FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kerimatomic1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kerimatomic1921 » 13 avg 2018, 14:41

SlevinKelevra je napisao/la:Iskreno, napravili smo puno toga naprijed, ali dosta toga i dopustili sebi, posebno u odbrani... Zvijezda skoro da je imala vise od igre, posebno u prvom. Ne smijemo to sebi dozvoliti u srijedu
U nekim stvarima moram se sloziti s tobom. Kada je sve dobro i kada se pobjedjuje ljudi kod nas obicno stvore utisak da je sve bajno i da smo jaci od Reala. U zadnja 2 1921tv izvjestaja imamo priliku vidjeti vise akcija nego u kompletne zadnje 3 godine. Ja bih samo istakao da je Pavic u par navrata ispao od onog bivseg pitara. Ako to izuzmemo, mi ljudi konacno imamo beka za postovanje, s obzirom da niti jedno jedino sranje ili glupost nije napravio od kada je dosao (samim tim je bolji od svih promasaja zajedno (Livaja, Mladenovic, Kramaric, Mehremic, Husic itd). Nadam se da ce nas Celo u srijedu ipak biti u svom”toplo” elementu, jer je on najvaznija nasa karika.

Na kraju, derbi je derbi, uloga favorita u 99% duela nikada nije presudila tako da bih zelio da ih nagazimo kao nikada do sada a da mi navijaci odradimo svoje.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 avg 2018, 14:49

U srijedu očekujem Hajdara umjesto Anela.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 avg 2018, 15:05

Virtu4l je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Nije to sad toliko radikalno ispalo, šta vam je ba, kažem da trebamo malo pojačati u sredini, ništa više..
Pavić je ispao par puta od onog Pitara, sve je to normalno, ali mora se još raditi..
Preko Sinišine strane više niko i ne ide..mrgreen:
To je ono što me raduje, što je malo koji igrač na maksimumu, očekujem mnogo više od Anela, Arežina može bolje, kao i Pavić, čekamo Ramovića, i maksimum ove ekipe bi mogao biti veoma, veoma efikasan.
Ma Filipova uloga i ne treba biti drugačija od ovog jučerašnjeg izdanja, barem po meni..
Kad se vrati zdrav Ramović na jednoj poziciji će konkurisati on, Ćurjurić i Arežina, strašno...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 avg 2018, 15:06

Raonffa je napisao/la:U srijedu očekujem Hajdara umjesto Anela.
+1
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 13 avg 2018, 15:09

Ako Odovic bude biro sastav tako ce i bit
23

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 avg 2018, 15:18

GOAT je napisao/la:
Ako Odovic bude biro sastav tako ce i bit
ko god da je birao taktiku i igrace prosle 3 utakmice, neka bira i dalje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 13 avg 2018, 15:22

Svašta čovjek može pročitati na forumima inače,al da neko donosi zaključak a uopšte nije gledao utakmicu,to je već vrijedjanje ostalih forumaša.
:thumbdown:
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 avg 2018, 15:41

Dobro ba, koji vam je qurac... Naravno da gledam tekme, jucer malo pobjegao 'izgrada', zovem jarana, kaze rutinski 3-1, iz penala primili. Naravno, odmah mislis da ce u srijedu biti rutinski... Onda gledam ovaj pregled i dalje vidim neke mane koje nas mogu kostati mnogo u tekmama protiv malo ozbiljnjijih ekipa. Treba biti uvijek, uvijek oprezan. Ako je ikoga kostalo pretjerani optimizam, onda smo to mi...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 avg 2018, 16:01

Da je bila sada neviđena dominacija - nije, da je za naše strandarde bilo dobro - jeste. I sam Odović je isto tako rekao da smatra da smo im previše dopustili, ali isto tako smo stvarali šanse što me najviše veseli. Nije ovo ono ko prije patnja da zabiješ go ne znaš ni sam kako i ostatak utakmice se mučiš. U tome vidim napredak i to je nekako najbitnije što se može zaključiti iz jučerašnje utakmice.

Za pohvalu je i aktivno učešće bekova u napadu, čemu svakako svaka ozbiljna ekipa treba da teži. Ne mogu se sjetit utakmice u kojoj su nam oba beka upisali po asistenciju, uz to je Siniša imao i onaj sjajan šut. Preko Sinišine strane nisu stvorili šanse, dok je malo po Pavićevoj stranici ipak puhalo.

Veselinović izuzmemo li onaj glupi penal je bio dosta dobar sa svojim prodorima i ulascima u sredinu i jučerašnja njegova utakmica je pokazala naznake da bi mogao biti onaj Veselinović iz Slobode. Ali to je samo jedna utakmica, možda protiv pitara već flopa tako da treba biti oprezan sa hvalospjevima.

Od početka sezone nam se dešavaju ove gluposti poput ove Jovanove na 4:23 iz izvještaja, gdje smo na sličan način ako se ne varam 2 put i u Zenici poklanjali loptu Čeliku, a i Veseli kod prvog gola Apollona.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 avg 2018, 16:02

SlevinKelevra je napisao/la:Dobro ba, koji vam je qurac... Naravno da gledam tekme, jucer malo pobjegao 'izgrada', zovem jarana, kaze rutinski 3-1, iz penala primili. Naravno, odmah mislis da ce u srijedu biti rutinski... Onda gledam ovaj pregled i dalje vidim neke mane koje nas mogu kostati mnogo u tekmama protiv malo ozbiljnjijih ekipa. Treba biti uvijek, uvijek oprezan. Ako je ikoga kostalo pretjerani optimizam, onda smo to mi...
Nestade ti s teme :kafa:

Hajde ba nije ti niko nista lose rekao, nego ako si slucajno propustio tekmu, pa preko kratkog video snimka zakljucis nesto :think: . Nemoj letit pred rudu.

