FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
On voli Sarajvo, pravi je Hordas, Husref Musemic jedan je od nas!!! Ziv i zdrav nam bio dugo![/quote]
E, jbg, ako ti je on legenda, onda ne znem stvarno![/quote] Covjek koji je i kao igrac i kao trener uzeo titule sa Sarajevom eto nije legenda?
Neka je sretan šefe![/quote]
Ne znam da li si ga gledao kao igrača. Vahidinu svaka čast!
E, jbg, ako ti je on legenda, onda ne znem stvarno![/quote] Covjek koji je i kao igrac i kao trener uzeo titule sa Sarajevom eto nije legenda?
Neka je sretan šefe![/quote]
Ne znam da li si ga gledao kao igrača. Vahidinu svaka čast!
- muhamedhulk
- Kontakt:
"Poslije prprema u Antaliji prošle zime, o tome više ništa ne smijem reći. Opekao sam se jednom. Mi smo sad dobili Voždovac 5:1 i to je dobro, ali ništa ne bi značilo ni da smo izgubili 1:5. Nismo puno mijenjali ekipu u odnosu na prošlu seuzonu. U startnih 11 samo je jedno novo ime. Riječ je o Aladinu Šišiću”, kazao je Musemić.
Znaci ostajemo gledati Hebibovica na beku, Sisica na desnom krilu, Hodzu i Halilovica lijevo? Uh uh, pu pu. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
pa sta si ocekivao od najglupljeg trenera svih vremena?muhamedhulk je napisao/la:"Poslije prprema u Antaliji prošle zime, o tome više ništa ne smijem reći. Opekao sam se jednom. Mi smo sad dobili Voždovac 5:1 i to je dobro, ali ništa ne bi značilo ni da smo izgubili 1:5. Nismo puno mijenjali ekipu u odnosu na prošlu seuzonu. U startnih 11 samo je jedno novo ime. Riječ je o Aladinu Šišiću”, kazao je Musemić.
Znaci ostajemo gledati Hebibovica na beku, Sisica na desnom krilu, Hodzu i Halilovica lijevo? Uh uh, pu pu.
Marjane, hvala ti za sveMortemHz je napisao/la:
Odlasci:
Adi Adilović - kraj karijere
Elvedin Herić - sporazumni raskid ugovora
Said Husejinović - istek ugovora
Elvis Sarić- istek ugovora
Saša Novaković- istek ugovora
Marjan Altiparmakovski![]()
- istek ugovora
Mico Kuzmanović - istek ugovora
Nemanja Anđušić - istek ugovora

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Pošteno je Altiparmak zaradio svaku marku u FKS! Nek je sretno momčini u trošenju istih! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Tereni nisu izgovor nego osnovna potreba, ne samo nama nego svima.DenchiNL je napisao/la:
Tereni su izgovor, kao da je to prvi put da su tereni ovakvi, isti su svima, i opet neko uzme titulu svake godine, niko osim nas to i ne spominje, samo moras dovesti igraca kojeg boli k. Za teren on lobuje golmana i po blatu do koljena jer je jak igrac.....tereni su isto bili kar.ina kad smo sve osvojili samo si imao bolje igrace..
Zalosno je sto samo mi pricamo o tom.
Gdje su ti igraci koje boli k*rac hocel zavrsit karijeru za mjesec il 5-6 godina ? Imal jedan takav ime ?
Igrac koji lobuje golmana po blatu i to ponovi igrace za Barselonu a ne u PLBiH.
Svake godine neko osvoji nesto to ne znaci da gledamo fudbal, bude finih utakmica i kod nas, al brate realno puno je vise onih sto bi sam sebi opalio samar kad god se sjetim da sam prisustvovao tom necem.
Posjeta na utakmicama ti govori sve ostalo, platis kartu za fudbal a dobijes hrvanje u blatu, patnju na terenu...
Da se ima sta vidjet dolazili bi ljudi radi fudbala, nebitno ko igra.
Barselona mijenja travu 3 puta u sezoni, ostali veci 2 puta. Po Evropi godinama imaju nagradu za najboljeg trenera, igraca i najbolji teren. Hrvatska ima najljepsi teren za fudbal na svijetu, itd...
Kolektivni izgovor je da nam je svima isto, to je fer i posteno. Pomirili smo se sa tim i mirno mozemo gledat strucnjake na tv-u kako zabrinuto konstatuju da nam fudbal propada iz godine u godinu..
Nema terena = nema fudbala, jednostavno.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Sad sam ih sreo u gradu njega i Adukora.Adukor s torbom ,ovaj uz njega kaska nije mu do ramenazagorski je napisao/la:Evo izgleda Welbeck nece ostati.

