FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Semper
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Semper » 07 mar 2021, 16:04

Rezultatski necemo izboriti Evropu, prioritet je licenca za PL sljedece godine.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 mar 2021, 16:07

MrkiMedo je napisao/la:
07 mar 2021, 14:31
slika

Na stranu sve, al ovo je fkt sramota.
Volio bih vidjeti sliku sekund kasnije. Mislim da je inercijom i ovom dole nogom srusio igraca Tuzle. Ovdje se vidi da Seha prvi dolazi do lopte, ali ne vidi se dalje. I sve na stranu, penal je na pocetku, mi da smo Zeljeznicar iz prosle sezone to preokrecemo.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 07 mar 2021, 16:08

Semper je napisao/la:
07 mar 2021, 16:04
Ma nesto kontam da cemo ipak proigrati i da ce to na nesto liciti , sve ekipe su slabe .Evo Tuzla I pitari koliko para ulazu a realno prelosi.

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 07 mar 2021, 16:10

plavousrcu je napisao/la:
07 mar 2021, 16:07
MrkiMedo je napisao/la:
slika

Volio bih vidjeti sliku sekund kasnije. Mislim da je inercijom i ovom dole nogom srusio igraca Tuzle. Ovdje se vidi da Seha prvi dolazi do lopte, ali ne vidi se dalje. I sve na stranu, penal je na pocetku, mi da smo Zeljeznicar iz prosle sezone to preokrecemo.
Šta imaš gledati?Od kada se to NE gleda ko prvi dodje do lopte.Molio bih te da ne pišeš gluposti.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 07 mar 2021, 16:14

Mehmedaga je napisao/la:
07 mar 2021, 16:10
MrkiMedo je napisao/la:
slika

Šta imaš gledati?Od kada se to NE gleda ko prvi dodje do lopte.Molio bih te da ne pišeš gluposti.
Odkad nekom tako odgovara
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 mar 2021, 16:15

Mehmedaga je napisao/la:
07 mar 2021, 16:10
MrkiMedo je napisao/la:
slika

Ako si prvi dosao do lopte ne znaci da potom protivniku mozes nogu slomiti. Ne kazem da se u ovoj situaciji to desilo. Samo bih volio vidjeti sliku sekund kasnije.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 mar 2021, 16:17

KANA je napisao/la:
07 mar 2021, 16:08
Semper je napisao/la:
Ma nesto kontam da cemo ipak proigrati i da ce to na nesto liciti , sve ekipe su slabe .Evo Tuzla I pitari koliko para ulazu a realno prelosi.
Sarajevo, Zrinjski, Borac, Siroki, Velez ce biti ispred nas na tabeli. Odlaskom Badzaka iz kluba, Stilic i Zec pakuju kofere. Realno stanje nikad nije bilo gore u klubu i to se vidi na rezultatima. Igracki smo po meni najjaci u ligi, Stilic , Zec, Ramovic, Bojo,Ikic bi su svakoj ekipi imali mjesta.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 07 mar 2021, 16:20

Semper je napisao/la:
07 mar 2021, 16:17
KANA je napisao/la:
Semper je napisao/la:
Sarajevo, Zrinjski, Borac, Siroki, Velez ce biti ispred nas na tabeli. Odlaskom Badzaka iz kluba, Stilic i Zec pakuju kofere. Realno stanje nikad nije bilo gore u klubu i to se vidi na rezultatima. Igracki smo po meni najjaci u ligi, Stilic , Zec, Ramovic, Bojo,Ikic bi su svakoj ekipi imali mjesta.
Stilic igra a bolje da ne igra, Zec igra jednu pa cetiri ga nema. Bojo najveca fula. Sta je uradio vrijedno nase diskusije. Ramovic da je srece nakon sto papanski nije htio produziti ugovor ne bi ns tribine smio doci. Za Ikica potpis.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 mar 2021, 16:21

Gledaj clanka... Ceric im kriv juce dosao. Ne daj Boze nestp protiv svog sefa napisat

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 07 mar 2021, 16:24

Osim ne zna posloziti ove igrace. Sve su ovo kvalitetni igraci, ali Amar ih izmijesa tako da izgledaju kao amateri.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 07 mar 2021, 16:25

ma cim se gubi odmah su kritike sto je normalno ... mislim da cemo uvezati par dobrih rezultata europu izboriti al nista se nece promjeniti i slijedece sezone ces igrati toplo hladno, aBD se izbori europa odigrat ces jednu tekmu, max dvije, nesto ces zaraditi da vratis koji dug a stanje u klubu isto i tako ukrug :D ...

