Nisam za neke brutalne startove nikako, no ipak često treba dati do znanja ko je glavni na terenu. Mi tako nikad ne igramo. Jedino Luiz Gustavo tu i tamo "odere" igrača ali i to je mlako. U svakom slučaju sam za agresivniji pristup igrača jer je to u takvim, bunkerskim utakmicama neophodno. U takvim tekmama mora biti borbe i agresivnosti, želje i volje ali i sve to treba zaokružiti sa pametnim postavljanjem na terenu. Ukratko, lideri koji bi tako i trebali igrati to ne rade pa je onda i teško za očekivati da će to raditi neko treći.effe_sa je napisao/la:Moram dodat još jednu stvar, Leverkusen je danas od starta išao u kost....Ejj ljudi se osilili na Alianz areni, oni lome, krše, pokazuju zube.....Naši igrači s druge strane totalne mlakonje, samo Mandžo i Dante malo zube pokazali. Umjesto da odnesemo s 2-3 starta njihove igrače u prvih petnaestak minuta, da im se unesu u facu par puta, pa da ti ne smije prići šesnaestercu, oni svi budu letargični. Hoće naša gospoda sve spielerisch da riješi.....E ebalo ih spielerisch![]()
Naravno!don_burza je napisao/la:nego jel jos kome Neuer onao najliderski spiler u Bayernu ?
Onakav potez na kraju tekme Kroos nije napravio već mjesec dana. Nekako sam uvjerenja da Neuer nije glumio Kahna već sad bi bio glavni lider i priznat od svih mnogo više a samim time bi možda već i danas svrgnuo Lahma kao kapetana.
Potpuno se slažem. Upravo to i najviše smeta i boli. Frajer igra protiv Dortmunda 5x, Klopp ga uzima na isti način svih 5 tekmi. Kad se sjetim samo kako je loše motivirao ekipu za kup dođe mi da odem protestirati na trening u Sabener Strasse samo da ga smijene.Bilall je napisao/la:U martu smo protiv njih izgubili na isti nacin, s tim da je Leverkusen igrao nesto otvorenije nego li je to bilo sada, ali smo opet primili jedan besmislen pogodak a nakon toga je i dosao jedan kontranapad.
Eh tada sam se uvjerio kakva je Leverkusen ekipa kada cuva rezultat i igra bunker jer se tada odmah nakon vodstva 1:0 mogla vidjeti i gora slika nego danas. Prakticno su zatvorili sve prilaze svom golu gdje Bayern nije napravio ni prave sanse, dok su oni par puta opasno zaprijetili iz kontranapada pri cemu su i poveli sa 2:0.
Ja ne mogu vjerovati da dakle drugi puta radimo jedne te iste greske kod jednog te istog protivnika.Zanemarit cu sve te bunkere i kontranapade koji su nas kostali do sada, al zar bas opet na jednom te istom protivniku padamo na isti nacin.
To je za mene Heynckesova odgovornost, gdje se osim svih njegovih gresaka koje si naveo, jos ocito nije ni spremao za protivnika obaziruici sa na raniji mec odigran sa njima. I naravno hiljadu je nacina da se probije bunker ili eventualno ugrozi gol sutevima sa distance, ali bez da se zadnja linija ostavlja na cjedilu.
Osobno u takve sitnice ne mogu vjerovati. Nešto slično je radio i Mourinho protiv Barcelone dok konačno nije shvatio da Barcelonu treba napasti no i to je bilo nakon 5-6 utakmica školovanja. Predugo puno predugo za jednog Mourinha.
Ista stvar sa Heynckesom. Lik jednostavno ne može da nauči lekciju. I to nije u pitanju jedna lekcija, ili hajde dvije lekcije, tu je u pitanju barem 15-ak lekcija u zadnje 2 godine, i to sam još možda i malo naveo. Teško mi je povjerovati da tako iskusan trener koji fudbal stvarno ima u malom prstu i koji je prošao sve i svašta ne može NAUČITI iz prijašnjih pogrešaka. To ne mogu shvatiti nikako. Nije bruka izgubiti od Bayer Leverkusena doma ali je po meni 100x veća bruka ne naučiti jedno obično gradivo i to u roku od 2 godine. Gradivo koje ti treba u najmanje 70% utakmica u sezoni.
Poštujem tvoje mišljenje i mogu ti reći da sam dugo vremena dijelio to mišljenje. No s vremenom sam ga potpuno promijenio.Pale_Companion je napisao/la:ovaj poraz ne treba gledati samo kroz crnilo, na dugoročnom putu možda učini igrače više fokusiranijima.
Ako bi išli tom logikom onda nas je poraz od Bate Borisowa trebao temeljito prodrmati i ponovno dovesti na pravi put. Sličan primjer je i finale Kupa pa onda čovjek misli da će sada biti još fokusiraniji, odlučniji i spremniji da uzmu Ligu Prvaka ali opet ništa.
Problem je što trener treba vidjeti i prepoznati situaciju i na temelju toga raditi logične poteze. Znači trener treba, kad ekipi ne ide, olakšati situaciju igračima svojim taktičkim znanjem i na temelju toga pobijediti u takvoj utakmici di je protivnik pročitao tvoje zamisli i ne dopušta šablonu.
A upravo to je velika mana ovog trenera. Šablona. Svaka akcija je šablona.
Namjerno citiram ovakve rečenice jer bih želio još jednom pokazati da se iz ovakvih poraza pouke NE izvlače već se svakom novom tekmom protiv bunkera javljaju stare mane i problemi. Jer da je drugačije, onda bi i rezultati protiv klasičnog bunkera bili drugačiji.el-fighter je napisao/la:Ovaj poraz sto prije zaboraviti i iz njega izvuci pouke za nastavak sezone. Ima jos puno da se igra i nista jos nije gotovo. Trebat ce jos puno rada i golova da se osvoji bilo koji trofej ove sezone.
Ne bih želio tražiti svoje postove ali sam već od izgubljenih finala potpuno izgubio povjerenje u njega jer me tada strašno razočarao što se nastavlja i sada.proFCB je napisao/la:Ako Heynckes tako nevalja,zasto niko nije osipao paljbu po njemu dok je derao 8utakmica??? Ako je losh,losh je bez obzira na 8pobjeda. Recimo Magath je za mene losh trener pa makar on osvojio 35 titula (JEDNOSTAVNO LOS), a kod nas je slucaj dok Bayern melje protivnike dobar je i Heynckes a kada izgubi odmah noga?
Heynykes odlično postavlja igru ali za protivnika koji ne igra bunker. Taj segment mu priznam.
Ponavljam, on je dobar trener samo što jednostavno nije ona klasa koja je potrebna za ovaj Bayern.
A za obilatu žetvu trofeja u narednim godinama Bayern treba trenera koji će izvući dodatnih 15-20% iz ove ekipe da bi onda konačno bili konstantno dominantni. To nedostaje trenutno. Svako malo neki neočekivani kiks.
PS.
Htjedoh replicirati na još puno postova ali ne mogu više. Sutra nastavak.