Malo mi zao Aduke taman druga nasao .

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
izvukao si iz konteksta iz rasprave o stranim igračima i kvaliteti istih...Mr.Izgovor ako ne spomene terene spomenut će nešto drugo već, naći će nešto, i jesu izgovor jer su takvi godinama, dakle nije novonastala situacija, to je kao da neko kažesimidobar je napisao/la:Tereni nisu izgovor nego osnovna potreba, ne samo nama nego svima.DenchiNL je napisao/la:
Tereni su izgovor, kao da je to prvi put da su tereni ovakvi, isti su svima, i opet neko uzme titulu svake godine, niko osim nas to i ne spominje, samo moras dovesti igraca kojeg boli k. Za teren on lobuje golmana i po blatu do koljena jer je jak igrac.....tereni su isto bili kar.ina kad smo sve osvojili samo si imao bolje igrace..
Zalosno je sto samo mi pricamo o tom.
Gdje su ti igraci koje boli k*rac hocel zavrsit karijeru za mjesec il 5-6 godina ? Imal jedan takav ime ?
Igrac koji lobuje golmana po blatu i to ponovi igrace za Barselonu a ne u PLBiH.
Svake godine neko osvoji nesto to ne znaci da gledamo fudbal, bude finih utakmica i kod nas, al brate realno puno je vise onih sto bi sam sebi opalio samar kad god se sjetim da sam prisustvovao tom necem.
Posjeta na utakmicama ti govori sve ostalo, platis kartu za fudbal a dobijes hrvanje u blatu, patnju na terenu...
Da se ima sta vidjet dolazili bi ljudi radi fudbala, nebitno ko igra.
Barselona mijenja travu 3 puta u sezoni, ostali veci 2 puta. Po Evropi godinama imaju nagradu za najboljeg trenera, igraca i najbolji teren. Hrvatska ima najljepsi teren za fudbal na svijetu, itd...
Kolektivni izgovor je da nam je svima isto, to je fer i posteno. Pomirili smo se sa tim i mirno mozemo gledat strucnjake na tv-u kako zabrinuto konstatuju da nam fudbal propada iz godine u godinu..
Nema terena = nema fudbala, jednostavno.

eto ti čoeka

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Trebate na face to face kod senada
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Dovesce njemu Sabrina drugog jaranamiky_hz je napisao/la:Sad sam ih sreo u gradu njega i Adukora.Adukor s torbom ,ovaj uz njega kaska nije mu do ramenazagorski je napisao/la:Evo izgleda Welbeck nece ostati.
Malo mi zao Aduke taman druga nasao .

Promocija knjige "Bordo vremeplov: Historija FK Sarajevo".
„Bordo vremeplov: Historija FK Sarajevo“ je klupska monografija koja na 512 stranica, uz preko 400 autentičnih fotografija, donosi kompletan i detaljan pregled sedam decenija duge historije jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva, kako u gradu Sarajevu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Knjiga „Bordo vremeplov“ namijenjena je svim budućim naraštajima našeg grada i države kojima su FK Sarajevo i bordo boja u srcu, sa ciljem da na jednom mjestu ponudi kompletan pregled svih klupskih uspjeha, legendi, zaslužnih fudbalera i trenera koji su ostavili svoj pečat u historiji ovog kluba.
Na promociji će učestvovati:
- Mirsad Fazlagić, kapiten prve šampionske generacije FK Sarajevo
- Fauk Hadžibegić, član druge šampionske generacije FK Sarajevo
- Muhamed Alaim, član četvrte šampionske generacije FK Sarajevo
- Ognjen Dujković, sportski novinar
- Semir Zilić, autor.

