Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

NeshaFCB
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la NeshaFCB » 18 sep 2017, 15:16

Federer17 je napisao/la:
Druze, BiH nema sredjenu politiku koja ce sportistima omoguciti uslove da budu najbolji. Ne kazem da je to 100% razlog, ali sigurno ima veliki udio u svemu tome, pogotovo kada su u pitanju ekipni sportovi.

Mi nemamo postenog teniskog terena u drzavi i kako ocekivati sutra top 100 igraca na svijetu? U vecim gradovima nemas nijednog olimpijskog bazena i cemu se nadati? Za KS sam vec pricao, RS-u blokiran racun zbog duga od milion i vise KM...

Jedino se reprezentativni fudbal koprca, dok su nam klubovi u velikim bananama (gdje najvise krivim nas same). Nije ni u Srbiji bajno, ali ipak drzava pomaze Partizan i Zvijezdu, sigurno puno vise nego sto je to slucaj kod nas gdje se na tribinama u Sirokom Brijegu i Mostaru psuje ova drzava, donose fasisticki transparenti, na stadionima u BL uzvikuje ime ratnih zlocinaca...
Politika jeste sastavni dio sporta, ali globalno nema veze sa uspjehom. Da ima, Srbija sigurno ni u jednom sportu (možda s izuzetkom vaterpola) nebi bila u vrhu, kao što jeste. Msm, da se ne vraćamo na političke priče i dešavanja. ;) Kontam da razumiješ poentu. A jedna Švedska bi u svim sportovima bila među prve 3.

Tenis je nešto drugo. Msm Ana, Novak, Jelena... svi su oni počinjali daleko od svoje zemlje...Novak i ponajmanje.

Što se ostalog tiče, ja sam iz Bl, nisam iz Beograda... i znam na što nam liči sport. I moje pitanje o uspjesima i medaljama bh ekipa nije podrugljivost, već samo pitanje za ove koji na sav glas slave što je susjedna reprezentacija ostala bez zlata... Čisto da ih vratim malo u sumornu stvarnost ovoga prostora u kojem živimo. ;)

Zato kažem, umjesto da oni koji vole bh reprezentaciju prestanu sa verbalnim omalovažavanjem svojih komšija Srba i Hrvata i sami sebi priznaju da ne postoji sistem, oni se gotovo bahato (čast izuzecima) nameću sa pametovanjem ko je za koga i na krajnje destruktivan način prave zabludu. Neću uopšte potencirati detalj prisvajanja reprezentacije...
Rang Srbije kada je sport u pitanju je teško dostići ne BiH, već i daleko razvijenijim državama i društvima... time se u Evropi mogu pohvaliti svega 4-5 ekipa, govorim o timskim sportovima... Na cijelom svijetu maksimalno 10. I svaka komparacija te vrste jednostavno nema osnova. I nije potrebna. Bh sportu je potreban sistem, pomoć ljudi koji su se dokazali na sportskom polju... Izigravanje patriotizma na forumu neće doprinijeti razvoju vaterpola. Trening i samo trening. Talenat je 5%.

Krucijalno je da je BiH u ovom trenutku kada je sport u pitanju neuspješnija i od Makedonaca... I to jeste zabrinjavajuća okolnost.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 sep 2017, 15:17

DANTES je napisao/la:
Ramsey16 je napisao/la:Dantesov zakljucak samo Bosnjaci navijaju i prate strane klubove. On kao gradjanin sumske makar ne radi to vec on navija za Srbiju. Bravo sjedi 3.
Srbi širom svijeta navijaju za 2 kluba. Poneki ima još neku simpatiju prema stranim klubovima. Ali kako da ti objasnim, kad si ti srbina vidio samo na tv ili na forumu čitao.
Ja navijam za Partizan.

