Safet Sušić - Pape

harishp
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la harishp » 21 jun 2010, 15:02

carina je napisao/la:Ne, ne Hare...nismo se razumjeli...Htio sam da kazem da JA ne potenciram Vahu, Bajevica, Kodru...Licno, ja bih najvise volio Osima, ali sta cu kad covjek nece...Pa tako u isti kos bacam ove(Kodro, Vaha..), sa ovima koji nece sigurno nista ni pokusati promijeniti, a nigdje ih nije ni bilo ovo cijele vrijeme, a tu ubrajam Susica...
I tako ja vas molim da ne pokusavate promijeniti moje misljenje, bar za ovo, tu imam cvrst stav...Ne postavljam pitanja kao ovaj Denizmare, i ne cekam da nekog "roknem", ali evo i njemu jedno pitanje, pa kad sam ja bio toliko uljudan, molio bi i njega da odgovori...
Zasto su ovi ljudi, mislim na strucnjake kao i na ljude koji vec godinama jasni u svojim ciljevima, kojima je samo u cilju da slome savez, i koji vjerovatno poznaju Sergejove korake i poteze koje bi on uradio, slozni u jednom, a to je Sergej za trenera? Mislim i na BHF ciji je stav odavno jasan, cak se i u njihovoj pjesmi pominje samo jedno ime od hiljadu imena koja su prosla kroz nasu repku i koja mogu tu doci....
Eto, ako moze odgovor...hvala...
Barba je imao zivotnu sansu da slomije savez.Kad je bilo pitanje minuta i sata.
Medjutim presutio ko' najveca hinja,sestra mu ostala i poslije na radnoj poziciji u savezu.
Savez poslije toga nikad jaci.I ono teke naroda sto se bunilo, diglo ruke.
E poslije kad je Barba skontao da za jacu ekipu treba,neka vrsta referensa(iako u biti bivsi selektori BIH i nemaju nekakvog velikog hajra od toga)eto ga na noge.Tim istim koje treba skinuti. :shock:
Nikakve logike,naravno.
Koja ce budala skinuti poslodavca koji ti daje platu i koji te jos na kraju i zaposlio.
Barba nakon onog razgovora sa Senadom i ebenog corka za savez a ''metka u celo narodu''.Garant nije taj.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 21 jun 2010, 15:15

@carina
Kako ti nije vazan plasman na EP,pa zasta se igra fudbal? Tebi vazna afirmacija mladjih ko da si menadzer,a mozda i jesi dok toliko potenciras pojedince pa ti u interesu da ih talnes,a vidim da se druzis sa ,,poznatima,,.
Da je probavao potencijalne o kojima pricas ti bi prvi pljuvao po njemu nakon poraza,naravno iz dosade,ovako je probavao kombinacije igraca na raznim mjestima u timu da vidi sta moze od koga ocekivati pa opet ti nevalja.
A Barbareza molim te prestani da sad spominjes jer je trenutno selektor Pape,svidjelo se to tebi ili ne.
Kad je trebao da prica o savezu nije,sto mislis da bi to uradio da je selektor. Jedini koji je imao muda je BOLIC,jedini je rekao na TV u i za pare koje su se djelile po sobama i za predsjednika i direktora i Uslju te da je predlagao da nam on sredi sponzorski ugovor za opremu Nike,ali da su debili rekli nije jos vrijeme,cuj nije vrijeme,vjerovatno zbog njihovih talova.
Sto se tice prekida utakmica to je cisti debilizam,kao sto rekoh bila je prilika na Kosevu vidjeli smo sta je bilo nakon toga.
Poenta je da sam ja za Barbareza ali kad dodje vrijeme,da je izabran za selektora sada imao bi moju punu podrsku ovdje isto kao sto sada ima Pape. To znaci da se trebamo svi ujediniti i dati Papetu podrsku u zajednickom cilju.Ne mislim da je sve bilo idealno ali daleko od toga da je bilo katasrofa kao sto se prica,jer jednostavno nije tako. Mislim da bi imali daleko vise stete nego koristi da ga sad mijenjamo. Ali to je najbolje opisao Mesa Selimovic kakvi smo ljudi,ko je procitao,zna..........

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 jun 2010, 15:26

@kimbo,
Kaka se ni sam ne sjeca kad je zadnji put pretrcao 60-70 metara u jednom dahu. Nije to onaj stari Kaka iz Milana. Ali nebitno, nisam poredio njega i Misketa kao igrace nego sam rekao da koliko je on vazan Brazilu toliko je Miske nama. Nauci se citati. Miske zna istrcati kontru kada zatreba, evo odmah iz glave se sjecam kontre protiv Estonije za 0:2 kada je asistirao Ibisevicu.