„Bordo vremeplov: Historija FK Sarajevo“ je klupska monografija koja na 512 stranica, uz preko 400 autentičnih fotografija, donosi kompletan i detaljan pregled sedam decenija duge historije jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva, kako u gradu Sarajevu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Knjiga „Bordo vremeplov“ namijenjena je svim budućim naraštajima našeg grada i države kojima su FK Sarajevo i bordo boja u srcu, sa ciljem da na jednom mjestu ponudi kompletan pregled svih klupskih uspjeha, legendi, zaslužnih fudbalera i trenera koji su ostavili svoj pečat u historiji ovog kluba.
Na promociji će učestvovati:
- Mirsad Fazlagić, kapiten prve šampionske generacije FK Sarajevo
- Fauk Hadžibegić, član druge šampionske generacije FK Sarajevo
- Muhamed Alaim, član četvrte šampionske generacije FK Sarajevo
- Ognjen Dujković, sportski novinar
- Semir Zilić, autor.

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Najveca ziva legenda FKS je VAHIDIN MUSEMIC ,mladjeg brata postujem i volim , ali Vahidinu nije ni do clanaka.StariGrad071 je napisao/la:Sretan rodjendan veliki sefe, najveca ziva legendo! Titula ce ti biti najbolji poklon!
On voli Sarajvo, pravi je Hordas, Husref Musemic jedan je od nas!!! Ziv i zdrav nam bio dugo!
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
A ni Safet Susic nije umro, kad smo kod zivih legendi. Na stranu neke druge stvari oko njega.. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
To je sto pravi razliku legende od ostalih.joker90 je napisao/la:A ni Safet Susic nije umro, kad smo kod zivih legendi. Na stranu neke druge stvari oko njega..
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Evo radnicka klasa je isprosila i krov,i brojace nake naravno nas savez placa,ko sisa sto su tereni nikakvi u drzavi daj za krov na radnickom stadionu,i na brojace i uvedi pravilo da reflektore svi imaju
pa ovi jos sebe smatraju nekakvom radnickom klasom brat bratu drzava,grad,gradonacelnici,savez,nacelnici su im preko 4 il 5 mil poklonili,a ovaj nacelnik centra se hvali sa 500 milja nekakvih koje su i njima isto poklonjene i sebi te zasluge uzima jer je ulozio u gradski stadion
da sam nesto u klubu ko sto nisam bez ikakvog govora bi na Otoku presao il u Butmiru igra sjeme im lopovsko nek majci uvode sisteme za sigurnost na stadionu koji propada,nasim odlaskom bi slobodno srusit stadion mogli,pa nek materi obecava,kvadrat nam niko nikad poklonio nije,a i da naorave najbolji stadion drmo bi nam kirije da bi otic morali

