FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 18 jul 2018, 21:13

Benjolos je napisao/la:Nešto ne mogu se oteti dojmu a da ovo ne napišem, ne znam kakva su vaša ostalih mišljenja, al naši igrači imaju veliku problem u glavi, u većini slučajeva kada prime gol, oni "padnu" u igri, igraju al bukvalno amaterski, 3 pasa ne mogu uvezati, treba se poraditi na tome, treba vršiti presing na protivnicke igrače po čitavom terenu, treba trčati, nema od šetanja po terenu ništa. Mislim da u našoj ligi ni jedna ekipa ne bi mogla odgovoriti na presing, i na pokretljivosti igrača, tu bi mnogo toga dobili, al Bože moj šta nam je, tu nam je. Mada neko je od prošlih postova napisao da naši nemaju taj pobjednički mentalitet, i to se baš da primjetiti, mada tu najviše treba trener da motiviše igrače, što se toga tiče Čala mi se sviđao, smatram da je on u tom segmentu puno bolji od Husrefa.
Pa to je to, igrači padnu nakon gola, zato što nemaju pobjednički mentalitet, već klonu odmah. Najbolji primjer pobjedničkog mentaliteta su ti Hrvati na ovom SP-u.. U sva tri meča su gubili i u sva tri meča su se uspjeli vratiti i otići dalje. Čak su se i protiv Francuza vratili, ali je to otiško u drugom smjeru, ali se isto tako i to računa. Ali, pobjednički mentalitet je potrebno nekoliko plodnih sezona i da prođe nekoliko godina za to. Ne možeš očekivati takav mentalitet, a samo ti se prašina skuplja po vitrinama. Upravo zato je potrebno dovoditi igrače koji nemaju straha, koji imaju iskustvo, pobjednički mentalitet, muda da naprave nešto. To su igrači tipa Benko.. Mi od Širokog primimo gol, odmah klinička smrt, ne mogu dva pasa da uvežu..

Motivacija nema veze s pobjedničkim mentalitetom. Mogu svi oni izaći nabrijani sa čunama u zraku, ali ako prime gol odmah, opa samo spolovilo ode dole i piši propalo. Neće rezultati biti bolji ako ti njima prije svake tekme vrtiš Eye of the tiger. Ne ide to baš tako..

Uostalom, da smo mi imalo inovativni i originalni, pa angažovali bi psihologe, to je sve normalno. Velikani imaju više od pet psihologa.. Recimo, imaš Jovanovića s kojim je bio jedan razgovor za Sportifico, koji je psiholog i koji je dosta značio Radničkom iz Niša. I angažuješ takvog jednog čovjeka, što da ne? Ali, eto, mi smo na nivou fudbala iz 18. stoljeća.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 18 jul 2018, 21:27

AlfredNobel je napisao/la:Kralju, šta se ti svega nabrblja.. Ali, najjače u ovom postu mi je "unas" i "vakva".. :lol:
a u njiha :lol: :lol: :lol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 18 jul 2018, 21:34

Anex je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Kralju, šta se ti svega nabrblja.. Ali, najjače u ovom postu mi je "unas" i "vakva".. :lol:
a u njiha :lol: :lol: :lol:
Nuto ga, unjiha je katastrofa eto idi doljeka pa viđaj :mrgreen:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 jul 2018, 21:42

Kod nas se forsira fudbal od prije 40, 50 godina. Drugi klubovi imaju nutricionistu, psihologa, najmanje dva kondiciona trenera, jednog trenera koji vodi trening i pomoćnog pored glavnog trenera ili menadžera kako gdje. Znači najmanje 5 ljudi u stručnom štabu plus 3,4 saradnika. Posjeduju najmanje 2 skauta za igrače do 19 godina dodatna 2 za igrače u domaćoj ligi i jednog ili dva saradnika u inostranstvu + sportski direktor (neki nemaju kao u Engleskoj npr). Za nas je to PREGOLEMO. Imat nutricionistu i psihologa u ekipi je ofirno ili sramno, šta li već. Pa prije rata smo to u klubu imali, sad je to spalo na amaterizam strogi.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 18 jul 2018, 22:09

Kakvi psiholozi, kakvi nutricionisti, pa mi imamo samo par ljudi za marketing, kad tu dovedemo još 4-5 ljudi za marketing, onda razmišljat o kondicionom treneru, nutricionisti, psihologu. Neozbiljni ste
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 jul 2018, 22:10

BordoSarajevo je napisao/la:Kakvi psiholozi, kakvi nutricionisti, pa jmi imamo samo par ljudi za marketing, kad tu dovedemo još 4-5 ljudi za marketing, onda razmišljat o kondicionom treneru, nutricionisti, psihologu. Neozbiljni ste
A PR? Zamjenik PR ?
PA brate zna se sta donosi pare i rezultat **** ga ti
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 18 jul 2018, 22:14

Imamo i mi 3 lika za spremu, 6 trenera i jedini smo imali video skauta :D. Ba previse gledati evropski fudbal, nafurate se da zaboravite gdje zivimo. Jovic je prvi uveo tehnolpgiju u BiH i pracenje pretrcenih km, opterecenje, vaganje itd. Pa nije dalo rezultata.
I btw sta je osvojio radnicki iz nisa fakat nisam upratio?

