RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tepsija » 12 mar 2014, 20:47

Malo nam znači ovih 0:0...svakako moramo pobjediti u uzvratu.
Ne gledao ti ja produžetke ili penale :mrgreen:
Tvrd smo orah za svakoga ali fakin realizacija ili zla sreća prate nas i ne daju da konačno otčepimo.
Ali,doće i taj dan,puknuće petarda.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 12 mar 2014, 20:48

tepsija je napisao/la:Malo nam znači ovih 0:0...svakako moramo pobjediti u uzvratu.
Ne gledao ti ja produžetke ili penale :mrgreen:
Tvrd smo orah za svakoga ali fakin realizacija ili zla sreća prate nas i ne daju da konačno otčepimo.
Ali,doće i taj dan,puknuće petarda.

nema produzetaka u kupu lave
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 12 mar 2014, 20:50

...ne gledao ti ja produžetke ili penale...se odnosilo na to da ne volim ni jedno ni drugo kad je moj klub u pitanju.
Aritmija me JAMI.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 12 mar 2014, 20:51

Gledam maloprije na bht1 sport bombu Dine i odbi se lopta od precku u noge Hebibovicu a ovaj nabi loptu ne znam jeli htio pucat ili centrirat a vjerujem da ne zna ni on :D

MVB
Kontakt:

Post Postao/la MVB » 12 mar 2014, 20:59

NeretvanskaPastrmka je napisao/la::lol: :lol: :lol: ovo volim procitat. Uzivam
Brato posto vidim da smo istih godina mozda sam ja godinu-dvije stariji.Samo da ti kazem bio sam protiv Olimpica nije bilo lose,solidno.O Mladosti necu vise jer ono je dekadentan fudbal a ovo danas je bila perverzija.Neka se niko ne naljuti ali mi smo danas lagano pravedno i posteno trebali dobiti 2-3 razlike.Morat cemo se kako tako strpit dok ne dovedemo pravog gol igraca a valjda cemo dotle nesto probati osvojiti a ako i ne cini mi se da mi lagano pravimo velike iskorake.Dok su drugi imali sve mi smo morali napraviti stadion kakav takav a opet moram reci s travnjakom medu tri-cetiri u zemlji ispasti i vratiti se,biti duzan puno i vratiti skoro sve to i biti jedan od najmanjih duznika, nazalost ima nas jos uvjek koji to sve ne cijenimo necu reci pravedno nego realno, ne pominjem nikakve uprave i imena interesuje me samo nas totem od kluba.Ne znam da li se sjecas, ali ja sam bio na utakmici zeljo-velez negdje otprilike 80-81. Baka rezerva na grbavici a oni mu psuju Cecu i sve po redu, ude bradati djavo uze loptu nekako u sesnaest izbi sam kad udari brato desni laznjak i golman i odbrana i tribina iza gola svi na tu stranu a on mrtav hladan novi laznjak na drugu stranu a oni svi na tu stranu.Valja se kompletna tribina s odbranom ko mi na buri, i ne dade ga djavo.Mi svi ljuti a on mrtav hladan namjesti sorc spusti stucne i crce od smijeha.Ovo ti pisem samo radi zeta danas.Izvalja covjeka eno mu se bore na CUMU za kicmenu mozdinu.Ma necu vise o utakmici samo jos jedan mali detalj osim sto smo bili bolji mislim da bi smo imali dosta uspjeha kao manekeni,bruka je kako nam dobro stoje bijeli dresovi.Nisam se danas mogao nagledati te ljepote ono nije normalno brato.Zivio ti meni i svi nasi rodjeni i vidimo se na novoj tekmi.(mozda u BL)
B I S T R O

