Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Scuk u prvom sastavu, vode 1 0 Spartu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kako stvari stoje gotovo sigurno Mahmutovic ce biti prvak Ceske, a Scuk ce igrati kvalifikacije za Europa Ligu.jasmin10 je napisao/la:Scuk u prvom sastavu, vode 1 0 Spartu.

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Zaslužili su šansu u reprezentaciji. Nadam se da ce popraviti i golgeterski učinak do kraja sezone

Handzic odigrao 65 minuta u domacem porazu od Mordovie.
Radonjic napustio igru u 12. minuti, njegova Istra u gostima dobila Lokomotivu.
Zunic odigrao cijelu utakmicu u domacem remiju protiv Shakhtar Donetska.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
za radonjica je sezona zavrsenaPivopija je napisao/la:Handzic odigrao 65 minuta u domacem porazu od Mordovie.

Nije me jos niko kontaktirao iz NFSBIH. Barem ne zvanicno. Selektor Bazdarevic je dobio moj broj telefona. On je na potezu. Ja sam uvijek spreman za razgovor.
Mirza (Mustafic) i Ermedin (Demirovic) su stvarno dobri igraci. Vjerujem da ce biti jos bolji. Napreduju svake godine. Za mjesec dana igram protiv Ermedina. Vec se radujem toj utakmici. Protiv Mirze sam vec igrao.
Postujem sve igrace Borusije, to je moj klub. Ali meni su najdrazi Spahic i Kolasinac. Obojicu cijenim zbog karaktera, srca. Oni su kao lavovi i zato su mi posebno dragi.
Tokom svjetskog prvenstva sam s prijateljima uzivao gledajuci Zmajeve. Naravno da sam pozelio da jednog dana budem dio te ekipe.
Moja prirodna pozicija je "sestica", a mogu igrati i po lijevoj strani, naprijed i nazad.
Intervju Avaz Sport 05.05.14Nastup za BiH moja je i zelja mojih roditelja, ali nista ne ovisi od mene.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
je l' ovo Burnić? ima l' gdje Bektića, o njemu se slabo piše ..
kad niko neće, neka Meša pozove Burnića u A repku, da ga kaparišemo, pa ga proslijedit' u mlađe selekcije
kad niko neće, neka Meša pozove Burnića u A repku, da ga kaparišemo, pa ga proslijedit' u mlađe selekcije
nemam sumlje u to da ce dzenis igrat za nas
Tenk SEO je to sve sredio sa njim
Tenk SEO je to sve sredio sa njim

.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
PREDSTAVLJAMO: Damir Bektić fudbaler Hertha BSC-a

NOGOLOPTA predstavlja Damira Bektića, fudbalera Hertha BSC-a, selekcije U19 i reprezentativca U17 selekcije Njemačke. Damir Bektić rođen je 30. januara 1997. godine u Berlinu, a fudbalom se počeo baviti jako rano. Sa osam godina je zaigrao u lokalnom klubu “FC Internationale Berlin”.
“Tu sam igrao četiri godine, a pored toga sam igrao i na ulici gdje sam sticao tehniku”, otkriva Damir za naš portal. Prema njegovim riječima največi utjecaj na njega imao je njegov brat Admir, koji jedan od “krivaca” što se počeo baviti fudbalom.
Sa 12. godina Damir je privlačio pažnju poznatih bundesligaša, ali je Hertha BSC bila najkonkretnija čiji je član postao 2009. godine. O njegovom klubu ne treba puno trošiti riječi, s obzirom da su dres ovog njemačkog velikana nosili igrači poput Sebastiana Deislera, Andreasa Köpkea, Andriy Voronina i mnogih drugih. Ove sezone je upisao deset nastupa u svim takmičenjima za U19 selekciju Herthe BSC, a pri tome je postigao i jedan pogodak. Mladi Bektić igra na poziciji veznog igrača, a fudbalski analitičari ističu kako ima sličnosti sa našim ljiljanom Muhamedom Bešićem.
O tome koliki je Damir talenta govori činjenica da je prošle godine proglašen za jednog od tri najbolja igrača u U17 kategoriji u Njemačkoj. Nažalost, Damir Bektić već od svoje 16. godine nastupa za U17 selekciju Njemačke reprezentacije za koju je do sada upisao 15 nastupa. Sa Damirom smo imali priliku da porazgovaramo i oko njegovog potencijalnog angažmana u reprezentaciji Bosni i Hercegovini. Od njega smo saznali da je imao kontakta sa čelncima našeg fudbalskog saveza. “Iz reprezentacije BiH me je zvao neko, ali sada je bolje za mene da igram ovdje za Njemačku”, poručuje Bektić i dodaje da će se o eventualnoj promjeni reprezentativnog dresa odlučiti ako postane veći igrač.
Naš nesuđeni reprezentativac je pobudio interese drugih klubova, ali kako kaže trenutno je fokusiran na svoje igre u redovima Hertha BSC-a. “Šta će biti, vidjet ću za par mjeseci”, otkriva nam Bektić, te poručuje kako bi što prije volio da zaigra u Bundesligi kao senior.
Damir takođe redovno prati igre reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na kraju dodaje kako će biti teško da se kvalifikujemo u Francusku. “U fudbalu se može svašta desiti, ako se ne desi onda se treba spremati za Rusiju”, na kraju nam je poručio Damir Bektić, naš nesuđeni reprezentativac.
Hmmm...

