Sejad Salihovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sejad Salihovic
Sretno mu! Steta sto nije mogao nesto vece da napravis u BL, razlozi sad nisu ni bitni, iako svako zna da su povrede veliki dio toga.
Znam da ono sto cu napisati, neki se ne slazu s tim, ali OK je, to je moje misljenje....
Mislim da je bolje bilo da je isao u Tursku ili Rusiju za parama (ako je mogao slicnu lovu da uzme), iako ne volim ni jednu ni drugu ligu za nase igrace, a isto tako mislim da mu je reprezentativna karijera na zalasku, nazalost. Nadam se da grijesim, ali jednostavno to tako vidim. Vec dugo ne igra na nivou.
Doslo je vrijeme da se oprastamo od dosta nasih igraca koji su tu vec godinama. U skorije vrijeme, to ce biti i Mujdza i Vedo, ali se nadam da cemo nalaziti dobre ili bolje zamjene u buducnosti.
U svakom slucaju, zelim mu srecu i uspjeh.
Znam da ono sto cu napisati, neki se ne slazu s tim, ali OK je, to je moje misljenje....
Mislim da je bolje bilo da je isao u Tursku ili Rusiju za parama (ako je mogao slicnu lovu da uzme), iako ne volim ni jednu ni drugu ligu za nase igrace, a isto tako mislim da mu je reprezentativna karijera na zalasku, nazalost. Nadam se da grijesim, ali jednostavno to tako vidim. Vec dugo ne igra na nivou.
Doslo je vrijeme da se oprastamo od dosta nasih igraca koji su tu vec godinama. U skorije vrijeme, to ce biti i Mujdza i Vedo, ali se nadam da cemo nalaziti dobre ili bolje zamjene u buducnosti.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
To je to.zizu1991 je napisao/la: Ne fali. Lični izbor. Novci ispred igranja za reprezentaciju. Poštujem. Povrede su ga syebale. Samo nek' se ne oglašava iz Kine i nek' ne negoduje zarad nepozivanja u reprezentaciju.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Sretno Sejo
Povrede su ga sjebale a sad je i on sam svjestan da ne moze vise igrati na vrhunskom nivou i da je bolje da zaradi vise novca prije kraja karijere.
Falit ce mi u repci, no on je vjerovatno i sam svjestan da ne moze vise ponuditi nista previse i da neki novi "klinci" dolaze
Hvala ti za sve
(Mozda jos i zaigra koji put u nekoj ne previse bitnoj prijateljskoj, onako za oprostaj
)

Povrede su ga sjebale a sad je i on sam svjestan da ne moze vise igrati na vrhunskom nivou i da je bolje da zaradi vise novca prije kraja karijere.
Falit ce mi u repci, no on je vjerovatno i sam svjestan da ne moze vise ponuditi nista previse i da neki novi "klinci" dolaze

Hvala ti za sve

(Mozda jos i zaigra koji put u nekoj ne previse bitnoj prijateljskoj, onako za oprostaj

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pogledaš Ronalda, Ibrahimovića, Pirla, Maldinija i još BRDO takvih igrača koji su u 30-tim igrali svoj najbolji fudbal i ne kane stati, a ovi naši ni 30 ne navrše, a već im fudbal dosadi, a puno više su mogli od svoje karijere. Posebni pik na Misimovića i Džeku koji najbolje godine karijere baci u kanalizaciju grijući klupu. Žalosno, tužno, deprimirajuće.
A ništa, da je moglo bolje - moglo je, ali hvala za sve Sejo. Sa srećom.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Mislio sam da bi Sejo mogo napraviti nesto vise u karijeri al sam se zayebo kao za vecinu nasih igraca.Mislim da su Pjanic,Dzeko ,Misimovic , Lulic itd Holandjani ili Njemci puno bi vise napravili ne samo zato sto dolaze iz velikih fudbalskih nacija nego zbog MENTALITETA!Zaboravio sam Ibricica koji nista nije uradio a imao je ogoroman potencijal.
nista onda, hvala ti za sve kralju...zao mi je sto si kroz reprezentativnu karijeru morao pokrivati rupe u repki na lijevomg beku ali to je pokazalo da si bio spreman dati sve za BiH...hvala jos jednom
sljedecu prijateljsku trebalo bi pozvat Joseta i napravit mu oprostaj
- Nerminovic
- Kontakt:
Murga je napisao/la:Sretno mu! Steta sto nije mogao nesto vece da napravis u BL, razlozi sad nisu ni bitni, iako svako zna da su povrede veliki dio toga.
Pocetak kraja zlatne generacije ove reprezentacije.Prvo Miske,Spaha (mada se on jos uvijek vrti tu oko repke

