U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
bravo za nase omladince!
„U-21“ reprezentativci Bosne i Hercegovine kvalifikacije za EURO 2021. završavaju utakmicom sa Belgijom 17. novembra u 18:15 sati na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“.
Selektor Slobodan Starčević je za ovu utakmicu pozvao sljedeće igrače:
Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Filip Dujmović (Spartak Subotica, Srbija), Nihad Mujakić (Hajduk Split, Hrvatska), Đorđe Milojević (Borac), Azur Mahmić (Mladost), Adrian Leon Barišić (Osijek), Besim Šerbečić (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Amar Dedić (Red Bull Salzburg, Austrija), Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz, Austrija), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Stefan Kovač (Čukarički, Srbija), Mateo Marić (Široki Brijeg), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Koper, Slovenija).
Selektor Starčević o spisku kaže:
„Raduje nas da su igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Njemačkom standardni i sigurno je da ćemo imati dobru ekipu na raspolaganju. Ima tu nekoliko promjena. Golman Adnan Kanurić je u međuvremenu ostao bez kluba, pa smo pozvali Dujmovića koji u kontinuitetu brani za Spartak i u dobroj je formi. U vezni red se vraća Kovač koji je zbog povrede propustio prošlo okupljanje. Zbog tri žuta kartona nećemo imati na raspolaganju Ermedina Demirovića, pa smo pozvali Husejnovića koji se nametnuo svojom efikasnošću u prvenstvu Slovenije.“
Selektor Slobodan Starčević je za ovu utakmicu pozvao sljedeće igrače:
Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Filip Dujmović (Spartak Subotica, Srbija), Nihad Mujakić (Hajduk Split, Hrvatska), Đorđe Milojević (Borac), Azur Mahmić (Mladost), Adrian Leon Barišić (Osijek), Besim Šerbečić (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Amar Dedić (Red Bull Salzburg, Austrija), Selmir Pidro (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz, Austrija), Haris Hajdarević (Željezničar), Andrej Đokanović (Sarajevo), Stefan Kovač (Čukarički, Srbija), Mateo Marić (Široki Brijeg), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Ševkija Resić (Novi Pazar, Srbija), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Jovo Lukić (Borac), Anes Mašić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Koper, Slovenija).
Selektor Starčević o spisku kaže:
„Raduje nas da su igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Njemačkom standardni i sigurno je da ćemo imati dobru ekipu na raspolaganju. Ima tu nekoliko promjena. Golman Adnan Kanurić je u međuvremenu ostao bez kluba, pa smo pozvali Dujmovića koji u kontinuitetu brani za Spartak i u dobroj je formi. U vezni red se vraća Kovač koji je zbog povrede propustio prošlo okupljanje. Zbog tri žuta kartona nećemo imati na raspolaganju Ermedina Demirovića, pa smo pozvali Husejnovića koji se nametnuo svojom efikasnošću u prvenstvu Slovenije.“
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Kakav je ovaj Mahmić?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
- Kontakt:
sto nema ajdina?
Hvala Bogu pa je Mustedanagicu ovo zadnja tekma za u21.Iscijedio je ovu repku do kraja.Vise nastupa za u21 ima nego za klubove
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ASD
- Kontakt:
Previše se oslanja na fizikalije. Top je fizički i ljevak je.
Mora raditi na pass igri pogotovo na toj dužoj lopti.
Igra za seniore standardno i svakako mu je u ovoj repci mjesto.
Mahmić sigurno nije među boljim stoperima u ligi i kriv je za neke golove koje je Mladost primila ali niko sa 17 godina ne igra više od njeg u Premijer ligi.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vrhunski štoperi se oslanjaju na iskustvo, nećeš naći puno mladih štopera i veznih u ozbiljnim klubovima.
Najvise mladih ćeš vidjeti na krilnim pozicijama i to u mega klubovima.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Štoperska pozicija je najslabija u fudbalu.
Nekad su štoperi pokrivali bekovske pozicije, a danas je obratno, bekovi pokrivaju štoperske pozicije.
Moderan fudbal se prije svega zasniva na brzini. To je razlog zasto mladi igrači upadaju na krilne pozicije. To je možda i najbrža pozicija u fudbalu, a mladi igrači se oslanjaju na brzinu.
Nekad su štoperi pokrivali bekovske pozicije, a danas je obratno, bekovi pokrivaju štoperske pozicije.
Moderan fudbal se prije svega zasniva na brzini. To je razlog zasto mladi igrači upadaju na krilne pozicije. To je možda i najbrža pozicija u fudbalu, a mladi igrači se oslanjaju na brzinu.
