FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BayernMunchen31
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BayernMunchen31 » 29 okt 2012, 21:09

Ja sam novi ovdje na forumu ali za Bayu navijam odkad znam za sebe ..Otac mi je kupovao Bratu starijem Bayernove dresove koje sam vremenom i ja naslijedio i ponosno ih nosim ...Uvijek sam htio napravit profil ali nikad da se nakanim do kraja ..Ali evo sad :) transferi . .P Ali kad citam vase postove vidim da ste vecina objektivna i inteligentna, saznam neke stvari koje prije nisam znao ... Zreliji ste Bavarci pa reko da se prikljucim ! Vidim da ne psujete sto najvise volim ...Citam kako pljujete Juppa ..On ima 2 velike mane, realno :
1. Ne vidi kad nesto ne ide (kasno reaguje)
2. Nema covjek Lijeka za Bunker ...
Prva mana nas kostala utakmica kojim bi dosli do Salatare a druga Klempe ...BATE nam spuco Bunker i izgubimo :oops: Ali ne bojim se ja toga pobijedio je nas i Basel pa .. znate ostatak .. Jupp ostalo radi fantasticno
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 okt 2012, 21:26

@proFCB Bavarac nemoj se nervirati ;)
Tacno je ovo sto amidza i Stefan Effenberg govore. Nazalost. jbg...

@BayernMunchen31 dobrodosao na najbolji pdf :lol:

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 29 okt 2012, 21:50

Pozdravljam sve nase navijace i navijacice jel :D E ovako Bayern ove sezone odlicno igra, zaista nema potrebe da padamo u neku negativu :shock: Naravno i prosle sezone kao sto su mnogi spomenuli, imali smo odlicnu prednost pa su nas Domuzovci stigli.

Naime doime smatram da ove sezone do toga nece doci imamo 9 bodova i sljedece kolo iako ce biti siguran sam tesko gostovanje, uzet cemo 3 boda aBd, a i Dortmundu ce biti sa Svaba tesko. Evo vec u srijedu idemo po jos samopouzdanjaa pobjedom protiv Kaiserslaurtena, cisto da momci malo dodju do sebe 8-) 8-) like a boss :) ne brinite se ovo ce biti dobra godina :) Ljubim vas u kopacke :P
FC Bayern !!!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 okt 2012, 22:28

Pa dokle vise ljudi, dokle? :? Uvrede se vise ne mogu trpiti, ovo je vec prevrsilo svaku mjeru. :twisted:
secer je napisao/la:ako cemo realno, onda treba reci da je bayern za dvije klase iznad dortmunda.
Ekipa koju tamburaju polumateri iz Blijedoruskog polukluba, ne zasluzuje da se nadje u istoj recenici s najjacim svapskim klubom, koji je usput receno demonstrirao silu protiv aktuelnih prvaka dvije najjace svjetske lige. :!:
secer je napisao/la:u svakoj yebenoj tekmi smo imali veci posjed, vise suteva, vise izvedenih kornera, ali je dortmund vazda uzimao bodove.
Otkad je bezglavo i bezidejno dodavanje stopera bitna statisticka kategorija i neoboriv dokaz dominantnosti? Helem i silni kroneri nisu badava tu, haman ste bezazleni iz istih vec godinama. :twisted:

U svakom od poslijednjih 5 meceva, izdominirani ste kad su u pitanju ciste sanse. 'nuff said. :twisted:
secer je napisao/la:naravno da je los. nisu njega dzabe otjerli iz madrida iako je uzeo lp.
Ti hadalji su otjerali i Brku nakon 2 titule LP. :?