Lopta bila vise u nasim nogama, barem je tako izgledalo.
13 udaraca, 8 na gol mislim. Stvaramo sanse napokon i protok lopte je bolji. Nema nervoze neke pa da se svi uklope u sivilo poslije primljenog gola.
Bekovi igraju ko dokse, Rodin solidan.
Jazva imao dobru sansu i s 5 metara je poslao cak u aut.
Borio se treba mu tekmi. Blagoje toplo-hladno.
Sulejman za cenera odigrao. Arezina je zvizn'o pištila do gola kao pretis.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 avg 2018, 16:04

MocMahale444 je napisao/la: Nestade ti s teme :kafa:
Ma, nestao sam s foruma... Obaveze me stisle, nemam vremena ni za sta. :mrgreen:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 avg 2018, 16:21

SlevinKelevra je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la: Nestade ti s teme :kafa:
Ma, nestao sam s foruma... Obaveze me stisle, nemam vremena ni za sta. :mrgreen:
Nisi nista ni propustio.
kazu imas dupli acc :D

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 13 avg 2018, 16:26

braco je napisao/la: Od početka sezone nam se dešavaju ove gluposti poput ove Jovanove na 4:23 iz izvještaja, gdje smo na sličan način ako se ne varam 2 put i u Zenici poklanjali loptu Čeliku, a i Veseli kod prvog gola Apollona.
Ooo jesi dobar, jesu i tebe obaveze spucale :kafa:

Sto pravimo te gluposti, ne samo to nego vecina golova kojih primimo su plod nasih gresaka.
Rece jednom postovani Adžem da smo sami sebi najveci protivnici.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 13 avg 2018, 16:37

Kao sto se zna, dupli pas je osnova fudbala. Zeljo dvije zadnje godine, koliko sam pojačanije pratio,nije imao niakvu pas igru vrijednu pomena. Bjese to mucenje za gledati. Ovih par meceva ponovo se pokusava IGRATI lopte. Čak sam protiv ovih iz Zvijezde 09 /iz ne znam kog zaseoka/ vidio u par navrata po tri pasa unaprijed, što bi trebalo biti normalno, a u ovoj ligi je cesto misaona imenica. Dva pristoojna brza beka, nNesto brza krila za ukrstanje po bokovima i jedan igrac koji zna da da loptu, da se okrene i da se zagradi (ovaj Čurjurić) i to već liči na fudbal.

Ostaje samo da Odović istraje. Da mu daju da vodi tim ove i naredne sezone. Da ne bude presinga ako slučajno izgubimo (a ne vjerujem da hocemo) od Sarajeva 08. Nista se ne moze za četiri-pet utakmica. Strpljenje. Duža saradnja. Ponekad je bolje zadrzati nekog igrace nego dovesti novog. Uigranost je najvažnija.

Protiv Sarajeva - borbeno. Ko udje u tu tekmu sa većom zeljom taj dobija ili bar ne gubi. To je zakon. Za ovakvo Sarajevo, bez boje ukusa i mirisa - ima dovljno kvaliteta na nasoj strani. AGRESIVNO U ODBRANI. Brz prenos lopte na bokove i POVRATNE LOPTE, jer će odbrana da visi na cetarforu.

Naravno, počeče tim koji je trener već uspostavio, uz možda jednu izmjenu na zadnjem veznom. Lično, dao bih još koju priliku Vranešu, jer zna lopte, a Blagojević mi je nestalan igrač i često jako svilen. Ako Odović hoće fajt onda ovaj Hajdarević na zadnjem veznom, a Ćure i Blagojević /ili Vraneš/ za organizaciju igre. i Veselinović i Zec mogu da probiju. Sve zavisi od dva plejmejkera u nasem timu. Alo distribucija lopte bude brza i tacna - bice rutinski.

I što više stvarati situacije na boku za igru jedan na jedan, imamo igrače koji mogu da prođu.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 avg 2018, 17:10

Šta je sa Bakračem, nije bio u zapisniku protiv Brgula, sve u svemu utakmica je rutinski odrađena, a ovi nisu nimalo naivni.
Na derbiju očekujem samo Hajdarevića mjesto Šabana, i ubiti kerušu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 avg 2018, 18:10

SlevinKelevra je napisao/la:Dobro ba, koji vam je qurac...
:mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 avg 2018, 18:45

KUC KUC BANDITEN!
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 avg 2018, 18:49

irfo je napisao/la:KUC KUC BANDITEN!
Nemoj nas nabrijavati, pitari su apsolutni favoriti
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 13 avg 2018, 19:05

Rokoko87 je napisao/la:
irfo je napisao/la:KUC KUC BANDITEN!
Nemoj nas nabrijavati, pitari su apsolutni favoriti
To stoji, mozda bi imali sanse kakve da je onaj teren od prosle godine ali nazalost ove godine na tepihu nemamo sansu kad oni pocnu svoju poznatu tika taku da igraju, stat u svojih 16 i nadat se najboljem.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 avg 2018, 19:17

Posafat 11 pulena u 16 metara i ucit dove da sta ne uleti iza kapitena.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 56 gostiju.