@cartman
Stvarno mislis da bi Pjanic imao bolje sanse protiv Toulalana i Diabyja nego Misimovic? Ne znam stvarno sta imate protiv Misketa, po vama ispada da je ka.rina od igraca...... pa i sam Pjanic kaze da je Misimovic nas najbolji igrac.

p.s. Portugal - Ptice trkacice iz Sjeverne Koreje 7:0

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 21 jun 2010, 15:32

Hahaa...ma nisam menadzer, a ne druzim se ni sa poznatima....Vec sam ti rekao, kad imam vremena, nekako se snadjem pa dodjem do te osobe...Pred put u Genk sam upao na terme Ilidza noc prije polaska nase repke...Tu sam i upoznao tog Romea Mitrovica...Savez im je obecao da ce moci podijeliti po 10 ulaznica svojima, ali eto i tu ih je prevario i na kraju im dao samo po dvije...Romeo je ispunio obecanje i mene zvao na mobitel te mi iste urucio na dan tekme...Ako ti nije lijeno prije neki dan sam, opet iz dosade, prepricao tu svoju noc na termama...
Opet mi nisi odgovorio na pitanje iz mog zadnjeg posta, nego opet kao i Susic, igras na "provjereno"....
Da dodjes na mjesto trenera, ne mozes ih pljuvati...Trebas malo baciti obraz pod noge...I jos nesto...Ako uputim kritiku Papetu, ne znaci da ga "pljujem"...A ta rijec "pljuvanje" je ovde na forumu dosta zastupljena, sa razlogom i bez njega...Svaki od Vas ima nesto sigurno da kaze protiv pocetka njegovog rada, ali nece....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 jun 2010, 15:39

Ne kontam kako Barbarez ili bilo ko drugi na mjestu selektora može da sruši Savez, odnosno da utiče na to ko će biti predsjednik, ko direktor itd :? Selektor koliko ja znam nema ama baš nikakve nadležnosti u izboru administracije. Po meni logično bi bilo da ti dušebrižnici ( bez ironije ) istaknu kandidaturu za recimo I. odbor, ili vodeću poziciju u federalno savezu ili nekom od kantona. Zanima me kako vi koji vjerujete da selektor može uticati na izbor rukovodstva, kako zamišljate to da se ostvari? Šta bi to selektor, ne bitno ko, mogao uraditi što bi reformisalo Savez iz korijena?
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 21 jun 2010, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 21 jun 2010, 15:49

ma naravno da ne moze, pogotovo se ne moze zakonskim ili ti legalnim putem napraviti bilo sto. Ljudi bezveze lupaju, tipicna nasa mahalska prica...

NS ima svoj statut, ima proces delegiranja ljudi i zakonski postupak kako se dolazi na odredjene funkcije... Evo, sve i da smijenis citav izvrsni odbor (glavni izvrsni organ), opet nekakav osim ili ko vec ne moze uci tu, vec ce opet biti izglasani nekakvi slicni ljudi... koliko se sjecam, potrebno je da budes predlozen prvo ispred kantonalnog saveza u jedan od entitetskih saveza, pa onda od njih u NS ili tako nesto (ne sjecam se sad tacno, davno sam citao statut)... uglavnom, nase legende nemaju sanse da dobiju glavne izvrsne i "zakonodavne" funkcije, koje nesto "pokrecu" u samoj strukturi, organizaciji itd.

i da se razumijemo oko jedne stvari, ni u jednom ozbiljnijem savezu ne sjede na takvim funkcijama "proslavljene zvijezde" itd, jer su to funkcije koje obicno dobivaju malo obrazovaniji ljudi. Legende obicno dobijaju selektorske ili direktorske funkcije, ili neke druge slicne funkcije gdje njihova karizma, licnost i sve ostalo moze da dodje do izrazaja. znaci, funkcije gdje uglavnom zastupaju savez - drzavu, lobiraju itd.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 21 jun 2010, 16:03

kimbo je napisao/la:
demir44 je napisao/la: Misimovic je igrac poteza,ako slucajno znas sta je to...Znachi,trci kad ima loptu u nogama,dijeli lopte,asistira 22 puta u sezoni i ti si nasao da pricas kako je lijen.Kad niko nije htjeo igrati,igrao je Miske,i zvekno Mhyre-u u 90-tku u sred osla(sjecas li se).Tad si sigurno skakao ko i ja,al sad ga blatis.Pa kad je povalio Cassilasa,kad se igrao sa Belgijancima,asistirao Dzeki,u Zenici,u Tallinu i jos puno puno puta pokazao da je igracina.Al eto,jednu utakmicu je odigrao umoran i odma ga na klupu...Nacekat ces se da ga vidis na klupi,to ti mogu garantovati...
Care izvini ali post ti je pun klisea : "Trci kada imaloptu u nogama" :D :D ... Ja samo znam da ga nije bilo nigdje na mapi u kljucnim utakmicama !!!!
Volio bih da me razuvjeri i da tim svojim potezima razvali Francuze ako ne njih barem Rumune !

