FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2018, 02:36

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Jedna od najgorih evropskih liga, a ko fol je trebaš poznavati.
Pa ovdje Guardiola da dođe, ako nema igrače kako treba, odgovarajući budžet i slobodu pri dovođenju igrača ne može ništa napraviti. Ja sam digao ruke od insistiranja na nekim trenerima, jer ovdje u Bosni i Hercegovini sve je slučajnost, pa i osvajanje lige. Ako kvalitetom ne možeš osvojiti, poguraš sudije, potkupiš protivnika i sl. Primjer toga je HŠK Zrinjski, svoju snagu i kvalitet pokazuju svake godine u Evropi, gdje ih guze svi redom! Titule se osvajaju prljavom igrom, da li imamo nekog da nas pogura u Savezu NE ZNAM, kvalitet je upitan, nekad se mora i kupiti utakmica očito, takva je ova država, takva je bh liga...
Pa to je ono što sam govorio x puta.. Svi se raduju nekakvim "imaginarnim" titulama, daj daj samo osvoji titulu, pa makar te i sudija gurao i sve potkupio, samo je osvoji kako umiješ i znaš. Najdebilnije nešto što se može uraditi.. Pa mi smo zadnju titulu uzeli na jedvite jade, znači na jedvite.. Ponavljam, raduju se svi nekim "imaginarnim" titulama, koje su plod štimaljki, puštanja, lobija, nafake i svega ostalog što ne spada u domenu fudbala kao igre. Osvojiš titulu, a klub ti nije napravio ništa čeka bi se trebao ponositi. Nisi napravio deset akcija tokom čitave sezone, komplet sezonu nikakva igra, neko nabijanje, frljoke ulaze, malo sudije, malo lobiji, malo sreća i to ti je sve. I onda se neko tome raduje.. Tokom čitave sezone samo se govori "igru briši bodove piši".. A onda kad dođe Evropa i na.uzi te neko na prvoj prepreci, onda kmečanje na upravu, trenere, igrače itd.

Ja ne bi bio ni sekunde zadovoljan da klub za koji navijam uzme na guzove titulu nekakvu. Hoću da vidim konstantu i dobru igru čitave sezone, normalno uvijek će biti pada u formi i loših rezultata i perioda, ali neka se vrate. Dobra igra, partije, borba, taktika, to hoću da vidim, da se dođe zasluženo do titule. A ne na neki krkanski način, nekim nabijanjem i ulijetanjem frljoka i onda ti nešto kao slaviš titule, a duboko u sebi znaš da si do nje došao teškim štimanjem i lobijima. Ma fuj je ovo sve, krkanluk pravi i meni se odavno sve ovo gadi, ali šta ćeš, opet me privuče koliko god se pokušao distancirati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 23 jul 2018, 02:43

AlfredNobel je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Jedna od najgorih evropskih liga, a ko fol je trebaš poznavati.
Pa ovdje Guardiola da dođe, ako nema igrače kako treba, odgovarajući budžet i slobodu pri dovođenju igrača ne može ništa napraviti. Ja sam digao ruke od insistiranja na nekim trenerima, jer ovdje u Bosni i Hercegovini sve je slučajnost, pa i osvajanje lige. Ako kvalitetom ne možeš osvojiti, poguraš sudije, potkupiš protivnika i sl. Primjer toga je HŠK Zrinjski, svoju snagu i kvalitet pokazuju svake godine u Evropi, gdje ih guze svi redom! Titule se osvajaju prljavom igrom, da li imamo nekog da nas pogura u Savezu NE ZNAM, kvalitet je upitan, nekad se mora i kupiti utakmica očito, takva je ova država, takva je bh liga...
Pa to je ono što sam govorio x puta.. Svi se raduju nekakvim "imaginarnim" titulama, daj daj samo osvoji titulu, pa makar te i sudija gurao i sve potkupio, samo je osvoji kako umiješ i znaš. Najdebilnije nešto što se može uraditi.. Pa mi smo zadnju titulu uzeli na jedvite jade, znači na jedvite.. Ponavljam, raduju se svi nekim "imaginarnim" titulama, koje su plod štimaljki, puštanja, lobija, nafake i svega ostalog što ne spada u domenu fudbala kao igre. Osvojiš titulu, a klub ti nije napravio ništa čeka bi se trebao ponositi. Nisi napravio deset akcija tokom čitave sezone, komplet sezonu nikakva igra, neko nabijanje, frljoke ulaze, malo sudije, malo lobiji, malo sreća i to ti je sve. I onda se neko tome raduje.. Tokom čitave sezone samo se govori "igru briši bodove piši".. A onda kad dođe Evropa i na.uzi te neko na prvoj prepreci, onda kmečanje na upravu, trenere, igrače itd.

