Pa to da je Sarajevo među tri u regionu kazu 2-3 debila, i onda se vi toga uzmete. Ima 5-6 ekipa koje su sigurno bolje od Sarajeva i još 5-6 koji su u 5 deka. Puno vi i velicate ove osrednje ekipe iz HNL-a. Pa jedan Geodon Guzina je prvi napadač u Istri, a ovamo nije meda mogao. I sad ja na osnovu toga da tvrdim da HNL nije nešta, nigdje veze.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Novi gol za Nardina.
E to je to, Guzina sa 26 je dao jedan go u Istri koja će ispast iz HNL.MrPink je napisao/la: ↑28 nov 2020, 17:27Pa to da je Sarajevo među tri u regionu kazu 2-3 debila, i onda se vi toga uzmete. Ima 5-6 ekipa koje su sigurno bolje od Sarajeva i još 5-6 koji su u 5 deka. Puno vi i velicate ove osrednje ekipe iz HNL-a. Pa jedan Geodon Guzina je prvi napadač u Istri, a ovamo nije meda mogao. I sad ja na osnovu toga da tvrdim da HNL nije nešta, nigdje veze.
Ipak ćemo po tome zaključit da bi Đokanović mogo bit standardan tamo, iako 90% igrača bh lige ne može igrat ni u 2.HNL.
Deplasirana je ta priča đe bi mogli naši igrat. Treba šutit i dokazat da možemo proizvest barem jednog pristojnog igrača u 5 godina.
Pa bukvalno sam napisao da se ne treba voditi tom logikom i da to polovica ovog foruma radi.
dovodit bilo kog igrača BHPL u kontekst HNL sa tezom - mogo bi igrat u svakoj ekipi osim Dinama i Rijeke, je fula. Ovdje su prosječni igrači Donjeg Srema superiorni.
Đokanović još ne pokazuje dominantne partije ni u našoj ligi, prosjek, a 19 godina je dovoljno da se pokaže potencijal.
Upravo treba pogledat Gigovića s kojim se poredi, a koji je godinu mlađi.
Đokanović još ne pokazuje dominantne partije ni u našoj ligi, prosjek, a 19 godina je dovoljno da se pokaže potencijal.
Mislim da ima 5-6 takvih igrača (to je realno slabo) ali eto. Agree to disagree.DrFilgud je napisao/la: ↑28 nov 2020, 17:44dovodit bilo kog igrača BHPL u kontekst HNL sa tezom - mogo bi igrat u svakoj ekipi osim Dinama i Rijeke, je fula. Ovdje su prosječni igrači Donjeg Srema superiorni.
A što se tiče Gigovića, nisam ga stvarno nikad gledao ali nije mi teško povjerovati da je bolji iz očitih razloga.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Za mladog igrača igrati veznog i napadača su najteže pozicije. Desit će se velike oscilcije u igri, doslovno i najveći talenti se neće istaknuti do 24-25 godine. Ako nisi Haaland.
Mladi štoper iole ima starijeg kolegu kao CB par pa tako se njima lakše probijati.
Krila ionako moraju igrati mlađu jer su brži i lucidniji.
Mladi štoper iole ima starijeg kolegu kao CB par pa tako se njima lakše probijati.
Krila ionako moraju igrati mlađu jer su brži i lucidniji.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Dobra stvar je što Gazibegović svaku utakmicu dobije minute bar sa klupe.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Po algoritmu je odličan od kad je ušao. Budući u21 kapiten

Zna @goalgetter bolje ali ono sto sam ga gledao ima karakteristike lidera.
⚜️~⚜️~⚜️
Gazibegović je već sad naš najbolji desni bek.
-
- Kontakt:
licno sam bio prisutan prije nekoliko godina, kada je nas jedan tadasnji juniorski reprezentativac i igrac veleza bio na probi u beckom rapidu. ljudi su samo vrtili ocima i zahvalili mu se. kasnije je na kratko zavrsio u 4. austrijskoj ligi. gledao sam ga na jednoj utakmici i nije bio nista iznad prosjeka u toj ekipi. slicno je bilo kad su nasi juniori igrali protiv austrije (kod nas najbolji bio hodzic a kod njih a i daleko najbolji od sviju na terenu sabitzer). jednostavno se vidjela razlika, mozda manje u kvalitetu povezanom sa talentom, nego vise u fudbalskom razvoju, zrelosti i razumu (timske) igre tj fudbalskoj edukaciji, koja se u austriji uci od malih nogu (u7 ekipe) a kod nas nazalost ili jako kasno ili skoro nikako...
Momak odmah treba startat od treceg mjeseca. Forsirat ga i uvalit u sistem.
Bolje i njega forsirati jer ocekujes nesto, nego Todora i ostale od kojih znas da neces dobiti nista.
Ali ovi vrli strcunjaci koji nisu ni culi za momka ce ti rec kako momak nema minute i igra u "nekoj" austrijskog ligi.
BašČelik!
