FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 20 mar 2012, 16:04

Al najbolji potezi naravno na 0:31 i 1:01. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 20 mar 2012, 16:25

Neymar nece sigurno u Barcelonu doci za ove pare. Ko god iole prati Barcu zna da sebicni igraci nemaju nikakve sanse kod Guardiole. Barca je dovela savrsenog igraca u napadu u vidu Alexisa, momak se uklopio duplo bolje od Fabregasa.

Neymar je izvikan od strane medija, nafurano derle koje ne djeluje kao neko ko ce se podrediti kolektivu (i Messiju :mrgreen: ) Onaj ko misli da ce Barca igrati bolje sa ovim klaunom u ekipi je pogledao najvise tri utakmice Barce, a i tada je prebacivao na Seherzadu.

Neymar nije cak ni najbolji igrac u toj brazolskoj ligi, pa Ronaldinho koji se zadnjih godina jedva kretao evropskim pasnjacima je zabio vise golova od njega prosle godine.

I da, ako slucajno dođe, to ce biti nakon odlaska Guardiole.
Don't hate what you don't understand.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 mar 2012, 16:35

xaviesta je napisao/la:Neymar nece sigurno u Barcelonu doci za ove pare. Ko god iole prati Barcu zna da sebicni igraci nemaju nikakve sanse kod Guardiole. Barca je dovela savrsenog igraca u napadu u vidu Alexisa, momak se uklopio duplo bolje od Fabregasa.

Neymar je izvikan od strane medija, nafurano derle koje ne djeluje kao neko ko ce se podrediti kolektivu (i Messiju :mrgreen: ) Onaj ko misli da ce Barca igrati bolje sa ovim klaunom u ekipi je pogledao najvise tri utakmice Barce, a i tada je prebacivao na Seherzadu.

Neymar nije cak ni najbolji igrac u toj brazolskoj ligi, pa Ronaldinho koji se zadnjih godina jedva kretao evropskim pasnjacima je zabio vise golova od njega prosle godine.

I da, ako slucajno dođe, to ce biti nakon odlaska Guardiole.

ne znam zasto tako mislis o neymaru, vidjeli smo fino da je sasvim ok momak, otkud znas da se ne podrdio kolektivu, uostalom javno i pred kamerama je velicao messija, guardiolu, puyola, nije se ponasao nimalo nafurano, nego je sa strahopostovanjem se odnosio prema barci, i ja sam sumnjao da je razmazane zvijezda, medjutim svojim ponasanjem je pokazo da nije i nije govorio da bi volio doci u barcu da bude glavni, ngo je fino rekao da bi volio uciti od guardiole i messija

dakle, po svemu sudeci momak je sasvim ok i da dodje ne bi bilo nikakvih problema, da nije ok barca ga ne bi uopste ni u uzzela u razmatranje
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 mar 2012, 16:44

Nije bitno šta mi forumaši mislimo o Neymaru, vec šta misli Guardiola. A ja cisto sumnjam da ce on kao šef struke odobriti da se daje 58 miliona za neafirmisanog igraca i nedokazanog u jacim takmicenjima. Jedno je zabijati golove u brazilskoj ligi, a drugo u španskoj ili LP.
Za 58 miliona se mogu kupiti 3 vrlo dobra evropska igraca koji su vec naviknuti na evropski fudbal. Neymar je potpuno nepotreban luxuz Barci koja se svakako bori sa dugovima, a Santos je napucao cijenu kao da se radi o njegovom zemljaku Ronaldu iz najbolji dana :shock:
Lako je nama forumašima mlatiti pricu kako je dobar, kako ovo, kako ono - a šta ako se ispostavi da je decko flopina i da su pare bacene uzalud :?:
U tom slucaju necemo mi polagati racune i vracati tolike pare.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 20 mar 2012, 16:47

