OKK Spars

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

forgempp
Kontakt:

Re: OKK Spars

Post Postao/la forgempp » 12 maj 2021, 21:59

Kaze Kadija i ja sam se iznenadio sto smo pobijedili...
Kakav pesimizam izbija iz tog covjeka strasno.
"U Sarajevu je njihovo da kvalitetom pobijede, a mi ako mozemo da ih iznenadimo".
Strasno bgm.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 12 maj 2021, 22:01

Ma misli da je lukav sa ovim izjavama..........

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 maj 2021, 22:05

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 12 maj 2021, 22:09

Drago mi je da je ispalo onako kako sam prognozirao da je za Sparse lakši zalogaj Split od SC. Sparsi u po meni podbacili protiv Splita i očekujem da će stvar sa skokovima i tricama biti bolja nego danas.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 12 maj 2021, 22:12

Mirza25 je napisao/la:
12 maj 2021, 22:09
Drago mi je da je ispalo onako kako sam prognozirao da je za Sparse lakši zalogaj Split od SC. Sparsi u po meni podbacili protiv Splita i očekujem da će stvar sa skokovima i tricama biti bolja nego danas.
Ove 3 utakmice sto sam ih gledao bas full 40 minuta, vazda je isto sa tricama, po neku ubaci Hasandic i jos toliko ih ofula minimum, Zahiragic jednu od 6-7, Klavzar je osuta 2-3 puta trojku i da jednu, jedino Orelik ima potencijala da ih izreseta, sad pitanje je koliko ce bit spreman ako vec toliko igra pod injekcijama.

Najvaznija je druga cetvrtina, tj. nekih 4-5 minuta koje se trebaju igrati bez Kamenjasa i Gegica i da se tu ostane u egalu.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 12 maj 2021, 22:16

forgempp je napisao/la:
12 maj 2021, 22:12
Mirza25 je napisao/la:
12 maj 2021, 22:09
Ove 3 utakmice sto sam ih gledao bas full 40 minuta, vazda je isto sa tricama, po neku ubaci Hasandic i jos toliko ih ofula minimum, Zahiragic jednu od 6-7, Klavzar je osuta 2-3 puta trojku i da jednu, jedino Orelik ima potencijala da ih izreseta, sad pitanje je koliko ce bit spreman ako vec toliko igra pod injekcijama.

Najvaznija je druga cetvrtina, tj. nekih 4-5 minuta koje se trebaju igrati bez Kamenjasa i Gegica i da se tu ostane u egalu.
Dobra je stvar što Buza daje doprinos i nisam znao da je Orelik pod injekcijama. Njegovi poeni su prijeko potrebni. Vidilo se danas koliko fale njegove trice.

LaSicila1921

Post Postao/la LaSicila1921 » 12 maj 2021, 22:36

Odlican rezultat🥇🥇🥇 ABd samo da udjemo u aba 1. Ja bih od novih igraca doveo onog Musica iz Podgorice, mozda naseg Sejfica iz Sutjeske, Delalica iz Celika i jos 2 amera...

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 12 maj 2021, 22:38

LaSicila1921 je napisao/la:
12 maj 2021, 22:36
Odlican rezultat🥇🥇🥇 ABd samo da udjemo u aba 1. Ja bih od novih igraca doveo onog Musica iz Podgorice, mozda naseg Sejfica iz Sutjeske, Delalica iz Celika i jos 2 amera...
sve je to slabo što si nabrojao!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 12 maj 2021, 22:38

Biće teško u subotu, pritisak će biti na Sparsima za razliku od danas kada su u utakmicu ušli rasterećeno jer je Split bio veliki favorit i kao takav je i ušao u utakmicu. Spars zbog male rotacije igra dosta mekanu odbranu i tu se ipak mora malo stisnuti, 18 napadačkih skokova Splita je zaista puno i ako se to ponovi u Sarajevu velika je šansa da će utakmicu dobiti. Danas je od nosilaca igre samo Kameni bio na svom nivou, svi mogu bolje, naročito Gegić i Orelik. Memić je toliko loš da poželim umjesto njega Livadića, znam da je on na samim počecima karijere i da se kasno počeo baviti košarkom, ali bar ima visinu i snagu za defanzivu, a gore šta napravi, od Memića u oba pravca nema ama baš nikakve koristi. Biće teško, pogotovo ako rotacija Splita bude šira za Marčinkovića i Mesičeka, ali igrači Sparsa moraju dati 110% mogućnosti jer je ovo jedinstvena prilika za ulazak u ABA1, pitanje je kada će se ponovo ukazati nova šansa. Nihad Selimović nema lovu da se u narednim godinama nosi sa nekim novim filijalama Cedevite, Igokee, Partizana... jer je očigledna intencija svih finansijski jačih ABA ligaša da drugu ABA ligu igraju njihove filijale u kojima će razvijati mlađe igrače, rekonvelescente i viškove stranaca. U subotu svi uz Sparse, ulazak u ABA 1 ligu za BiH košarku bi bio od ogromnog značaja.