Potajno sam se nadao da necu morati da kukam po forumu kad ovaj spisak izadje.. mislio sam da ce Starcevic se zahvaliti barem polovini igraca iz 98-99 generacije, da cemo gledati jednu skoro pa potpuno novu ekipu za Belgiju. Ekipu koja ce moci biti neki temeljac za stvaranje nove generacije. Medjutim ne samo da to nije slucaj vec i gore od toga.
Gospodine Starcevicu, zadnja utakmica generacije, utakmica bez ikakve znacajnosti. Pobogu dragi cemu onda prvi poziv u repku Dujmovicu? A proslo okupljanje zoves kao Kanurica. Jel to da uzme rekvizitu neku, majicu, dres i da ima kod kuce da je igrao nekada za neku mladu repku? Po cemu dragi Slobodane poziv Nardinu nakon GODINU dana odustva u zadnjoj utakmici ove generacije? Po cemu idu pozivi Pidri kad imas Sehica koji ce mozda biti i glavni kandidat na lijevom beku u narednim par godinama? Sta moze Hajdarevic vise donjeti, Maric, ili nedo bog najveci talenat Bosne i Hercegovine, Zinedinho? Zasto vracas Kovaca koji ti nista nece donjeti osim sto ce mozda cmizdriti jer nije mogao igrati za Srbiju?
Necu previse, ipak si ti vodio selekciju koja je nesretno izgubila od Njemacke. Fuj, ali nece ni vama zauvijek svirati tako.. Mora jednog stana stati.
Gospodine Starcevicu, zadnja utakmica generacije, utakmica bez ikakve znacajnosti. Pobogu dragi cemu onda prvi poziv u repku Dujmovicu? A proslo okupljanje zoves kao Kanurica. Jel to da uzme rekvizitu neku, majicu, dres i da ima kod kuce da je igrao nekada za neku mladu repku? Po cemu dragi Slobodane poziv Nardinu nakon GODINU dana odustva u zadnjoj utakmici ove generacije? Po cemu idu pozivi Pidri kad imas Sehica koji ce mozda biti i glavni kandidat na lijevom beku u narednim par godinama? Sta moze Hajdarevic vise donjeti, Maric, ili nedo bog najveci talenat Bosne i Hercegovine, Zinedinho? Zasto vracas Kovaca koji ti nista nece donjeti osim sto ce mozda cmizdriti jer nije mogao igrati za Srbiju?
Necu previse, ipak si ti vodio selekciju koja je nesretno izgubila od Njemacke. Fuj, ali nece ni vama zauvijek svirati tako.. Mora jednog stana stati.

@igrajlopte 🐦
Kaze da je tekma bez znacaja pa onda place ko je pozvan? Zapanjujuce.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Momcino, ti se pravis blesav ili ne shvatas poentu posta odnosno te recenice sto si sad napisao.
Ako je utakmica jedna bez znacaja rezultatski to ne znaci da okupljanje bez znacaja i plan za naredne kvalifikacije. Jer kao sto vidis nit imamo puno utakmica nit okupljanja i svaki bi trebao da bude vrijedan zlata da isprobas ono sto ti treba biti u planu a ne samo da ga odradis jer pobogu moramo, fifin je termin. To isto vazi i za ovu smijuriju od utakmice sa A2 repkom koja dolazi u vrijeme kada selektor odlazi, umjesto da je vec pravis ako moras kada ti dodje novi selektor.
Ti i ja nemamo isti pogled na rad saveza/reprezentacije sto je okej. Tebi ove stvari prolaze jer si mozda zadovoljan sto ima igraca Sarajeva ili te jednostavno briga, i to razumijem.. Ali ovakve stvari nemaju opravdanja i to su cinjenince. Poziv Nardinu u zadnju utakmicu a nije bio godinu dana je van pameti. Da ne nabrajam dalje imena jer sam ih vec nekoliko spomenuo u postu iznad, a sumnjam da ces i onako htjeti da shvatis o cemu pricam pa cu se zaustaviti.
Cekat ces sada proljece i prvo okupljanje nove reprezentacije i onda odma u vatru protiv Bog sami zna kakvi ce nam protivnici biti. Cisti yebeni amaterizam kroz cijelu strukturu saveza. Od mladji reprezentacija, pa do samog vodjenja A reprezentacije.
Znas, nije lose kada postoji neki plan, neka vizija, neka ideja, struktura i tako dalje.. Tebi ocigledno to ne smeta, kao i mozda velikoj vecini, pa na kraju krajeva i novinarima jer ne smiju da postave jedno kriticno pitanje.. ali zato i jesmo u cetvrtom sesiru u seniorima i u U21, kao u drugom sesiru (losijem) sa U17 i U19.
Dobro nam ide, ha majstore.