Jaaaa vooooliiiim crrrnooo beeeleeee, pooonooosnooo kaaazeeeem sviiimaaaa! :njanjanja: :njanjanja:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 sep 2017, 15:18

Ah da je bio Teo ili Jokara...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 sep 2017, 15:18

chily-rz je napisao/la:
NeshaFCB je napisao/la:
Zato kažem, prvo u svoje dvorište pogledati, pa onda prstom u druge upirati.
Pa pogledaj u svoje dvorište,koji qrac više gledate u Beograd,.
yebi se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 18 sep 2017, 15:19

SILOVO SI ZVEZDU BOGDANEEE

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 18 sep 2017, 15:19

DANTES je napisao/la:
Ramsey16 je napisao/la:Dantesov zakljucak samo Bosnjaci navijaju i prate strane klubove. On kao gradjanin sumske makar ne radi to vec on navija za Srbiju. Bravo sjedi 3.
Srbi širom svijeta navijaju za 2 kluba. Poneki ima još neku simpatiju prema stranim klubovima. Ali kako da ti objasnim, kad si ti srbina vidio samo na tv ili na forumu čitao.
Je li Srbin covjek koji zivi u mom naselju druzi se sa svima i ponasa se normalno i ne uzvikuje sovinisticke parole?
Ako nije onda si u pravu da sam ih vidio samo na tvu ili citao na forumu.

Ovo za klubove jok eto mi ne navijamo za Sarajevo i Zelju itd pa u mecu izmedju Sarajeva i Arsenala ja bi za Sarajevo navijajo sto je logicno.

Hocu odgovore :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ramsey16, dana/u 18 sep 2017, 15:29, ukupno mijenjano 1 put.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2017, 15:20

Monolog je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Na konkretno pitanje odgovaraš preseravanjem i demagogijom.. Negiranje. Aha da vidjeli smo ko jee negirao kome i šta, ali hej to ti je bilo simpatičano.. Da odeš na srbijanski forum? Što mene boli qrac đe ćeš ti da odeš i šta ćeš da radiš? Što se mene tiče ti možeš biti i administracija B92 foruma, ili foruma SK.. Ja to ne znam.
Ma nije preseravanje, govorim ti zapravo koliki si paćenik. :bih: Bez da to upakujem u lijepi omot, jer, bit ću iskren, nisam od tog posla. Elem, ti si samo pokazao koliki si čet... ovaj, malo falilo da napišem nacionalista, četnik, a ja sve kontam da ima spasa za tebe. Za tebe, da se razumijemo.

Poenta je da nema potrebe da idem na engleski forum i tamo negiram postojanje Engleske, zatim na španski forum i tamo negiram Španiju, nevještim španskim jezikom pokupljenim iz raznoraznih telenovela kojima su nas trovali. :mrgreen:

Uživaj, rekoh. Ne u srebru, ne u pobjedama, nego u porazu. Ljudskom.
Da svakako sad sam četnik, jer svi su srbi četnici. Pogotovo kad misle svojom glavom i ne trpe govor mržnje.. I jbt ko je na ovoj temi negirao Bosnu i Hercegovinu? Jesi li ti normalan čovjek ili vidiš nešto čega nema?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 18 sep 2017, 15:20

AL pazi demogogije,rušili državu u ratu,ruše je i sad u miru,smatraju se vecim Srbima od onih u Beogradu,negiraju državu a od entiteta prave istu,mladi i talentovani sportisti iz tog istog entiteta mahom se okrecu Srbiji i doprinose uspjesima iste i onda imaju obraza pojaviti se na jednom pro-bosanskom forumu da valjda vaze o moralnim nacelima Bošnjaka koji se raduju porazima te iste Srbije,.

Onaj šošon radi u oružanim snagama BiH a redovan je u ovakvim raspravama,.Eto,on je cist primjer što smo tako neuspješni u svemu pa i sportu,lik koji je zadužen za odbranu zemlje bi je prvi rušio da dobije priliku a do tad ce hljeb za život dobijati od države koju ne može da smisli,.Takve moralne karikature morališu ovdje i prozivaju druge,.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 sep 2017, 15:21

Steph je napisao/la:SILOVO SI ZVEZDU BOGDANEEE

BOGDANEEEE, BOGDANEEEEE EEE E!

Dantes je najveci Srbin na ovom forumu, ja se njim ponosim!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 sep 2017, 15:22

Dantese kad već povlačiš za jezik, ja ne znam ko kome negira pravo da naziva svoj jezik onako kako on želi, ništa više, tako prosta stvar, nevezano za navijanje, to mi apsolutno ne smeta, izjašnjavaj se kako hoćeš i navijaj za kog hoćeš, bez obzira gdje živio i gdje bio rođen, to mi je nebitno, tvoje pravo, ali nemoj moja prava dirati i meni uskraćivati da ja svoj jezik, dakle ne tvoj nego svoj, nazivam kako ja hoću i govorim gdje hoću.