Nego, ne mogu se oteti dojmu da Motzki pretendira na Juppovo mjesto. :?
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 okt 2012, 22:41

Kao prvo dobrodoslica novim forumasima na temi Bayerna,moje misljenje da se previse raspravlja o porazu od Leverkusena,nema potrebe da previse gledamo unazad necemo dugo primiti onakva 2 gola kao juce ali mislim da uopste nismo lose odigrali,jednostavno splet nesretnih okolnosti,u srijedu jako vazna utakmica u kupu i tu moramo dobiti zbog vracanja samopouzdanja.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 okt 2012, 23:02

Ma ne nerviram se,neg jednostavno smatram da Jupp ima mana,ali svakako nisu tolike kolike se ovdje predstavljaju.
Pa ljudi dragi ajmo realno,nama ni Mourinho da vodi ekipu mi bi imali primjedbi na njeg i rekli u jednom trenutku kako nije dobar!!!
:D
secer je napisao/la:zasto ne bi mogla? i te tekme su ´nesretno izgubljene´.
zar vecina forumasa nakon finala lige prvaka nije pisala kako smo izgubili zbog nedostatka yebene srece, te kak je celzi razbijen u svim segmentima igre
nego, najbolje da malo prelistas temu i procitas komentare pisane nakon utakmica sa zutaljima.
Utakmica sa Chelseam, moze se gledati da je yebena sreca, jesmo ih nadigrali,ali nismo iskoristili svoje prilike koje smo si izradili da ih dokrajcimo. Dovoljno je samo pomenuti penal Robbena.
Razlika protiv zutalja jeste ta sto nas oni poderu na sredini terena,a mali Kroos nema pojma o zivotu sta da radi! Isto kao i Robb, utroje "ucetvore" ga i on se tu totalno gubi. Jedina svijetla tacka u tim utakmicama je bio Ribb!

Nezz al po meni jednostavno su nasi igraci svetinja i ne smije se niti jedna jedina ruzna rijec njima uputit,aaa po treneru se mozhe bogarat.
Pa jbt ja bi Lahmu uzeo platu za tri mjeseca!!!
Stern des Südens

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 okt 2012, 23:37

Smatram da Jupp ima mana tj. ima konstantnost ponavljanja istih gresaka,ali ima isto tako ima jako kvalitetnih osobina koje prezentuje.Po pisanju nekih sticem dojam da je Jupp u Bayernu samo et tako da se formalno ima trener da nista ne radi,da sve ideje dolaze od samih igraca ili nekog tamo drugog, ne bih ja bas njegovu ulogu tako omalovazavao i krivio ga za sve propuste. Mislim da Bayern kao jedna istitucija ima veoma pametne ljude, koji su puno pamtniji od nas tapkarosa forumasa i ako oni smatraju da Jupp moze da ostvari uspjeh i ja se slazem sa njima. Nije lahko biti trener Bayernu. Mozda grijesim ali oni koji su pljuvali Van Gala pljuju i Juppa mozda smatraju da bi licno oni bili bolji treneri Bayerna :roll: :D .Pa i kad bi doslo do toga da Jupp dobije nogu ne znam ko bi bio taj trener koji bi preuzeo Bayern i osvoji neki trofej, a da mu za to ne bi bilo potrebno najjmanje jedna sezona? Pustiti Juppa da radi do ljeta pa onda ganjati tog vanzemaljca od trenera koji ce Riberiya staviti u sredinu, otjerati Gomeza i Swajnija,a Krossa nabiti kondiciom i prosiriti mu pluca. :D
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 30 okt 2012, 00:44

Pa jbt ja bi Lahmu uzeo platu za tri mjeseca!!!
:?
Ovdje nešto ne valja, polakše, polakše, oteće se konji. :mrgreen:
Riberiya staviti u sredinu, otjerati Gomeza i Swajnija,a Krossa nabiti kondiciom i prosiriti mu pluca.
Šta je ovo :? , šta dočekašmo bili nejadni? :?:
Otjerati dvojicu najboljih igrača, a onom najboljem od najboljih i platu uzeti, ne znam šta mislite, ali ja mislim da neko ovdje nije pametan. :lol:

Pušćite jupa nek' radi pos'o, on je izuzetan trener, a eto smio bih, pa ne znam sada je to teško, ali da ni jedan trener na svijetu ne bi imao veću dominaciju sa ovom ekipom nego što to ima Jupko.
Protiv Leverkusena nismo posustali, jesmo rezultatski, ali igrom smo pokazali koliko smo max i mogli u takvim okolnostima.
Trojica najubojitijih igrača su nedostajala, samo mu se može zamjeriti mećanje Alabe tamo, Alaba je rođeni bek, da je to bilo sa Šaćirom, e onda bi drugu pjesmu pjevali, no griješi svako pa tako i Jupko.

Dobar je Jupko, dobar! :!:

ps:Haman se Woody Harelson :lol: okuražio nakon te pobjede, te došao da pravdu traži. :mrgreen:

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 okt 2012, 01:19

Riberiya staviti u sredinu, otjerati Gomeza i Swajnija,a Krossa nabiti kondiciom i prosiriti mu pluca.
Šta je ovo :? , šta dočekašmo bili nejadni? :?:
Otjerati dvojicu najboljih igrača, a onom najboljem od najboljih i platu uzeti, ne znam šta mislite, ali ja mislim da neko ovdje nije pametan. :lol:

@Klare

:) Ovo sam napisao sa dozom ironije sto se tice tjeranja Gomeza i Bastijana.Ja ne mislim tako,ali ima onih koji to odavno zagovaraju :D ,sreca pa se nista ne pitaju ;) . Malo je ovdje pametnih , smo "prepametni" ;) :)
VOLIM BAYERN

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 okt 2012, 08:35

Hare_BvB je napisao/la: Nego, ne mogu se oteti dojmu da Motzki pretendira na Juppovo mjesto. :?
To mi se vec odavno vrti po glavi, samo je pitanje kada ce Zama uletiti klizeci. :mrgreen:
Ipak mislim da se treba cudo desiti (kamara losih rezutata do zimske stanke) pa da mu njegov pajdo objavi abschied.
Dakle, vrlo moguca opcija i protiv koje ja ne bih imao nista protiv.
isakovich je napisao/la: Pustiti Juppa da radi do ljeta pa onda ganjati tog vanzemaljca od trenera koji ce Riberiya staviti u sredinu, otjerati Gomeza i Swajnija,a Krossa nabiti kondiciom i prosiriti mu pluca. :D
Dobro Isakovich, nemoj kriti da te nerviraju secerovi postovi. :lol:
Klare je napisao/la: Ovdje nešto ne valja, polakše, polakše, oteće se konji. :mrgreen:
:lol: :lol:
Haha, Lahma na stub srama. Daj `vamo taj bič. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 okt 2012, 10:04

Kako Bild prenosi Real Madrid ponudio 30mil.za Manuela Neuera.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 30 okt 2012, 10:31

Da istina u vezi naseg golmana koji je u utakmici protiv apotekara igrao i kao ofanzivni vezni u jednim trenutcima :mrgreen: :mrgreen: , al realno sto kazu Mou zeli da kaze Ikeru da nije nezamjenjiv pa bi ga kao malo prestrasio tim transferom naseg Neuera, al nista od toga :) sa njima mozemo poslovat samo u slucaju da nam prodaju Ozila :) 8-)
FC Bayern !!!!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 okt 2012, 11:48

Uli-u ako se digne da hoce Ozila,oni ce nama njega dati i bez Neuera!!!
Stern des Südens

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 30 okt 2012, 14:25

Nominacije za FIFA-inu Zlatnu loptu 2012. godine:

Sergio Agüero (Argentina), Xabi Alonso (Španjolska),Mario Balotelli (Italija), Karim Benzema (Francuska), Gianluigi Buffon (Italija), Sergio Busquets (Španjolska), Iker Casillas (Španjolska), Cristiano Ronaldo (Portugal), Didier Drogba (Obala Bjelokosti), Radamel Falcao (Kolumbija), Zlatan Ibrahimović (Švedska), Andrés Iniesta (Španjolska), Lionel Messi (Argentina), Manuel Neuer (Njemačka), Neymar (Brazil), Mesut Özil (Njemačka), Gerard Piqué (Španjolska), Andrea Pirlo (Italija), Sergio Ramos (Španjolska), Wayne Rooney (Engleska), Yaya Touré (Obala Bjelokosti), Robin van Persie (Nizozemska), Xavi (Španjolska).

Nominacije za najboljeg trenera 2012. godine:

Vicente del Bosque (Španjolska/španjolska reprezentacija), Roberto Di Matteo (Italija/Chelsea), Alex Ferguson (Škotska/Manchester United), Pep Guardiola (Španjolska/bivši trener Barcelone), Jupp Heynckes (Njemačka/Bayern München), Jürgen Klopp (Njemačka/Borussia Dortmund), Joachim Löw (Njemačka/njemačka reprezentacija), Roberto Mancini (Italija/Manchester City), José Mourinho (Portugal/Real Madrid), Cesare Prandelli (Italija/talijanska reprezentacija).

Ljudi moji, Riberya ne nominovati za zlatnu loptu je teski kriminal :lol:
Medijiski stereotip :!:

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 30 okt 2012, 14:32

ma važno da su na popisu balotelli, benzema, busquets i neymar. :roll: :roll:

Klare

Post Postao/la Klare » 30 okt 2012, 18:36

Za sutrašnju utakmicu se najavljuju rotacije, malo opasnije, a da se pročitati da bi mogli priliku dobiti:
Starke, Rafko, Španac, Kosovac, Peruanac, Austrijanac na beku, te na radost mnogih(ili rijetkih :lol: ) neponovljivi Rus plave prirodne kose. :P

Dobro isakoviću, sporazumijeli smo se, šta radi brzina pri čitanju, i tako to. ;)
Inače, šta da kažem, nego moram pohvaliti tvoje razmišljanje, jedan si od onih što rijetko griješe, postovi tvoji su što kažu velikom većinom ispravni... 8-)

A jedino što ti zamjeram jeste što se ne zamjeraš :D , dakle evo i gospon Geronimko Geroslavljević ti je također na takvo nešto ukazao. ;)
Znači idemo oštro prema onima što ne umiju, nekima ne smijem, ali zato sam ove 'vamo redovno šibao. :mrgreen:
Debelog ćelu :lol: (znaš li ko je ovo :? ) sredi ti, ja ne umijem, a bojim se ni da ne smijem. :mrgreen:

A pogle ove vulgarnosti, to će vam reći oni koji gledajući u post ne vide samo slova i riječi, nego mnogo više od toga :D :arrow:
geronimo je napisao/la:Daj `vamo bič.
Samo da znate ova riječ se piše bitch. ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 okt 2012, 21:08

Klare je napisao/la:Za sutrašnju utakmicu se najavljuju rotacije
Okle to? :?
Klare je napisao/la: a da se pročitati
Hajd nam vise odaj tajnu gdje to citas. :P
Hocemo li baciti jednu linijicu? :D
Mozda bi se Mandzukic mogao odmoriti, kao i Kroos. Pizarro je zasluzio svoju sansu. Ako znamo da je Contento spreman, kao i Rafa, u slucaju povoljnog rezultata Lahma i Alabu pravovremeno zamijeniti. Prvog sigurno, dok drugi treba sam da kaze jel dovoljno. :)

Haman da su nase vodje konacno uvidjele probleme o kojima mi brujima vec dugo vremena.
Schweini spominje losu realizaciju nakon prekida. Protiv Levera su imali 14 kornera i 57 ubacaja/centarsuteva od kojih su svega jedan iskoristili (Pizzin na Maria).
Lahm:
Die Schwäche bei Eckbällen ist aber schon seit einiger Zeit ein Thema.

