FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dobar nam onaj turbo bek, ne ureko se.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Odmah se vidi razlika u trenerima. A tek druga utakmica.
Prvih 45 minuta odlicno
borbeno, agresivno, zapravo pravi presing na polovini Zrinjskog
nešto što nisam vidio dvije godine na Grbavici. Išlo se na loptu, nije se gledala lopta kako se protivnik dodaje između sebe, vec se napadala. Krpić vrlo borben u prvom poluvremenu.
Otrilike za prvo poluvrijeme i imaju snage oni zapušteni igrac. Realno, više se ne može ni ocekivati od njih. Da li je onaj Krčmarević uopšte kondiciono spremao tim
ko zna šta je taj radio na pripremama
Svaka cast Odi što izvlaci maksimalu iz ove ekipa koja je onako sklepana i selektovana u hodu.
Valjda ce mu dati da odradi ugovor na dvije godine, da rastjera dosta igraca i složi ekipu po svome.
Hajdarević i Čurjurić su trčali max. u prvom poluvremenu, kasnije skroz ispuhali oko 60 minute i morali su van, jednostavno nemaju kuveta za onog tempa. To je Odović primetio i odmah ih vadio iz igre. I Blagojević je bio skroz pao oko 70-te, al njega nije vadio. Jovan zna odigrati na iskustvo i kad se umori.
Vedran u drugom pol. skinuo jedan gol, da su ono zabili za 2-1 bilo bi svega do kraja. Svaka mu cast na toj bitnoj odbrani
Zec se cini najspremijim od svih.
Trebat ce još nekoliko kola da se ova ekipa upozna i uigra pod Odom.
Prvih 45 minuta odlicno

Otrilike za prvo poluvrijeme i imaju snage oni zapušteni igrac. Realno, više se ne može ni ocekivati od njih. Da li je onaj Krčmarević uopšte kondiciono spremao tim

Valjda ce mu dati da odradi ugovor na dvije godine, da rastjera dosta igraca i složi ekipu po svome.
Hajdarević i Čurjurić su trčali max. u prvom poluvremenu, kasnije skroz ispuhali oko 60 minute i morali su van, jednostavno nemaju kuveta za onog tempa. To je Odović primetio i odmah ih vadio iz igre. I Blagojević je bio skroz pao oko 70-te, al njega nije vadio. Jovan zna odigrati na iskustvo i kad se umori.
Vedran u drugom pol. skinuo jedan gol, da su ono zabili za 2-1 bilo bi svega do kraja. Svaka mu cast na toj bitnoj odbrani

