FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 avg 2013, 18:33

Nije nama to problem, problem je efikasnost koja je slaba, a slaba je jer ima manjka kreativnosti u veznom redu. Prosle godine nismo bili efikasni u gostima ali igrali ok odbranu pa sve gubili po 1:0. Ono frustrirajuce je jer nije te bolji, a ipak jedva dobije :mrgreen:

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 04 avg 2013, 21:52

"Masna" premija za ispunjenje klupskog cilja
"Ukoliko uđu u Premijer ligu BiH premija koju će podijeliti igrači i stručni štab biće 100.000 KM! To je ono što im ja mogu obećati", kaže predsjednik FK Sloboda.

:shock:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 avg 2013, 21:59

"Masna" premija za ispunjenje klupskog cilja

slika

Crveno - crni će biti bogato nagrađeni ukoliko po okončanju sezone 2013/14 obezbijede povratak u Premijer ligu BiH.

Kako ističe predsjednik Husić, igrači i stručni štab će podijeliti pozamašnu svotu novca ukoliko ostvare klupski cilj.

"Ukoliko uđu u Premijer ligu BiH premija koju će podijeliti igrači i stručni štab biće 100.000 KM! To je ono što im ja mogu obećati", kaže predsjednik FK Sloboda.

fksloboda.ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 avg 2013, 22:01

Husić: Najveća mi je želja da po završetku sezone svi zajedno proslavimo povratak Slobode u Premijer ligu BiH!

Iako je ovu nedjelju planirao provesti odmarajući se, predsjednik FK Sloboda Azmir Husić bez razmišljanja je odvojio svoje vrijeme kako bi razgovarao o temama koje će sigurno interesovati sve simpatizere Crveno – crnih.

Husić je progovorio o trenutnom stanju u Rudarskoj 2, ambicijama, aktivnostima Upravnog odbora, treneru Kariću...

slika

Za sutra je planirano održavanje sjednice Upravnog odbora Kluba, na kojoj bi se trebalo razgovarati o mnogim stvarima.

„Biće to naš prvi sastanak nakon mjesec i po dana. Negdje sam pročitao da se radi o Vanrednoj sjednici, što nema veze sa istinom. To je sjednica koju sam sazvao još prije utakmice protiv Bratstva, ali zbog toga što pojedini članovi UO nisu bili prisutni, prolongirali smo je za ponedjeljak. Razgovaraćemo o trenutnom stanju u klubu, ali se i dogovoriti oko aktivnosti koje treba provesti prije početka lige. Moramo se organizovati jer uoči lige nas čekaju obaveze poput plaćanja kotizacije i ispunjavanju drugih obaveza“, kaže Husić, te dodaje:

„Jedna od tema sastanka biće i reprogram duga koji imamo prema N/FS BiH. Riječ je o obavezama iz perioda 2010/11 godine. To moramo regulisati kako u budućnosti ne bismo imali problema sa savezom oko izdavanja licence za nastup u Premijer ligi. Naravno, ovo govorim pod uslovom da uđemo u našu najjaču ligu.“.

Prema Husićevim riječima, tema razgovora na sjednici UO biće i angažovanje iskusnog, kvalitetnog i sposobnog čovjeka koji bi trebao preuzeti rad marketinga Kluba. Predsjednik već ima pravo „pojačanje“ za taj posao, no potrebno je da se o njegovom angažovanju očituju svi članovi UO.

„Marketing je segment u funkcionisanju Slobode koji hitno moramo popraviti. Trenutno smo na nuli, ali sam siguran da ćemo u budućnosti tu ostvariti zapažene rezultate i da ćemo od toga imati koristi“, objašnjava Husić.

Na upit da nam objasni šta je to još potrebno kako bi se Sloboda organizaciono ojačala, Husić odgovara:

„Moj stav je da nam je hitno potrebno održavanje Skupštine na kojoj bismo Upravni odbor dopunili ljudima koji nam mogu pomoći. Naći ću ljude koji, ako već ne mogu finansijski pomoći Klub, mogu biti od koristi s neke druge strane. Da svojom sposobnošću i radom donesu novac u Slobodu. Nama je takođe potrebno da što prije vidimo na čemu smo kada je ulaganje Općine Tuzla u Klub u pitanju. Koliko će se oni aktivirati oko toga. Da znamo na čemu smo, kako bismo se mogli okrenuti nekim drugim opcijama. Ja sam inače protivnik riječi 'pomoć za Slobodu'. Zvuči mi kao da nam treba neka sadaka, a naš klub nije takav. Pomoć treba nekim manjim klubovima, a Sloboda je zaslužila da se svi potrudimo oko nje. Da bude obaveza uložiti u Klub, da bismo dobili više od Slobode!“.