Naravno, ostaje žal i sto na prvom SP nismo napravili nesto vise jer sa njima se to definitivno moglo napraviti ali to je sad drugi par cipela.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Kad je Miske mogao gegati iz Kine na pripreme sto nebi mogao i Sejo.
U zavisnosti od fizicke spreme.
Kakvi oprostaji i qurci.
Kakvi oprostaji i qurci.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Jest vala baš, presao u Kinu i odmah adio iz reprezentacije, ako bude standardan treba nastavit dobijat poziv.harishp je napisao/la:Kad je Miske mogao gegati iz Kine na pripreme sto nebi mogao i Sejo.
Kakvi oprostaji i qurci.
Vise nam moze pomoci ako igra svaku u Kini nego svaku 5 u Njemackoj.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Sretno Sejo , meni licno jedan od najdrazih reprezentativaca bilo je svega i svacega a najvise povreda medjutim uvijek je davao svoj maksimum i bio je jedna od kljucnih karika u kvalifikacijama za SP kada je sa lulicem pravio dar mar na lijevoj strani. Sretno pomalo je tuzno kad pomislim da je ovo zaista kraj jedne generacije mozda ne sad ali svakako za 3-4 godine , samo kad se sjetim onog ludila u BL sa vedom , sejom , misketom i dzekom... Steta , svakako da su rusija i turska bolje opcije ali on zna sta mu je najbolje . Uzivaj nadam se da ces jos barem jednom obuci dres repke ( ovo govorim zato jer vec sada nije dobio poziv mozda mesi ne lezi i slicno , ne mora znacit da je defnitivno sa njim kraj ovde ali vrlo je izgledno ) ...
Meni je zao sto nije otisao ranije iz Hofenhajma,mozda onda kad i Vedo,ko zna kako bi tekla dalje njegova karijera.Plus te ceste povrede koje su mu pravile velike probleme,jbg..
Sejo je igrac koji je uvijek davao maksimum u dresu repke iako je od svih reprezentativaca najcese i najvise bio zavaljivan na neprirodne pozicije,bio je tu da krpi tamo gdje fali ( lijevi bek najcesce ) ali nikad nije podbacio niti bio nasa slaba tacka.
Necu komentarisati tu odluku da ode u Kinu,vjerovanto ima dobre razloge i nek mu je sa srecom. Tesko je reci kakva je njegova buducnost kao reprezentativca BiH,vidjet cemo kako ce se snaci tamo,mada ipak je to slaba liga.. Kako god bilo,jos jednom sretno Sejo

Sejo je igrac koji je uvijek davao maksimum u dresu repke iako je od svih reprezentativaca najcese i najvise bio zavaljivan na neprirodne pozicije,bio je tu da krpi tamo gdje fali ( lijevi bek najcesce ) ali nikad nije podbacio niti bio nasa slaba tacka.
Necu komentarisati tu odluku da ode u Kinu,vjerovanto ima dobre razloge i nek mu je sa srecom. Tesko je reci kakva je njegova buducnost kao reprezentativca BiH,vidjet cemo kako ce se snaci tamo,mada ipak je to slaba liga.. Kako god bilo,jos jednom sretno Sejo