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 07 mar 2021, 16:26

Semper je napisao/la:
07 mar 2021, 16:17
KANA je napisao/la:
Semper je napisao/la:
Steta za zeca nije za dvije godine odigrao 90 min

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 mar 2021, 16:33

Hocemo podcast sa A.O :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 mar 2021, 16:40

bob je napisao/la:
07 mar 2021, 16:25
ma cim se gubi odmah su kritike sto je normalno ... mislim da cemo uvezati par dobrih rezultata europu izboriti al nista se nece promjeniti i slijedece sezone ces igrati toplo hladno, aBD se izbori europa odigrat ces jednu tekmu, max dvije, nesto ces zaraditi da vratis koji dug a stanje u klubu isto i tako ukrug :D ...
Tesko. Ovo je kao i 2018. kad nisi mogao vise nastaviti u tom sastavu jer je bila i atmosfera i rezultati grozni. Isto je to sad samo sto je sad mart, a ono bio novembar/decembar. Mora ovdje doci i do promjene UO i do promjene strucnog staba. Igracki nemas sta sad mijenjati do ljeta.
Ocigledno su i losi odnosi na relaciji strucni stab/Amar (kako god)-igraci. Cim se on posvadjao sa Lendricem znaci nesto ne valja. Lendric ce povuci 1, 2, 3 nebitno sa kojima je dobar na svoju stranu i Osim je u jos vecem problemu. Tu nema pomoci ni popravljanja. Prvi put otkad se vratio Osim je doveden pred zid i nema dalje kud.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 mar 2021, 16:41

braco je napisao/la:
07 mar 2021, 16:02

A kakva je atmosfera danas, najbolje govori podatak da po povratku iz Tuzle ekipa nije imala ni zajedničku večeru.
braco je napisao/la:
07 mar 2021, 15:51

Ovo od jučer me već podsjeća na onaj niz od 6 poraza kad smo nešto kao pokušavali igrati, a sudije su nas MASAKRIRALE u tom nizu, koliko god smo i bez sudija bili tada loši. A isto bilo ovakva qrčeva atmosfera ko i sad, spominjali se odlasci uprave i ovaj ker od sudije. Za ove što će da reže nakon mog posta, ne mislim da će se ponovit taj niz od 6 poraza nego samo kažem da je dosta slična atmosfera kao tad i slični akteri.
Evo samo što napisao da ima dosta sličnosti ko prije 2 i nešto godine, evo nova sličnost, opet se danas Zoran Samardžija oglasio kao i onda:
“Ko je Cerić? Smetao im je Misimović, a želio je evropski klub”

Nekadašnji fudbaler Željezničara Zoran Samardžija za Sportske,ba je prokomentarisao aktuelnu krizu na Grbavici.

Zbog finansijskih poteškoća u Željezničaru u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Danas su Plavi tek na četvrtom mjestu u bh. šampionatu, a nakon posljednjeg poraza od Tuzla Cityja palo je i nekoliko ostavki. Ne bi bilo iznenađujuće da Grbavicu napusti i Samir Cerić prije nego što je ijednom posjeti.

O Željezničaru, Ceriću i svemu onome što se tiče kluba razgovarali smo sa Zoranom Samardžijom sa kojim nije teško doći do prave priče. Po prirodi je otvoren, ne libi se reći ono što misli.

– Pravili su se nelogični potezi, ko tačno – ne znam, niti više hoću da se uplićem. Sve se tu promijenilo otkako je otišao Senad Misimović. To je bio jedini čovjek koji je mogao, koji je imao htijenja, želje i volje da od Željezničara napravi evropski klub. Pošto su došli drugi ljudi koji su smatrali da su pametniji, eto, vidite sada u kakvu je Željezničar došao situaciju. Neću ni da kritikujem Amara Osima niti bilo koga drugog. Ne pije to vode. Željezničar treba promjene, ali u pravom smislu te riječi, izjavio je Samardžija za ****.

“Željezničaru treba neko ozbiljan, finansijski stabilan, a ne da se klub daje tek tako nekome u ruke. Ponovit ću opet, za mene je Misimović bio pravi čovjek po tom pitanju. Kada je on bilo plaćalo se sve, sve je bilo pod konac, jer je on takav čovjek – ili pošteno, ili nikako. Ali, smetao je nekome. Tako je kad si uspješan.”

Gledao je skoro i vječiti derbi. Nije oduševljen onim što je vidio.

“Čim su u klubu finansijski problemi, odmah su i igrači nezadovoljni. To je normalno, profesionalci su, od toga žive. Ono što sam vidio na Grbavici je po meni na vrlo niskom nivou, usudio bih se reći i smiješnom. Pola sata i jednim i drugima treba da pređu s jedne na drugu polovinu.”