Ja ne bi bio ni sekunde zadovoljan da klub za koji navijam uzme na guzove titulu nekakvu. Hoću da vidim konstantu i dobru igru čitave sezone, normalno uvijek će biti pada u formi i loših rezultata i perioda, ali neka se vrate. Dobra igra, partije, borba, taktika, to hoću da vidim, da se dođe zasluženo do titule. A ne na neki krkanski način, nekim nabijanjem i ulijetanjem frljoka i onda ti nešto kao slaviš titule, a duboko u sebi znaš da si do nje došao teškim štimanjem i lobijima. Ma fuj je ovo sve, krkanluk pravi i meni se odavno sve ovo gadi, ali šta ćeš, opet me privuče koliko god se pokušao distancirati.
Na prostoru čitave bivše nam države Jugoslavije, pa i čitavog balkanskog poluostrva to je tako!
Pogledajmo titule Zvezde ili Partizana, veoma često uz pomoć sudija pobjeđuju u sudijskoj nadoknadi, nepostojeći penali, crveni kartoni koje ne bi niko normalan pokazao pojedincima! Pogledajmo HNL, koja je definitivno daleko ispred naše lige, pa čak i tamo Dinamo (redovno) ima podršku sudija, namještaju se utakmice, kupuju i pored velikog kvaliteta koji Zagrepčani posjeduju. Non stop sam na relaciji Bos. Krajina - Zagreb i zaista dobro poznajem prilike u njihovom fudbalu, apsolutni bijes naroda na svakom koraku! Generalno to je naš južnjački mentalitet, pogledajmo Italiju, pa čak i tamo Juventus (i pored apsolutne dominacije i nadmoći u kvaliteti ekipe) dobija smiješne penale, kad ih ne ide i sudija ih pogura. MORAMO RAZUMJETI DA MORAMO POGURATI SAVEZ, DA ISPUNIMO NEKE CILJEVE KOJE SMO ZACRTALI. Ako neko čita iz kluba mora biti toga svjestan. Za dobar imidž su nam potrebne titule, trofeji, bez toga nema ni boljih igrača, ljudi biraju Želju, Zrinjski ispred nas, NAŽALOST.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2018, 02:49

KrajisnikBosnjak je napisao/la:

Na prostoru čitave bivše nam države Jugoslavije, pa i čitavog balkanskog poluostrva to je tako!
Pogledajmo titule Zvezde ili Partizana, veoma često uz pomoć sudija pobjeđuju u sudijskoj nadoknadi, nepostojeći penali, crveni kartoni koje ne bi niko normalan pokazao pojedincima! Pogledajmo HNL, koja je definitivno daleko ispred naše lige, pa čak i tamo Dinamo (redovno) ima podršku sudija, namještaju se utakmice, kupuju i pored velikog kvaliteta koji Zagrepčani posjeduju. Non stop sam na relaciji Bos. Krajina - Zagreb i zaista dobro poznajem prilike u njihovom fudbalu, apsolutni bijes naroda na svakom koraku! Generalno to je naš južnjački mentalitet, pogledajmo Italiju, pa čak i tamo Juventus (i pored apsolutne dominacije i nadmoći u kvaliteti ekipe) dobija smiješne penale, kad ih ne ide i sudija ih pogura. MORAMO RAZUMJETI DA MORAMO POGURATI SAVEZ, DA ISPUNIMO NEKE CILJEVE KOJE SMO ZACRTALI. Ako neko čita iz kluba mora biti toga svjestan. Za dobar imidž su nam potrebne titule, trofeji, bez toga nema ni boljih igrača, ljudi biraju Želju, Zrinjski ispred nas, NAŽALOST.
Svugdje ima guranja od strane sudija, bilo koja liga svijeta da je u pitanju. Ali, ovo kod nas u ligi i na Balkanu je cirkus. Pa gdje si vidio da se suspenduje šest sudaca, kao što je bio slučaj s plavušanima prije dvije sezone? Pa to je za istrage UEFE, a kamoli šta drugo. Ne znaju hajvani iz lige ni namještati, sve je to ofirno i providno. Zrinjski isto tako, samo mi osuđeni na sami sebe. Daj samo nekakve titule da smiriš navijače, pa kako god znaš..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 23 jul 2018, 03:10

Zar su naši tražili odgađanje utakmice? :rol:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 jul 2018, 03:32

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Ne vidim ko bi u ovom trenutku mogao uspješno vodit Sarajevo. Imamo par debila u ekipi koji bi unazadili i Juventus a kamoli nas. Ja da se pitam, napravio bih neku kombinaciju Čale i Džene. Čala kao ŠSŠ, Dženo zbog licence kao asistent. Al dat Dženi da vodi taktičke stvari a Čalu da motiviše igrače. Neko spomenu kako smo se zadnji put vratili kad je Nouken zabio konama, jok drugovi, u Čalinom mandatu 2010. smo nekoliko preokreta imali, posebno u Evropi. Plus u ovom zadnjem mandatu, kvalitetom osakaćenija ekipa nego ova sadašnja je izgarala na terenu. A o Dženi je suvišno pričat, lik ima sve moguće trofeje.
Dženo je imao mnogo bolje igrace, Čala nije pa je opet nizao odlicne rezultate sve do jednom gdje vise ne mozes nista od tolike nekvalitete.
Ni sam Čala ne zna kako je onaj niz napravio, imali igru u utakmici i po, ostalo svu sreću svijeta skupili i nekako dobijali. Kritikovo se oštrije nego Husref kad nas je sreća napustila, ovo sad "retard, debil, kreten" ne računam ko kritiku uopšte. Od trenera koji su bili, jedino vajde ima pokušat Kodru, a znamo da se to neće nikad desit, ostali svi gaje fudbal koji više nema smisla.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2018, 04:21

uNbx je napisao/la: Ni sam Čala ne zna kako je onaj niz napravio, imali igru u utakmici i po, ostalo svu sreću svijeta skupili i nekako dobijali. Kritikovo se oštrije nego Husref kad nas je sreća napustila, ovo sad "retard, debil, kreten" ne računam ko kritiku uopšte. Od trenera koji su bili, jedino vajde ima pokušat Kodru, a znamo da se to neće nikad desit, ostali svi gaje fudbal koji više nema smisla.
Ma Čala je gurao na motivaciju, on nahajca igrače da izgore za njega. To se najbolje vidjelo u sva tri njegova derbija, u finalu kupa kad smo dole konačno mlatnuli Lišticu... Nije on neki trenerski mag al očito je da je ovdje psihološka priprema važnija od fizičke. Kone su 2016. angažovale nekog slovenskog moralistu da im očita bukvicu igračima i tad razbiše kletvu Koševa. Nama ne trebaju Slovenci, daj Čalu da porazgovara s njima prije svake tekme.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jul 2018, 04:52

Cala je losi trener od husrefa i to po fino.

Sve se prica da su utakmice nastimane. U zadnji 5 godina zrinjski i mi smo bili prvaci. Al cemo se slozit da smo mi kad smo uzeli tituli imali i igru i igrace, zrinjski za sve titule su imali najbolji tim i igru.