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 mar 2014, 22:36

MVB je napisao/la:Evo me napokon u toplom domu poslije utakmice u Zenici i vecere na putu za Sarajevo.Necu duziti i pametovati.Ubili smo ih igrom i ponasanjem,zapravo svim onim sto fudbal cini fudbalom.Nemojte se dati paliti ali oni nisu dobacili do gola.Mi smo propustili 3-4 kolosalne sanse.Mi smo se igrali a oni su za nama ko male cuke trcali.Zao mi je sto nas nije bilo u vecem broju na utakmici jer trebalo je viditi ovu besplatnu skolu fudbala.Jasno mi je da se igra za gol vise ali moramo biti ponosni na ovu predstavu danas i na nase momke.Jankovic je sam trazio da igra iako se znalo da je povrijeden i da nece moci odigrati citavu utakmicu.Blagojevic nam je cini mi se dar s neba, ostali svi vrlo korektni i odlicni.Izgleda da je zet brzo naucio od punca Bake kako laznjakom poslati igraca u bolnicu s potpuno iscasenom muskulaturom.Zete super je samo ga molim te zavali ima nas sa slabim srcem jer ja sam vec raji poceo slati poruke da vodimo 1-0 kad si ti odlucio onog jadnika preslagivati ko baklavu.Uglavnom nemojte roncati na nase igrace,bore se trce igraju jedino da nas krene go ali valjda jednom hoce.Znaci ovi nisu dobacili do ostrog i realno celik je dobro prosao i mogu zahvaliti bogu sto nisu primili go.
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
HEBO DZEKU MI IMAMO SEFKU
P.S.
Ako cita neko iz zenice nek mi napise da li je jadnik kojeg je sefko slagirao prezivio?-sportski pozdrav zenici i vidimo se nekom drugom prilikom mi odosmo
Hvala brate na izvještaju,valjda će se i nama očepit jednom da nekog namirimo do vrha.Ko zna možda već u subotu :D
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 12 mar 2014, 23:05

Mostarci cestitke danas ste bili bolji trebali ste dobit al eto sreca na nasoj strani bila

do danas bile sanse 50%-50% od danas realno 80%-20% za vas za dalji prolaz no lopta je okrugla

sve u svemu pozz iz ze
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 mar 2014, 23:43

vm22 je napisao/la:Nismo imali nekog dobrog napadača još od Ace Obada, jedino onaj Džafić što je odigro prvu polusezonu, u drugoj nije gola dao. Samo nam ta devetka fali u ekipi, ništa više.
Bas neki dan sam citao da on nema kluba i odmah sam pomislio da bi ga ovi nasi mogli dovesti. Niko ne moze osporiti da igramo dobar fudbal, ali da nam fali taj napadac, fali nam. Danas sam bio u Zenici priej utakmice nekim poslom i u razgovoru sa par Zenicana dalo se zakljuciti da su nas podcijenili. Nisam mogao gledati tekmu, ali evo vidim prema svim izvjestajima da smo bili daleko bolji protivnik, ali je opet realizacija izostala (Boze koliko cu puta ovu recenicu napisati na ovoj temi).

U Mostaru ce biti teze jer znamo da slabije igramo kuci, ali opet imamo vece sanse za prolaz. Sada prvo idemo u BL po dobar rezultat, a onda msm da nam slijedi i gostovanje Sarajevu, prije nego sto bude revans sa Celikom.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 mar 2014, 23:47

KUP BIH: ČELIK – VELEŽ 0-0

Uprkos povoljnom rezultatu koji im pruža dobre šanse za prolazak u polufinale Kupa BiH, fudbaleri Veleža nezadovoljni su napustili stadion u Zenici. Velež je danas bio mnogo bolji rival i samo su dobre intervencije golmana Adilovića, ali i prečka spriječili „Rođene“ da već u prvoj utakmici praktično „ovjere“ prolazak u polufinale.

Čelik je prvi zaprijetio preko Mešanovića, odmah na otvaranju utakmice i u 3. minuti. Uzvratio je Hebibović u 7. minuti, ali bio je to nedovoljno jak šut. U 12. minuti prva 100 % šansa za „Rođene“. Letić je ubacio sa lijeve strane, a Hebibović za malo zakasnio da „pospremi“ loptu iza leđa Adilovića. Dvije minute kasnije, Hebibović je sve uradio po desnoj strani i odlučio se na ubačaj. Rašević je na petercu za malo ostao kratak. U 17. minuti kombinuju Okić i Rašević. Napadač Veleža loptu šalje u mrežu, ali glavni sudija Čuić signalizira da se Rašević nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Svoj šut u 23. minuti isprobao je Okić, ali je Adilović bio siguran. Minut kasnije zaprijetio je atraktivno Dedić, ali bez konkretnog učinka.

