Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la geronimo » 27 okt 2014, 21:01

bistrikboy je napisao/la:Jedva cekam da se Schweini,Khedira,L.Bender i Gundogan pojave na spisku samo da ne gledam onog Kramera debila vise.Pa frajer je bio kriminalan u svakoj minuti koju dobio.Onaj KO u finalu ga i pored toga digao na nivo superstara :sick:
:mrgreen:

Pošto je Pale u kul izdanju ne očekujem burnu reakciju. :D

P.S. Pa i cvendilo* (Sven) Bender može tu uskočiti. :?
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 okt 2014, 21:25

Kramer je super igrač. Itekako je napredovao, pa i u sinoćnjoj utakmici dobar, dosta dobar. Momak ima mu.da, pravu petlju, zna s loptom i bit će bitna karika Elf-a u narednom periodu.

A ovaj video gore budi lijepe osjećaje i izaziva Gaensehaut. Onako mirniji reporter Tom Bartels u totalno emocionalnom, ludom izdanju.... :D A šta bi tek bilo da je utakmicu komentarisao Wolff Fuss.. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 okt 2014, 00:14

:mrgreen:

Jantsckhe je itekako zaslužio poziv. Neka ga umjesto Rudigera.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2014, 00:50

@Pale: A da se vratimo malo na Kramera?? :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 okt 2014, 10:46

effe_sa je napisao/la:@Pale: A da se vratimo malo na Kramera?? :D :D
Ti si sve reko' , nema puno potrebe za mojim opaskama...

Al pošto si me tražio :D :

@Bistikboyu se očigledno inače veoma simpatični Krama nije svidio. Svi vrsni poznavaoci fudbala tvrde da se radi o klasnom igraču, brojke i igre to također potvrđuju, svi najveći evropski klubovi stoje u redu da ga dovedu; ali ne :arrow: on ne zna , ''frajer je kriminalan u svakoj minuti'' :shh: :facepalm:

Al ozbiljno, Low bi trebao pozvat Jantsckhea... momak je def zaslužio poziv, polivalentan je i pokriva sve pozicije u zadnjoj liniji i zadnjeg veznog...
Agieren statt reagieren

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 okt 2014, 19:44

E cuj brojke govore :mrgreen: Pa nije atleticar vec fudbaler,cim opises nekog igraca kao simpaticnog odmah ga yebi :mrgreen: Frajer je kvalitetom 5 ili 6-ti izbor na svojoj poziciji i ako ne zavlada ozbiljnija epidemija ebole moze u najboljem slucaju biti tu neka opcija sa klupe kad se ovi "pravi" umore :zviz: Sto se tice repke katastrofa je sve sto je pokazao,ali dobro ima Jogi izleta opasnih kao i "achse" sa Rudigerom i Durmom :crazy:

Nakon loseg starta u kvalifikacijama nece se vise zajebavati bar tamo do 8-mog kola kad osiguraju dovoljno bodova za prva dva mjesta,onda ce "testiranje" krenuti...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2014, 21:31

bistrikboy je napisao/la:E cuj brojke govore :mrgreen: Pa nije atleticar vec fudbaler,cim opises nekog igraca kao simpaticnog odmah ga yebi :mrgreen: Frajer je kvalitetom 5 ili 6-ti izbor na svojoj poziciji i ako ne zavlada ozbiljnija epidemija ebole moze u najboljem slucaju biti tu neka opcija sa klupe kad se ovi "pravi" umore :zviz: Sto se tice repke katastrofa je sve sto je pokazao,ali dobro ima Jogi izleta opasnih kao i "achse" sa Rudigerom i Durmom :crazy:

Nakon loseg starta u kvalifikacijama nece se vise zajebavati bar tamo do 8-mog kola kad osiguraju dovoljno bodova za prva dva mjesta,onda ce "testiranje" krenuti...
Bistrikboy, mislim da pretjeruješ po pitanju Kramera. Gledaš li opšte njegove nastupe u Gladbachu? Pa on je trenutno kod njih jedan od najbitnijih igrača, čovjek itekako dobro drži vezni red. A na SP je imao 2 nastupa, jedan protiv Alžira, ušao dosta kasno, bio solidan. U finalnu utakmicu je super ušao, vidjelo se da momak nema straha, da ima petlju, iako je bačen u vatru umjesto jednog Khedire. A ne može se od njega u prvim bitnijim nastupima očekivati rutina jednog Khedire ili sličnih igrača. Ali pred Kramerom je budućnost u Elf-u i budi siguran da će itekako biti bitan faktor u istom... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 okt 2014, 21:51

effe_sa je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:E cuj brojke govore :mrgreen: Pa nije atleticar vec fudbaler,cim opises nekog igraca kao simpaticnog odmah ga yebi :mrgreen: Frajer je kvalitetom 5 ili 6-ti izbor na svojoj poziciji i ako ne zavlada ozbiljnija epidemija ebole moze u najboljem slucaju biti tu neka opcija sa klupe kad se ovi "pravi" umore :zviz: Sto se tice repke katastrofa je sve sto je pokazao,ali dobro ima Jogi izleta opasnih kao i "achse" sa Rudigerom i Durmom :crazy:

Bistrikboy, mislim da pretjeruješ po pitanju Kramera. Gledaš li opšte njegove nastupe u Gladbachu? Pa on je trenutno kod njih jedan od najbitnijih igrača, čovjek itekako dobro drži vezni red. A na SP je imao 2 nastupa, jedan protiv Alžira, ušao dosta kasno, bio solidan. U finalnu utakmicu je super ušao, vidjelo se da momak nema straha, da ima petlju, iako je bačen u vatru umjesto jednog Khedire. A ne može se od njega u prvim bitnijim nastupima očekivati rutina jednog Khedire ili sličnih igrača. Ali pred Kramerom je budućnost u Elf-u i budi siguran da će itekako biti bitan faktor u istom... ;)
iskreno zaboli me za Gladbach i njegove nastupe tamo,govorim o onome sto sam vidio protiv Skota,Iraca i Poljaka.Nula velika.Iskreno ja da se pitam prije bi Jantschke dobio poziv nego on,svakako je potrebnija tu neka alternativa nego u veznog redu gdje je svakako prevelika guzva i gdje se mora pametno odrzati balans između BVB i Bayernovih igraca.Loew generalno pokusava umanjiti uticaj odlaska Lahma na odbranu,i svi pokusaji koje je imao su bili grozni.Ok ocekujem tu dugorocno lijevo Schmelzer-a a desno da se izgradi neka alternativa a to Rudiger sigurno nije.Dobra je varijanta i sa Boatengom desno.Sve u svemu Kramera sam se onako slucajno dotakao jer mi ide na zivce forsiranje u njemackoj stampi.

Da neko ne pomisli da mi je Gladbach nesto mrzak,naprotiv,imaju dobro sastavljen tim samo jos da Kruse dođe na svoje i zauzme Klose-ovo mjesto u repki i mjera.A i kako da mi bude mrska ekipa koja onoj mrskoj udbaskoj tvorevini zabije 7 komada...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2014, 22:12

bistrikboy je napisao/la:A i kako da mi bude mrska ekipa koja onoj mrskoj udbaskoj tvorevini zabije 7 komada...
DA, DA..... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A ne slažem se s tobom kako rekoh oko Kramera, a npr oko Rudigera se slažem. Njega Loew gura, a i po meni definitivno na toj poziciji u Njemačkoj ima puno boljih igrača. Rudiger se trudi, ima i nekih dobrih strana, ali on nekad realno ima problema s orijentacijom na terenu :D , a da dalje ne pričamo.
Loew u Rudigeru nešto vidi, ali s njim mislim da dobro fula. Pa čak sam i siguran, ne samo da mislim.... :D

A i Durma si spomenuo, on ima potencijal i mislim da će i dalje na toj bekovskoj poziciji biti prva opcija...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2014, 23:02

effe_sa je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:A i kako da mi bude mrska ekipa koja onoj mrskoj udbaskoj tvorevini zabije 7 komada...
DA, DA..... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zar je potrebno da ih i ovdje prizivate... :D :D

@ effe_sa

mislim da je @bistrikboy htio reci sljedece:

Kada su zdravi braca Bender, Gündogan, Khedira i Schweini, onda Kramer jednostavno nema mjesta u reprezentaciji. Ruku na srce ovih 5 nabrojanih igraca su trenutno kvalitetniji od njega, pogotovo kada je iskustvo u velikim utakmicama u pitanju, a isto tako slozices se sa mojom konstatacijom da se Kramer ne bi nasao cak ni na prosirenom spisku da su braca Bender i Gündogan bili zdravi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 okt 2014, 23:07

Rudiger je strasan potencijal, ubrzo bi mogao zaigrati za neki od top klubova u EPL.

Kramer je trenutno najbolji def. veznjak lige (izuzmemo li Alonsa).
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 okt 2014, 23:23

bistrikboy je napisao/la:,govorim o onome sto sam vidio protiv Skota,Iraca i Poljaka.Nula velika.

S ovim boldiranim se potpuno slažem.