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 jul 2018, 22:24

A ništa unjiha :mrgreen:

Edit: Jbg, nisam vidio da vec ima :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 18 jul 2018, 22:34

StariGrad071 je napisao/la:Imamo i mi 3 lika za spremu, 6 trenera i jedini smo imali video skauta :D. Ba previse gledati evropski fudbal, nafurate se da zaboravite gdje zivimo. Jovic je prvi uveo tehnolpgiju u BiH i pracenje pretrcenih km, opterecenje, vaganje itd. Pa nije dalo rezultata.
I btw sta je osvojio radnicki iz nisa fakat nisam upratio?
pa kako ce i dati kad kod nas (mislim u Bosni uopsteno) fudbaleri ne znaju sta znaci pojam 'voditi sportski zivot' :mrgreen:
Pyro is not a crime !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 jul 2018, 22:40

Stroj1946 je napisao/la:Kod nas se forsira fudbal od prije 40, 50 godina. Drugi klubovi imaju nutricionistu, psihologa, najmanje dva kondiciona trenera, jednog trenera koji vodi trening i pomoćnog pored glavnog trenera ili menadžera kako gdje. Znači najmanje 5 ljudi u stručnom štabu plus 3,4 saradnika. Posjeduju najmanje 2 skauta za igrače do 19 godina dodatna 2 za igrače u domaćoj ligi i jednog ili dva saradnika u inostranstvu + sportski direktor (neki nemaju kao u Engleskoj npr). Za nas je to PREGOLEMO. Imat nutricionistu i psihologa u ekipi je ofirno ili sramno, šta li već. Pa prije rata smo to u klubu imali, sad je to spalo na amaterizam strogi.
Zivimo u drzavi koja kasni za normalnim svijetom bar 50 godina... Tako da, nije ni cudno sto ne mozemo meda, generalno...

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 18 jul 2018, 22:41

Tucakovic potpisao novi ugovor. stari do 30.06.2019 i novi sada do 31.05.2019 :D
jest on sada dobio vise ili manje para.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 18 jul 2018, 22:45

Sutra jedno 11 milja :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 18 jul 2018, 22:46

Zukanovic je napisao/la:Tucakovic potpisao novi ugovor. stari do 30.06.2019 i novi sada do 31.05.2019 :D
jest on sada dobio vise ili manje para.
Sta Bog te
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

High

Post Postao/la High » 18 jul 2018, 22:59

Je li ko sanjao kakav rezultat? Obično se o tom piše pred utakmice u Evropi! :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 18 jul 2018, 23:15

Spremni smo za revanš... Svi igrači koji su putovali u Ermeniju su zdravi tako da očekujem novu pobjedu - kaže bočni igrač Sarajeva Anel Hebibović te dodaje:

- Ne znam hoće li biti promjena u sastavu, to je stvar struke, ali je najbitnije da smo svi zdravi i osvježeni. I u Jerevanu, dok smo imali svježine, odigrali smo nešto. Poslije su nas sustigli umor i iscrpljenost pa nismo mogli uraditi ništa više.

Podsjetimo, prije početka meča u Jerevanu na centru je izmjerena temperatura od 49 Celzijevih stepeni... No, meč na Koševu igrat će se sutra po lijepom vremenu i idealnim uvjetima za igru – od 20 do 22 Celzijeva stepena.

- U Jerevanu nismo pokazali našu pravu igru, ali vjerujem da ćemo na Koševu pokazati svu svoju snagu. Normalno, ni Ermenci nisu za potcijeniti... Sigurno se neće predati, čak čujem i da najavljuju uspjeh, ali to je njihovo pravo. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovo obradujemo svoje navijače.

Beku naš, samo hard :opaopa: :opaopa:
Bordo bijeli za život cijeli!!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 jul 2018, 23:30

Dva-tri razlike..
Bahati, bahati Željkan!
1946

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 18 jul 2018, 23:40

Idemooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Sutra 3:0! Krste zabija 100%.

7.000 ljudi sutra zbog sjevera ISKLJUČIVO! Vrijeme idealno, možda se i razigraju svi oni crnci kod Armenaca!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 18 jul 2018, 23:40

Idemooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!

Sutra 3:0! Krste zabija 100%.

7.000 ljudi sutra zbog sjevera ISKLJUČIVO! Vrijeme idealno, možda se i razigraju svi oni crnci kod Armenaca!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 jul 2018, 00:05

i opet ce nas sjever bit najjaci!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 jul 2018, 00:05

Nista ispod 10 milja!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, fks74, MSOZ101, OzmoodPinglewood i 57 gostiju.