tech je napisao/la:Nije bitno šta mi forumaši mislimo o Neymaru, vec šta misli Guardiola. A ja cisto sumnjam da ce on kao šef struke odobriti da se daje 58 miliona za neafirmisanog igraca i nedokazanog u jacim takmicenjima. Jedno je zabijati golove u brazilskoj ligi, a drugo u španskoj ili LP.
Za 58 miliona se mogu kupiti 3 vrlo dobra evropska igraca koji su vec naviknuti na evropski fudbal. Neymar je potpuno nepotreban luxuz Barci koja se svakako bori sa dugovima, a Santos je napucao cijenu kao da se radi o njegovom zemljaku Ronaldu iz najbolji dana :shock:
Lako je nama forumašima mlatiti pricu kako je dobar, kako ovo, kako ono - a šta ako se ispostavi da je decko flopina i da su pare bacene uzalud :?:
Aj reci tri vrlo dobra igraca za 58 mil...da SAF-u kazem.....???Danas ti je prosjecan evropski nogometas 20 mil...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 mar 2012, 16:48

Pitanje je koliko je Neymar potreban Barci. Imaju već Messia, Alexisa, Pedra, Villu, Tella i Cuencu.

Neymar je veliki talenat, tu nema dileme ali pitanje je kako bi se uklopio u Barcu. Ne izgleda mi baš kao neko ko je raspoložen za suradnju i da bude u podređenom položaju. Barca ima perfektan sistem igre u kojem je Messi glavna zvijezda i prema tome Pedro i Alexis su mu podređeni. Pedro individualno nije (po meni) vrhunski igrač ali je apsolutno savršen za Barcinu igru. Uostalom baš nedavno ga je Pep nahvalio kazavši da on odrađuje lavovski posao. Nema veze što ne zabija, to i nije neophodno kad imaju mašinu Messia. Pored njega tu je i Sanchez, vjerovatno jedno od najboljih pojačanja Barce u posljednjim godinama. Meni se on (kao igrač naravno :mrgreen: ) strašno dopada. Veliki je borac i znalac. Pedro i on su velike radilice. Tu je i pomalo zaboravljeni Villa. Pitanje je šta će biti sa njim kad se vrati ali sigurno da on ima još štošta pokazati nogometnom svijetu. Naravno, tu su i mlade nade Cuenca i Tello. Sigurno da će i oni sve više dobijati šansu i vrlo vjerovatno da će postati kvalitetni igrači, ala Pedro. Možda ne vrhunski u svjetskim razmjerama ali za Barcu itekako korisni. Dakle, smatram da im nije potreban solista (za šta smatram Neymara). To bi moglo biti pogubno. Naravo ukoliko bi se Neymar uspio uklopiti u ovaj sistem onda bi to bilo strahobalno po protivnike. Međutim svi smo svjedoci kako u zadnje vrijeme Brazilci kratko traju. Noćni život i želja za provodom ih nakon par sezona srozaju na niske grane. U svakom slučaju Neymar je velika velika kocka za bilo koga. Moje mišljenje je da Barci nije potreban te da mogu naći i bolje i jeftinije riješenje ukoliko traže napadača al' mislim da imaju prioriteta u odbrani. Stoper i jedan lijevi bek su neophodni ovoj ekipi. ;)
FK Pjetlovi

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 mar 2012, 16:55

trxel je napisao/la:
tech je napisao/la:Nije bitno šta mi forumaši mislimo o Neymaru, vec šta misli Guardiola. A ja cisto sumnjam da ce on kao šef struke odobriti da se daje 58 miliona za neafirmisanog igraca i nedokazanog u jacim takmicenjima. Jedno je zabijati golove u brazilskoj ligi, a drugo u španskoj ili LP.
Aj reci tri vrlo dobra igraca za 58 mil...da SAF-u kazem.....???Danas ti je prosjecan evropski nogometas 20 mil...
Pa eto Barca je platila Keitu 14 miliona, Adriana 10, Piquea 5 miliona (nije ni toliko), Afellaya 3 miliona itd itd.. Plus što Barcina škola proizvodi igrace, tako da ne moraju kupovati kao ostali klubovi. Može se naci vrlo dobrih igraca za 10-15 miliona.
Kad pomenu SAF-a, pa eto i on je našao i kupio za male pare odlicnog igraca meksikanca Hernandeza, pred kojim tek predstoje najbolje sezone.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 20 mar 2012, 16:57

