorati. Spisak je mogao i morao biti bolji, ali nije. Nepravde je uvijek bilo i uvijek ce je biti, ali to je zivot...
Dje ces bolan porediti Hajrovicevu situaciju sa onom Ibricicevom? Kako mozes mijesati babe i vukove, pardon zabe?
Jedan igra u pet puta jacem klubu, sa deset puta jacom konkurencijom a drugi ne moze da se izbori zadnjih pet godina ni u jednom jedinom klubu u prvih II. Hajrovic je postigao uz to jedan od najvaznijih golova ikada postignutih, tako da se njegovo pozivanje moze itekako razumjeti, dok ovo drugo nije bas prihvatljivo, a daleko da je ista situacija.

Safet je najavljivao zajedno sa forumasima ovde radikalne promjene nakon debakla protiv Egipta, a ja sam mislio da ce konancno i Ibricicevu ulogu cirkusanta rijesiti, medjutim kleknuo je pred Dzekom i pozvao ga ponovo, i ako mu je statistika zadnjih pet godina katastrofalna. Toliko o Safetovim velikim promjenama koje je najavljivao zajedno sa njegovim pristalicama ovde na forumu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 maj 2014, 15:56

Aleksandre hajrovic se nije naigrao u jednoj galati koja spaada medzu 15 najjacih ekipa u evropi dok ibricic u najzrelijim igrackim godinama sjedi na klupi u turskom fenjerasu koji je sigurno za 3-4 klase slabiji od galate... To je velika razlika.. Ibisevic je pao u formi nakon suspenzije ali on ima jakih utakmica u nogama koliko ih ibricic za 3 karijere nece imati... Uostalom mi imamo samo jednog napadaca koji je bolji od ibisevica dok imamo najmanje 10tak igraca koji igraju ili mogu igrati ibricicevu poziciju I bolji su od njega...mujdza se nije naigrao zbog povrede ali cinjenica je da je on jos od salihamidzica najbolji desni bek kojeg smo imali I cak I kad je na 60 posto svojih mogucnosti opet je najbolja opcija za tu poziciju desnog bocnog...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2014, 15:59

bordobijeli je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

kazu da bi voljeli da izgubimo sve na sp da smjene papeta .
Ti tipovi nisu normalni i oni nisu navijaci BiH.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.