Pored aktivnosti čelnika Kluba, navijače i simpatizere Slobode sasvim sigurno da najviše interesuje stanje među strukom i igračima. Ekipa je obavila teške zlatiborske pripreme na kojima su imali idealne uslove za rad, no posljednje utakmice i doživljeni porazi unijeli su nespokoj među navijače. Iako liga nije ni počela, već se u medjima špekuliše o tome ima li ekipa kapaciteta za najviše domete. Posebno je na udaru šef struke Smajil Karić, koji prema pisanju pojedinih medija uživa veliku zaštitu predsjednika Husića, ali nema stručnog kvaliteta za vođenje ekipe Slobode.

„Kada govorimo o Kariću ja bih se samo vratio na februar kada smo bili 20 dana od igranja prvog meča. Nismo imali trenera, Sakib Malkočević nakon tri dana pregovora nije htio sjesti na klupu tima. Niko to nije htio, a Smajil Karić je odmah prihvatio da preuzme ekipu. Na kraju smo mogli biti prvi, ali kada se sve sabere, rezultati ostvareni na kraju prošle sezone, u onakvim uslovima, mogu se smatrati uspjehom. Karić je zbog svega toga zaslužio da mu se da šansa u novoj sezoni“, objašnjava Husić, te nastavlja:

„Ciljevi za polusezonu su postavljeni i pred Karića i pred njegove saradnike, a to je vrh tabele. Ukoliko Karić ostvari te ciljeve, ni Mourinho ga neće moći zamijeniti, ali ukoliko ih ne ostvari, taman da naš savez stane iza njega, on neće ostati na klupi Slobode. To je tako u sportu, posebno fudbalu. Naravno, ovo se odnosi i na situaciju da u toku polusezone budemo imali neuspjehe. U tom slučaju, moraćemo praviti rezove!“.

Predsjednik UO FK Sloboda poziva navijače na strpljenje, jer posljednji rezultati ekipe ni slučajno nisu ogledalo onoga što tim može pružiti na terenu.

„Svi mi koji smo ih gledali na Zlatiboru znamo koliko može ova ekipa. Ne treba toliko obraćati pažnju na pripremni period. On jeste važan, ali ostvareni rezultati nisu mjerilo njihove prave snage“, poručuje Husić i nastavlja:

„Atmosfera među igračima je sjajna. Razgovarao sam sa šefom, njegovim saradnicima i kapitenom i njihova jednoglasna ocjena je da su pripreme organizovane za čistu desetku! Treba ih pustiti da rade, da se pripreme i osvježe. Kad liga počne vidjećemo kakav su posao napravili.“.

Mnoge interesuje način na koji su dovođeni novi igrači u Klub. Zlonamjernici će reći kako je oko tog posla završnu riječ imao isključivo dvojac Husić - Karić:

"Šef (Karić op.a.) je rekao na kojoj poziciji mu trebaju novi igrači, a ja sam razgovarao sa fudbalerima. Jedini sam mogao ljudima nešto da obećam, ali i da stanem iza tih obećanja. Klub nije mogao to uraditi jer je klupska kasa prazna. Istina je da smo mogli dovesti veća i jača pojačanja, ali ona su iziskivala i više sredstava. Naprimjer, za onoliko novca koliko je tražio Gradimir Crnogorac da ostane u Slobodi, mi smo doveli Efendića, Mujkića, Galina,svih devet novih igrača. Tako smo razmišljali i radili u ovom momentu, a sve na osnovu trenutne situacije u Klubu".

