Čitao sam da je Arda navijač Liverpoola, danas je to u izjavi za medije ponovio zajedno sa svojim menadžerom. Vrlo dobra situacija u njegovom klubu po nas i njegovo htjenje, to bi se trebalo iskoristiti. Spominje se cijena od 16 miliona eura, što bi Comolli mogao redukovati na 10 do 12 i posao završen. Momku je 24 godine, prodoran je i brz, imasve predispozicije za desno krilo. Bio bi veliko pojačanje za nas.
Isto tako, Scott Dann.
Scott Dann is a Liverpudlian through and through. Born in Liverpool and a self confessed supporter of the Reds, he has formed a solid partnership with Roger Johnson at Birmingham City, while being extremely dangerous on offensive set pieces. Just 24 years old last Valentine’s Day, Dann would relish a move to Merseyside. Even though he is currently sidelined with a hamstring injury, the young Scouser could be brought in for a reasonable cost and has all the right attributes to become a Kop favorite. He did make two appearances for England’s Under-21 squad by the way.
Naravno treba se iskoristiti i prilika oko Younga i Taiwa. Prvi neće još uvijek da produži ugovor sa Villom i na kraju sezone mu ostaje još 12 mjeseci ugovora. Trenutna cijena koju je Villa tražila bilo je 18 miliona eura, što bi se opet moglo redukovati na 15 zbog prolaska pola godine. Taiwo džabe, to se mora iskoristiti. Naravno, zbog ACN biće odsutan mjesec i po dva, pa bi se trebalo dovesti i backup igrač. Mislim na povratak Insue.
Uglavnom ova četiri igrača bi nam došla kao šlag na tortu.
Čitam da Aqua više nije siguran da li će ga Juve kupiti ili ne, tako da svaki razvoj situacije nam odgovara. Ako se vrati neka ga, neće smetati. A ako ga Juve kupi, onda za njegove pare ( moja želja ) dovesti Phil Jonesa iz Blackburna. Dva kreatora igre imamo Gerarda i Meirelesa, po potrebi i Shelveya, ali nam treba jedan bager na sredini terena a to bi mogli biti Jones i Lucas.
Golmani:Reina, Jones, Gulasci;
Odbrana: Glen, Kelly, Carra, Scott Dann, Agger, Skrtel, Wilson, Ayala, Taiwo, Insua,
Sredina: Gerard, Meireles, Lucas, Jones, Young, Arda, Shelvey, Raheeem, Suso, Ince.
Napad: Suarez, Carrol, Eccleston, Amoo, Pacheco, Kuyt, Ngog.
Tako da bi ovo trebalo biti naših 30 igrača za narednu sezonu.
There got to be something for Liverpool big number nine ...