Zec se cini najspremijim od svih.
Trebat ce još nekoliko kola da se ova ekipa upozna i uigra pod Odom.
Nije tačno,opet gledas na TV-u utakmicu.irfo je napisao/la:Od kako je uso Vranjes, mi se sastavit ne mozemo
Pali smo kolektivno zadnjih 20 min.
Jazvic puno pametniji od Zaima i cini mi se jako brz.
Čuki doktor
Svi su bili na nivou,idemo dalje!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Inace ovakve stvari treba pisati nakon sto se tekma pogleda i na TV-u, jer ipak se bolje tako vidi, ali evo neko moje vidjenje utakmice. Halalite na malo poduzem postu.
Nekih 60% meca (na navrate, ne u komadu) smo izgledali, usudjem se reci, najbolje jos od Odinog zadnjeg mandata. Jednostavno, igrali smo fudbal. Uvijek smo znali da mozemo, ali nismo to radili. Prvenstveno, po mom misljenju, radi ljudi tj. neznalica koji su nam sjedili na klupama, ali da ne ulazimo u to. Necu detaljno analizirati igru, samo cu reci da smo licili na ekipu, da smo igrali tecno, pametno, pozrtvovano.
Tih drugih 40% utakmice (iako smo gotovo svo vrijeme bili bolji od Zrinjskog) smo bili rastimani, da tako kazem. Ipak, anulirano je i to borbom i trkom. Problem nam je fizicka sprema. Pad opet krece nakon nekih sat vremena igre, izmedju 60. i 70. minute. Profa, zapitaj se malo. Doduse, ima tu i do igraca, jer neki trce ko navijeni, a neki ne mogu meda. Znaci ko vodi racuna o sebi, ne mora upirati prstom u kondicionog. Nebitno.
Kjosevski - jedna savrsena intevencija, inace nije imao previse posla, ali dobar je bio. Sinisa - odlican. Ona forma prije povrede. Rodin - ok, ali samo to. Ispadao iz linije, gubio se malo. Podsjetio me na Bokacinija, on je znao ovako da odluta nicim izazvan. Bogi - spor, sto je i normalno za njegove godine, ali doktorska partija. Covjek igra mozgom, jer tijelom ne moze. Pavic - odlican. Iz utakmice u utakmicu potvrdjuje da je najbolji lijevi bek jos od Kvesica, a smijao sam se "turbo ljevak" najavama. Samo neka ovako nastavi. Blagojevic - vrhunski odigrao, nema sta.
Hajdarevic - evo zasto Hare mora igrati ispred Sabana. Momak je naprijed slab, ali nazad je svaka njegova. Mozda i najvise pretrcao u ekipi. Radilica, motor. Zec - bravo Zecino. Lopta za Sinisu, perverzija. Dobar bio, trudio se, radio, pomagao nazad. Veselinovic - ko je prizivao Zajmovica (ovakvog Zajmovica kakav je u zadnje vrijeme, nakurcenog i sebicnog), sad je vidio koliko je Veseli korisniji, koliko vise radi za ekipu. Curjuric - profesor doktor fudbala, sta reci? Zasluzio ovacije. Igracina. Svaku je odigrao na nivou iznad ove lige. Krpic - Ratnik, fajter, golgeter. Sve pohvale, samo neka nastavi ovako.
Izmjene dobro odigrale. Vranjes lagano na iskustvo dao par pasova, presjekao nekoliko lopti. Vise me interesovao Jazvic ionako. Kazem, na treninzima je lud bio, ponasa se kao da je tekma, evo i sad, momak se trudi i trci, skace na glavu. Takav pristup je ono sto se trazi. Vidi se na njemu i da zna lopte. Bice on dobar, samo nek nastavi raditi.
Za sve ovo se zahvaliti gospodinu Milomiru Odovicu, profesoru fudbala, koji je za nekoliko treninga napravio vise od Zelje nego mnogi za cijelu sezonu.
ODA MAJSTORE
Na kraju, samo da dodam, da se ne treba zanositi. Bice uspona i padova, bice svega. Sezona je duga. Treba samo raditi i uz punu podrsku Odi doci ce i rezultati.
Nekih 60% meca (na navrate, ne u komadu) smo izgledali, usudjem se reci, najbolje jos od Odinog zadnjeg mandata. Jednostavno, igrali smo fudbal. Uvijek smo znali da mozemo, ali nismo to radili. Prvenstveno, po mom misljenju, radi ljudi tj. neznalica koji su nam sjedili na klupama, ali da ne ulazimo u to. Necu detaljno analizirati igru, samo cu reci da smo licili na ekipu, da smo igrali tecno, pametno, pozrtvovano.
Tih drugih 40% utakmice (iako smo gotovo svo vrijeme bili bolji od Zrinjskog) smo bili rastimani, da tako kazem. Ipak, anulirano je i to borbom i trkom. Problem nam je fizicka sprema. Pad opet krece nakon nekih sat vremena igre, izmedju 60. i 70. minute. Profa, zapitaj se malo. Doduse, ima tu i do igraca, jer neki trce ko navijeni, a neki ne mogu meda. Znaci ko vodi racuna o sebi, ne mora upirati prstom u kondicionog. Nebitno.
Kjosevski - jedna savrsena intevencija, inace nije imao previse posla, ali dobar je bio. Sinisa - odlican. Ona forma prije povrede. Rodin - ok, ali samo to. Ispadao iz linije, gubio se malo. Podsjetio me na Bokacinija, on je znao ovako da odluta nicim izazvan. Bogi - spor, sto je i normalno za njegove godine, ali doktorska partija. Covjek igra mozgom, jer tijelom ne moze. Pavic - odlican. Iz utakmice u utakmicu potvrdjuje da je najbolji lijevi bek jos od Kvesica, a smijao sam se "turbo ljevak" najavama. Samo neka ovako nastavi. Blagojevic - vrhunski odigrao, nema sta.
Hajdarevic - evo zasto Hare mora igrati ispred Sabana. Momak je naprijed slab, ali nazad je svaka njegova. Mozda i najvise pretrcao u ekipi. Radilica, motor. Zec - bravo Zecino. Lopta za Sinisu, perverzija. Dobar bio, trudio se, radio, pomagao nazad. Veselinovic - ko je prizivao Zajmovica (ovakvog Zajmovica kakav je u zadnje vrijeme, nakurcenog i sebicnog), sad je vidio koliko je Veseli korisniji, koliko vise radi za ekipu. Curjuric - profesor doktor fudbala, sta reci? Zasluzio ovacije. Igracina. Svaku je odigrao na nivou iznad ove lige. Krpic - Ratnik, fajter, golgeter. Sve pohvale, samo neka nastavi ovako.
Izmjene dobro odigrale. Vranjes lagano na iskustvo dao par pasova, presjekao nekoliko lopti. Vise me interesovao Jazvic ionako. Kazem, na treninzima je lud bio, ponasa se kao da je tekma, evo i sad, momak se trudi i trci, skace na glavu. Takav pristup je ono sto se trazi. Vidi se na njemu i da zna lopte. Bice on dobar, samo nek nastavi raditi.
Za sve ovo se zahvaliti gospodinu Milomiru Odovicu, profesoru fudbala, koji je za nekoliko treninga napravio vise od Zelje nego mnogi za cijelu sezonu.
ODA MAJSTORE

Na kraju, samo da dodam, da se ne treba zanositi. Bice uspona i padova, bice svega. Sezona je duga. Treba samo raditi i uz punu podrsku Odi doci ce i rezultati.
1921
Hahahaah kako me nasmija, ovo treba za avatara izrezat'LjoZee je napisao/la:
Sindikalac hladan kao led

1921
A vidi se da je skapo.
Dzaba, koliko god Bogija osporavali, covjek igra vrhunski. Ne moze protiv vlastitih fizickih limita, manjka brzine i sl., ipak su godine tu, ali komanduje zadnjom linijom i postavljanjem sve rjesava. Zna citat igru, zna se postavljat, pa sakrije i fizicke nedostatke i godine time.