Zrinjski izgubi od nk trnovo eno opet igraju u 2gom pretkolu le isto ko imi samo sto su oni dobili 800 k € a mi €240 ja nevidim da neko place i tuguje sto je zrinjski uzo titule cak niko od nas neplace sto smo uzeli titulu 2015

Titule i fer play je jedino sto vazno za klub i navijace, meni nista neznaci sto smo mi primili najmanje golova ili sto smo naj efikasni al da se nelazemo nije to go razlika gdje mi bjezimo po 20 golova razlike vec 1-2 gola **** to, a zeljo ti pobjego 6 bodova zrinjski 12 .

Husref je potrosen tip, al ga treba iztripot ovu sezonu ko i ovu djecu treba doc 25000 protiv Atlante i podrzat djecu. Afirmisat sto vise djece mozemo posto kad TAN bude prodavo da ostane sta i zanas. Il ako nemozemo podrzavat djecu onda gledaj utakmicu i suti jedi se iznutra il nedolazi na utakmicu i cao.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jul 2018, 07:26

Upravo zato i veliki broj nas ostaje vjeran navijac FKS.Dvije titule smo mi Laznim M. donijeli,a izbili Zelji, da li bi Zrinj.to isto uradio za nas protiv SB(bi jasta bi).Mi sprijecismo Celik za EL(dobili ih 3:1)i gurnuli SB u EL. Da li bi SB to uradio nama kontra Celika(nikad).Igramo sami proti svih,ne zato sto mozda nekad i ne bi htjeli,nego brate ne znamo to.Prosu nas gosp. biznismen iz Tuzle ko rizu.Jos nas kod Hadzifejzovica onako krkanski,seljacina prosipa.Fuj.Nismo ti mi za to i neka nismo bolje je.Put uspjeha je put Akademije.Kovacevic golman,bekovi Pidro,Sabanovic(vec sad nemamo bolje),stoper Mujakic moze sta nauciti od Adukora i Sofranca .Ima hljeba i u Mustaficu(samo nema od koga uciti).Kapiten je najslabija karika, vjerovatno medju placenijim i juce kao kreator ofan.akcija nista nije napravio(bez udarca na gol u 1.poluv.).biseru Resicu davati obavezno priliku zadnjih 10-20 min..Mislim da je puno bolji na desnoj strani.Sad u najavi dolaze Imamovic, Salcin, ovaj momak iz Zelje.Ima sjajnog materijala i ne trebaju nam necasne titule.I juce smo sa cudnim pretumbavanjem ekipe mogli i do 3 b..Ne trebaju nam necasne titule,ali ne treba da budemo levati da u jednoj utakmici gubimo titulu ,ako su konkurenti kako si ih opisao(realno). :bih: AKADEMIJA i malo sabura(sad je opravdan). :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 23 jul 2018, 08:03

Tek je prvo kolo. Trebali po jediti i sa ovim grdnim rotacijama, nismo, nije smak svijeta.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 23 jul 2018, 08:06

SarajevoJeBordo je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ovolike rotacije se ne mogu i ne smiju dešavati, odnosno u našem slučaju ponavljati u budućnosti. To je ključ ovog današnjeg poraza.. Ako se već u toku sezone naiđe na nešto gušći raspored, treba se odrediti mehanizam izmjena. To znači smiju biti max dvije izmjene. Sve ostalo je skakanje sebi u stomak. Zašto? Zato što u našoj ligi su sve ekipi u par deka, sve se to dobija na jedvite jade, a najbolji dokaz su ti plavušani s Grbavice, jedan šut u okvir gola i zabiju ga. Također, Zrinjski zavali frljoku, ne zna ni onaj Filipović kako uđe..