A ovaj gore poredi Misimovica sa Kakom kao obadva nisu trkaci nego potez igraci. Pa care poznate su Kakine kontre iz Milana gdje je sam pretrcavo s loptom 60- 70 metara to Miske ne moze ni na play station.

Ne kontam odakle ovo preuvelicavanje nasih igraca sve zvijezde a svi igrau po nekim osrednjim evropskim timovima nigdje nas na mapi !!!!!!!! A Slovenci idu na zavrsnice !!!!!!
Dzeko , Spahic, Pjanic klasa da i Hasagic ostalo veliki upitnici !!!!!!
Kazes nije ga bilo nigdje u kljucnim utakmicama...Protiv Estonije je bila kljucna,povijesna,za ulazak u baraz,MISKE NAJBOLJI,dvije asistencije,obe u u velikom stilu...
Kazes ne moze Miske ni na Play stationu istrcati kontru,obrati paznju na 4 minut i 15 sec videa,pa Zvjezdan je onako mogao do Sarajeva trcati iz sred Tallina...Uzivaj Kimbice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Rotor Volgograd...

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 21 jun 2010, 21:17

harishp je napisao/la: Barba je imao zivotnu sansu da slomije savez.Kad je bilo pitanje minuta i sata.
Medjutim presutio ko' najveca hinja,sestra mu ostala i poslije na radnoj poziciji u savezu.
Savez poslije toga nikad jaci.I ono teke naroda sto se bunilo, diglo ruke.
E poslije kad je Barba skontao da za jacu ekipu treba,neka vrsta referensa(iako u biti bivsi selektori BIH i nemaju nekakvog velikog hajra od toga)eto ga na noge.Tim istim koje treba skinuti. :shock:
Nikakve logike,naravno.
Koja ce budala skinuti poslodavca koji ti daje platu i koji te jos na kraju i zaposlio.
Barba nakon onog razgovora sa Senadom i ebenog corka za savez a ''metka u celo narodu''.Garant nije taj.
Svaka cast, istina od prve do zadnje rijeci, nema se sta pricati dalje na ovu temu.

Nisam nasao intervju sa Senadom ali evo dijela sa BHT, moze se vidjeti poenta.
Cuva Bog Zelju svog!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 22 jun 2010, 11:21

Mogao je Ciro u jednom trenutku skinuti predsjednika republike, a ne savez...Svaka emisija na TV bilo sportska, politicka, bilo kuharska Ciro je bio gost, i slusala se svaka njegova. Bar je znao za razliku od ovoga sada kako zemlja dise, nekad je radio i poteze protiv svoje volje ali za dobrobit repke...Ovaj nije ni sjeo na klupu, a vec je popio kritike iz Republike Srpske i hrvatskog dijela...Ja shvatam da su neki igraci nezamjenjivi i tu se apsolutno slazem, ali da su naprimjer Hasagic, Nadarevic, Muratovic, Rahimic, pa trenutno Ibisevic, Ibricic, nezamjenjivi, ne bih se slozio...Mogao je ubaciti par igraca, koji sigurno ne zaostaju mnogo za njima, a na terenu se i vece razlike u kvaliteti ne osjete a ne nesto drugo...
Ciro je vec i probao, prije nego sto je konacno poljubio zicagu savezu, lobirati Barbarica, koji bi zastupao hrvatske interese jako dobro a za razliku od Ilje je sportski radnik velikih razmjera...Probio je neke barijere koje ovog, ja mislim pretjerano i ne zanimaju, ali nebitno....
Bitno je, kako vi hocete, ucestvovati, pa makar opet ovih 50% BiH i ne ucestvovalo ni na koji nacin u repci...
Sve se moze polako, lagano, planski, a opet mislim da Safet nije za toga, ali eto opet nek vam bude...
Zapravo malo sam otisao sa teme, ali hocu da kazem da trener itekako moze da bude bitan.....Na sve nacine....

@harishp
Ne svidja mi se druze kako sve malo po malo pljujes po Barbi..Za razliku od drugih, njega zanima sta se desava kod nas, a i kad uputi kritiku Safetu, treba je uzeti samo kao kritiku. To sto je rekao Safetu da se Njemacka mogla pobijediti, je istina...Svaka se repka druze moze dobiti i zbog toga se fudbal i igra....
Zadnja izmjena: carina, dana/u 22 jun 2010, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 22 jun 2010, 11:26

onako kao Domenech?

