FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Benjolos
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Benjolos » 17 jun 2018, 09:28

Vasko Kalezić? Zna li neko nešto više o tome igraču?
Evo na sportsport.ba povezuju ga sa nama :hmmmmm:
Bordo bijeli za život cijeli!!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 17 jun 2018, 09:34

Benjolos je napisao/la:Vasko Kalezić? Zna li neko nešto više o tome igraču?
10-tka, playmaker, ima solidan šut izvan 16...navikao na **** terene...stranac..

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jun 2018, 09:50

Crnogorci ovo pisu SS samo prenio,nema od ovog nista.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 17 jun 2018, 09:52

StariGrad071 je napisao/la:Zar je Tatar potpisao?
Potpisat ce, reko Hadzija dobar za klupe, ovigledno ima obje noge i zna trcati pa nakon 3 dana priprema zadovolji ukuse struke

Samo mentolima niko objasnio nije da nama ne trebaju Sisici i Tatari za klupe, mi takve imamo u prvih 11 i trebali smo da dovedemo bolje od takvih, al ceka se kraj roka prelaznog, a politika nam da nijednom igracu ne nudimp vise od 5 milja € , znaci mozemo jos Dupovca ocekivat i Dilavera i juris na 4 mjesto
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 17 jun 2018, 10:03

AlfredNobel je napisao/la:

Ma vjeruj, qarine su i oni. Džaba to vrzmanje i cimanje kad nemaš jedne stavke da se ponosiš. Neki će spomenuti taj Kup što su uzeli, a meni je to recimo smiješno. Nisu nikakve igre imali, ništa što privlači fudbalske navijače, a fudbal se igra zbog ljepote i atraktivnosti. Kolike smo mi qarine, tolike su i oni, bez ikakvog uveličavanja i bilo čega drugog.
Ova ti je prica bezveze, ljudi imaju jedan trofej sad jos vise od nas i pobijedili su nas u 3 od 4 derbija u minuloj sezoni, mozemo mi qrcu svirati da oni nemaju igru ili nesto, ali od nas su uspjesniji bili. I moze tebi i bilo kome biti smijesno osvajanje Kupa :crazy: ali meni ste vise smijesni vi koji omalovazavate to takmicenje, jer u nasoj ligi imas dva takmicenja u kojima se za trofeje boris, a to su Liga i Kup, naravno da je Liga vrijednija niko ne spori, ali bitan je i Kup, Sarajevo i Zeljo ih nemaju po 40 tak osvojenih pa da bi mogli pricati j.ebo kup jedan manje vise.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 jun 2018, 10:04

Inijesta je napisao/la:
Potpisat ce, reko Hadzija dobar za klupe, ovigledno ima obje noge i zna trcati pa nakon 3 dana priprema zadovolji ukuse struke

Samo mentolima niko objasnio nije da nama ne trebaju Sisici i Tatari za klupe, mi takve imamo u prvih 11 i trebali smo da dovedemo bolje od takvih, al ceka se kraj roka prelaznog, a politika nam da nijednom igracu ne nudimp vise od 5 milja € , znaci mozemo jos Dupovca ocekivat i Dilavera i juris na 4 mjesto
Pa realno ovi igraci ato hoce doci u pl i ne vrijede vise od 5 milja mjesecno. Ja bih radije te pare dao juniorima i neka igraju. Momci bi uzorali teren za te pare. Ovi sto ocekuju neka mega pojacanja, neka se ne nadaju previse. Ne znam da su ikada u Sarajevo dovodili takva pojacanja. Uvijek su to bili igraci iz manjih klubova koji su se kasnije pokazali kao pun pogodak.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 17 jun 2018, 10:06

Treba nam još pet igrača u sredini.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jun 2018, 10:16

Kukamo lijevi nam bek treba, gledam onog malog Pidru kako je momak spreman, drama. Pa u zubima onog Bekića može nositi koji je 7 godina stariji jbte. Imo je i finu sezonu u Bosni V, a i dobar je bio u onim prijateljskim prošle sezone, ne bi bilo loše da ga isprobaju polusezonu barem, ako se pokaže, odlično, to nam je samo dobitak, ako ne, posudba opet. Nek se fajta sa zalizanim oko mjesta.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 17 jun 2018, 10:17

Inijesta je napisao/la:

Gdje je reko hadzija? Realno ovaj tatar je presmijesan igrac, isto ko onaj iz hajduka. Bolju statistiku ima mujakic od ovoga.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 17 jun 2018, 10:44

Tatar je domaći igrač i nije toliko loš, znači solidan igrač za širine, ima i neki šut, međutim ne vidim poentu dovođenja igrača koji hoće da igra a pitanje je da li će igrat, a već imaš Lelića u istoj situaciji a mlađeg 3 godine...kojeg ćemo posuditi vjerovatno?

mislim da ima boljih dosta igrača za prvih 11...i to su nam potrebniji igrači u odbrani i golman...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

vorkapa
Kontakt:

Post Postao/la vorkapa » 17 jun 2018, 10:47

Kakva je ovo prevara bolan.
Frajer ima 24g-promjenio 15 KLUBOVA.Smješno za klub Sarajevo dovest ovoga evropskog lutalicu i bekriju.Brat mu je onaj Miloš Kalezić koji je bio u Slobodi-Tuzla i solidno odigrao ali ga onaj čelavko SP otkačio.Realno Miloš bolji od ovog mu brata Vaska. :kafa: :kafa:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 17 jun 2018, 11:15

vorkapa je napisao/la:
Kakva je ovo prevara bolan.
Frajer ima 24g-promjenio 15 KLUBOVA.Smješno za klub Sarajevo dovest ovoga evropskog lutalicu i bekriju.Brat mu je onaj Miloš Kalezić koji je bio u Slobodi-Tuzla i solidno odigrao ali ga onaj čelavko SP otkačio.Realno Miloš bolji od ovog mu brata Vaska. :kafa: :kafa:
Miloš je i stariji jedno 6-7 godina, a ovog možeš i prodat ako zaigra....ali opet kažem ovaj je mogao bit i rezerva...ovo su sve igrači nedokazani i više za širine...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jun 2018, 11:17

Gdje ces ovog prodat' frajer skupio 700 min u Srbiji, ostatak karijere da i ne pricam
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jun 2018, 11:22

@Osttribine
Nigdje ja nisam omalovažavao Kup takmičenje, ne znam gdje si to vidio u ovom postu? Govorim da ja lično nikad ne bih bio zadovoljan da ekipa za koju navijam i pratim ne napravi 10 uigranih akcija za čitavu sezonu, da nema nikakve strategije u igri, plana i mnogih drugih osnovnih fudbalskih elemenata, a da osvajaš neke titule. Nebitno da li je to slučaj Želje, osvojili su i svaka čast, nemam ja ništa protiv njih.

Evo ti jednog najboljeg primjera oko ovoga što sam gore rekao.. Ljetos u Barcu dolazi Valverde i pravi strašne rezultate tokom čitave sezone, izuzev nekoliko mečeva. Ali, tokom čitave sezone ih je bilo patnja gledati, bez ikakve ljepote i atraktivnosti, mašte u igri ili lijepih poteza zbog kojih se i igra fudbal. Još uz to, trenerova taktika je bila da se brane nasred Camp Noua, što je meni katastrofa. I vidiš onda, imaš bruku navijača Barce širom svijeta koji ga ni 1% ne podržavaju, koji bi ga rado šutnuli nogom. A znaš li zašto? Zato što je ubio ljepotu igre, što igra ziheraški i pickasto i protiv najslabijih ekipa, džaba mu i ta dva trofeja, niko mu to i ne gleda.
Nemojte mi samo reći da je glupo da poredim Barcu i Sarajevo, jer je ovo poređenje nekih drugih stvari.

Fudbal se igra zbog ljepote i uživanja, yebe mi se za nekakve trofeje, a vidim da moj klub ne može meda, da ne znaju smislene akcije napraviti, da ne znaju dupli pas napraviti, pomjerati linije, napraviti dobar presing itd. Znaš li zašto to govorim? Zato što kad dođeš u Evropu, odmah se pokaze tvoj kvalitet, odnosno nekvalitet ovih naših amatera. E to je upravo rezultat toga, zato što se zadovoljavamo trofejima, koji su proizvod ne znam ti čega više. Od cimanja, preko nafake, do namještanja (govorim generalno). Neću da budem zadovoljan pobjedama koje dođu putem nafake, gdje golman da gol u zadnjim minutama. Onda, dođeš u Evropu i smjesti ti ga ekipa iz Moldavije..