Kad je previše izmjena, to se osjeti dosta, jer nismo mi Barca da možeš promijeniti pola ekipe u svrhu odmora ili bilo čega drugog i opet očekuješ rezultat koji zacrtaš. Zato je Husref napravio grešku za ovu utakmicu, ali nadam se da je naučio da se to ne smije ponavljati.

To mi je jedino žao, napravila se greška u startu. Čim sam vidio spisak za Bijeljinu, odmah sam vidio da nema ništa od pobjede. Komentari i postovi su takvi kakvi su, nisam ništa drugo ni očekivao, pogotovo ne od likova kao što je Ledesma, koji bi sve klao zbog jednog rezultata u sportu.

Ono što sam vidio, prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno, to sam i ja mogao vidjeti, iako mi je stream strašno prekidao. Drugo poluvrijeme, s tim izmjenama, situacija se preokrenula i remi je bio najrealniji, ali ko te pita.. Čim su ušli ti igrači udarne postave, sve je to bilo neuporedivo bolje. Također, ruku na srce nije bilo ni sreće, bilo je par zicera, isključivo ona šansa Šišića i Krstea.

Nisam nešto posebno razočaran zbog poraza. Napravila se greška u startu, to se ne smije više dešavati nikako, a nadam se da i neće. Igra kao igra u drugom dijelu, sa igračima iz prve postave, nije izgledala nimalo loše. Tako da sam optimističan za dalje, koliko god to nekome izgledalo suludo, ali razumljive su brojne frustracije i izljevi svega i svačega.
Sad se spremiti za Atalantu, a jedva čekam revanš na Koševu ako bog da..
Zašto je teško napisati jedan ovakav odmjeren komentar? Što neko napisa, ništa pozitivno nemamo de da se još i mi koljemo. Kako neko može pisati o tituli nakon jedne pobjede, ili o borbi za 4. mjesto nakon jednog poraza? Razumijem zanos, bijes, emocije, ali zar je teško to odraslom čovjeku da iskontroliše da ne napiše? Isto to se dešava i na tribini i mislim da mi promjenom načina podrške i kritike možemo više pomoći ekipi. U suprotnom bolje i ne zaslužujemo. U drugom poluvremenu, u utakmici sa spuštenim gardovima, bili smo bolji, bolje probijali, finih akcija i pasova je bilo, ali to niko neće napisati zato jer smo izgubili. Ako danas ima 100 kritika, treba vala biti i 50 pohvala pa me razapnite!
Ma ne treba da se suzdržavaš svog mišljenja, to ni u jednoj situaciji ne treba. Nećeš biti ovca i voditi se onom "gdje svi Turci, tu i mali Mujo". Bez da ikog uvrijedim, sa ovog PDF-a bi mi mogao izdvojiti možda pet nickova, čije pisanje ima smisla i čiji postovi su konkretni i konstruktivni. Ostalo je praćenje većine, pisanje nekih gluposti, psovanje itd. Ali, okej, svako neka piše šta hoće, svi koji mi ne odgovaraju, u 'ignore' su sekciji.

Ja shvatam frustracije, ljutnju i bijes, takav sam i sam bio nakon meča s Zarijom, u životu nisam bio bijesniji. Na putu do kuće s dvojicom prijatelja sam samo psovao, nisam riječi progovorio s njima. Imao sam osjećaj kad bi ne neko slučajno zaustavio i pitao nešto, da bi ga spucao glavom kao Zidane. Ali, takvo nešto mi se jednom desilo od kada pratim fudbal.. Ali, pisati neke gluposti, psovati, lafo nešto ti tjerati je nigdje veze.

Lud je ko misli da se u pisanje postova ne miješaju lične frustracije iz života. Imam osjećaj da se jedva čekalo da se zijani, da se krene sa sočnim psovkama. Evo, recimo ja kad vidim sve postove od Ledesme, meni je prva asocijacija da on ima nekih drugih problema, naravno ne do bog da ima, da me neko pogrešno ne shvati. Sav je u tom nekom agresivnom fazonu, samo bi klao, lemao, tjerao ili možda mu je to neki fazon.