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2010, 11:28

Miske je u barazu u Zenici pokazao sve :oops: :oops:

p.s. a da -ja zaboravio da je bio povrijedzen - a pun stadion i citava drzava bile budale. Neoprostivo...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jun 2010, 11:28

no comment je napisao/la:onako kao Domenech?
Pa da, tako nekako, oba selektora su svoje ekipe dovele na ivicu, samo malo drugačiju. Domenech pred provaliju, a Ćiro na ivicu Mount Everesta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 22 jun 2010, 11:30

no comment je napisao/la:onako kao Domenech?
Ma isti je kao on. Ubaci "provjerenih" 7 zvijezda naprijed, i onda ceka nekog svemirca da mu uleti na teren da trci za njih....Misimovic, Ibisivec, Ibricic nasa tri ofanzivna srednjaka? Ma ko ce brate potrcati za njih...Jos evo sto ne mogu istrcati, nego jos i ispadnu pozadi, kao Ibricic protiv Njemacke...I onda pricamo Njemacka jaka, trostruki svjetski prvak...Mogu biti i stostruki svjetski prvak, kad im protivnik ne trci...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2010, 11:32

Da se kukavicka Njemacka uvijek moze pobijediti dokazali su Srbijanci na SP. Al ne smije niko nista Susicu rec za pogresnu taktiku i psihologiju igre pa eto najbolje bi bilo da niko i ne kritikuje. Molimo Boga da on sam promjeni ono sto svi zele. Iskreno po tom pitanju mu zelim da sto prije otvori oci i tu ima podrsku. Do tog momenta nam je sutiti i nadat se da jedan covjek nece upropastitit kvalifikacije. Barba zna sta govori i covjek je u pravu.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 jun 2010, 11:34

Kukavicka Njemacka, koja skoro 90 minuta napada, pa cak sa igracem manje? :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2010, 11:40

Principatus je napisao/la:Kukavicka Njemacka, koja skoro 90 minuta napada, pa cak sa igracem manje? :lol:
ma pokazali su se s nasim komsijama na SP. Da se ne tersu gace malim kukavickim igracima pancercica dali bi gol iz 105 sansi i penala sa Srbijancima. Ali heroji se ukake cim pridzu blizu. Sacekaj Taveza i Mesija i vidi kako ce samljet tu medijski napuhanu ekipicu.
kopiraj sebi ovaj post ;)

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 22 jun 2010, 11:42

Principatus je napisao/la:Kukavicka Njemacka, koja skoro 90 minuta napada, pa cak sa igracem manje? :lol:
Heh, da...Oprosti, koliko je golova zabila Srbiji? Nesto se ne sjecam!
Ne bih da poredim, ali opet napominjem da su jedan Alzir i Novi Zeland, za 180 minuta primili skupa, duplo manje golova od nas, i to u srazu sa jakim protivnicima...Kad se trci druze...Kad se trci...Bez obzira gdje im igraci igraju....
Engleska je za trenera Alzira bila samo protivnik na terenu, a ne Njemacka koja je za Safeta bila trostruki svjetski prvak...
Ali eto, opet neka bude po vasem, 7 komada u tri dana nije mnogo, pogotovo u danasnjem fudbalu, gdje milioni funti vrijedni igraci, ne mogu zabiti jednom Alziru ili sta ja znam....

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 22 jun 2010, 11:43

UPRAVO TAKO
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 22 jun 2010, 11:47

@carina
ne razumiju to oni jer jos zive u vremenu jakih evropskih trostrukih i inih sampiona a vidi ih gdje su na SP. Ljudi ih davno prosisali - Ljudima je protivnik samo protivnik i sto je "veci" vise zapnu i sladza pobjeda. Ali eto veci ste od HSV lika(Barbe) i on nezna sta govori :cry:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 jun 2010, 11:49

Nevjerovatno. Kad covjek procita ovih zadnjih, recimo 5-6 stranica, kakva gomila nebuloza, izmisljotina, fudbalskog neznanja, nerealnih snova i pogresnog shvatanja funkcija kao i mehanizama vezanih uz savez, selektora i tako dalje, da to nije vrijedno komentiranja, jer se te izjave samo u svojoj srzi diskvalificiraju. Nekoliko puta sam odgovorio na poneke postove, sto one koji ih postavljaju ne zaustavlja da se dalje ponavljaju iz posta do posta i da guse dalje time. Covjek tu totalno izgubi volju za ikakvu daljnu raspravu, jer nivo na kojem se vodi nije interesantan.

BParena, izgleda da smo gledali drugu utakmicu. Samo to sto kazes se protivrijecuje: "dali bi gol iz 105 sansi i penala sa Srbijancima". Pa mislis da tolike sanse nastaju same od sebe, kada igras sa igracem manje i jos moras izjednaciti, a pozadi riskirati konter? Mislis dakle da su te sanse nastale, jer su se Nijemci ukakili, a ne Srbi? Nevjerovatno. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: NebeskaSila96 i 4 gosta.