Kad će nove cijene igrača?
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
U Armeniji nam sudi Norvezanin Rohit Saggi. Jako mlad sudija(92 godiste) kojem ce ovo biti i prva utakmica koju sudi u Evropskim takmicenjima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nek silji za favorite i svi sretnimiky_hz je napisao/la:U Armeniji nam sudi Norvezanin Rohit Saggi. Jako mlad sudija(92 godiste) kojem ce ovo biti i prva utakmica koju sudi u Evropskim takmicenjima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Vozdra raja,
Jel iko zna sta bi sa novim dresovima? Citao sam nesto prije godinu dana u vezi novi dresova ali se nista mije pojavilo, jel neko ima neke informacije?
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... id=1&pid=5 Mislim na ove
Jel iko zna sta bi sa novim dresovima? Citao sam nesto prije godinu dana u vezi novi dresova ali se nista mije pojavilo, jel neko ima neke informacije?
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... id=1&pid=5 Mislim na ove
-
- Kontakt:
Pozdrav svima,
malo duži post, nadam se da ne zamjerate, ali se i nadam da će ga što više osoba pročitati.
1) Stadion - Duboko sam razočaran SDA zamazivanjem očiju i laganjem i pranjem para. 500.000 KM je klub izlobirao preko Kantona da se uplati Centru. Namjera je bila isključivo, ponavljam ISKLJUČIVO za popravku terena. Pogledajte ovaj šljam od političara (http://****. ba/premijer-liga-bih/foto-pojacana-rasvjeta-na-stadionu-kosevo-uspostavljen-i-video-nadzor/123731). Da pojasnim reflektori ne mogu imati 1700 luksa. U fudbalskoj infrastrukturi luks je prelomna tacka rasvjete na visini iznad centra. Izdvojiti 280.000 KM za sijalice je uvreda za mozak. Uz to, pogledajte sliku kontrolne sobe. 5 monitara, 4 kamere postavljenje. 180.000? Cega? Sramota. Realni, stvarni troskovi za ove radove su ne vise od 80.000 KM. A naša vrla direktorica klima glavu pred Ajnadzicem. Vjerovatno je u talu.
2) Horde - Moram ovo napisati. Ja više na sjever neću ići. Razocaran sam duboko stavom grupe. Ako imaju problem sa Upravom, fino pozvati Sabrinu i nabit je nogom, ovu samopromoterku Bukovicu, Bilica, Jahica. Zasto okretati ledja Husrefu i igracima... Jesu li svi igraci i svi clanovi struke prvi kupili polugodisnje karte, a pare su isle za podrsku navijacima u sudskom sporu Lištica? Zašto okretati ledja onima koji su tebi prvi uskocili u pomoc? Ocekujem opstu mobilizaciju za Evropu. Dajte atmosfere, fudbalske, aktovisti, okupljanja... Kakva Sabrina, kakvi idioti, nek se gone u neku stvar, ali dok je prazan stadion, duze se biti u klubu, to je tako. Nije Dinu otjerao bojkot, vec prozivanje par hiljada ljudi svake sedmice sa tribina.
3) Konkrusi - Zasto nas uopste neko iz kluba, ove Sabrine lazu i varaju? Konkursi fol se izbacuju, a zove se sin od Mirse Alihodzica na sastanak da preuzme Omladinski pogon? Kakav je to konkurs? Svaki drugi dan ide neki konkurs, a za ono što Sabirni treba, tu nema konkursa. Otkud njena pomocnica licna iz Kladnja u klubu? Konkurs? Otkud PR iz sjene Jasmin Ligata u klubu? Konkurs? ... Bravo Sabrina
malo duži post, nadam se da ne zamjerate, ali se i nadam da će ga što više osoba pročitati.
1) Stadion - Duboko sam razočaran SDA zamazivanjem očiju i laganjem i pranjem para. 500.000 KM je klub izlobirao preko Kantona da se uplati Centru. Namjera je bila isključivo, ponavljam ISKLJUČIVO za popravku terena. Pogledajte ovaj šljam od političara (http://****. ba/premijer-liga-bih/foto-pojacana-rasvjeta-na-stadionu-kosevo-uspostavljen-i-video-nadzor/123731). Da pojasnim reflektori ne mogu imati 1700 luksa. U fudbalskoj infrastrukturi luks je prelomna tacka rasvjete na visini iznad centra. Izdvojiti 280.000 KM za sijalice je uvreda za mozak. Uz to, pogledajte sliku kontrolne sobe. 5 monitara, 4 kamere postavljenje. 180.000? Cega? Sramota. Realni, stvarni troskovi za ove radove su ne vise od 80.000 KM. A naša vrla direktorica klima glavu pred Ajnadzicem. Vjerovatno je u talu.
2) Horde - Moram ovo napisati. Ja više na sjever neću ići. Razocaran sam duboko stavom grupe. Ako imaju problem sa Upravom, fino pozvati Sabrinu i nabit je nogom, ovu samopromoterku Bukovicu, Bilica, Jahica. Zasto okretati ledja Husrefu i igracima... Jesu li svi igraci i svi clanovi struke prvi kupili polugodisnje karte, a pare su isle za podrsku navijacima u sudskom sporu Lištica? Zašto okretati ledja onima koji su tebi prvi uskocili u pomoc? Ocekujem opstu mobilizaciju za Evropu. Dajte atmosfere, fudbalske, aktovisti, okupljanja... Kakva Sabrina, kakvi idioti, nek se gone u neku stvar, ali dok je prazan stadion, duze se biti u klubu, to je tako. Nije Dinu otjerao bojkot, vec prozivanje par hiljada ljudi svake sedmice sa tribina.
3) Konkrusi - Zasto nas uopste neko iz kluba, ove Sabrine lazu i varaju? Konkursi fol se izbacuju, a zove se sin od Mirse Alihodzica na sastanak da preuzme Omladinski pogon? Kakav je to konkurs? Svaki drugi dan ide neki konkurs, a za ono što Sabirni treba, tu nema konkursa. Otkud njena pomocnica licna iz Kladnja u klubu? Konkurs? Otkud PR iz sjene Jasmin Ligata u klubu? Konkurs? ... Bravo Sabrina

Trenutno korisnika/ca: Pena, rimljanin90, Vanja8 i 26 gostiju.