Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

samson
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la samson » 09 jan 2013, 21:28

Naravno da radim za boljitak svoje drzave bez obzira sto nisam kuci ..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jan 2013, 21:54

Cartman je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:A sve se ne cita drugi forum i moje izjave :mrgreen: :mrgreen:
Da, istina je...
ti si samo potvrdio sto sam cuo od nekoga drugog, a koji inace povrsno prati kosarku
inace sam se zaprepastio kada sam to cuo jer sam do tada (prekjucer) imao veoma dobro misljenje o skandinavskim zemljama, a i upoznao sam dosta finaca i bas me je impresionirala njihova nonsalancija i manjak nekih nama obaveznih komplesa, kada ono fujjjjj na nivou najnize balkanske kuhinje
Finska nije Skandinavija. :D

Nije mi jasno kako to mogu uradit. Mozda su prazne prijetnje sa njihove strane. Vrlo tesko mogu zamislit da zemlja EU nesto tako uradi, i da kosarkaski savez ima toliki uticaj u Finskoj. Ne poznajem situaciju, ali vrlo moguce da ga probaju uplasit.
da li si siguran da nije
http://bs.wikipedia.org/wiki/Skandinavija" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavia" onclick="window.open(this.href);return false;
ipak sam ja proveo nekih 5-6 mjeseci usko saradzujuci sa skandinavcima

samson, ako radis za dobrobit BiH kosarke i ako volis BiH, apsolutno nema veze gdje zivis, koje si nacionalnosti, vjere ili cak boje koze

a duboko se nadam da si upravu za sulejmanovica

inace njegov otac ima finsku socijalnu penziju koja se dobija kada zivis tamo odredzen period i kada imas odredzene godine bez obzira koliko si tamo radio ili nisi, ukratko jedna vrsta socijanog zakona kojeg su prvi uveli svedzani, zato mu je mogu ukiniti jer odbijanjem sina da igra za finsku reprezentaciju pored cinjenice da je igrao za njihovu U16 reprezentaciju moze se tumaciti kao stecenje finske reputacije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 09 jan 2013, 22:08

Nermine,zar stvarno vjerujes u to :?: prvi put cujem da se na ovom svjetu na osnovu djeteta,kaznjava roditelj.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 jan 2013, 22:10

Nermine, koliko je meni poznato ovo nije izvodivo zakonski, tako da ne treba da se brinemo. Bice na kraju da se dize previse price.
Sport je lijek za tijelo i duh.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 09 jan 2013, 22:30

Sulejmanovic je dobio dozvolu FIBE i to je zavresena prica. Pravo na nastup stice pocetkom ljeta ili jeseni, ne sjecam se. Finci pokusavaju podmuklim potezima oko socijalne pomoci nesto promijeniti ali tim putem ne mogu tako daleko jer dolazimo do uplitanja politike u sport sto im nista dobro ne donosi. Sreca je da mali ne igra u Finskoj i neometano se razvija i dalje. Sve ostalo ce biti kako treba ..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 jan 2013, 22:44

lumani je napisao/la:Nermine,zar stvarno vjerujes u to :?: prvi put cujem da se na ovom svjetu na osnovu djeteta,kaznjava roditelj.
rekao sam vam, ovo mi je ispricao covjek koji inace ne prati kosarku, ali vjerodostonost mi je dao neno
a kako sam se u svom zivotu nagledao kako ljudi mogu biti pokvarene, vise mi nista ne izgleda nemoguce
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jan 2013, 08:31

Sto se tice Salica, ja bi njega davno nabio nogom u guzicu, najozbiljnije.....Koji virac imamo od njega, razvijamo igraca Srbiji, jos ga nije sramota onakve izjave davati o drzavi koja mu je dala sve, ma dvokorakom bi ja njega, taman da ce bit Sakil Onil, bolje forsirati nekoga od koga cemo imati koristi a ne ovoga koji pokazuje minimum respekt prema nama i jos ce igarti za komsije.... :|

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 11 jan 2013, 09:14

Sinoc sam pogledao emisiju na tv1 koju je vodio Harun Mahmutovic.Gosti su bili Nenad Markovic,Samir Avdic,Mirsad Đonlagic,Muhamed Konjic i poneki igraci Sparsa.Harun mi se pravo svidio...U jednom minutu mozes vidjet koliki je covjek,borac,patriota,optimista i entuzijasta.Izdvoji bih nama i najvaznije iz emisije kada je dr.Đonlagic rekao da su dobili obecanje od Fibe da ce oni momci koje hocemo da vratimo dobiti odobrenje da mogu igrati za nas kada napune 18 godina i da ce ici nasa delegacija u Fibu(nije naglasio kada) da se to sve formulise i jos neke stvari predloze i dogovore.Mogu samo reci da sam odusevljen,jer konacno su strucni ljudi ukljuceni u BH kosarku. :)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 jan 2013, 11:28

Ima li gdje snimak te emisije???