Ne mislim da ti braniš to, nego oni koji su izabrani od strane tvojih sunaradonjaka i koji također sebe nazivaju Srbima.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 18 sep 2017, 15:24

DANTES je napisao/la:
Jeftha je napisao/la:Koliko napacen moras biti da navijas za drzavu u kojoj nisi ni rodjen nit si ikad tamo zivio?

Cestitke istinskim Srbima, onim iz Srbije. Oni su gospoda za ove pokusaje.
Koliko napaćen moraš biti da navijaš za španski klub, koji nikad nisi uživo vidio, niti si tamo bio? Aj mi smo bar srbi koji navijaju za srbiju, a koji si ti qrac? Bošnjak koji navija za Špance? Koji je to stepen paćeništva? Ili ćeš reći e to nije isto to je drugo. Dabome da jeste drugo. To je još gore.
Na isti način ko i ti za Liverpool.

Imam i simpatije prema Crvenoj Zvezdi, imaš šta protiv toga?
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2017, 15:24

DANTES je napisao/la: Da svakako sad sam četnik, jer svi su srbi četnici. Pogotovo kad misle svojom glavom i ne trpe govor mržnje.. I jbt ko je na ovoj temi negirao Bosnu i Hercegovinu? Jesi li ti normalan čovjek ili vidiš nešto čega nema?
Nisu svi. Ti si. Jasno i glasno sam to rekao. Napisao, kako god hoćeš. Znači, lijepo sam citirao tebe, napisao da si ti četnik, a ti spinuj koliko hoćeš i okreći priču kako tebi odgovara.

:bih:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2017, 15:25

Federer17 je napisao/la:
@DANTES, budzet drzave Bosne i Hercegovine, tj. svih njenih naroda. Ti podjednako raspodijelis budzet za sve i onda ta djeca (koje je finansirala ova drzava) idu da igraju za Srbiju koja za to dijete nije ulozila ni feninga. Nebitno, koji god nivo da finansira, i ta opstina je dio BiH.
Qrac je moj nebitno. Da se ja pitam opštine bi još više sredstava zadržavale, jer niti od entiteta niti od države mi koristi nemamo. Postoji firma koja zaradi neto 7 do 8 miliona godišnje, od toga u mojoj opštini ostane svega nešto oko milion i 200 hiljada.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 18 sep 2017, 15:27

NeshaFCB je napisao/la:
Politika jeste sastavni dio sporta, ali globalno nema veze sa uspjehom. Da ima, Srbija sigurno ni u jednom sportu (možda s izuzetkom vaterpola) nebi bila u vrhu, kao što jeste. Msm, da se ne vraćamo na političke priče i dešavanja. ;) Kontam da razumiješ poentu. A jedna Švedska bi u svim sportovima bila među prve 3.

Tenis je nešto drugo. Msm Ana, Novak, Jelena... svi su oni počinjali daleko od svoje zemlje...Novak i ponajmanje.

Što se ostalog tiče, ja sam iz Bl, nisam iz Beograda... i znam na što nam liči sport. I moje pitanje o uspjesima i medaljama bh ekipa nije podrugljivost, već samo pitanje za ove koji na sav glas slave što je susjedna reprezentacija ostala bez zlata... Čisto da ih vratim malo u sumornu stvarnost ovoga prostora u kojem živimo. ;)

Zato kažem, umjesto da oni koji vole bh reprezentaciju prestanu sa verbalnim omalovažavanjem svojih komšija Srba i Hrvata i sami sebi priznaju da ne postoji sistem, oni se gotovo bahato (čast izuzecima) nameću sa pametovanjem ko je za koga i na krajnje destruktivan način prave zabludu. Neću uopšte potencirati detalj prisvajanja reprezentacije...
Rang Srbije kada je sport u pitanju je teško dostići ne BiH, već i daleko razvijenijim državama i društvima... time se u Evropi mogu pohvaliti svega 4-5 ekipa, govorim o timskim sportovima... Na cijelom svijetu maksimalno 10. I svaka komparacija te vrste jednostavno nema osnova. I nije potrebna. Bh sportu je potreban sistem, pomoć ljudi koji su se dokazali na sportskom polju... Izigravanje patriotizma na forumu neće doprinijeti razvoju vaterpola. Trening i samo trening. Talenat je 5%.