Lahm: „Das stimmt und deswegen trainieren wir auch daran.“
Treniraju momci, dobro je. :mrgreen:
Ali da su ovako neupuceni (nije prvi put) to me svaki put zacudi.
Hat man sich vielleicht von dieser überragenden Heimbilanz gegen Bayern Leverkusen blenden lassen?

Lahm: „Nein, ich habe davon nach dem Spiel zum ersten Mal gehört.“
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 okt 2012, 22:46

Spominje se da bi i Starke mogao sutra nastupiti. Treba malo ekipu promješat.

Inače što se Juppa tiče, ja sam ga znao hvaliti ali i kritikovati neke stvari kod njega. Dosta toga što kod njega kao greške i čudno ponašanje vide Stefan Effenberg (kolega forumaš) i secko, to vidim i ja. Nevjerovatno je kako trener može napraviti tako dobre stvari u Ligi prvaka prošle sezone, posebno kada je ekipu dobro postavio za susrete s Realom te onaj drugi susret protiv Basela kada je bio ogroman pritisak jer je doživljen poraz u gostima kod tog protivnika od 0:1, ali onda postane jako čudno kako ne skine na pravi način psihički teret s igrača u finalu protiv Chelsea i dozvoli situaciju da igrači redom ne smiju pucati penale (nikad se u historiji Bayerna tako nešto nije desilo, pa je zato ovo jedan od većih minusa trenera).
Isto tako su još neke situacije kontradiktorne, koliko je Jupp bio uspješan da smiri strasti između Riberyja i Robbena u svlačionici u poluvremenu utakmice protiv Reala u Munchenu (kad su se ova dvojica malo pomarisali), isto tako je čudno kako pojedini igrači pored njega mrzovoljno prođu da mu ruku ne pruže i prave čudne gestikulacije (primjeri: Ribery u Baselu-odbija se rukovat s trenerom, a sad slična situacija sa Schweinijem protiv Leverkusena, jest da ovo nisam zapazio u nedjelju ali mediji izvještavali).

U pojedinim utakmicama Jupp nije u stanju da iz ekipe izvuče dodatnih 10-15 %, znači nakon sjajnih serija ekipa se opusti i dozvoli sebi prosipanje bodova u utakmicama koje su nas prošle, ili nas mogu u ovoj sezoni skupo koštati.
Gubljenje utakmica na isti fazon protiv određeni ekipa se isto tako iskusnom stručnjaku ne bi smjele dešavat, primjeri su Dortmund, Gladbach i 2 puta za redom Leverkusen te Bate Borisov. Protiv Dortmunda je Jupp odigrao pametno u Super kupu ali prije toga je 3 puta prošle sezone vrlo lako nadmudren od strane Kloppa. U nekim stvarima Jupp razmišlja konzervativno i ide previše na sigurno, zato mi kad vodimo zgazit ćemo skoro svaku ekipu ali kad gubimo u dosta slučajeva djelujemo smušeno i panično.

Neki kažu imamo toliko pobjeda i samo taj poraz sad protiv Leverkusena i zašto udarat po treneru? Stvar je u tome što je za mene ta odlična serija nešto sasvim normalno pa ova ekipa je beton, u njoj je nevjerovatan potencijal kojeg vjerovatno mnogi nisu ni svjesni. Znači s ovom ekipom moraš mnogo pobjeđivat. Naravno da smije i može Bayern izgubit, ali ne smiju igrači biti bespomoćni, nesigurni i pogotovo ne bez ideje nakon blagog zaostatka u rezultatu, jer prije je i 0:2 za Bayern bio bez veze, pa taj se rezultat znao stizat u roku od par minuta, a mi sada 0:1 ganjamo vrteći se ko kokoške oko šesnaesterca bez prave odlučnosti da killerski ugrozimo gol protivnika.

