Eto me, jos jednom da pohvalim danasnju predstavu i da ponovim da ovako dobro u historiji ove zemlje nismo igrali. Napadali smo mi i prije, ali ovo sada je izuzetno, krila rade na obadvije strane, tehnicari caruju sredinom terena, naprijed jedan od najboljih napadaca svijeta, nazad jedan od najboljih golmana svijeta, na sredini borci

.
Najljepse stvari nakon ove dvije utakmice su za mene,
1.
Formacija 4-2-3-1 i stim sve nove mogucnosti koje navodim ispod,
2-
Dzeko koji djeluje preporodjen, svaka akcija sa njim zavrsava, on je prvi pik, preko njega sada ide sve, za mene djeluje duplo jaci nego u kombinaciji sa Vedom,
3.
Hajrovic. Jednostavno fenomenalno, sta momak radi, kada nema loptu trci nazad i zatvara desnu stranu, Mujdza dobija mogucnost cak da vrsi presing na njihove vezne igrace dok Hajrovic pokriva bekovsku poziciju, kada Hajrovic ide naprijed, vuce mirno loptu. Mekse je u prvom pv izludjivao, cas vuce u sredinu a Mujdza protrci desnom stranom, cas sam vuce desnom linijom i probija ljevog beka, elem Mekse nisu znali odakle im vedri. Dobili smo skroz drugu dimenziju kroz Hajrovica, on mora dakle igrati. Mujdza ne mora i pogotovo ne treba sam da drzi jednu stranu, pogotovo ne kada se zna da je igrao vrlo malo ove sezone i da nema snage da sam diriguje jednom stranom.
4.
Besic, Besic, i jos jednom Besic. Fenomenalno. Odbrana sa istim igracima djeluje tri puta jace kada ovaj lik zaustavlja 9 od 10 napada na sredini terena, vrsi presing na njihovu odbranu, ima ga na ljevoj strani, caruje na desnoj, ne znam, nemam rijeci da opisem njegov kvalitet. Kada sam ga prizivao nazad u reprezentaciju, nisam ni sanjao da moze pruziti ovoliko, odusevio me, ja bih licno bio zadovoljan i sa dosta manje.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dvije tacke me iritiraju,
1.
Ibisevic, momak toliko hekticno igra, izgleda u nekim trenucima preduhitren i kao amater nazalost, trci ko muha bez glave po terenu, hoce, zeli, ali ne ide.
2.
Misimovic nema snage i mislim da u 180 minuta nije oduzeo jednom loptu protivniku. Sve se zasniva na smirivanju nase igre, sto vise lici na kocenje nego na smirivanje, ali dobro. Neka igra, jer imamo jaka krila i zadnjeg veznog konacno, ali brine me njegov manjak snage.
Sve u svemu djelujemo kompaktno, izbalansirano, borbeno i mozemo svakome zabiti po 3 komada u prvih 45 min. Ako izadje danasnjih II izuzev Sunjica na teren protiv ARG, ne sumnjam u dobar rezultat a mozda budemo i iznenadili.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.