FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Centre forward
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Centre forward » 24 okt 2012, 19:48

@amidza,znas mene 8-)
Baj de vej,malo o tekmi.U svakom slucaju nista posebno.Najbitnije je ono da se i sa losim pristupom utakmici i stagnacijom u istoj doslo do tri boda na gostovanju u LP.De facto,nije to mala stvar.Ko zna sta se moRe desit poslije da smo zijanili sinoc.Ne smijem se ni zamislit' da nismo bijedili.Gomez! vako-nako,svasta o njemu al' fali nam Marion i to prafo.Uz duzno postovanje prema Mandži(premda je i ovaj osjetl'o obraz) Gomez je nasa prva devetka.Iskreno jedva cekam njegov povratak ne iz razloga sto ga susjed nije zamijenio na nacin kako to treba nego cisto zbog konkurencije.Ima da oru! :) .Martinezu necu da sudim.Moje misljenje je da decko jos uvijek nije kulminir'o proces adaptacije,pa cemo sacekat malo sa komentarima.Im'o je poprilicno burno ljeto tako da jos uvijek ima mjesta da se dokaze(a bome ako hoce medj' prvih 11 morace). :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 okt 2012, 14:45

[youtube][/youtube]

Ne znam sta ovi rade :?

Samo mogu nanijeti stetu Bayi
Thomas Müller - Fußballgott

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 okt 2012, 09:14

Da je Bayern odigrao losu utakmicu protiv Lille-a, to je bez daljnjeg tacno. Mada ni ovi drugi nisu bili nista bolji stavise. Sto se tice Martineza, govori se o tome kako se on jos uvijek nije navikao na Bundesligu i Bayern uopste i to je potpuno tacno, medjutim ako se nije navikao zasto ga je Heynckes forsirao u tako bitnoj utakmici LP-a :?: Jer ovo iskreno jeste bila bitna utakmica, jer da se kojim slucajem nije pobijedilo onda bi se mogli komotno pozdraviti s prvom pozicijom u grupi, sto je sada druga prica jer Bayo iako je sebi zakomplikovao prvu poziciju porazom od Borisova sada opet ima dobre sanse da ostvari zeljeni cilj. Jasno je meni da Heynckes forsira tu rotaciju i to pogotovo rotaciju zadnjih veznih Gustava i Martineza, medjutim u ovako bitnim utakmicama prednost itekako treba dati ovom prvom jer je trenutno za dvije klase bolji i uigraniji s ostatkom ekipe od Martineza i ako mene pitate Gustavo je zadnji vezni koji vrijedi 40 miliona 8-) .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 okt 2012, 11:57

Bundesliga je napisao/la:Da je Bayern odigrao losu utakmicu protiv Lille-a, to je bez daljnjeg tacno. Mada ni ovi drugi nisu bili nista bolji stavise. Sto se tice Martineza, govori se o tome kako se on jos uvijek nije navikao na Bundesligu i Bayern uopste i to je potpuno tacno, medjutim ako se nije navikao zasto ga je Heynckes forsirao u tako bitnoj utakmici LP-a :?: Jer ovo iskreno jeste bila bitna utakmica, jer da se kojim slucajem nije pobijedilo onda bi se mogli komotno pozdraviti s prvom pozicijom u grupi, sto je sada druga prica jer Bayo iako je sebi zakomplikovao prvu poziciju porazom od Borisova sada opet ima dobre sanse da ostvari zeljeni cilj. Jasno je meni da Heynckes forsira tu rotaciju i to pogotovo rotaciju zadnjih veznih Gustava i Martineza, medjutim u ovako bitnim utakmicama prednost itekako treba dati ovom prvom jer je trenutno za dvije klase bolji i uigraniji s ostatkom ekipe od Martineza i ako mene pitate Gustavo je zadnji vezni koji vrijedi 40 miliona 8-) .
Da ne pricamo mnogo o Martinezu, Gomezu i sl. O tome kako je odigrao protiv Lilea dalo bi se raspravljati ali stvarno ne zelim.
Prije par dana smo otvorili raspravu o tome i tema ode u helac, jer se i nesto provokatora odmah ukljuci ovdje da dodaje ulje na vatru. Anton je rekao negdje u jednom postu da ne treba polemisati o tome dali on vrijedi 40 mil, jer svi smo znali i prije nego je zaigrao da ne vrijedi te novce. I ja mislim da se svi slazu s tim.

Bavarcima Islamske vjeroispovijesti zelim sretan Bajram i sve najbolje povodom praznika. :D

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 okt 2012, 15:41

Zdravstveni bilten za mec protiv Bayera je sledeci:

Ribery ne igra zbog povrede na mecu protiv Lilla,Martinez takodje zbog povrede prepona
pauzira,
Robben se oporavio i spreman je za mec protiv Leverkusena a najbolja vijest je da se Gomez vratio treninzima i bit ce u konkurenciji za tim.

Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti sretan Bajram.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 okt 2012, 17:52

Svim mojim navijacima najboljeg kluba na svijetu od srca zelim sve najbolje.
BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN
Stern des Südens

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 26 okt 2012, 22:07

poz.raja nije me bilo dugo pa koju da prozborim.Prije svega zelim da cestitam Bajram svim bavarcima islamske vjeroispovjesti BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN.Nisam gledao tekmu proiv lila nisam imao vremena ,tako da nebi mogao iznijeti neku detaljniju analizu utakmice ali najbitnije je da su tri boda uzeta da smo nadvaldali lagani pritisak koji se poceo lagano nadvijati nad ekipom,narocito nakon poraza od b.borisova i vec malog straha u slucaju loseg rezultata protiv lila ,da se dovede u pitanje prolazakl u nocaut fazu,sledi revans u areni tu je zaocekivati tri boda sigurno lakse nego u francuskoj , mada opreza nikad dosta nema nepobjedivih .Sve u svemu porazom protiv borisova malo smo zakompl.situaciju u grupi u kojoj smo bili ubedjeni da cemo suvereno biti prvi ali to se saa dovodo u pitanje ostaju jos tri kola i svasta se moze desiti ozbijno pristupiti i odraditi na najbolji mog.nacin kao sto to rade veliki klubovi ,a Bayern je sigurno jedan od njih .Takodje vidim u posljednjih nekoliko stranica martinez je bio predmet diskusija sa razlicitim misljenjima sto je fino ,naravno uz uvazavanje savcijeg poaosobno.Ja sam jos kada je martinez prvu zvanicnu tekmu odigrao u bayernu protiv stutgarta reako da malo treba vremena i prostora i da je prerano da se daje bilo kakav sud istina je 2 mjeseca su prosla od dolaska nije se nesto narocito pokazao ,ima vremana za njega pa sjetite se samo gustava kada su njegovim pocetnim tekmama vec mnogi poceli sumnjati u opravdanost njegovog transfera ali kada je eksplodirao mnogi su povukli i progutali te rijeci ,martinez da ne valja ne bi ga bayern uzeo ocigledno je da su oni u njemu nesto prepozali znam da je u proslosti bilo promasaja sose ,santosa ,pa evio i usamia ali otom potom to je neka dr.prica ali , bayern nebi sigurno iskesirao toliki novaca da nisu prepoznali vrhunskog igraca a , zna se kakavje bayern na parama.Dakle malom treba vremena i prostora i strpljenja sa obje strane i imacemo sta vidjeti .

FMBosnia Admin
Kontakt:

Post Postao/la FMBosnia Admin » 27 okt 2012, 15:18

Centre forward je napisao/la:@amidza,znas mene 8-)
Baj de vej,malo o tekmi.U svakom slucaju nista posebno.Najbitnije je ono da se i sa losim pristupom utakmici i stagnacijom u istoj doslo do tri boda na gostovanju u LP.De facto,nije to mala stvar.Ko zna sta se moRe desit poslije da smo zijanili sinoc.Ne smijem se ni zamislit' da nismo bijedili.Gomez! vako-nako,svasta o njemu al' fali nam Marion i to prafo.Uz duzno postovanje prema Mandži(premda je i ovaj osjetl'o obraz) Gomez je nasa prva devetka.Iskreno jedva cekam njegov povratak ne iz razloga sto ga susjed nije zamijenio na nacin kako to treba nego cisto zbog konkurencije.Ima da oru! :) .Martinezu necu da sudim.Moje misljenje je da decko jos uvijek nije kulminir'o proces adaptacije,pa cemo sacekat malo sa komentarima.Im'o je poprilicno burno ljeto tako da jos uvijek ima mjesta da se dokaze(a bome ako hoce medj' prvih 11 morace). :)
Zar se ne kaze prva "desetka"?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 okt 2012, 15:31

Bas sam sada citao clanak koji je preveo i objavio jedan forumas sa naseg pdf-a :D ;)
Heynckes na 13 utakmica izveo 13 različitih sastava :D
Hoeness je nedavno u jednoj izjavi pominjao takozvani "luksuzni problem" u Bayernu jer ocekuje da ce biti nezadovoljstva na klupi, medjutim ocito je bio u krivu. Pa evo izdvajam:

Heynckes:"Svaka ekipa ima više od 11 igrača, i svako od njih će da dobije svoju priliku"
Ribery: "Imamo veliki broj odličnih igrača u ekipi, i ponekad neko ne igra. Naravno da to nije jednostavno, ali trenutno imamo dobru atmosferu u ekipi"
Xherdan Shaqiri: "Svi igrači su u početnom sastavu." :lol:
Thomas Muller: "Više ne postoje igrači prvog sastava. Trener prije svake utakmice na novo izabere početni sastav."