To ti je moja poenta.. Daj da vidim dobrog, modernog trenera željnog usavršavanja i upijanja novog znanja, tipa Dalića koji sad vodi Hrvatsku, takva vrsta trenera je odlična. Daj dobru ekipu koja će biti konstantna i fudbalski obrazovana. Naravno, ništa to ne može bez stručne Uprave i kapitala.
Daj da vidim dobru igru, konstantnu igru, koju prati kombinatorika, trka, presing, kratki pasovi, dupli pasovi, bedem u defanzivi, da svako zna šta treba da radi i koji je njegov radius kretanja i pokrivanja, a ne kao da si pustio stoku po livadi.
I kad imaš takvu ekipu, onda će rezultati dolaziti sami, ali PRAVI I REALNI rezultati, pokazatelji da je ekipa odlična. Samim tim, onda imaš i šanse u Evropi. Pogledaj nas sad.. Ne zna se gdje udaramo, ne znaju ni koga dovode, negdje imaš po 10 igrača, negdje nemaš zamjene. Dolaze ti ovi nekakvi lihvari, koji su 90 minuta zadnji put upisali ma ptice znaju. I mnoge druge stvari, o kojima mi se ne da ponavljati po 1000 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 17 jun 2018, 11:34

MortemHz je napisao/la:Gdje ces ovog prodat' frajer skupio 700 min u Srbiji, ostatak karijere da i ne pricam
gdje ti je Stojčev igrao prije Sarajeva? proda se frajer, sekunda je falila i Okića da prodamo....ako napraviš dobar rezultat/sezonu svi igrači postanu interesantni...a evo čak ne moraš ni dobru odeš u Moescroen ili sl.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jun 2018, 11:41

Regulator je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:da citas malo forum a ne ulazis ovako kad vidis priliku da prosipas svoju suplju mozda bi ti i htio ponovo pisat silne argumente protiv trenutnih neznalica koji nam vode klub.
Ako sam ja tipicni bosnjo kojem se ne svidja ova letargija i beznadje u klubu ti onda ispadas tipicni balija koji il pusta da se sve ovo desava mirno posmatrajuci il ucestvujes na neki nacin u ovom srozavanju kluba.

Za razliku od tebe ja odem da gledam fudbal i klub za koji navijam i kojeg volim godinama, i nekad sam razocaran a nekada i sretan ali vjeruj mi da nemam taj problem da na sve gledam pesimisticno. Kad vratim film unazad par godina u osvrnem se na kakvim je granama bio klub i na kakvim je sada onda sam ja presretan. Sira slika je malo kompleksnija jer sam ja prije 10 godina imao vecu platu nego sada a poprilicno je sve bilo jeftinije u odnosu na danas tako da i ta slika koja nam dolazi sa stadiona gdje su posjete razocaravajuce nema bas tolike veze sa fudbalom koliko sa ekonomskom situacijom drustva ovog sto je ostalo, i onda nam utakmice vikendom na lijepom vremenu i ne blatnjavom terenu izgledaju tako sumorno...
Treba malo realno sagledati stvari a realno je da ce svako soju priliku zgrabiti da ode odavde pogotovo zbog ovakvih Bosnaka kao ti ili balija kao ja (kako ti rece)...
Cekaj molim te.Jesili ti to upravo napisao da posjeta na stadionu je ekonomska a ne posljedica sunovrata kluba u posljednje 3 godine??
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jun 2018, 11:44

Regulator je napisao/la:
midzuka je napisao/la:Ja ne znam sta je po vama pesimizam ako kazemo da je Almir Bekic vec trecu sezonu nezamjenjiv(nedodirljiv) na beku.
Ako citiramo izjavu clanova Uprave gdje kazu da imaju para za prava pojacanja a ta pojacanja su Sisic i Tatar? Uz duzno postovanje prema momcima, igraci koji nemaju statistiku u prvim ligama Hrvatske, BiH?
Je li neko popljuvao Crepulju? Postojale su sumnje u njegove minute u zadnje vrijeme ali srdacno je docekan, i Sofranac isto tako. Ali to su igraci sa odredjenim CV-om.
Vec dvije sezone zaredom gube igrace zbog kratkih ugovora, opet se sa Sisicem potpise ugovor na 1+1? Mislite da cemo dobiti taj "+1" ako momak bljesne u ovoj sezoni?
Evo ja idem vec 4 godine na svaku utakmicu(4 godine, zbog mojih godina u rodnom listu), i mislim da imam puno pravo da kritikujem i kazem da mi se ne svidja to sto rade.