reko si vrlo dobra igraca,to znaci da je provjeren i da mu ne treba vremena,odma da igra odlicno....Ove sve sto si nabrojo su solidni...Pique je doso ko veliki talent iz Manche...Adriano isto solidan,a Chicarito je igrac srednje klase...
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 20 mar 2012, 16:59, ukupno mijenjano 1 put.

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 20 mar 2012, 16:58

Romariooo je napisao/la: ne znam zasto tako mislis o neymaru, vidjeli smo fino da je sasvim ok momak, otkud znas da se ne podrdio kolektivu, uostalom javno i pred kamerama je velicao messija, guardiolu, puyola, nije se ponasao nimalo nafurano, nego je sa strahopostovanjem se odnosio prema barci, i ja sam sumnjao da je razmazane zvijezda, medjutim svojim ponasanjem je pokazo da nije i nije govorio da bi volio doci u barcu da bude glavni, ngo je fino rekao da bi volio uciti od guardiole i messija

dakle, po svemu sudeci momak je sasvim ok i da dodje ne bi bilo nikakvih problema, da nije ok barca ga ne bi uopste ni u uzzela u razmatranje
Zeznuta je stvar podrediti se Messiju i igri Barcelone. Villa, Sanchez i Pedro imaju skoro najteze zadatake u ekipi, a najcesce ih kritikujemo. Ljudi se skoro citavu utakmicu moraju kretati po ivici offsidea, pritiskati zadnju liniju izvlaciti igrace... to su sve stvari koje su tesko primjetljive nama obicnim gledaocima.

Neymar je igrac koji voli loptu drzati u nogama, ali mi vec imamo Messija s' kojim bi se tesko slagao. Pogledaj samo Argentinu kada Messi igra sa Tevezom i Aguerom koji su također sebicni i pogledaj kada igra sa Higuainom. Sa Pipitom to daleko bolje djeluje jer igra glavom i zna iskoristiti Messija uz sebe.

Neymar je previse bahat. Sjeti se onih izjava kako nece iz Santosa dok ne osvoje Sv. klupsko prvenstvo, pa kako ce Bosni dati osam komada. Kod Guardiole to ne prolazi.
Don't hate what you don't understand.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 mar 2012, 17:00

trxel je napisao/la:reko si vrlo dobra igraca,to znaci da je provjeren i da mu ne treba vremena,odma da igra odlicno....Ove sve sto si nabrojo su solidni...Pique je doso ko veliki talent iz Manche...
Greška u koracima :mrgreen: ;) , Pique je došao u Man.Utd kao veliki talenat Barce. United ga je platio neku sicu (ala Arsenal Fabregasa) Dalju pricu znamo, tamo se nije snašao ili šta je vec bilo u pitanju ( u to ne ulazim), pa se kasnije vratio u Barcu.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 20 mar 2012, 17:03

tech je napisao/la:
trxel je napisao/la:reko si vrlo dobra igraca,to znaci da je provjeren i da mu ne treba vremena,odma da igra odlicno....Ove sve sto si nabrojo su solidni...Pique je doso ko veliki talent iz Manche...
Greška u koracima :mrgreen: ;) , Pique je došao u Man.Utd kao veliki talenat Barce. United ga je platio neku sicu (ala Arsenal Fabregasa) Dalju pricu znamo, tamo se nije snašao ili šta je vec bilo u pitanju ( u to ne ulazim), pa se kasnije vratio u Barcu.
Nesumnjam sad u njegove kvalitete,al mislim da Barcina odbrana i ne dolazi toliko do izrazaja ko kod ostalih ekipa,znas sta ocu reci...U manchu je doso ko talent,ko veliki talenti su dosli Ronaldo i Nani...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 20 mar 2012, 17:13

trxel je napisao/la:
tech je napisao/la:
Nesumnjam sad u njegove kvalitete,al mislim da Barcina odbrana i ne dolazi toliko do izrazaja ko kod ostalih ekipa,znas sta ocu reci...U manchu je doso ko talent,ko veliki talenti su dosli Ronaldo i Nani...
OK, slažem se da je odbrana kod Barce specificna zbog nacina igre i posjeda lopte.