I sada ono sto je nama jos malo nepoznanica. Sta ce se dogoditi sa Badstuberom povratkom Alabe. Pa citiram,

Zbog povreda, Jupp nije bio u mogućnosti da mijenja odbrambenu liniju u ekipi. Tako su 11 zadnjih utakmica zadnju liniju činili: Manuel Neuer na golu, a ispred njega Philipp Lahm, Jerome Boateng, Dante i Holger Badstuber. Međutim povratkom Rafinhe i Davida Alabe, Heynckes najavljuje moguću rotaciju i u odbrani.

I na kraju dodaje ono o cemu smo raspravljali nekada na ovoj temi kada smo govorili o kosturu ekipe, i igracima koji bi morali biti zagarantovani u prvoj postavi.

"Nije isključeno ni za jednog jedinog igrača, da će ponekad sjediti kraj mene na klupi", za kraj kaže Heynckes.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 27 okt 2012, 21:25

Merhaba, Bajrambarecula, Pomoz Bog, Hvaljen Isus (ne)radni narode... :mrgreen:

Onako na prvi pogled, sutra nas ceka teska utakmica. A Boga mi, i na drugi. :D
Jak je Guzen, jedan od najjacih u ligi. Zadnja utakmica s njima nije slavno zavrsila.
Al Bayern je zahuktan, gladan i kao takav favorit protiv bilo koga. ;)

Izgleda da bi Alibaba mogao startati. Moram priznati da sam ga pravo pozelio.
On se oporavi, a kolega s lijeve strane odsutan. Steta, zajedno su k'o zemlja jaki. 8-)
Na radost pojedinaca ovdje :mrgreen: , nema ni Javija. A za te koji se raduju odsustvu Spanca, imam i lose vijesti:
Contento je spreman. :twisted: Robben takodje (kao sto rece 'lega Anel).
Cekam da svi budu u potpunosti spremni. Pa da vidimo onda...
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 okt 2012, 00:16

JetSet_Hantraga je napisao/la: Bajrambarecula
Allah razula i tebi Bajram barecula. :)

Ocekujem tesku utakmicu i tijesnu pobjedu.
Vjerovatno cemo vidjeti Alabu i Arjena, prvog mozda kao i prvotimca, dok je holandezov ulazak zeljno iscekivan nakon visesedmicnog odsustva.
VjeroJatno Shaq livo, Mila desno. Kroos poluspica, dupla sestica Svajn i Gusta.
Ko ispada ako alabica bude starter? Je li Dante dovoljno dobar Osramu? Ili ce ga poslati na Bank, tako da ce mu centarhalfovi biti Badstuber-Boateng. Ili je morti potonji ugrozen? :?
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2012, 00:29

geronimo je napisao/la: Ocekujem tesku utakmicu i tijesnu pobjedu.
Ma pusti to, kad je protiv Leverkusena bilo teško u Munchenu :) , davno je to bilo.

Leverkusen u zadnjih par navrata kad dođe nama izgleda baš nekako bespomoćno, od ovih top ekipa smo njih nekako najčešće znali razbit. Naravno na gostovanju kod njih bude druga priča, ali sutra se nadam da ćemo kući protiv njih opet biti uvjerljivi. Dobra su oni ekipa, pa treba biti oprezan, još utakmica nakon Lige prvaka. Ne smije se sad dozvolit prekid sjajne serije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2012, 00:38

effe_sa je napisao/la:
geronimo je napisao/la: Ocekujem tesku utakmicu i tijesnu pobjedu.
Ma pusti to, kad je protiv Leverkusena bilo teško u Munchenu :) , davno je to bilo.

Leverkusen u zadnjih par navrata kad dođe nama izgleda baš nekako bespomoćno, od ovih top ekipa smo njih nekako najčešće znali razbit. Naravno na gostovanju kod njih bude druga priča, ali sutra se nadam da ćemo kući protiv njih opet biti uvjerljivi. Dobra su oni ekipa, pa treba biti oprezan, još utakmica nakon Lige prvaka. Ne smije se sad dozvolit prekid sjajne serije.
Gero mislim da ti je effe sve objasnio. Samo je razlika sto su za vrijeme Dauma u Leverkusenu pred gostovanje u Minhenu imali jezicinu, ali se i to vremenom promjenilo.
Uh kada se sjetim utakmica ove dvije ekipe krajem 90-tih i pocetkom 00-tih kakvi su to okrsaji bili.

