Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 18 jan 2014, 00:48

0oo0 je napisao/la:Interesuje me koji je najbolji mobitel koji se može uzeti do 300KM nov u Sarajevu?
Lumia 620 i xperia M,pa sta vise volis.
#miasanmia

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 18 jan 2014, 02:02

HTC One Mini - imal neko iskustva s ovim telefonom?
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 18 jan 2014, 02:24

Pozdrav dobri ljudi,imam dobar problem.
Pošto sam zakinut na internet preko računara (isključili),hoću pod svaku cijenu da nekako dođem do konekcije.Rođak mi je pokazao jedan od načina,a to je da se preko mobitela može na računar na internet.Ja imam bonus megabajte od eroneta,jedno 500,kao i on.I tako on meni pokaže,uzme svoj Huawei telefon i ušteka ga u računar,uđe u postavke pa dijeljenje mreže i nakon male pauze,stvarno računar odobri mrežu i uđem fino na internet,facebook i normala.
I onda sam ja to htio probati preko svoga telefona,galaxy s duos.Imam megabajte na fonu,sve uredno,udjem u postavke i odobrim dijeljenje mreze,ali na racunaru pise da nema internetskog pristupa (na mobitelu ima )Sve sam probao,cackao sam po postavkama i računara i mobitela i evo 3. dan opet isto.Nece pa nece.
Moze li to biti do slabe konekcije interneta na mobitelu? Imam konekciju,ali cesto puca i ima slab signal. (gore u izborniku pise cesce H nego 3G)
Sta moze biti razlog, Koristim internet na mobitelu preko kartice,i užasno je spor,ne mogu gledati video,učitavaju mi se stranice 5 sati.Gore u padajućem izborniku imam ikonicu sa velikim slovom H,rijetko kada bude 3G.Postoji li šansa da ga ubrzam?
Postoji li sansa da odem preko racunara uz pomoc mobilnog na net...Kako,sta,gdje,govorite,ocajan sam....
Keep walking.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 jan 2014, 10:03

Postoji ako imas USB adapter ili WiFi karticu, napravis tethering (cini mi se da se tako zove) i preko kompjutera se prikljucis na tu mrezu

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 18 jan 2014, 10:55

Ko koristi Lumie neka proba aplikaciju Nokia Mix radio. Dodje nesto kao zamjena sa Nokia Music sa Symbiana, i neka u postavkama nokia racuna stavi na regiju UK inace nece raditi. Slicna je spotify-ju i ja sam poprilicno zadovoljan. Moguce je i kupovati muziku preko nje...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 18 jan 2014, 11:15

@anonimni,razumijem,ali kako da popravim ovo?
Keep walking.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 18 jan 2014, 11:23

Cautinho je napisao/la:@anonimni,razumijem,ali kako da popravim ovo?
Pa ne mozes ti poboljsat konekciju na mobitelu,to je do pokrivenosti provajdera mrezom.
I ne znam kako planiras preziviti mjesec sa 500mb :?
Posto svaki predjeni mb papreno naplate.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 jan 2014, 12:32

SlevinKelevra je napisao/la:Moze li se, i koliko je komplikovano, zamjeniti ovaj zuti dio?

slika

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 jan 2014, 12:40

To pitaj iskljucivo u Sony radnji, jer to je heramicki zatovreno kuciste nije kao maska da se mjenja. Moje misljenje da nije moguce, ali eto provjeri, malo pogledaj na google.

Imam ja Sony Xperia S crne boje, baterija je integrisana sam skinem ovu plastiku nazad da mogu ubacit SIM. Dok je kod tebe sa strane mali poklopac za SIM, kao i za memorisku karticu.

Koja je to Xperia ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 jan 2014, 12:51

Elegant je napisao/la:To pitaj iskljucivo u Sony radnji, jer to je heramicki zatovreno kuciste nije kao maska da se mjenja. Moje misljenje da nije moguce, ali eto provjeri, malo pogledaj na google.

Imam ja Sony Xperia S crne boje, baterija je integrisana sam skinem ovu plastiku nazad da mogu ubacit SIM. Dok je kod tebe sa strane mali poklopac za SIM, kao i za memorisku karticu.