Kraj razgovora ostavili smo za priču o predsjedniku Samiru Ceriću.

“Znam sve ljude koji su u fudbalu, uostalom imam u Liverpoolu i kuće, iz Engleske je moja žena… Ipak, za tog Cerića nikada nisam čuo sa sportske strane niti znam ko je. Nije mi jasno kako Željezničar ulazi u te odnose, ja mislim da se nisu dobro ni raspitali o čovjeku. Za njega nikada nisam čuo kao nekog biznismena koji je u sportu. Možda i jeste, možda griješim, ali sve će se na kraju pokazati. Vrijeme najbolje kaže”, poručio je Samardžija.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 07 mar 2021, 16:47, ukupno mijenjano 2 puta.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 07 mar 2021, 16:45

Evo i faktor sad objavio novi text, bogami u pravi shitstorm smo ušli
Može li se Željo voditi preko Zooma i da li je Osim potrošio kredite?

Fudbaleri Željezničara u prva dva proljetna kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ne samo da se nisu uspjeli bodovno primaći Sarajevu u borbi za titulu, nego su itekako zakomplikovali borbu za izlazak u Evropu.

Plavi su u dvije utakmice osvojili bod i tako pali na četvrtu poziciju na tabeli (37 bodova). Tako su Široki i Zrinjski (imaju po 38 bodova), koji su Želji gledali u leđa, sada ispred tima Amara Osima, dok se Velež uspio bodovno izjednačiti. Tri boda za Širokim i Zrinjskim, a dva za Željom kasni Borac, dok se u borbu za pozicije koje vode u Evropu sada ravnopravno uključio i Tuzla City sa 33 boda.

Poraz Željezničara na Tušnju bila je kap koja je prelila čašu. Jasmin Badžak, potpredsjednik kluba i čovjek koji uživa ogromno poštovanje kod navijača podnio je ostavku.Njegovim stopama krenuli su predsjednik Skupštine Ermin Čengić i potpredsjednik Haris Lulić.

- Volio bih da mi Amar (Osim, op. a.) i igrači objasne zašto da ostanem u klubu, ostali su druga tema. Privrednicima nemam razloga reći da ulažu u iskreni sport - izjavio je Sport Centru poslije ostavke Jasmin Badžak.

Nakon ostavki u Željezničaru, iz Londona se oglasio i nedavno imenovani predsjednik kluba Samir Cerić. Uglavnom je pojašnjavao da nije obavio razgovore s Badžakom, ljudima iz Skupštine, trenerom Amarom Osimom. Postavlja se pitanje da li se klub poput Željezničara u kriznim situacijama može voditi na daljinu, preko aplikacija Zoom ili Skype koje su posebnu popularnost doživjele u vrijeme pandemije koronavirusa.

Da su u Želji neka druga vremena, ceh bi davno platio trener. Ovako, na klupi sjedi najtrofejniji strateg u historiji Plavih Amar Osim. Njegov status ranije nije dolazio u pitanje, a s obzirom na predstave tima s Grbavice, bit će zanimjivo vidjeti koliko on kredita ima.

Želju već u srijedu čeka nova utakmica sa Tuzla Cityjem na Tušnju, sada u četvrtfinalu Kupa BiH. Vjerovatno su i na Grbavici svjesni da im je upravo Kup šansa da se za stoti rođendan kluba domognu trofeja.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 mar 2021, 16:47

braco je napisao/la:
07 mar 2021, 16:41
Evo samo što napisao da ima dosta sličnosti ko prije 2 i nešto godine, evo nova sličnost, opet se danas Pišta oglasio kao i onda:
Isto sve zivota mi osim mjeseca desavanja. I ja to gore napisah. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 07 mar 2021, 16:49

braco je napisao/la:
07 mar 2021, 16:02

A kakva je atmosfera danas, najbolje govori podatak da po povratku iz Tuzle ekipa nije imala ni zajedničku večeru.
Kakva jeftina podvala ("krečenje") portala. Neko ovdje napisa da smo u zadnjih devet utakmica uzeli 9 bodova (mrzi me provjeravati).
Dakle krivi Misimović, Cerić i Seka Izetbegović. Ma ja.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 07 mar 2021, 16:55

Fudbal.je cudan sport,evo sad gledam liverpul.Prisle godine melju ,ove godine ista ekipa 6 za redom izgube u ligi.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 07 mar 2021, 16:56

Zec stvarno nasikirano izgleda. Jedva je jeo jadan

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], antibot, avalPacidoroP, Bordo10, Kajkutenjoyer, MrkiMedo, Pact1921, ZaZelju, Zglavkar i 83 gosta.