Denis Alijagic na klupi Slavie veceras protiv Bayera.
O ovom momku sam pisao bezbroj puta, tuče nogama u omladinskom pogonu + krilo
Ma nije krilo. Više je lažno krilo (nešto kao Ara Hodžić, samo što je Ara brži) jer nema građu napadača.
On je napadač.
Ima solidnu tehniku i neke šmekerske poteze, zato i igra kod nas polušpicu.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 29 okt 2020, 20:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Dečko je rođen u Češkoj. Majka mu je Čehinja, stari Bošnjo. Treba pazit na njega, zvat ga redovno , dat mu do znanja da se računa na njega ozbiljno.
Veliki je talenat i Česi će probat da ga pridobiju.
Dečko je rođen u Češkoj. Majka mu je Čehinja, stari Bošnjo. Treba pazit na njega, zvat ga redovno , dat mu do znanja da se računa na njega ozbiljno.
Veliki je talenat i Česi će probat da ga pridobiju.
Gledam kod Misketovog sina na instagramu, među storyima sa okupljanja neke mlađe kategorije repke na kojoj je bio, stavio bosansku zastavu i dva ljiljana.
Bravo Miske, parenting done right <3
Čitam ovu temu često,postovi o omladinskom fudbalu i našim igračima(ma gdje oni bili) uvijek me zanimalo.Čitam i ova prepucavanja da li su bolji domaći ili momci koji odrastaju i fudbalski se obučavaju u inostranstvu.Ja sam lično propagirao uvijek igrače za koje sam se lično uvjerio u njihov potencijal i talenat.Nažalost ove momke iz inostranstva sam samo gledao kroz reprezentativne akcije i mnogo manje poznajem njihov potencijal(sem reprezentativaca ili onih koji su prošli kroz selekcije.Zato ,nemojte da pisete o kvalitetu igrača iz nekih Švedskih,Danskih,Čeških i sl. omladinakih liga il prosječnih evropskih ekipa prije Šehića(2000 ) iz Želje ili Đokanovića (2001)iz Sarajeva. jer ovi momci sa 19 i 20 godina igraju seniorski derbi ma kako ko mišljenje o njemu imao.Za Đokanovića pišem već dugo da je to najveći potencijal koji se pojavio u BiH fudbalu i siguran sam da će igrati u top5 i imati mnogo bolju karijeru iz ove lige nego 99%tih po Švedskoj,Danskoj ,Austriji i sl.
Ima potencijala i ovdje i u inostranstvu ali od toga do igrača koji igraju za prve timove i koji su stvarni kvalitet je dug put.
Rondić odigrao 90 minuta, i asistirao. Ovaj momak treba skresati koju kilu jer je spor ko puz, ali sto se tice fizicke predispozicije, jako impozantan.
Hebiga ne moze svako biti Haaland.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Igra za sad u najbolju ekipu iz u19 Primavera kao standardan štoper u AS Roma i trenutno nastupa za u19 reprezentaciju iz Slovenije. Ja ga očekujem iduce saisone u drugu ekipu ili u Serija B. Uz razliku prema Ervina Omica koji je trenutno klupar u Juventusu u19, igra ovaj redovno...
Selektor Slobodan Starčević i njegovi saradnici suočili su se sa dosta problema pred ovo okupljanje jer su zbog pozitivnih slučajeva na virus korona sa spiska otpali Vladan Kovačević, Anes Mašić i Besim Šerbečić. Takođe, austrijski klubovi Sturm i Salzburg nisu dopustili svojim igračima Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću dolazak na ovo okupljanje.
Novi igrači na spisku mlade selekcije za meč sa Belgijom su: Luka Kačavenda (Radnik), Eldar Šehić (Željezničar), Miloš Borovčanin (Borac) i Amar Begić (Mladost).