@igrajlopte 🐦
- DonerKebab
- Kontakt:
dzaba je to tebi pisati moj @ReX, ti si za takve samo jedan dijasporac koji mrzi sve sto dolazi iz bhpl:-)
jos im proturas 'svede' koji su 'losiji' od bhpl igracina:-)
jos im proturas 'svede' koji su 'losiji' od bhpl igracina:-)
ReX je napisao/la: ↑28 okt 2020, 12:35Momcino, ti se pravis blesav ili ne shvatas poentu posta odnosno te recenice sto si sad napisao.
Ako je utakmica jedna bez znacaja rezultatski to ne znaci da okupljanje bez znacaja i plan za naredne kvalifikacije. Jer kao sto vidis nit imamo puno utakmica nit okupljanja i svaki bi trebao da bude vrijedan zlata da isprobas ono sto ti treba biti u planu a ne samo da ga odradis jer pobogu moramo, fifin je termin. To isto vazi i za ovu smijuriju od utakmice sa A2 repkom koja dolazi u vrijeme kada selektor odlazi, umjesto da je vec pravis ako moras kada ti dodje novi selektor.
Ti i ja nemamo isti pogled na rad saveza/reprezentacije sto je okej. Tebi ove stvari prolaze jer si mozda zadovoljan sto ima igraca Sarajeva ili te jednostavno briga, i to razumijem.. Ali ovakve stvari nemaju opravdanja i to su cinjenince. Poziv Nardinu u zadnju utakmicu a nije bio godinu dana je van pameti. Da ne nabrajam dalje imena jer sam ih vec nekoliko spomenuo u postu iznad, a sumnjam da ces i onako htjeti da shvatis o cemu pricam pa cu se zaustaviti.
Cekat ces sada proljece i prvo okupljanje nove reprezentacije i onda odma u vatru protiv Bog sami zna kakvi ce nam protivnici biti. Cisti yebeni amaterizam kroz cijelu strukturu saveza. Od mladji reprezentacija, pa do samog vodjenja A reprezentacije.
Znas, nije lose kada postoji neki plan, neka vizija, neka ideja, struktura i tako dalje.. Tebi ocigledno to ne smeta, kao i mozda velikoj vecini, pa na kraju krajeva i novinarima jer ne smiju da postave jedno kriticno pitanje.. ali zato i jesmo u cetvrtom sesiru u seniorima i u U21, kao u drugom sesiru (losijem) sa U17 i U19.
Dobro nam ide, ha majstore.![]()

Šteta što nema "like" opcije na forumu
"Protiv Nijemaca igralo devet igrača koji će nastupati i u narednom ciklusu, to je veliki dobitak!" Starčević
Očit da čovjek ne zna ko može igrati
Očit da čovjek ne zna ko može igrati
Ma taman posla.. Kamo srece da mi imamo tako jaku ligu i klubove da nam dijasporci budu samo premija.. ali nemamo i ne trebamo se lagati da je situacija drugacija. Ja razumijem i navijace koji su puno vezani za svoje klubove i znam da nekad to zvuci bezobrazno kad napisem nesto protiv njihovi igraca/klubova medjutim istina je uvijek teska ali ako zelis neki boljitak moras sagledati stvari kako stoje a ne kako ti mislis da jesu. Nije da imam neki losu namjeru.. Isto tako razumijem i da nekom dosadim ja ili neki drugi kad su u pitanju dijasporci ali pobogu vidite da su nam prijeko potrebna sva nasa djeca koja ce podici kvalitet reprezentacija.
Medjutim ovo doduse nema veze sa igracima, vec je kritika iskljucivo amaterskom i korupcijskom savezu koji nema ni plana ni vizije, pa samo pogledaj ovo sa A selektorom i tim cirkusom. A evo copy paste je i sa mladom repkom. Iduce godine ti kvalifikacije i tek ces pred prvu utakmicu zvati novu garnituru, nove igrace i odma u vatru protiv Svedske, Holandije, Hrvatske i Bog sami zna koga jos.. I tako ce samo jos jedne kvalifikacije proci neslavno a mi cemo sve dublje padati na rang listi..
Ko prati oPsajd neka poslusa Sasu Ibrulja koji bas o tome prica kad je u pitanju A selekcija. Covjece nemas ni plana ni nicega, nesto dogovoras utakmice, spiskove a sutra ti dodje novi selektor i kaze pa ja ni jednog od ovi necu. I sve tako radimo evo zadnji 20 godina, a to je najgore u U21. Kod seniora opet kolko tolko bolje, ali i to su sad srozali na niske grane od Brazila pa do dana danasnjeg.
@igrajlopte 🐦
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Novi ciklus je 00/01 ?
u turskoj pisu da Hasic ima povredu, mozda zato nije dobio poziv.
u turskoj pisu da Hasic ima povredu, mozda zato nije dobio poziv.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.