Kad vec pominjemo Piquea, nešto se jako cudno dešava sa tim momkom :? u zadnje vrijeme ima katastrofalne reakcije i procjene :shock: protiv Seville je dopuštao svašta nešto Manu-u, razigrao ga je bolje nego Sevillini veznjaci :shock: ona šansa kad covjek pogodi precku iz nicega, umjesto da ovaj krene na loptu i da je izbije....nevjerovatno kako je Pique indolentan i lijen bio u toj situaciji :o
Ili Šakira neda koke ili je nešto drugu u pitanju, ali sa ovakvim Piqueom u trenutnoj formi ce biti jako nezgodno protiv Ibre i Milana. Pod hitno se mora podici i poceti igrati fudbal onako kako zna.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 mar 2012, 17:37

ma nemamo se mi sta sikirati u vezi neymara, al ne trebamo ni ljagati momka bezvze

nas tim je hegemonija i bez neymara i nema sad neke narocite potrebe da ga dovodimo ako cemo tako gledati

medjutim, ekipa se mora i osvjezavati i pojacavati da nam se ne bi desila zasicenost kao ove godine u prventstvu, a ako je neko dobar da se ekipa razdrma onda je to svakako neymar

nemamo potrebe brinuti o tih 68 miliona, rossel toliko nece platiti ionako i da ga dovede, taman da neymar daje golove u svakoj utakmici s pola centra petom. ako ga bude i dovodio, bice za duplo manje pare, tridest i koji milion i to je to. to vec i nije prevelik novac ako vidimo kakva je situacija, a sto je dobro neymar jos nema ni 20 godina, i da se ne pokaze opet se moze skupo prodati

neymar nam dakel uopste nije nesto posebno neophodan, al nema nikakve potrebe da ovdje iznosimo neka nagadjanja kako se ne bi uklopio, kako bi se brzo propio i prokurvo, to su samo spekulacije, niko od nas ne zna sta bi bilo kad bi bilo

ono sto jsu cinjenice je to da mali ima potencijal da igra u barci i da ga barca prati, a cim ga nasi prate to znaci da je dobro provjeren i da nikakva budaletina nego decko koji bi nam mogao donijeti dosta dobroga, al nij on jedini kojg nasi prate i koji bi bio dobro pojacanje, tako da nam ostaje samo da vidimo hoce li klub sad na ljeto uopste pokusati ga dovesti, koliko ce ponuditi, koliko ce ovi traziti i sl

i ja nagadjam al mislim s nekim realnim osnovom, nema sanse da bi nasi ponudili 68 miliona, a nagadjam i kad bi nasi poslali konkretnu ponudu od recimo 35 miliona, da bi se taj transfer mogao ostvariti i za te pare, kao sto je za duplo manje naprevljen transfer alexixa ili fabregasa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 20 mar 2012, 17:38