Protiv Iraca je bio nula, nije ni igrao tu tekmu zbog gripe.

slika
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2014, 23:43

amerosm je napisao/la: @ effe_sa

mislim da je @bistrikboy htio reci sljedece:

Kada su zdravi braca Bender, Gündogan, Khedira i Schweini, onda Kramer jednostavno nema mjesta u reprezentaciji. Ruku na srce ovih 5 nabrojanih igraca su trenutno kvalitetniji od njega, pogotovo kada je iskustvo u velikim utakmicama u pitanju, a isto tako slozices se sa mojom konstatacijom da se Kramer ne bi nasao cak ni na prosirenom spisku da su braca Bender i Gündogan bili zdravi.
Istina da se Kramer ne bi našao u tom slučaju na spisku, ali okolnosti su se promjenile. Gudnogan ima veliki tehnički potencijal, ali hoće li ikad biti stari. I nekako ga je Kramer pomalo prestigao. Bender je zahvalan igrač, njega pogotovo ne treba otpisivati. A ispred sviju su i dalje Schweini (kao pravi lider) i Khedira (čiji liderski kvaliteti u Elf-u nisu zanemarivi)...A jednostavno njih dvojica imaju i tu rutinu, snagu da drže vezni red. Još uvijek su prednosti. Ali Kramer će dobivati sve više prostora i pred njim je budućnost. Momak ima strašno petlje, a i zna s loptom.
Hare_BvB je napisao/la:Rudiger je strasan potencijal, ubrzo bi mogao zaigrati za neki od top klubova u EPL.
Da mi je znati koji je to njegov potencijal. Što je najgore , pored Loewa ima još stručnjaka u Njemačkoj koji stvarno u njemu vide talenta... :D Prema Loewu sam nakon onog EP bio kritički nastrojen, a poslije dosta njegovih poteza pozdravljao (kada su ga mnogi kritikovali)...Samo po pitanju Rudigera, definitivno se ne slažem s njegovim razmišljanjem....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 okt 2014, 00:01

Rudiger ima brutalne fizikalije. Eksplozivan i agresivan, solidan na lopti. Rijetki su takvi stoperi, pogotovo u BL. Takticki djeluje naivno, ali ipak mnogi zaboravljaju da on ima samo 20 ljeta iza sebe i da je dosad bio pod palicom raznih polutrenera. Mourinho bi od njeg napravio top stopera kroz dvije sezone.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 okt 2014, 00:22

Nije on dzaba pek'o zanat u Dortmundu. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 okt 2014, 00:55

Hare_BvB je napisao/la:Rudiger ima brutalne fizikalije. Eksplozivan i agresivan, solidan na lopti. Rijetki su takvi stoperi, pogotovo u BL. Takticki djeluje naivno, ali ipak mnogi zaboravljaju da on ima samo 20 ljeta iza sebe i da je dosad bio pod palicom raznih polutrenera. Mourinho bi od njeg napravio top stopera kroz dvije sezone.

Postavljanje mu je loše, pogotovo kod otvorene igre i polukontri
Agieren statt reagieren

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 okt 2014, 06:35

Pale_Companion je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:,govorim o onome sto sam vidio protiv Skota,Iraca i Poljaka.Nula velika.

S ovim boldiranim se potpuno slažem.

Protiv Iraca je bio nula, nije ni igrao tu tekmu zbog gripe.
E tacno tu je bila ona kombinacija sa Ginterom :damn:

Elem @amerosm je shvatio sta sam htio reci,ali na ovom pdf brane "svoje" k'o da su im rod rođeni :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 okt 2014, 13:24

[youtube][/youtube]

Müller :lol: :lol:
Siguran sam da ce biti odlican film i da ce nadmasiti Deutschland ein Sommermärchen...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 nov 2014, 00:18

Danas je bilo izvlacenje za grupnu fazu EP do 21 godine.Njemacka je u grupi sa Danskom,Ceskom i Srbijom.
U drugoj grupi su Italija,Engleska,Portugal i Svedska.Prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija prolaze dalje.

raspored

17 June 2015
Germany v Serbia

20 June 2015
Germany v Denmark

23 June 2015
Czech Republic v Germany
izjava selektora nakon izvlacenja
"Es gibt acht Favoriten auf den Titel in diesem Turnier. Serbien hat sich gegen Titelverteidiger Spanien durchgesetzt. Auch Dänemark hat eine starke Qualifikation gespielt und Tschechien genießt einen Heimvorteil. Wir freuen uns schon sehr auf diese Herausforderung", sagte der Cheftrainer der U 21. Minimalziel ist für ihn die Qualifikation für die olympischen Spiele 2016 in Rio.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 nov 2014, 11:51

biće zanimljivo gledati prvi meč njemačke i srbije, pogotovo ako dođu u najjačim sastavima
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.