Djokanovic nije za sad loš ali posjeca me na Marjan Cavara koji je otišao iz Zrinjski u Frankfurt i na kraju se nije mogao u Osijeku se probit. Dinamo i Rijeka nisu jedini klubovi koji su ambicijozni. Hajduk i Osijek igraju takodje bolji nogomet igraju od svi naši klubovi iz M:Tel ligi. Gorica je nekako ista klasa sa Sarajevo cak je Sarajevo malo bolji. Danilovic je dobar bio u Borac, Hajdarevic u Zelji takodje ne djeluje je loše, ali sve dok nema transfera vani nemaš napredak. Gigovica uporedit sa Djokanovica nije samo smiješno nego i zalostno. Lik sa 18 godina igra u duplu da ne kazem tri puta jacu ligu. Sto se Gigovica tice, njegov brat je rekao mom prijatelju da je namirno rekao pred medije da ne razmišla o A reprezentaciju isto što je Omeragic vrtio s nama. Da bi cekao poziv za našu A reprezentaciju i imam neki informacije da ce uškoro imati razgovor sa Misimovica...MrPink je napisao/la: ↑28 nov 2020, 17:27Pa to da je Sarajevo među tri u regionu kazu 2-3 debila, i onda se vi toga uzmete. Ima 5-6 ekipa koje su sigurno bolje od Sarajeva i još 5-6 koji su u 5 deka. Puno vi i velicate ove osrednje ekipe iz HNL-a. Pa jedan Geodon Guzina je prvi napadač u Istri, a ovamo nije meda mogao. I sad ja na osnovu toga da tvrdim da HNL nije nešta, nigdje veze.
Nadam se da je istina za Gigovića. Ma Hajdarević je i u Željezničaru za klupe realno.Harise je napisao/la: ↑28 nov 2020, 20:14Djokanovic nije za sad loš ali posjeca me na Marjan Cavara koji je otišao iz Zrinjski u Frankfurt i na kraju se nije mogao u Osijeku se probit. Dinamo i Rijeka nisu jedini klubovi koji su ambicijozni. Hajduk i Osijek igraju takodje bolji nogomet igraju od svi naši klubovi iz M:Tel ligi. Gorica je nekako ista klasa sa Sarajevo cak je Sarajevo malo bolji. Danilovic je dobar bio u Borac, Hajdarevic u Zelji takodje ne djeluje je loše, ali sve dok nema transfera vani nemaš napredak. Gigovica uporedit sa Djokanovica nije samo smiješno nego i zalostno. Lik sa 18 godina igra u duplu da ne kazem tri puta jacu ligu. Sto se Gigovica tice, njegov brat je rekao mom prijatelju da je namirno rekao pred medije da ne razmišla o A reprezentaciju isto što je Omeragic vrtio s nama. Da bi cekao poziv za našu A reprezentaciju i imam neki informacije da ce uškoro imati razgovor sa Misimovica...MrPink je napisao/la: ↑28 nov 2020, 17:27Pa to da je Sarajevo među tri u regionu kazu 2-3 debila, i onda se vi toga uzmete. Ima 5-6 ekipa koje su sigurno bolje od Sarajeva i još 5-6 koji su u 5 deka. Puno vi i velicate ove osrednje ekipe iz HNL-a. Pa jedan Geodon Guzina je prvi napadač u Istri, a ovamo nije meda mogao. I sad ja na osnovu toga da tvrdim da HNL nije nešta, nigdje veze.
Jovu Lukica veceras gledali skauti Andrelechta
Jesu li imali sta vidjeti? Nisam gledao utakmicu.
...
Gazibegovic ako bude standardan u klubu naravno da ga treba isprobati u A-selekciji, isforsirati.
...
Gigovic bi bio moja sledeca zelja.
Sudim na osnovu 10-ominutnog videa na youtube-u koji sam pogledao prije 3, 4 mjeseca

Ne znam kakav je danas bio. Proslu kad je usao s klupe nista vrijedno pomena nije bilo.
18 godina a redovno igra, pogotovo tu mislim na Rostov gdje je tek dosao. Trenutno se situacija razvija bolje nego sto je iko mogao zamisliti. Helsingborg mi nije bio mjera.
-
- Kontakt:
aBd upariti gigovica sa hasicem u A-reprezentaciji i uz pjanica, gojaka i krunica osigurati vezni red za sledecih par godina.
asistencija za gol a I ostalo je odigrao poprilicno dobrohurem je napisao/la: ↑28 nov 2020, 21:21Jesu li imali sta vidjeti? Nisam gledao utakmicu.
...
Gazibegovic ako bude standardan u klubu naravno da ga treba isprobati u A-selekciji, isforsirati.
...
Gigovic bi bio moja sledeca zelja.
Sudim na osnovu 10-ominutnog videa na youtube-u koji sam pogledao prije 3, 4 mjeseca![]()
Ne znam kakav je danas bio. Proslu kad je usao s klupe nista vrijedno pomena nije bilo.
18 godina a redovno igra, pogotovo tu mislim na Rostov gdje je tek dosao. Trenutno se situacija razvija bolje nego sto je iko mogao zamisliti. Helsingborg mi nije bio mjera.
Prelazak u Sturm izgleda bio pun pogodak Juke. Ne brinem se za njega, sa vremenom ce biti i starter. Polahko ga uigrava trener za to, to je ocigledno. Definitivno na proljece bi trebao biti na A-spisku ako ovako se trend nastavi.
Nesto sve razmisljam od onog zadnjeg A-spiska i utakmica ovog mjeseca, zasto se Jovo nije pozvao u A-repku umjesto onog panja iz druge Turske. Da Bog sacuva..
Nesto sve razmisljam od onog zadnjeg A-spiska i utakmica ovog mjeseca, zasto se Jovo nije pozvao u A-repku umjesto onog panja iz druge Turske. Da Bog sacuva..
@igrajlopte 🐦