Todorovic - Sloboda bljesno, ode u Salzburg, Ordagic bljesno ode u Norvesku, Kojic bljesno ode u Poljsku, Lendric bljesno ode u Francusku, Duljevic Bljesno ode u Njemacku, Vukotic bljesno ode u Belgiju, bljesnu Stojcev ode u Grcku, Bljesnu Cimi ode u Grcku, Bljesnu Bajic ode u Tursku, Krpic ode u AIK itd... Sta je sa vama? kakav renome kluba kad od 30 utakmica 28 igra u blatu do koljena a plata mu niza 10X nego u ovim gore nabrojanim klubovima.
Eto bolji lijevi bek od Bekica je mozda Mehremic? koji je to bolji lijevi bek u ligi a da bi ga mogli dovesti ali uzmi u obzir da je to uvijek bila deficitarna pozicija i kad god igrac malo odskoci na toj poziciji on pravi transfer 10X jacu ligu. E haj sad ti meni navedi igraca koji je bolji od Bekica na lijevom beku a da je nama realna opcija a i mi njemu?????
Mali Vego iz Goska dobio poziv za repku.Za Bekicaa je trenutno Marcelo.
FK SARAJEVO.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 17 jun 2018, 11:51

mma_hz je napisao/la:
Regulator je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:da citas malo forum a ne ulazis ovako kad vidis priliku da prosipas svoju suplju mozda bi ti i htio ponovo pisat silne argumente protiv trenutnih neznalica koji nam vode klub.
Ako sam ja tipicni bosnjo kojem se ne svidja ova letargija i beznadje u klubu ti onda ispadas tipicni balija koji il pusta da se sve ovo desava mirno posmatrajuci il ucestvujes na neki nacin u ovom srozavanju kluba.

Za razliku od tebe ja odem da gledam fudbal i klub za koji navijam i kojeg volim godinama, i nekad sam razocaran a nekada i sretan ali vjeruj mi da nemam taj problem da na sve gledam pesimisticno. Kad vratim film unazad par godina u osvrnem se na kakvim je granama bio klub i na kakvim je sada onda sam ja presretan. Sira slika je malo kompleksnija jer sam ja prije 10 godina imao vecu platu nego sada a poprilicno je sve bilo jeftinije u odnosu na danas tako da i ta slika koja nam dolazi sa stadiona gdje su posjete razocaravajuce nema bas tolike veze sa fudbalom koliko sa ekonomskom situacijom drustva ovog sto je ostalo, i onda nam utakmice vikendom na lijepom vremenu i ne blatnjavom terenu izgledaju tako sumorno...
Treba malo realno sagledati stvari a realno je da ce svako soju priliku zgrabiti da ode odavde pogotovo zbog ovakvih Bosnaka kao ti ili balija kao ja (kako ti rece)...
Cekaj molim te.Jesili ti to upravo napisao da posjeta na stadionu je ekonomska a ne posljedica sunovrata kluba u posljednje 3 godine??
Kakav sunovrat zadnje 3 godine. Koliko si uzeo trofeja od rata.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jun 2018, 11:55

Covjece dragi,kupio nas milijarder,para imamo na bacanje,Zrinjski uzima titule na nasim otpacima Nikad gora i laksa liga,na nivou amaterske.I opet nas nigdje nema.Dodje Krupa otrese te,Metalhege,Mladost itd itd.Jbt prodaju igrace u stotinama hiljada,imaju najjace sponzore koji su im drugi zavrsavali.Ja pricam o sunovratu i na polju administracije i rezultata.Prije smo vazda konstanta bili,a nedavno smo bili na vrhu novi Dinamo a sad smo nova Mladost DK. u
hoces da kazes da nije sunovrat gdje si bio prije 3 godine i kakve si igrace imao i sada???
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 17 jun 2018, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 17 jun 2018, 11:55

mma_hz je napisao/la: Mali Vego iz Goska dobio poziv za repku.Za Bekicaa je trenutno Marcelo.
fin igrač njega bi stvarno valjalo dovest, a tražena pozicija uvijek...

Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 17 jun 2018, 12:03, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, tuitamo i 56 gostiju.