U nastavku Adilović postaje junak Zeničana. Prvu priliku bilježimo u 53. minuti. Solo prodor Merzića, koji je loptu sa stoperske pozicije praktično donio u šesnaesterac domaćih, ali ispred stopera Veleža u posljednjem trenutku odbrana Čelika izbacuje loptu u korner. Pet minuta kasnije zaprijetio je Dedić glavom, ali siguran je Oštraković. U 14. minuti lijepa akcija „Rođenih“. Blagojević sa vrha šesnaesterca šutira, ali Adilović odlično reaguje. Pet minuta kasnije slobodan udarac na 25 metara od gola Zeničana. Blagojević odlično šutira, a Adilović „ispod prečke“ loptu izbija u korner. U 78. minuti jedan od naljepših trenutaka na utakmici. Rezervista Hajdarović je šutirao sa 25 metara iskosa, a lopta pogodila prečku. Ovaj potez domaća publika nagradila je aplauzom. U 88. minuti nova 100 % šansa za Velež. Okić je sve odlično uradio, oslobodio se svog čuvara, ali je ne ometan sa nekih 7-8 metara loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

Čelik – Velež 0-0

Zenica. Stadion Bilino polje. Gledalaca 2.500. Vrijeme i teren diealni za igru. Galvni sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Žuti kartoni : Bajraktarević, Dedić, Barać, Salčinović, Bašić, Duvnjak (Čelik), Zvonić (Velež).

ČELIK: Adilović, Gojković, Bajraktarević (od 74. Grahovac), Mešanović, Salčinović (od 81. Duvnjak), Jusić, Bureković (od 61. Lakičević), Dedić, Barać, Mišić, Bašić.

VELEŽ: Oštraković, Kodro, Zolj, Okić, Hebibović, Merzić, Janković (od 36. Zvonić), Blagojević (od 81. Kazazić), Letić, Rašević (od 73. Hajdarović), Maletić.

fkvelez.ba

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 13 mar 2014, 00:47

[youtube][/youtube]
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 13 mar 2014, 03:08

Jedna jako tužna vijest je uslijedila danas nakon meča u Zenici. Još jedan brat sa tribine, još jedan Rođeni, nas je napustio nakon teške bolesti. U dvadesetoj godini života je preminuo Tarik Jugo. Lani je u Zenici bodrio i vjerovatno zadnji put bodrio naše Rođene na gostovanju a nakon današnjeg meča u Zenici više nije sa nama. Nadam se da će se uprava udostojiti da mu se barem minutom šutnje oda počast. Kako sam shvatio, dženaza bi trebala biti u subotu.

Rahmet ti duši brate. :cry:
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 13 mar 2014, 08:53

rahmet ti dusi brate,lahka ti bila ova hercegovacka zemlja,bit ces na nekoj drugoj,vecoj tribini od ove nase gdje ces bodriti svoj klub i tamo gore..............

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 13 mar 2014, 08:56

jedan detalj sa jucerasnje utakmice i paljenje šala red army od strane tzv.vodje navijaca tzv.robijaša,sami pogled na onoga ĆORU koji je toliko retardiran da nebi trebao biti medju pravim i normalnim navijacima fk celik..toliko o kulturi i ponasanju pojedinaca jednog kluba sa tradicijom kao sto je ČELIK...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 mar 2014, 10:20

blackmundir je napisao/la:jedan detalj sa jucerasnje utakmice i paljenje šala red army od strane tzv.vodje navijaca tzv.robijaša,sami pogled na onoga ĆORU koji je toliko retardiran da nebi trebao biti medju pravim i normalnim navijacima fk celik..toliko o kulturi i ponasanju pojedinaca jednog kluba sa tradicijom kao sto je ČELIK...
Ma pusti brate retardinjo neki. Nego RAja kad nam dodje Celik za 13 dana svi cemo se uhvatit za dugme i zazeliti zelju :lol: :lol: :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 13 mar 2014, 10:23

a vidio sam,zali boze sansi koje smo imali,,dobro sam prosao bez degeneka u zenici..he he he

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 mar 2014, 10:24

RIP TARIK JUGO. NEK TI JE RAHMET DUSI CARE :cry:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 mar 2014, 10:27

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:TARIK JUGO, NEKA TI JE RAHMET DUŠI :cry:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 mar 2014, 10:33

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:RIP TARIK JUGO. NEK TI JE RAHMET DUSI CARE :cry:

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 13 mar 2014, 11:49

Bit će prenos utakmice iz Banja Luke na Areni.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 13 mar 2014, 11:51

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:RIP TARIK JUGO. NEK TI JE RAHMET DUSI CARE :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry:

Nek ti je vjecni rahmet !
04.10.2009 !!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 6 gostiju.