Barba je imao zivotnu sansu da slomije savez.Kad je bilo pitanje minuta i sata.carina je napisao/la:Ne, ne Hare...nismo se razumjeli...Htio sam da kazem da JA ne potenciram Vahu, Bajevica, Kodru...Licno, ja bih najvise volio Osima, ali sta cu kad covjek nece...Pa tako u isti kos bacam ove(Kodro, Vaha..), sa ovima koji nece sigurno nista ni pokusati promijeniti, a nigdje ih nije ni bilo ovo cijele vrijeme, a tu ubrajam Susica...
I tako ja vas molim da ne pokusavate promijeniti moje misljenje, bar za ovo, tu imam cvrst stav...Ne postavljam pitanja kao ovaj Denizmare, i ne cekam da nekog "roknem", ali evo i njemu jedno pitanje, pa kad sam ja bio toliko uljudan, molio bi i njega da odgovori...
Zasto su ovi ljudi, mislim na strucnjake kao i na ljude koji vec godinama jasni u svojim ciljevima, kojima je samo u cilju da slome savez, i koji vjerovatno poznaju Sergejove korake i poteze koje bi on uradio, slozni u jednom, a to je Sergej za trenera? Mislim i na BHF ciji je stav odavno jasan, cak se i u njihovoj pjesmi pominje samo jedno ime od hiljadu imena koja su prosla kroz nasu repku i koja mogu tu doci....
Eto, ako moze odgovor...hvala...
Medjutim presutio ko' najveca hinja,sestra mu ostala i poslije na radnoj poziciji u savezu.
Savez poslije toga nikad jaci.I ono teke naroda sto se bunilo, diglo ruke.
E poslije kad je Barba skontao da za jacu ekipu treba,neka vrsta referensa(iako u biti bivsi selektori BIH i nemaju nekakvog velikog hajra od toga)eto ga na noge.Tim istim koje treba skinuti.

Nikakve logike,naravno.
Koja ce budala skinuti poslodavca koji ti daje platu i koji te jos na kraju i zaposlio.
Barba nakon onog razgovora sa Senadom i ebenog corka za savez a ''metka u celo narodu''.Garant nije taj.