Danas koliko god je to loše izgledalo u prvom, toliko je bilo dobro u drugom. Ovoj ekipi samo fali taj pobjednički mentalitet, a to je nešto što se gradi godinama i godinama, a pritom se moraju puniti vitrine. I dalje tvrdim, igramo igru koja je lijepa za oko, imamo jedan definisan stil igre, najefikasniji smo bili prošle sezone u ligi, iako smo znali da ne damo gol po nekoliko utakmica, odnosno golovi dolazili doslovno na kapaljku. Meni je lično važna i ljepota u igri, jer na tome se zasniva fudbal. Yebo ti i rezultate i sve, ako će mi biti zanimljivija turska safunjara od igre mog tima. Tako je nešto slično i u Barci.. Dva trofeja prošle sezone, ali većina opet tjera trenera zato što igra ziheraški i što jedna Barca doživila da se brani na Nou Campu. E o tome ja pričam.. Samo nam je najveći protivnik taj gubitnički mentalitet i greške koje znamo da pravimo, kao što je ova oko sastava danas. Idemo dalje, biće još mnogo razočarenja, kao i lijepih trenutaka. Igra me raduje, a generalno sam optimističan po pitanju ove sezone.
Napokon normalni(realni) postovi.
Koliko god bile male šanse, protiv Italijana, ako na bilo koji način, te šanse, možemo podići, jučerašnja utakmica je nebitna.
Neovisno o kranjem rezultatu, utakmice protiv Atalante, će se trajno pamtiti. Zato je bitno, u Italiji, napraviti neloš rezultat i revanšu navijati na prepunom Koševu.
Dobro, jasno je da bi sa pobjedom u Bijeljini, atmosfera bila bolja, ali tu relativno nebitnu utakmicu treba zaboraviti i okrenuti se onome što ćemo pamtiti

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jul 2018, 08:18

StariGrad071 je napisao/la:Tek je prvo kolo. Trebali po jediti i sa ovim grdnim rotacijama, nismo, nije smak svijeta.
Jeste Musemic kriv , jeste i vulgaran i mnogo mana ima,ali bi ga pustio do polusezone ,neozbiljno bi bilo mijenjati sad.Mnogi od Vas se nece sloziti,ali vjrovatno ima i upute da moraju igrati Akademci,pa mi nekako lakse.Koga bi mogli postaviti ,da ga ne bi mjenjali za 2 mjeseca.Radnik je realno 5-6 ekipa prvenstva , a imali smo posjed ,samo kreacije napada,podvaljivanja nismo imali(Kapiten podbacio,30 god. i skup ko nafta,a stranac).Imali smo puno gorih utakmica npr. Jovic i Travnik.Nismo izasli preko centra.Ovo se moze nadoknaditi sa izravnim konkurentima, a i konkurenti ce kiksati(uvijek ista prica).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 23 jul 2018, 09:02