LaSicila1921

Post Postao/la LaSicila1921 » 12 maj 2021, 22:40

Onaj Music moze biti strasan igrac. Kakvi slabo, mnogi su ovjde osporavali Hasandica ali oni koji su igrali kosarku znaju o kakvim majstorima je rijec... :bih: :bih:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 12 maj 2021, 22:46

DaVinci je napisao/la:
12 maj 2021, 15:08
Imal' link gdje ... ?
Ja trazih danas link, rekoh da ispratim ovo i u neka doba skroz zaboravih na tekmu ... udjeh maloprije na ss.ba i doceka me mustuluk :njanjanja: ... bi mi sekundu krivo sto ne pogleda tekmu al' citajuci komentare ovdje tokom tekme skontah da je i bolje ovako ispalo ... :)

Znajuci nas, a j@b@ ti nas, u subotu ocekujem poraz usred Grbavice ... a krishom se nadam da cemo bar jednom zedni stic' do potoka ... :pray:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 maj 2021, 22:51

Mene stid kvazistrucnjaka sa ovog foruma.

Kakve su se sve nebulozne pisale zadnjih mjesec dan, ovdje su neki o Splitu pisali kao da je euroligaša...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 12 maj 2021, 22:59

ovisnik je napisao/la:
12 maj 2021, 22:38
Biće teško u subotu, pritisak će biti na Sparsima za razliku od danas kada su u utakmicu ušli rasterećeno jer je Split bio veliki favorit i kao takav je i ušao u utakmicu. Spars zbog male rotacije igra dosta mekanu odbranu i tu se ipak mora malo stisnuti, 18 napadačkih skokova Splita je zaista puno i ako se to ponovi u Sarajevu velika je šansa da će utakmicu dobiti. Danas je od nosilaca igre samo Kameni bio na svom nivou, svi mogu bolje, naročito Gegić i Orelik. Memić je toliko loš da poželim umjesto njega Livadića, znam da je on na samim počecima karijere i da se kasno počeo baviti košarkom, ali bar ima visinu i snagu za defanzivu, a gore šta napravi, od Memića u oba pravca nema ama baš nikakve koristi. Biće teško, pogotovo ako rotacija Splita bude šira za Marčinkovića i Mesičeka, ali igrači Sparsa moraju dati 110% mogućnosti jer je ovo jedinstvena prilika za ulazak u ABA1, pitanje je kada će se ponovo ukazati nova šansa. Nihad Selimović nema lovu da se u narednim godinama nosi sa nekim novim filijalama Cedevite, Igokee, Partizana... jer je očigledna intencija svih finansijski jačih ABA ligaša da drugu ABA ligu igraju njihove filijale u kojima će razvijati mlađe igrače, rekonvelescente i viškove stranaca. U subotu svi uz Sparse, ulazak u ABA 1 ligu za BiH košarku bi bio od ogromnog značaja.
Slazem se da ne moze biti gori, ali sumnjam i da moze biti bolji. Meni uopste nije bilo jasno zasto su oni njega doveli jer taj momak nije imao neku minutazu ni u A1 ligi. Jednom je isao na probu kod njih zajedno s Vrtagicem (isto centar) i oni su izmedju njih dvojice izabrali Vrtagica. Jedino logicno mi je bilo da im je falio centar u onoj rezervnoj ekipi koja je igrala A1 ligu, ali posto su se brzo razisli s Realwayom, nisam njega ocekivao na klupi u prvom timu (bez obzira na skracenu rotaciju). Po meni, oni su samo pogrijesili sto su otpustili i Albijanica i Djekica, te sto su zakasnili s Ahmedovom registracijom. Naravno, najveca greska je taj sukob s Dzemicem, ali eto da to zanemarimo.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 13 maj 2021, 06:46

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
sve najbolje braco i vama i vasim najmilijima, da ste zivi i zdravi
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 13 maj 2021, 10:21

:D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 13 maj 2021, 10:51

InatSilniBosanski je napisao/la:
13 maj 2021, 06:46
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!
sve najbolje braco i vama i vasim najmilijima, da ste zivi i zdravi
Allah razi olsun, Bajram mubarek i tebi brate! Allah ti svako dobro dao!