@ effe

taj prekid serije je aBd planiran za sljedeci vikend, jer smo mi poznati kao tzv. REKORD-KILLER. ;) ;) Salu na stranu samo nas cudo i neka luda sreca moze u toj utakmici spasiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 okt 2012, 00:43

amerosm je napisao/la:
Gero mislim da ti je effe sve objasnio. Samo je razlika sto su za vrijeme Dauma u Leverkusenu pred gostovanje u Minhenu imali jezicinu, ali se i to vremenom promjenilo.
Uh kada se sjetim utakmica ove dvije ekipe krajem 90-tih i pocetkom 00-tih kakvi su to okrsaji bili.
To su baš bili žestoki, pakleni okršaji, tad nam je pogotovo bilo hebeno u Leverkusenu. Kući generalno smo protiv njih uvijek dobro izgledali, a eto oni su gotovo stalno u vrhu, u Evropi uvijek najmanje solidni. Međutim, ipak u Munchenu su znali dobit po ušima i kad su u top izdanjima bili. :)
amerosm je napisao/la: @ effe

taj prekid serije je aBd planiran za sljedeci vikend, jer smo mi poznati kao tzv. REKORD-KILLER. ;) ;) Salu na stranu samo nas cudo i neka luda sreca moze u toj utakmici spasiti.
Utakmica u Hamburgu je uvijek gadna za Bayern, zadnji put neriješeno, dugo se nije pobijedilo, tako da i hoće biti teško. Tada ako dobijemo (pod uslovom da dobijemo i danas u šta vjerujem), onda je to ogroman korak prema tituli.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 28 okt 2012, 00:56

geronimo je napisao/la: VjeroJatno Shaq livo, Mila desno. Kroos poluspica, dupla sestica Svajn i Gusta.
Ko ispada ako alabica bude starter? Je li Dante dovoljno dobar Osramu? Ili ce ga poslati na Bank, tako da ce mu centarhalfovi biti Badstuber-Boateng. Ili je morti potonji ugrozen? :?
Bild predvidja ovakav sastav:

slika

Dok Kicker predvidja da Alaba ostaje na klupi a Badstuber u pocetnom sastavu.

Moje misljenje je da Kicker ovaj puta pogadja jer Heyckens praktikuje da postepeno uvodi u igru svjeze oporavljenog igraca, izuzev ako se ne radi o nuznoj potrebi za njim. Sjecam se da je bio ljut zbog Alabinog nastupa za reprezentaciju protiv Kazakhstana.
A sto se tice Dantea, mislim da je on nosioc odbrane Bayerna i da ce biti najmanje na klupi ako se odbrana bude rotirala kao sto je najavio trener.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 28 okt 2012, 11:22

Ne znam hocel Alaba biti u pocetnoj

Mozda nas Jup pocasti jos jednim startom Holgera 8-)
Thomas Müller - Fußballgott

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 28 okt 2012, 12:58

Ako je ista sigurno u vezi danasnje tekme je to da ce pasti barem jedan gol. U zadnje 44 utakmice izmedju Bayerna i Bayera, nikada utakmica nije zavrsila bez golova :-)

Isto tako, zadnje gostujuca pobjeda Apotekara je bila prije 23 godine...

Dobre tradicije treba odrzavati B-)
Sent from my Philips Smart TV.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 28 okt 2012, 13:51

Zadnja pobjeda Bayer Leverkusena u Munchenu je bila 21. 10. 1989.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 28 okt 2012, 13:56

Apotekarima ce trebati paklo Aspirina poslije utakmice,kolike cemo im glavobolje zadati!!!
:D :D :D
Stern des Südens

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 okt 2012, 14:42

proFCB je napisao/la:Apotekarima ce trebati paklo Aspirina poslije utakmice,kolike cemo im glavobolje zadati!!!
:D :D :D
Danas pocinje mini kriza Bajerna u vidu remija sa "farmaceutima" , koja se kasnije nastavlja u Hamburgu.
Ipak ne smemo da pobegnemo pratiocima 20 bodova posle 10 kola.

Danas bez Riberija i sa Badstuberom na beku cemo biti bezopasni po Leno-a. Mada, mogli bi da dobijemo na silu sa 1:0. Ali, misljenja sam da ce danas biti ili 0:0 ili 1:1. A, onda uvek neugodni Hamburger koji je kao usao u neku seriju dobrih rezultata. Cisto da bude interesantnije u trci za titulu.
Pozdrav, nadam se da vas ovo nije mnogo iznerviralo.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.