Ako bude nek neko postavi ovdje ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 11 jan 2013, 20:11

legenda reala je napisao/la:Ima li gdje snimak te emisije???

Ako bude nek neko postavi ovdje ;)
http://www.tv1.ba/produkcija/ja-biram-g ... -21-h.html" onclick="window.open(this.href);return false;

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 14 jan 2013, 23:43

samson je napisao/la:Sulejmanovic je dobio dozvolu FIBE i to je zavresena prica. Pravo na nastup stice pocetkom ljeta ili jeseni, ne sjecam se. Finci pokusavaju podmuklim potezima oko socijalne pomoci nesto promijeniti ali tim putem ne mogu tako daleko jer dolazimo do uplitanja politike u sport sto im nista dobro ne donosi. Sreca je da mali ne igra u Finskoj i neometano se razvija i dalje. Sve ostalo ce biti kako treba ..
Iz FIBA su obećali pustiti Sulejmanovića čim napuni 18 godina. Sad pošto on puni 18 pet dana prije prvenstva, Harun radi na tome da papir na vrijeme stigne u Savez kako bi mogao igrati na EP. To je prava istina. A inače Emirov otac je veliki patriota, samo BiH, ništa drugo, a i Emir je strašno dobar momak.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 14 jan 2013, 23:46

lumani je napisao/la:Nermine,zar stvarno vjerujes u to :?: prvi put cujem da se na ovom svjetu na osnovu djeteta,kaznjava roditelj.
Tačno je da su Emirovom ocu uzeli penziju Finci, 100% provjereno iz prve ruke ;)
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jan 2013, 00:05

Pa kako mu mogu uzeti penziju :roll: ili je to neka socijalna pomoć.

vidi ovaj odma moderator :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 15 jan 2013, 00:26

legenda reala je napisao/la:Pa kako mu mogu uzeti penziju :roll: ili je to neka socijalna pomoć.

Ma to je to, penzija-socijalna pomoć...
Odmah, odmah :lol:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jan 2013, 00:31

CashMan je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Pa kako mu mogu uzeti penziju :roll: ili je to neka socijalna pomoć.

Ma to je to, penzija-socijalna pomoć...
Odmah, odmah :lol:
Ma kontam da penziju zaradiš i da ti je niko ne može uzeti, to je vjerovatno neka socijalna pomoć, valjda čovjek ne radi i prima onda kod nas tzv. socijalu.

požurio si al nema veze :mrgreen:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 15 jan 2013, 01:07

Kod njih sve može pa i uzeti socijalu čovjeku koji je bio u logoru, ali hajd Emir je naš :)

Nego Šehić opet neće doći na ljeto. Opet mu starac postavlja nekakve uslove...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 jan 2013, 11:22

CashMan je napisao/la:Kod njih sve može pa i uzeti socijalu čovjeku koji je bio u logoru, ali hajd Emir je naš :)

Nego Šehić opet neće doći na ljeto. Opet mu starac postavlja nekakve uslove...
Kako volim vidjeti ovako informacije iz prve ruke, svaka cast. A ako Sulejmanovic nastavi ovako, socijala starom mu nece ni trebati ;)

Ma za Sehica se ne brinem, on jedino moze igrati za nas, jer za Dream Team nema kvaliteta, a ako ima onda mu halalim da igra za njih :D
Anfernee "Penny" Hardaway #1

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 jan 2013, 12:44

Normalno da drzava ne moze tek tako samovoljno uzeti penziju covjeku. Mislim, mogu nesto izmisljati ako su budale, ali bi svako normalan podigao tuzbu protiv PIO-a.

Radi se najvjerovatnije o socijalnoj pomoci tj. djecijem dohodku ili nekoj drugoj vrsti pomoci koju su roditelji primali, a koja se vezuje za djecu... Moguce je da ista ovisi o posjedovanju drzavljanstva, te da sve ovo sto se desava pravno geldano vodi ka gubitku pomoci. Ne mora odmah to znaciti da su u pitanju neke teorije zavjere. :roll:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 15 jan 2013, 21:47

Slike sa kvalifikacionog turnira u Italiji gdje su Sparsi osvojili prvo mjesto i plasirali se među 8 najboljih juniorskih ekipa Europe.

Osim Sparsa,na turniru su još bile ekipe,gledaj sad tih imena:
Unicaha Malaga, StellAzzuraaBasketballAcademy Rome,Mas Mandoulides,Thessaloniki,Fenerbahce Ulker, Brose Naskets Bamberg, Virtus Bologna i Virtus Siena.

U finalu su pobijedili Fenerbahce 73:55.

Poslije sedme minute su inserti sa finalnog meča.
[youtube][/youtube]

Izgleda da su Sparsi jedan od najboljih sportskih projekata u ovoj zemlji od osamostaljenja :geek:

slika
slika
slika

P.S.
Od ovih na slici,ko je taj Šalić koji želi igrati za Srbiju,on je bio MVP i najbolji strijelac turnira?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.