NOGOLOPTA predstavlja Damira Bektića, fudbalera Hertha BSC-a, selekcije U19 i reprezentativca U17 selekcije Njemačke. Damir Bektić rođen je 30. januara 1997. godine u Berlinu, a fudbalom se počeo baviti jako rano. Sa osam godina je zaigrao u lokalnom klubu “FC Internationale Berlin”.
“Tu sam igrao četiri godine, a pored toga sam igrao i na ulici gdje sam sticao tehniku”, otkriva Damir za naš portal. Prema njegovim riječima največi utjecaj na njega imao je njegov brat Admir, koji jedan od “krivaca” što se počeo baviti fudbalom.
Sa 12. godina Damir je privlačio pažnju poznatih bundesligaša, ali je Hertha BSC bila najkonkretnija čiji je član postao 2009. godine. O njegovom klubu ne treba puno trošiti riječi, s obzirom da su dres ovog njemačkog velikana nosili igrači poput Sebastiana Deislera, Andreasa Köpkea, Andriy Voronina i mnogih drugih. Ove sezone je upisao deset nastupa u svim takmičenjima za U19 selekciju Herthe BSC, a pri tome je postigao i jedan pogodak. Mladi Bektić igra na poziciji veznog igrača, a fudbalski analitičari ističu kako ima sličnosti sa našim ljiljanom Muhamedom Bešićem.
O tome koliki je Damir talenta govori činjenica da je prošle godine proglašen za jednog od tri najbolja igrača u U17 kategoriji u Njemačkoj. Nažalost, Damir Bektić već od svoje 16. godine nastupa za U17 selekciju Njemačke reprezentacije za koju je do sada upisao 15 nastupa. Sa Damirom smo imali priliku da porazgovaramo i oko njegovog potencijalnog angažmana u reprezentaciji Bosni i Hercegovini. Od njega smo saznali da je imao kontakta sa čelncima našeg fudbalskog saveza. “Iz reprezentacije BiH me je zvao neko, ali sada je bolje za mene da igram ovdje za Njemačku”, poručuje Bektić i dodaje da će se o eventualnoj promjeni reprezentativnog dresa odlučiti ako postane veći igrač.
Naš nesuđeni reprezentativac je pobudio interese drugih klubova, ali kako kaže trenutno je fokusiran na svoje igre u redovima Hertha BSC-a. “Šta će biti, vidjet ću za par mjeseci”, otkriva nam Bektić, te poručuje kako bi što prije volio da zaigra u Bundesligi kao senior.
Damir takođe redovno prati igre reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na kraju dodaje kako će biti teško da se kvalifikujemo u Francusku. “U fudbalu se može svašta desiti, ako se ne desi onda se treba spremati za Rusiju”, na kraju nam je poručio Damir Bektić, naš nesuđeni reprezentativac.
Hmmm...