uNbx je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Ne vidim ko bi u ovom trenutku mogao uspješno vodit Sarajevo. Imamo par debila u ekipi koji bi unazadili i Juventus a kamoli nas. Ja da se pitam, napravio bih neku kombinaciju Čale i Džene. Čala kao ŠSŠ, Dženo zbog licence kao asistent. Al dat Dženi da vodi taktičke stvari a Čalu da motiviše igrače. Neko spomenu kako smo se zadnji put vratili kad je Nouken zabio konama, jok drugovi, u Čalinom mandatu 2010. smo nekoliko preokreta imali, posebno u Evropi. Plus u ovom zadnjem mandatu, kvalitetom osakaćenija ekipa nego ova sadašnja je izgarala na terenu. A o Dženi je suvišno pričat, lik ima sve moguće trofeje.
Dženo je imao mnogo bolje igrace, Čala nije pa je opet nizao odlicne rezultate sve do jednom gdje vise ne mozes nista od tolike nekvalitete.
Ni sam Čala ne zna kako je onaj niz napravio, imali igru u utakmici i po, ostalo svu sreću svijeta skupili i nekako dobijali. Kritikovo se oštrije nego Husref kad nas je sreća napustila, ovo sad "retard, debil, kreten" ne računam ko kritiku uopšte. Od trenera koji su bili, jedino vajde ima pokušat Kodru, a znamo da se to neće nikad desit, ostali svi gaje fudbal koji više nema smisla.
Na prvom mjestu trener je pedagog i covjek koji je odgovoran za sve u jednoj ekipi sto se tice igraca treninga i utakmica. Nepedagoski i neljudski je psovati mater igracima, psovati i svadjati se sa publikom, citavu utakmicu psovati boga. E hajde sad neka mi neko objasni jeli to normalno za jednu javnu licnost i pedagoga. Za mene nije toje kocijaski, ulicarski i teze receno debilski. Zasto jer u ekipi FK Sarajeva igraju vijernici muslimani, katolici i pravoslavci koji upucuju dove i molitve Allahu (bogu), da im pomogne i da ih cuva od povreda i poraza. I sad imas jednog nevjernika ili chafira koji stoji kod aut linije i ubija moral tim jadnicima koji vjeruju u ono sto on psuje. :kafa:
Zadnja izmjena: robertkosar, dana/u 23 jul 2018, 09:10, ukupno mijenjano 1 put.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 jul 2018, 09:09

Postavljam sebi i vama pitanje, ne želeći opravdati nikog, da li bi vi kombinovali u jučerašnjoj utakmici jer ipak gajite nadu da bi mogli iznenaditi talijane?

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 23 jul 2018, 09:15

hilmo je napisao/la:Postavljam sebi i vama pitanje, ne želeći opravdati nikog, da li bi vi kombinovali u jučerašnjoj utakmici jer ipak gajite nadu da bi mogli iznenaditi talijane?
Nebi moj druze Hilmo nikad kombinovao, izveo bi najjaci sastav i nek igraju ko nemoze izdrzati ritam srijeda nedjelja nek odstupi nije mu mjesto u profesionalcima. Talijane mozemo iznenaditi borbom na sredini terena i striknim pokrivanjem svoje polovine i da u svakom momentu nasi igraci budu iza a ne ispred lopte. Na kraju treba prolit i krv i znoj za neki uspjeh protiv ovakvih protivnika :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 23 jul 2018, 09:23

hilmo je napisao/la:Postavljam sebi i vama pitanje, ne želeći opravdati nikog, da li bi vi kombinovali u jučerašnjoj utakmici jer ipak gajite nadu da bi mogli iznenaditi talijane?
Ja licno bi al umjerrno kao npr Handzic za Ahmeta, Sisic-Halilovic, hebib-hodzic , jednog stopera odmorio, drugi bi mi odigro 60 minuta
U svakom slucaju da he bila postava iz drugog poluvremena od pocetka, vrlo moguce da bi ih hladno uzeli, a uspio bi i odmorit neke igrace
Ovako izmjenit skoro cijeli sastav nema smisla, a pogotovo cijelo breme stavit na stranu ove djece,
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 23 jul 2018, 09:28

Iskreno ne bi, jer naša je realnost +3 od Atalante. Mi smo jednostavno amaterska ekipa od glave do repa.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 23 jul 2018, 09:35

Vi mislite gvardiola ne psuje? Murinjo? Diego? Conte? Klopp? Pa vi i ne gledate fudbal, povrsno. I treba psovati stanojevicu kad pokloni 10 lopti, kad mustafic 10 pyta zakasni izaci na igraca, kad hodzic je mislim na odmorux krle kad se sakrije 10 napada iza igraca i treba psovati.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 23 jul 2018, 09:38

Hm, mislim da nije niko lud osim ovih u klubu (svih).