Znači ne može se reči da Jupp ništa nije napravio kod nas, ali da može puno više s ovom ekipom, to stoji svakako i pod muss mu je da osvojit titulu u prvenstvu, jer još neka titula izuzev Superkupa mu treba, mora još nešto po pitanju titula da ponudi.
Pošto se radi o treneru starijem pa da kažemo i istrošenom koji ne može više mnogo toga novog ponuditi, trener za narednu sezonu sigurno nije. Ako Bayern ne bude imao uspjeha, onda je jedini odgovorni trener, to sam rekao i pred samu sezonu. Po pitanju pojačanja je stiglo što je trebalo, širina je nevjerovatna, prednost na tabeli postoji i ona bi se morala održat da se titula osvoji, grupu u Ligi prvaka mora proći a tu bi se vidjelo dalje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 31 okt 2012, 00:52

effe_sa je napisao/la:Neki kažu imamo toliko pobjeda i samo taj poraz sad protiv Leverkusena i zašto udarat po treneru? Stvar je u tome što je za mene ta odlična serija nešto sasvim normalno pa ova ekipa je beton, u njoj je nevjerovatan potencijal kojeg vjerovatno mnogi nisu ni svjesni. Znači s ovom ekipom moraš mnogo pobjeđivat. Naravno da smije i može Bayern izgubit, ali ne smiju igrači biti bespomoćni, nesigurni i pogotovo ne bez ideje nakon blagog zaostatka u rezultatu, jer prije je i 0:2 za Bayern bio bez veze, pa taj se rezultat znao stizat u roku od par minuta, a mi sada 0:1 ganjamo vrteći se ko kokoške oko šesnaesterca bez prave odlučnosti da killerski ugrozimo gol protivnika.
S ovim se slazem,posebno sa dijelom da smo prije znali sustizati i vece zaostatke od ovih -1. Sto u zadnje 2godine i nije slucaj (racunajuci i ovu).
Sjetite se samo Fiorentine pa ManU,ili recimo Getafe-a, to su bile sve utakmice u kojima smo stizali rezultat i to nevjerovatno dobro ga stizali. Protiv Fiorentine i ManU to je zapravo odradio Robben sam :D :D :D
effe_sa je napisao/la:Pošto se radi o treneru starijem pa da kažemo i istrošenom koji ne može više mnogo toga novog ponuditi, trener za narednu sezonu sigurno nije.
Hoces li biti ovog stava i ukoliko osvojimo Bundesku i kup i recimo doguramo makar do polufinala LP???
:roll:
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 okt 2012, 01:09

proFCB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Pošto se radi o treneru starijem pa da kažemo i istrošenom koji ne može više mnogo toga novog ponuditi, trener za narednu sezonu sigurno nije.
Hoces li biti ovog stava i ukoliko osvojimo Bundesku i kup i recimo doguramo makar do polufinala LP???
:roll:
Mislim da hoću, jer gledaj on bi teško ponudio nešto novo u novoj sezoni i ta sezona bi mogla krenuti naopako. Mi sad možemo opet imati seriju utakmica u kojima povedemo, onda dođemo tako do pobjeda i pobjegnemo konkurenciji i tako dođe titula u Bundeski i tako slično u Ligi prvaka. Ali ključno je kod te ocjene da li treba Heynckes ostati da li on može smisliti i stvoriti neki plan B kada nam ne ide ko npr protiv Leverkusena. E ako bude utakmica u kojima mi bolje reagujemo nakon zaostatka onda bi mogao promijenit mišljenje.
A ja njemu želim da osvoji bar jednu titulu (naravno uz Superkup osvojeni, nek to bude BuLi ili npr Liga prvaka), a onda najbolje da se oprosti. Tad bi to bio lijep oproštaj, ta titula i plus finale LP iz prošle sezone, mogli bi govorit o uspješnom periodu. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.