Koja je to Xperia ?
M

Treb'o je jucer uzet ali ima samo u zutoj boji :roll: A ne ceka mi se nova zaliha, pa kontam da uzmem ovu i samo joj zamjenim ovaj zuti dio nazad..

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 18 jan 2014, 13:09

ŠB_Fidelis je napisao/la:S4 ima realno bolju kameru. HTC-ova prednost ima jedino pod losim osvijetljenjem, a sad, ne znam za tebe, al ja vecinu svojih slika pravim po danu ili u dobrim svjetlosnim uvjetima.
No, to svakako nije faktor koji je odlucio.
Meni su vecina fotografija pod losim osvjetljenjem :D A danju je lahko napraviti dobru fotografiju , mislim da se vise primjeti razlika izmedju dobre-lose nocne fotografije nego dobre-lose danjske fotografija.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 jan 2014, 13:21

Pa, jest lako kad imas dobru kameru. Sto se tice dnevnih performansi ipak je samo solidna/dobra u udnosu na S4 kameru, no, nije neki faktor u mom slucaju.
Naravno da ces vecu razliku primijetiti kod slike s losim osvjetljenjem nego dobrim, ali opet kazem, vecina ljudi ipak pravi svoje slike po danu ili po dobrim vremenskim uvjetima, a ne u mraku, tako da nije bas neki faktor.
...Život za Široki...

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 18 jan 2014, 16:43

Gdje u Sarajevu ima uzeti onu zastitnu foliju za ekran i da oni namjeste, ovaj tel. je u pitanju. gdje god sam otisao nema ... :S

http://cdn.androidpolice.com/wp-content ... 0_Idol.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Alcatel ido one touch

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 18 jan 2014, 16:47

Ne treba ti folija jer ne mozes isparat taj displej.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 jan 2014, 17:00

adidas je napisao/la:Gdje u Sarajevu ima uzeti onu zastitnu foliju za ekran i da oni namjeste, ovaj tel. je u pitanju. gdje god sam otisao nema ... :S

http://cdn.androidpolice.com/wp-content ... 0_Idol.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Alcatel ido one touch
Koliko je repa ova telefon,strasno izgleda
1946

adidas
Kontakt:

Post Postao/la adidas » 18 jan 2014, 17:05

neo je napisao/la:Ne treba ti folija jer ne mozes isparat taj displej.
moze iam vec par manjih linija po njemu ,
Head je napisao/la:
adidas je napisao/la:Gdje u Sarajevu ima uzeti onu zastitnu foliju za ekran i da oni namjeste, ovaj tel. je u pitanju. gdje god sam otisao nema ... :S

Alcatel ido one touch
Koliko je repa ova telefon,strasno izgleda
nezz ja sam dao xperiu arc s za njeg i jos sta para ali ugl. nezz koliko su od 300 pa nadalje .. ;)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 jan 2014, 17:23

Ima na piku,lik prodaje folije za taj telefon,4 marke.
1946

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 jan 2014, 18:00

SlevinKelevra je napisao/la:
Elegant je napisao/la:To pitaj iskljucivo u Sony radnji, jer to je heramicki zatovreno kuciste nije kao maska da se mjenja. Moje misljenje da nije moguce, ali eto provjeri, malo pogledaj na google.

Koja je to Xperia ?
M

Treb'o je jucer uzet ali ima samo u zutoj boji :roll: A ne ceka mi se nova zaliha, pa kontam da uzmem ovu i samo joj zamjenim ovaj zuti dio nazad..
Sad sam malo gledao na google i iskreno ne znam, zadnji poklopac se skida isto kao na mojoj Xperia S, provjeri moze li se to zamjenit. Jeste ova zuta malo zestoka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 18 jan 2014, 18:11

Zar ti nije jednostavnije kupiti crni neprozirni silikon i staviti ga :)

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 18 jan 2014, 18:14

A i takav oklop nije uopste ruzan.Ali ako ti je toliko odbojan eto @desole napisa ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.