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- Principatus
- Kontakt:
Dobri postovi. Za Dzenisa se ne moramo brinuti on ce postati jak fudbaler i nas reprezentativac, ima jaku zelju da igra za nas, no ipak bi nas savez ili bar Mesa trebali stupiti u kontakt sa njim. Bektic ako smatra da mu je za sada bolje u njemackoj reprezentaciji, ok.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Burnica treba pozvati u A selekciju, to smo i prije zakljucili i mislim da je to pravi put ako je zaista toliki talenat.
Sam kaze da je Bazdarevic dobio njegov broj, vjerovatno zeli reci da ga interesuje A selekcija, ne bi bilo ni realno ocekivati da napusta njemacke mlade selekcije radi nasih.
Sto se Bektica tice, izgubio je mjesto u U19 Njemacke , sto znaci da su mu sanse u njihovoj reprezentaciji zasada male, ako se probije u prvi tim Herte, treba ga pozvati, tu nece biti problema.
Sam kaze da je Bazdarevic dobio njegov broj, vjerovatno zeli reci da ga interesuje A selekcija, ne bi bilo ni realno ocekivati da napusta njemacke mlade selekcije radi nasih.
Sto se Bektica tice, izgubio je mjesto u U19 Njemacke , sto znaci da su mu sanse u njihovoj reprezentaciji zasada male, ako se probije u prvi tim Herte, treba ga pozvati, tu nece biti problema.
da je izgubio mjesto, nebi bas rekao. on je mladje godiste, njegov je tek sljedeci ciklus.
Bilo bi smiješno zvati u seniorsku reprezentaciju igrača koji igra u juniorima.SjeverniVjetar je napisao/la:Burnica treba pozvati u A selekciju
-
Bilo bi, recimo, neobicno, ali ne bi bilo smijesno. Podsjeticu na poziv Hrvata Halilovicu , iz istih razloga.Edol je napisao/la:Bilo bi smiješno zvati u seniorsku reprezentaciju igrača koji igra u juniorima.SjeverniVjetar je napisao/la:Burnica treba pozvati u A selekciju
Mi smo u takvoj situaciji, ili cemo sasvim sigurno biti, da igracima u koje nismo ulozili ni marke, koji su rodjeni , zive i igraju u inostranstvu, za druge reprezentacije, saljemo pozive u A selekciju kao juniorima i uradimo sve sto je u nasoj moci da bi ih pridobili.
Ako je Burnic toliki talenat, a na struci je da procijeni, onda ne vidim problem da se napravi izuzetak. U Borusiji su , cini mi se , zimus najavili da ce Burnic na ljeto bit prikljucen seniorima Borusije.
Nismo u situaciji da ganjamo i treniramo principe na ovakvim igracima, mi ovisimo o dijaspori.
Smijesno je to razmisljanje. Treba ga kaparisati protiv neke L ekipe i cao.Edol je napisao/la:Bilo bi smiješno zvati u seniorsku reprezentaciju igrača koji igra u juniorima.SjeverniVjetar je napisao/la:Burnica treba pozvati u A selekciju
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
za dobrobit bh repke i uspjesnu buducnost iste ovo nam jednostavno mora postati praksa. timovi iz (pred)posljednje jakosne grupe tj utakmice protiv takvih su idealna prilika za kaparisanje raznih talenata koje imamo, a imamo ih hvala bogu hrpu razbacanih po evropi. nakon sto ubiljeze te zlata vrijedne minute ide postepeno kaljenje u mladjim kategorijama, a onda po zasluzi ponovno prekomandovanje u A selekciju. naravno, sve to treba uraditi strogo profesionalno, kroz zdrav razgovor i obostrano razumijevanje.bhsport je napisao/la:Smijesno je to razmisljanje. Treba ga kaparisati protiv neke L ekipe i cao.
Tako radi HNS godinama i zbog toga su uvijek oko TOP 10 na svijetu.Evil Genius II je napisao/la:za dobrobit bh repke i uspjesnu buducnost iste ovo nam jednostavno mora postati praksa. timovi iz (pred)posljednje jakosne grupe tj utakmice protiv takvih su idealna prilika za kaparisanje raznih talenata koje imamo, a imamo ih hvala bogu hrpu razbacanih po evropi. nakon sto ubiljeze te zlata vrijedne minute ide postepeno kaljenje u mladjim kategorijama, a onda po zasluzi ponovno prekomandovanje u A selekciju. naravno, sve to treba uraditi strogo profesionalno, kroz zdrav razgovor i obostrano razumijevanje.bhsport je napisao/la:Smijesno je to razmisljanje. Treba ga kaparisati protiv neke L ekipe i cao.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
danas od 17:45 h, na Eurosportu možete gledat' meč EP za uzrast do 17 godina, Njemačka - Belgija
dakle, ko hoće, neka pogleda Burnića, da vidi kakav je igrač i tako to
dakle, ko hoće, neka pogleda Burnića, da vidi kakav je igrač i tako to

Izgleda da je na klupi danas 

Na tom U17 prvenstvu ima jos nasih. Austrija danas igrala 1-1 protiv spanije. Za austriju su igrali anes omerovic(zadnji vezni, aston villa), koji je odigrao citavu utakmicu ali i skrivio penal, i arnel jakupovic(napadac, austria wien) koji je igrao do 79.minute
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.