Na kraju razgovora, predsjednik Husić je svima kojima je Sloboda na srcu poručio:

„Najveća mi je želja da po završetku sezone svi zajedno proslavimo povratak Slobode u Premijer ligu BiH!“.

fksloboda.ba
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 04 avg 2013, 22:03

bolje da je te pare uložio prije početka sezone u igrače i kupovinu utakmica(ako već nije)..za 100 000 je mogao dovest igrače da prekucaju ovu ligu..
OFK Gradina Srebrenik

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 avg 2013, 22:08

Brcko87 je napisao/la:bolje da je te pare uložio prije početka sezone u igrače i kupovinu utakmica(ako već nije)..za 100 000 je mogao dovest igrače da prekucaju ovu ligu..
Možda si sam sebi dao odgovor (u tabeli što si pisao) :mrgreen:

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 avg 2013, 22:09

Dobro je kritičari, mog'o je i umjesto autobusa kupit igrače da prekucaju, pa nije .. sve to stavite na stranu jer ne pratite šta čovjek ima u planu, pardon dugoročnom planu. Nije mu cilj roljnut svoje pare u igrače, a tim nema podršku grada, općine, sponzora i drugih dušmana.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 04 avg 2013, 22:13

Ma fazon je što je ovo sve sad da se ovim portalima i kvazi novinarima začepe usta. Čovjek se malo zainatio, i neka je, baš mi je drago :)
075

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 avg 2013, 22:16

Sve se nema vidi bazena i avlije :mrgreen:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2013, 23:16

Husic ako ostane par godina i ne slome ga ovi kvazi novinari,menadzeri i strucnjaci ruku u vatru mogu stavit da ce od Slobode napravit evropsku ekipu koja ce prekucavat ovu nasu ligu i biti nesto poput viktorije plzen recimo...covjek ima 3 kljucne stvari....LJUBAV,VIZIJU I KESH
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 04 avg 2013, 23:20

staragarda je napisao/la:Husic ako ostane par godina i ne slome ga ovi kvazi novinari,menadzeri i strucnjaci ruku u vatru mogu stavit da ce od Slobode napravit evropsku ekipu koja ce prekucavat ovu nasu ligu i biti nesto poput viktorije plzen recimo...covjek ima 3 kljucne stvari....LJUBAV,VIZIJU I KESH
I ti daleko zabaci, do nivoa Viktorije ima fiju godina :D vadi tu ruku iz vatre, izgori džabe :mrgreen:

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 04 avg 2013, 23:21

100 000 KM za bus 100 000 KM za igrače ako osvoje Federalnu + isplaćene plate i zdr.osiguranje + pojačanja.

= ne smijem ni da izračunamo koliko je :mrgreen:

staragarda je napisao/la:Husic ako ostane par godina i ne slome ga ovi kvazi novinari,menadzeri i strucnjaci ruku u vatru mogu stavit da ce od Slobode napravit evropsku ekipu koja ce prekucavat ovu nasu ligu i biti nesto poput viktorije plzen recimo...covjek ima 3 kljucne stvari....LJUBAV,VIZIJU I KESH

što se mene tiče,dovoljno da konstatno budemo prvaci BiH 8-)

+ da nam repka zaigra na Tušanj Areni :!:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 04 avg 2013, 23:27

Prije sam ovdje pisao da ce covjek bezobrazno puno uloziti u Slobodu, on zna da Jasmin nece dati pare, to mu ne predstavlja nikakav problem, samo zeli da to javno kaze, medjutim ovaj za sada mudro cuti, Staragarda je vec nesto napisao, jako je blizu istine :), samo sto Azmir ima jos vece ambicije :)
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 avg 2013, 23:29

a imamo i mi portala valjda..nekad sam cak i ja za neke portale pisao majku mu, garant ima momaka koji to i sad rade. Ne mogu oni napisat losih clanaka koliko mi mozemo dobrih samo da se potrudimo malo i da se dignemo.

treba covjeku stavit do znanja da ima podrsku svih, a to se najbolje moze time da napunimo tusanj i da ovako pisemo gdje ko ima i gdje ko moze. Tuzlanski..ba se usutio, on za Slobodu navija, hajmo malo, meni je pukao film zovem na tekmu igdje ikog imam...na kampanju se mora odgovorit kontra kampanjom. Plakati , pozivi preko portala, stand u gradu, ko nema 5 KM da kupi kartu nek odradi 3-4 sata u gradu za kartu na standu...onda opet na sjever nek bude 2 KM ko nema za 5, bolje i to neg da nikako ne dodje. Dosta ljudi mi je reklo da je 2-3 KM dosli bi, puno im je 5 nemaju. Ali i to neke karte odradit, bas da budu za sjever neki kuponi od 2-3 KM za ove sto nemaju i jos te kupone po gradu prodavat, a ne ko do sad ne znas ni kako se ulazi tamo jos plus pola ne plati...ko sto rekoh ako nemas za kartu ni 2 KM mozes lijepi plakate, radi na standu, moze se na svaki nacin pomoc. ili bas ti kuponi, bubam kod mene stari bi sigurno kupio jedan al na tekmu nece doc covjek.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 04 avg 2013, 23:30