Dzaba, koliko god Bogija osporavali, covjek igra vrhunski. Ne moze protiv vlastitih fizickih limita, manjka brzine i sl., ipak su godine tu, ali komanduje zadnjom linijom i postavljanjem sve rjesava. Zna citat igru, zna se postavljat, pa sakrije i fizicke nedostatke i godine time.
1921
Nadam se da svi vide da osim Amara,boljeg trenera od Ode necemo naci.. Hajmo dati covjeku 3-4 godine,bili bi ponovo bez konkurencije.. A vjerujem da bi se to odrazilo i na tribine jos vise..
100%, ali mu treba bezuvjetna podrska, i od navijaca, ali i od uprave. Ako ga se zastiti: Hazime, imamo bingo.
1921
Oda gospodin je za onog prevaranta Krcmarevica licno Murinjo Odi sve najbolje sefe samo jako vcrs smo ove razbili u svakom smislu Sindikalac najaci kako opali Bilbiju laktom ruka ti se pozlatila Sindikalac

Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Sad covjek konta pa sto nije Oda odma bio trener,nego dovedes buraniju pa kad vidis da neide cupaj.Da je on bio od pocetka bilo bi 9 boba,i cetvrtak bi Maradona sjedio na zapadu.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Trubio i trubio ovdje daj Odu, a ne prevarante i dodje Oda, opet na mala vrata doduše zahvaljujući "dušebrižnicima" iz kluba.
Al nema veze, vrijeme se ne može vratiti. Gledati samo naprijed.
Bravo naš MAURIZIO SARRI!
Al nema veze, vrijeme se ne može vratiti. Gledati samo naprijed.
Bravo naš MAURIZIO SARRI!

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- plavousrcu
- Kontakt:
Meni fascinira koliko je zapravo nasa liga slaba. Krpic se protiv Kiprana koji su prosjek mrtvi evropski ne vidi, a onda Zrinjskog izdominira. Nije zbog golova nego svakako. Borit cemo se sa Odovicem za titulu samo moramo napraviti plan kako da iz juniora izbacujemo konkretne igrace, brze, fizicki mocne.
Daleko je ovo još uvijek od onoga što Oda želi, ali napredak je evidentan, bitno je samo da od nekih igrača izvuče maksimum, Krpića prije svih. Već se vidi da želimo loptu, dodavanja, pasove, kako kažu naše komšije, onaj čuveni sitni vez iz Antalije.
Sa Odovićem smo uvijek igrali najljepši fudbal, ali biće tu i tvrdih utakmica, probijanja bunkera, kao i u prošlom mandatu. Najveći neprijatelj ove ekipe je uvijek bio ego i sujeta, tj. klupirani igrači, to nam je uvijek unosilo nemir i to se napokon mora riješiti.
Pobjeda protiv Zrinjskog je velika stvar, posebno onakva kao sinoć gdje smo ih totalno nadigrali a nismo bili ni blizu maksimuma.
Eto, sad se ponovo nadam, ponovo mislim da možemo do kraja, a to nas uvijek opali po glavi.
Sa Odovićem smo uvijek igrali najljepši fudbal, ali biće tu i tvrdih utakmica, probijanja bunkera, kao i u prošlom mandatu. Najveći neprijatelj ove ekipe je uvijek bio ego i sujeta, tj. klupirani igrači, to nam je uvijek unosilo nemir i to se napokon mora riješiti.
Pobjeda protiv Zrinjskog je velika stvar, posebno onakva kao sinoć gdje smo ih totalno nadigrali a nismo bili ni blizu maksimuma.
Eto, sad se ponovo nadam, ponovo mislim da možemo do kraja, a to nas uvijek opali po glavi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cica se pridruzio strucnom stabu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
LjoZee je napisao/la:Cica se pridruzio strucnom stabu.

Ja bih jos sa jednim trenerom pojaco strucni stab
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Prvi put, poslije toliko godina, imas priliku da mozes prepricati 7 ili 8 kvalitetnih poteza ili akcija. Odavno mi ljepse jutro nije svanulo. Dug je put pred nama, ali svaka ti cast Oda. Za Curjurica smo znali svi, ali mene je odusevio Pavic.
Celo je bio u elementu, zna Oda sa njim, on ga je i afirmisao kao igraca.
Celo je bio u elementu, zna Oda sa njim, on ga je i afirmisao kao igraca.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Admir Adžem!!irfo je napisao/la:LjoZee je napisao/la:Cica se pridruzio strucnom stabu.![]()
Ja bih jos sa jednim trenerom pojaco strucni stab
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Balorda, Hrasno15, lev77, Lokomotifa i 47 gostiju.