Ove rotacije, odmaranje i izjave su vrijeđanje inteligencije svih navijača, i onih sa najnižim IQ.
Pričaš cijelo ljeto i spominješ kako smo uvijek loše startovali i kako smo uvijek pravili zaostatak i kako nikad nismo to stizali i dođe prvenstvo, stručnjak kreće sa kombinovanim sastavom u gostima, a i sa najjačih jedanaest nemaš kompletiranu, popunjenu i kvalitetnu ekipu.

Početak prvenstva tek, igro si dvije utakmice protiv amatera, i ti u trećoj utakmici odmah odmaraš igrače, jel to može uraditi normalna osoba?
Odmaraš igrače za evropu gdje nemamo ni promil šanse a i da imamo, kakvo odmaranje, kakva evropa, liga je bitna, i samo to je bitno.
Kaže stručnjak naporno nam je igrati četvrtak-nedjelja a tek treća utakmica i to treća ali prva ozbiljna, prve dvije su bile protiv amatera.
Kaže stručnjak juče poslije utakmice da su nas kaznili za promašaje, pa ljudi mogli riješiti sve u prvom poluvremenu kakve su sve šanse imali, a u drugom su imali jednako kvalitetne šanse i jednako šansi kao i mi, gdje su mogli postići go.
Stručnjaku krivi loše terene, dođe na dobre terene i opet ista priča, onda kaže da je teško igrati za Sarajevo, da je pritisak, da su mlađi podbacili, svi krivi - on nikad.
Jedan igrač = sedam pozicija i ima obraza reći da ne pravi nikakve karafeke.
Kaže da će Adukora više koristiti u vezi, pored dva stopera na klupi, Adukora ponovo stavlja na stopera.

Sve što kaže, radi kontra. Sve što je normalno zanemaruje, sve što je ludost i idiotizam radi. Da je neko drugi trener i da ovo radi, rekao bi da ima cilj da uništi klub i da sroza isti lošim rezultatima a da pri tome vrijeđa i provocira navijače svojim izjavama, jer je sve to očito. Ovako, kad se radi o Husrefu, reći ću samo da ovo što radi ne bi radila iole normalna osoba.

Ne bi volio da promjenimo trenera, nek ostane do kraja sezone, nek nas naš pokopa. Bujrum i AFERIM!
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 23 jul 2018, 09:39, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 jul 2018, 09:39

Meni je degutantno u najmanju ruku slusati Husrefa kako arlauce i ponasa se kao kocijas.
Mi smo FK Sarajevo i uvijek sam nas gledao kao gospodski klub..
Husref mora promijeniti nacin vodjenja ekipe i tacka.
Mislis da Ce igrac odigrati bolje i da Ce imati vise samopouzdanja ako mu poslije greske **** mater.
Pored Husrefa na klupi ne treba ti istok.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 jul 2018, 09:52

Inijesta je napisao/la:
Ja licno bi al umjerrno kao npr Handzic za Ahmeta, Sisic-Halilovic, hebib-hodzic , jednog stopera odmorio, drugi bi mi odigro 60 minuta
U svakom slucaju da he bila postava iz drugog poluvremena od pocetka, vrlo moguce da bi ih hladno uzeli, a uspio bi i odmorit neke igrace
Ovako izmjenit skoro cijeli sastav nema smisla, a pogotovo cijelo breme stavit na stranu ove djece,
I ja sam sličnog mišljenja, promjeniš dva, maksimalno tri igrača u startnoj, od toga kao izmjene ubaciš još tri i eto ti, kombinovao si pet-šest igrača a rezultat ne trpi. Sve u svemu prevelike kombinacije su nas koštale poraza, uz to si dobio istrošenog Hebibovića koji u četvrtak neće moći meda, a koligo god mi njega kritikovali, sa njim i bez njega mi smo dvije različite ekipe.
Nadati se da previsok poraz u Italiji neće uticati na igrače i da će za vikend pobjediti. Da sam na mjestu kakanjaca ne bih pristao na odgodu utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, COYGBiH, Fouzi1, Hajdeee, riki46, ubipara, Vanja8 i 80 gostiju.