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- DragonGirl
- Kontakt:
Ova odluka o nastavku karijere baš tako daleko, u Kini me poprilično iznenadila i razočarala uzimajući u obzir kontinent i sam kvalitet lige i smatram da je mogao i u Evropi još uvijek naći itekako dobar angažman, s obzirom na svoju reputaciju i znanje u nogama koji posjeduje, ali šta je tu je. Žao mi je samo što ranije nije otišao negdje drugo, što je najbolje fudbalske godine ostavio u onoj selendri gdje vjerovatno nikada nije bio cijenjen i poštovan onoliko koliko je trebao biti kao igrač koji je bio tu i kada nisu imali respektabilan bundesligaški status, već bili mali seoski tim u tamo nekoj lijevoj ligi. Sa reprezentativnog aspekta, nažalost ali realno, mislim da je otpisan od strane selektora što je pokazao i ovaj spisak, i tek sada su male šanse da će dobijati poziv kada ode tako daleko, iako se ja lično nadam da ćemo ga opet vidjeti u državnom dresu. U svakom slučaju, igrao za nas više ili ne, u skoro 10 godina igranja u državnom dresu mlade i A reprezentacije dao je puno, bio je tu kada se ova reprezentacija gradila i kada nismo bili tamo gdje smo sada, na ovoj ili onoj poziciji igrao je bez pogovora uvijek pružajući maksimum, jedan je od onih igrača zbog kojeg nas nije mogla zaboljeti glava i mislim da sve to zaslužuje jedan veliki respekt i jedno veliko hvala. Nadam se da će njegova fudbalska karijera u Kini biti uspješna, koliko je to tamo moguće i da je donio ispravnu odluku odlaskom na Daleki istok.
Sretno Sali!
Sretno Sali!

- ASD
- Kontakt:
Bravo, zbog ovog ga treba posebno cijeniti.KenoRob je napisao/la:nista onda, hvala ti za sve kralju...zao mi je sto si kroz reprezentativnu karijeru morao pokrivati rupe u repki na lijevomg beku ali to je pokazalo da si bio spreman dati sve za BiH...hvala jos jednom
- ASD
- Kontakt:
Da bi igrac igrao dugo na vrhunskom nivou mora stvarno biti klasa.rope11 je napisao/la:Pogledaš Ronalda, Ibrahimovića, Pirla, Maldinija i još BRDO takvih igrača koji su u 30-tim igrali svoj najbolji fudbal i ne kane stati, a ovi naši ni 30 ne navrše, a već im fudbal dosadi, a puno više su mogli od svoje karijere. Posebni pik na Misimovića i Džeku koji najbolje godine karijere baci u kanalizaciju grijući klupu. Žalosno, tužno, deprimirajuće.
Misimovic je imao sve za duge karijere ali nazalost on je sa 30 izlgedao kao da ima 35.
Ma neću da se opraštam od Salihovića, ja računam da za njega u rprezentaciji još uvijek ima mjesta.
#Salihović
teško je ovo situacija, Sali svakako više nije igrač za početnog sastava, al' jeste opcija s klupe, pa čovjek je otišao u Kinu, da je smatrao da još može igrat' na nivou liga petice, zar mislite da ne bi ostao? neće on u Kini zaradit' mnogo više, nego što bi u ligama petice
to je Kina, tamo se čovječe ne igra ni na 50% kao u evropi, zapustit' će se on tamo, tako da, teško za njega više ima mjesta u repki

Istina je to, ali je konkurencija u reprezentaciji realno vrlo slaba, pogotovo ako ce ovaj nastavljat pozivat blizu 30 igraca. Zato bi moglo bit mjesta i za Seju. Misimovicu je Kina dobro dosla, barem neko vrijeme, mozda ce i Seji. Mozda bude manje povreda zbog manjeg intenziteta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Kinezi sigurno dobro placaju, moguce je da ce vise tamo zaradjivati nego u Hoffenheimu. Liga im je puna stranaca, pogledajte samo ovu listu strijelaca, medju prvih 40 tek nekoliko kineza http://www.flashscore.com/soccer/china/ ... standings/
nisam rekao da ne plaćaju dobro, nego da to nije značajno više u odnosu na njihova primanja u evropskim klubovima, ako izuzmemo igrače s renomeom (Gilardino, Conca, pa i Diamanti) ..