Desava se pad u igri kod vecine igraca...Pique je tehnicki jak igrac,i moze komotno veznog igrat...Protiv barce ekipe nemaju puno prilika,pa i samim tim ono malo sto naprave,odbranu stavljaju u situaciju da se max.mora koncentrisat..Isti je slucaj sa golmanom dok se ne zagrije...A to do Shakire,moze bit. :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 mar 2012, 17:52

te price koje se povlace o tome da nasi dfanzivci nemaju posla su smijesne, isto kao i svi drugi imaju i nasi posla, samo sto pik i ostali rade to na drugi nacin, svoj kvalitet pokazuju u posjedu lopte u cemu uveliko ucestvuju, kao i u gradnj napada,

ljudi misle da samo xavi i iniesta drze posjed a ovi u odbrani staje samo, to je smijesno, kvalitet pikea i puyola je taj sto su tehnicki jaki i smireno i precizno ucestvuju u pas igri i tako prave visak, tako jednostavno receno i nasa defanzivna linija se fantasticno brani napadom i pas igrom. da nisu tako dobri igraci ne bi barca igrala tika taka ni izbliza

puyol jedan od najboljih odbrambenih svih vremena 3 lige prvaka, evropsko i svjetsko

pike jedan od najboljih stopera danasnjice

abidal jedan od najboljih lijevih bekova danasnjice

alves najbolji desni bek, jedan od najboljih ikada

to je odbrana koju bi pozelio svaki klub na svijetu i koja je sjajna i u ofanzivi i defanzivi, a sve drugo su naklapanja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 20 mar 2012, 17:56

Jeli iko reko da je slaba odbrana :? Pricam o slabijoj formi,i nekim stvarima vezanim za Pique..A odbrana nema deff iskusenja ko vecina ekipa,a normalno da ucestvuju u gradjenju napada...prvo vidi sta pise,pa onda nesto reci...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 mar 2012, 19:05

trxel je napisao/la:Jeli iko reko da je slaba odbrana :? Pricam o slabijoj formi,i nekim stvarima vezanim za Pique..A odbrana nema deff iskusenja ko vecina ekipa,a normalno da ucestvuju u gradjenju napada...prvo vidi sta pise,pa onda nesto reci...
ma nisam ni mislio konkretno na tebe, cesto se prica o tome i potcjenjuju nasi igraci u odbrani, a to momci imaju jako velike zasluge

a sto se tice pikea, i ja se slazem u tome, ova sezona mu je nesto slabija od prethodnih i cesto izgleda nesto nezainteresovano na terenu, al opet to su vjerovatno prolazn stvari, cim budu neke teze utakmice on se pokaze u pravom svjetlu, one je ipak jedan od najbolji stopera danasnjice i ne vjerujem da ce mu mini kriza duze potrajati, ima on onu nevidjenu smirnost i hladnokrvnost
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 20 mar 2012, 19:08

[youtube][/youtube]
0:35. Ajde, ni prvi ni zadnji koji je navijao za Madrid pa zavrsio u Barci.

Inace, gospoda iz Barcelone, naravno nije htjela izaci u susret Athleticu da pomjere utakmicu sa subote u nedjelju na 12:00 ili 16:00h, jer im to ne odgovara zato sto imaju utakmicu LP s Milanom. Zbog toga Athletic nece imati ni dan odmora, jer igraju utakmicu Europa Lige protiv Schalkea cetvrtkom.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 20 mar 2012, 19:15

@JavierPortillo
Nezaboravi ozila :D
Visca el Barça ! Mes que un club !

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 20 mar 2012, 19:21

Htio sam spomenuti njega, ali sam cekao da to netko od vas uradi :D

Ovo bi te moglo iznenaditi:
[youtube][/youtube]
Bio jedan od onih koji su trenirali u Realu. Ostao bi da nije bio jedan bizaran problem: stanovao u kvartu u kojemu su se redovno okupljale prostitutke. Njegov otac nije zelio da mu tu djete odrasta i vratio se u Albacete, sve ostalo je povijest :D Steta, mogao je danas igrati u Getafeu.
Villa dok je igrao u Zaragozi rekao da ne krije kako mu je Real san.
Ibra rekao u magazinu LP dok je za Ajax igrao da mu je san istrcati na teren Santiago Bernabeua jer je tu igrao njegov idol Ronaldo. Al' eto, da ne bude sve tako sivo, Mascherano i Alexis su odbili Real nekoliko puta :D
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.