Pa to je to, igrači padnu nakon gola, zato što nemaju pobjednički mentalitet, već klonu odmah. Najbolji primjer pobjedničkog mentaliteta su ti Hrvati na ovom SP-u.. U sva tri meča su gubili i u sva tri meča su se uspjeli vratiti i otići dalje. Čak su se i protiv Francuza vratili, ali je to otiško u drugom smjeru, ali se isto tako i to računa. Ali, pobjednički mentalitet je potrebno nekoliko plodnih sezona i da prođe nekoliko godina za to. Ne možeš očekivati takav mentalitet, a samo ti se prašina skuplja po vitrinama. Upravo zato je potrebno dovoditi igrače koji nemaju straha, koji imaju iskustvo, pobjednički mentalitet, muda da naprave nešto. To su igrači tipa Benko.. Mi od Širokog primimo gol, odmah klinička smrt, ne mogu dva pasa da uvežu..Benjolos je napisao/la:Nešto ne mogu se oteti dojmu a da ovo ne napišem, ne znam kakva su vaša ostalih mišljenja, al naši igrači imaju veliku problem u glavi, u većini slučajeva kada prime gol, oni "padnu" u igri, igraju al bukvalno amaterski, 3 pasa ne mogu uvezati, treba se poraditi na tome, treba vršiti presing na protivnicke igrače po čitavom terenu, treba trčati, nema od šetanja po terenu ništa. Mislim da u našoj ligi ni jedna ekipa ne bi mogla odgovoriti na presing, i na pokretljivosti igrača, tu bi mnogo toga dobili, al Bože moj šta nam je, tu nam je. Mada neko je od prošlih postova napisao da naši nemaju taj pobjednički mentalitet, i to se baš da primjetiti, mada tu najviše treba trener da motiviše igrače, što se toga tiče Čala mi se sviđao, smatram da je on u tom segmentu puno bolji od Husrefa.
Motivacija nema veze s pobjedničkim mentalitetom. Mogu svi oni izaći nabrijani sa čunama u zraku, ali ako prime gol odmah, opa samo spolovilo ode dole i piši propalo. Neće rezultati biti bolji ako ti njima prije svake tekme vrtiš Eye of the tiger. Ne ide to baš tako..
Uostalom, da smo mi imalo inovativni i originalni, pa angažovali bi psihologe, to je sve normalno. Velikani imaju više od pet psihologa.. Recimo, imaš Jovanovića s kojim je bio jedan razgovor za Sportifico, koji je psiholog i koji je dosta značio Radničkom iz Niša. I angažuješ takvog jednog čovjeka, što da ne? Ali, eto, mi smo na nivou fudbala iz 18. stoljeća.