neno#4 je napisao/la:Da RK Bosna ne postane kao KK Siroki. Sve mi mirise na to. Ne najavljuju nista, rade svoj posao, dovode igrace za koje smatraju da im mogu pomoci. Borac pravi klasicni hype.
A vidim za Melica se raspravlja, kada sam nekada davno za njega pisao da je ispodprosjecan igrac, ne mogu da se sjetim ko me je ubjedjivao da ce u Njemacku da ide doticni

Drugar, za "Melu" - prelistaj malo pa ćeš se sjetiti znalaca...
Bosna radi kako radi. Do sad se pokazalo uspješnim a nadam se, i vjerujem, da će se tako i nastaviti. Znam da mnoge nervira dovođenje igrača iz Hrvatske ( i ja sam ponekad u dilemi po tom pitanju..) ali...
Ima tu i logike - Pipe najbolje poznaje te igrače, Hrvatska je velesila u rukometu, danas nema više 'domaćih klubova' - sve je izmiksano....
Bosna, ipak, radi i sa mladima i eto neki su već potpisali ugovore (Jusufović, Zulfić...), a uvijek sam zagovarao da omladinski pogoni treba da "proizvedu" 2-3 igrača po generaciji a ne da se 'kite' titulama koje ništa ne znače osim njihovim trenerima da se hvale...
Borac?
Dobra je stvar što se nekadašnnji velikan pokušava vratiti na stare puteve slave i biti ravnopravan Bosni. To podiže kvalitet bh.riukometa i pomaže svima. Da je još jakih klubova - kamo sreće.
Borac je dobio od entitske vlade (tako oni pišu) značajna sredstva i potrošio ih na vraćanje svojih bivših igrača što se može posmatrati dvojako.
Imena su poznata, zvučnija od Bosninih pojačanja, što ne mora značiti i da su automatski svi bolji, kvalitetniji....
Sve su to igrači u 'zrelim' godinama, neki i u silaznoj igračkoj putanji...svi su "zvijezde"...mnogi su se vratili jer nisu imali velik izbor (recesija i u jačim ligama)...
Da ne ispadne da sam zloban ili, nedjabože, da sam se prepao za Bosnu smatram da Borac može zaista ovaj put biti ravnopravan protivnik u borbi za titulu ali pod uslovom da sve bude 'štimalo' u ekipi - ako bude upitan autoritet trenera, sujeta saigrača, potcjenjivanje procesa treniranja...onda 'mrka kapa' za Borac i vrlo brzo tad slijede 'klanovi' i 'raspad' sistema...
Međutim, ako 'zvijezde' nastave raditi, trenirati, kao u prethodnim ekipama (većinom), uvažavati trenera i biti zaista složna 'škvadra' - onda će Bosna morati itekako 'zapeti' da sačuva titulu i LP.
Da, i meni se čini da se lako može ponoviti 'model' iz košake - 'paralela' - Široki:Igokea.... i nadam se da će tako i biti

Bosno moja poharana....