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 13 maj 2021, 14:54

za revans je kljuc osposobit Orelika da odigra barem 20 minuta na 70% svojih mogucnosti. ocigledno je da igra kroz bol, zato ga na skoku nema nigdje. stoga se mora maksimizirati njegov sut za tri poena. bolje da on sutne 7-8 trica nego da Zaha baca kamena s ramena. mozda sam optimista ali mislim da lukovic i babic ne mogu ponoviti ovakvu partiju, a mesicek kako se zna zapalit tako zna biti i masina za izgubljene lopte. povratak marcinkovica u biti ne mijenja puno... jedino ako i njega prosere sut.
kao sto sam rekao Kamenog nema ko cuvati na pnr, i za subotu je kljuc da saigraci rade cutove i pospremaju otvorenw suteve kad krene udvajanje i utrajanje cak. jel to previse za ocekivati?? cini mi se da ni Sparsi kao kamenjarska ekipa ne mogu ponoviti ovako lose sutersko vece...ali nece biti cudo ni da ga ponove.
takodjer nisam siguran da klavzar i zahiragic mogu doprinjeti poenterski kao jucer. ali hajde da ostavim mogucnost da me pozitivno iznenade. inace klavzar je i protiv sirokog imai jednu clutch trojku.

ne znam iz koje rezerve je gega izvukao onu energiju u finisu, ali uz dagger- trojku Orelika, prelomio je mec. za subotu svi moraju biti na energetski visem nivou, ne smije se ponoviti da anemicni lukovic ima vise skokova od kamenog...mora i on povuci jos vise! a u napadu trpati kao i do sada...pa i vise razigravati suigrace kad ga udvoje. pokazao je da zna kad je imao osam asista nedavno.

memic ne smije vidjeti sekunde na parketu mislim da se tu svi slazemo. livadic makar ima visinu i mozda bi mogao odigrati tri- cetri minute, a da se ne desi potpuna katastrofa.
u subotu se mora rijesiti...nije Split neka ekipa od koje treba strahovati kao sto sam i najavljivao...ali ipak bi bilo tesko ocekivati dvije pobjede na Gripama.

ne znam jel igraju u Hillsu ili Grbavici...mislim da im Hills vise lezi. svakako je bez publike, svejedno je

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 13 maj 2021, 15:53

RoninX je napisao/la:
13 maj 2021, 14:54
za revans je kljuc osposobit Orelika da odigra barem 20 minuta na 70% svojih mogucnosti. ocigledno je da igra kroz bol, zato ga na skoku nema nigdje. stoga se mora maksimizirati njegov sut za tri poena. bolje da on sutne 7-8 trica nego da Zaha baca kamena s ramena. mozda sam optimista ali mislim da lukovic i babic ne mogu ponoviti ovakvu partiju, a mesicek kako se zna zapalit tako zna biti i masina za izgubljene lopte. povratak marcinkovica u biti ne mijenja puno... jedino ako i njega prosere sut.
kao sto sam rekao Kamenog nema ko cuvati na pnr, i za subotu je kljuc da saigraci rade cutove i pospremaju otvorenw suteve kad krene udvajanje i utrajanje cak. jel to previse za ocekivati?? cini mi se da ni Sparsi kao kamenjarska ekipa ne mogu ponoviti ovako lose sutersko vece...ali nece biti cudo ni da ga ponove.
takodjer nisam siguran da klavzar i zahiragic mogu doprinjeti poenterski kao jucer. ali hajde da ostavim mogucnost da me pozitivno iznenade. inace klavzar je i protiv sirokog imai jednu clutch trojku.

ne znam iz koje rezerve je gega izvukao onu energiju u finisu, ali uz dagger- trojku Orelika, prelomio je mec. za subotu svi moraju biti na energetski visem nivou, ne smije se ponoviti da anemicni lukovic ima vise skokova od kamenog...mora i on povuci jos vise! a u napadu trpati kao i do sada...pa i vise razigravati suigrace kad ga udvoje. pokazao je da zna kad je imao osam asista nedavno.

memic ne smije vidjeti sekunde na parketu mislim da se tu svi slazemo. livadic makar ima visinu i mozda bi mogao odigrati tri- cetri minute, a da se ne desi potpuna katastrofa.
u subotu se mora rijesiti...nije Split neka ekipa od koje treba strahovati kao sto sam i najavljivao...ali ipak bi bilo tesko ocekivati dvije pobjede na Gripama.

ne znam jel igraju u Hillsu ili Grbavici...mislim da im Hills vise lezi. svakako je bez publike, svejedno je
Ako budu pametni izabrat će Hills.

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 13 maj 2021, 16:38

legenda reala je napisao/la:
12 maj 2021, 20:35
Strucnjak Guraba i onaj iz Sirokog nafalise Split ja reko poraz 20 razlike, kad ono nikakva ekipa, da nije skok steko kod Sparsa ovo bi dobili glat 15 razlike
Sam sam pisao da Split ima imena za +20 da ih mlatne ali dzaba im kad igraju za k. Campara smijesan, Sparsi trebaju zahvaljivati njemu i onome ko je doveo Karakasa na klupu Splita. Svaka cast Sparsima i neka udju a ovi iz Splita neka se zapitaju sta im se dogadja sa ovakvim imenima i nekoliko puta vecim budzetom.

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 13 maj 2021, 16:41

LaSicila1921 je napisao/la:
12 maj 2021, 22:36

Treba tu igraca sa iskustvom igranja ABA1 ako se udje. Sparsi su znali dosta utakmica bitnih u ovakvim situacijama izgubiti... Protiv nas 4. finalnu, MZT...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 8 gostiju.