Krucijalno je da je BiH u ovom trenutku kada je sport u pitanju neuspješnija i od Makedonaca... I to jeste zabrinjavajuća okolnost.
Politika kroji ekonomiju, a ista je neophodna za uspjeh u sportu. I sam si napisao talenat 5%, sto se mozemo i sloziti, ali gdje trenirati i kako napredovati da postanes vrhunski u tom sportu kojim se bavis, ako nemas sve potrebne uslove za to? A, ja sam uvjeren da u BiH nema ni optimum optimuma za mnoge sportove. Srbija ima 3x bolje uslove od nas, u svakom mogucem sportu. Kod njih nema moljakanja u medijima za neke minimalne pare, niti blokiranih racuna zbog enormnih dugova. Nema ni ljudi koji vrbuju djecu da nastupaju za druge reprezentacije, niti ima klubova u kojima ne igra nijedan Srbin (kao sto je kod nas godinama slucaj sa Sirokim i Igokeom).

@Jacobsen ti je, takodjer, postavio odlicno pitanje. Ako su Srbi-Srbi (po tvojoj prici ispade medju najtalentovanijom nacijom na svijetu, dok smo mi manje talentovani i od Islandjana cak, bez obzira sto smo godinama zivjeli u jednoj drzavi), gdje su to ti silni sportisti iz RS-a ako vec novac ne igra bitnu ulogu u svemu tome? I to su Srbi, valjda...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 sep 2017, 15:27

Puno ih je al su ****
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 sep 2017, 15:28

Dantes je ubačen od strane KOS-a kao Galijašević da minira bh portale. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2017, 15:28

Monolog je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Da svakako sad sam četnik, jer svi su srbi četnici. Pogotovo kad misle svojom glavom i ne trpe govor mržnje.. I jbt ko je na ovoj temi negirao Bosnu i Hercegovinu? Jesi li ti normalan čovjek ili vidiš nešto čega nema?
Nisu svi. Ti si. Jasno i glasno sam to rekao. Napisao, kako god hoćeš. Znači, lijepo sam citirao tebe, napisao da si ti četnik, a ti spinuj koliko hoćeš i okreći priču kako tebi odgovara.

:bih:
A dokazi o negiranju? Daj dokaze. Znaš pričaš o spinu, ali nešto nisi konkretan. Ispada da ti spinuješ ovdje ko neki iskusni kadar političke stranke..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 sep 2017, 15:29

Monolog je napisao/la: Evo, ja ću odgovoriti, iako se nisam pronašao u ovome.
Mnogo manji, nego da odem na srpski forum i tamo na raznorazne načine pokušam umanjiti sve što ima veze sa Srbijom, udarati na integritet, suverenost i negirati postojanje nečeg što nema potrebe ČAK ni dokazivati, jer je potrebno samo znanja i volje da se čita (uči, obrazuje), a onda se žaliti kako me neko smatra "izdajicom" i kako me nazivaju ovim ili onim imenom. Pošteno?
Bas ovo jbt nisam usao na neku stranicu iz republike Srbije, ne pamtim. A kamoli da ostavljam komentare i registrujem se.
Ne mora se ni raditi o politici, bez obzira o cemu se radi nemam to ni na radaru, ono boli me ona stvar isto kao da su druga planeta.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 sep 2017, 15:30, ukupno mijenjano 2 puta.

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 18 sep 2017, 15:29

Ramsey16 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
Je li Srbin covjek koji zivi u mom naselju druzi se sa svima i ponasa se normalno i ne uzvikuje sovinisticke parole?
Ako nije onda si u pravu da sam ih vidio samo na tvu ili citao na forumu.

Ovo za klubove jok eto mi ne navijamo za Sarajevo i Zelju itd pa u mecu izmedju Sarajeva i Arsenala ja bi za Sarajevo navijajo sto je logicno.
Hocu odgovore :mrgreen:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 sep 2017, 15:30

Tema: Eurobasket 2017.

Završeno prvenstvo - sve poznato...kablovi smotani, reflektori ugašeni...

Ljudi moji, o čemu vi polemišete?

Najmanje o košarci, EP-2017 - samo drvite o politici, nacijama, etnosima.. vrijeđanja, etiketiranja...
Do kada, pobogu?

:shock:
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.