Autobus malo vise kosta
🔴⚫️

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 04 avg 2013, 23:33

ultrasstyle_tz je napisao/la:a imamo i mi portala valjda..nekad sam cak i ja za neke portale pisao majku mu, garant ima momaka koji to i sad rade. Ne mogu oni napisat losih clanaka koliko mi mozemo dobrih samo da se potrudimo malo i da se dignemo.

treba covjeku stavit do znanja da ima podrsku svih, a to se najbolje moze time da napunimo tusanj i da ovako pisemo gdje ko ima i gdje ko moze. Tuzlanski..ba se usutio, on za Slobodu navija, hajmo malo, meni je pukao film zovem na tekmu igdje ikog imam...na kampanju se mora odgovorit kontra kampanjom. Plakati , pozivi preko portala, stand u gradu, ko nema 5 KM da kupi kartu nek odradi 3-4 sata u gradu za kartu na standu...onda opet na sjever nek bude 2 KM ko nema za 5, bolje i to neg da nikako ne dodje. Dosta ljudi mi je reklo da je 2-3 KM dosli bi, puno im je 5 nemaju. Ali i to neke karte odradit, bas da budu za sjever neki kuponi od 2-3 KM za ove sto nemaju i jos te kupone po gradu prodavat, a ne ko do sad ne znas ni kako se ulazi tamo jos plus pola ne plati...ko sto rekoh ako nemas za kartu ni 2 KM mozes lijepi plakate, radi na standu, moze se na svaki nacin pomoc. ili bas ti kuponi, bubam kod mene stari bi sigurno kupio jedan al na tekmu nece doc covjek.
Bolje 3000 po 3km nego 1000 po 5km.....em bolja atmosfera em vise zaradis...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2013, 23:35

Coraco je napisao/la:
I ti daleko zabaci, do nivoa Viktorije ima fiju godina :D vadi tu ruku iz vatre, izgori džabe :mrgreen:
ma dobro...malo sam izkarikiro...nije mozda najbolji primjer zbog sljama od same lige...u ovoj kukuruz ligi bi se i viktorija brzo utopila u sivilo i namjestanje...mislio sam vise da hladno klepis ligu i dobacis do baraza za EL..ono...da te niko ne razbije..uzmes ti nekog 1 0...izgubis na strani 2 1...od neke srednje evropske ekipe tipa te viktorije

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2013, 23:43

ultrasstyle_tz je napisao/la:a imamo i mi portala valjda..nekad sam cak i ja za neke portale pisao majku mu, garant ima momaka koji to i sad rade. Ne mogu oni napisat losih clanaka koliko mi mozemo dobrih samo da se potrudimo malo i da se dignemo.

zavresno je sve sa RTV Slon oko dzinglova i najava Slobodinih tekmi..radi se i na fan shopu..nije to tako lako i jednostavno..treba vremena i strpljenja...kljucno je bilo da se proda ovih 500 sezonskih..na zalost to se nije odradilo zato sto je marketing sluzba 0...znaci NULA....ja idem sutra po sezonsku i ima jos ljudi koji ce je uzet danas,sutra... i ovo sezonskih sto je prodano je ODLICNO s obzirom kolko je izreklamirano...gdje su BILBORDI sa pozivom da se bude dio nove price..sta je sa standa...mi sad moramo organizacijski da prebolimo djecije bolesti a klub jednom kad stane na zdrave noge niko ga vise nece moc srusit....i najbitnije...SJEVER SE DIZE 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 avg 2013, 00:05

Opa, 100 hiljada za ulazak u PL. Vjerujem da ce ovo biti ogroman stimulans i da ce ovi momci izgurati sezonu i uci u najelitniji rang.

Moze Sloboda daleko dogurati sa Azmirom, i ovako se doslo na vrlo visoke grane s obzirom da se bukvalno krenulo s nule.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 05 avg 2013, 01:26

Sve imaju saicamo treba da se bore i igraju muski, imaju bolje uslove neg pola iz PL, a o premijama da i ne pricam, sto se nas navijaca tice nase je da napunimo Tusanj i ako ima kakav nacin da zasutavimo ove sto seru o klubu po raznim portalima, a valjda Azmir zacepi usta ovom Tinji sto puno sere i prica

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.