KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Wandelanoite
Kontakt:

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la Wandelanoite » 21 apr 2018, 20:29

Bilo bi dobro dobiti u Kaknju.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 apr 2018, 20:42

kobe24 je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la: A izvini s kim igra Zrinjski zadnje kolo
Zrinjski docekuje Igokeu (koja ce mozda tankirati, jer je osigurala prvo mjesto), a Bosna ide u goste Kaknju. U slucaju da Zrinjski izgubi, a Bosna dobije, onda je Bosna druga i ima prednost domaceg terena.
Hvala

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 21 apr 2018, 20:49

kobe24 je napisao/la:
Zrinjski docekuje Igokeu (koja ce mozda tankirati, jer je osigurala prvo mjesto), a Bosna ide u goste Kaknju. U slucaju da Zrinjski izgubi, a Bosna dobije, onda je Bosna druga i ima prednost domaceg terena.
Zar nece Igokea u slucaju poraza pasti na drugo mjesto ?

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 21 apr 2018, 20:51

kengur je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:

Pada Igokea jer ce Zrinjski imat bolji medjusobni

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 21 apr 2018, 20:57

sb1996 je napisao/la:
kengur je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Zrinjski docekuje Igokeu (koja ce mozda tankirati, jer je osigurala prvo mjesto), a Bosna ide u goste Kaknju. U slucaju da Zrinjski izgubi, a Bosna dobije, onda je Bosna druga i ima prednost domaceg terena.

Pada Igokea jer ce Zrinjski imat bolji medjusobni
Tako sam i ja mislio. Nama je trece mjesto garantovano a imamo sanse i za drugo (ako Zrinjski izgubi a mi dobijemo zadnju)

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 21 apr 2018, 22:03

Da, upravu ste. Mislio sam da Igosi imaju dva boda vise od Zrinjskog. Jos bolje, jer to znaci da ce Igokea ici na pobjedu. Bosna valjda ne bi trabala imati problema u Kaknju, jer su oni izgubili i teoretske sanse za cetvrto mjesto.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 apr 2018, 22:25

kobe24 je napisao/la:Da, upravu ste. Mislio sam da Igosi imaju dva boda vise od Zrinjskog. Jos bolje, jer to znaci da ce Igokea ici na pobjedu. Bosna valjda ne bi trabala imati problema u Kaknju, jer su oni izgubili i teoretske sanse za cetvrto mjesto.
Vidim da znas o kosarci
Po tebi s kim bi bolje bilo igrat Bosni za finale
Zrinjski ili Igokea

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 21 apr 2018, 22:30

svrakino1921 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Da, upravu ste. Mislio sam da Igosi imaju dva boda vise od Zrinjskog. Jos bolje, jer to znaci da ce Igokea ici na pobjedu. Bosna valjda ne bi trabala imati problema u Kaknju, jer su oni izgubili i teoretske sanse za cetvrto mjesto.
Vidim da znas o kosarci
Zrinjski ili Igokea
to ti je teško reći, Zrinja je naložena kao i mi na titulu dok je kod igosa qurcobolja jer imaju mjesto već u ABA ligi. Tako da ako računamo da bi oni ušli nešto ležernije bolja varijanta bili Igosi al ja opet navijam da to bude Bosna-Zrinjski :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 21 apr 2018, 23:45

svrakino1921 je napisao/la:
Vidim da znas o kosarci
Zrinjski ili Igokea
Zrinjski je definitivno bolja solucija. Idealno bi bilo igrati s njima i jos imati prednost domaceg terena. Igokea nema imperativ osvajanja prvenstva, ali i pored toga mislim da ce dati sve od sebe da na kraju uzmu trofej. Igraju potpuno rastereceno, a to bi moglo znaciti da ce im biti lakse nego inace. Oni sigurno imaju najjaci roster, bez obzira sto zele da daju malo vecu priliku mladjim momcima - Ilicu i Jankovicu. Na stranu sto sve ekipe (ukljucujuci i Bosnu) imaju kompleks od Igokee i obicno im treba pola utakmice da se dozovu.

Zrinjski je znacajno oslabljen povredama, ostali su bez dva najbolja vanjska igraca (Princ i Sutalo). Mislim da ni Demica nece biti, a i on je sigurno jedan od boljih igraca u Zrinjskom. Sto se tice Bosne, ona je objektivno losija od obje ekipe i zato bi bilo idealno imati prednost domaceg terena u polufinalu. Njima glavni cilj treba biti plasman u ABA2 ligu, a sve preko toga je premija. Ovakav roster jednostavno nema domet za vece stvari. Da su recimo igraci iz prosle godine na okupu, mislim da bi Bosna bila prvi favorit da osvoji prvenstvo, ali tako je kako je.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 22 apr 2018, 09:37

Ovaj D.Bajramović izgleda zna svoj posao, nevjerovatno je koliko uspjeva izvući iz ovog skraćenog rostera za razliku od svojih prethodnika. Šteta da nisu uspjeli sačuvati Jazvina i Washingtona, koliko bi bili jači za play off. Jazvin je već u godinama, a iskreno nikada nije ni bio neka klasa ali bi bio idealan da odmori Maksima koji minut, ovako smo spali na jednog centra.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 22 apr 2018, 10:05

znači Washington definitivno otišao?

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 22 apr 2018, 11:36

FoSte95 je napisao/la:znači Washington definitivno otišao?
Kao razlog naveo je porodicne probleme, pokupio je prnje i otisao
Radnička klasa since 1921

High

Post Postao/la High » 22 apr 2018, 11:46

Maksim je odličan. Baš me zanima koliko je plaćen. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 22 apr 2018, 11:50

Smiju li se dovoditi igrači pred play off? ako smiju neka uzmu nekoga ko može poslužiti, bar da odmori neko od ove petorice koji vuku cijelu utakmicu, Brandford izgleda igrao svih 40 minuta protiv Zrinjskog :? :crazy:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 22 apr 2018, 12:16

Po mom skromnom misljenju
K.K.BOSNA JE NOVI SAMPION DRZAVE BOSNE I HERCEGOVINE
:bih: :bih: :bih: :bih:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 22 apr 2018, 14:26

svrakino1921 je napisao/la:Po mom skromnom misljenju
ko god bude igrao protiv igokee u finalu je pravi sampion BiH jer igokea to nikad nece biti.
You are someone else I am still right here

darkangel4
Kontakt:

Post Postao/la darkangel4 » 22 apr 2018, 15:42

fera je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:Po mom skromnom misljenju
ko god bude igrao protiv igokee u finalu je pravi sampion BiH jer igokea to nikad nece biti.
Polako ljudi treba Kaknja dobiti prvo :mrgreen:
Radnička klasa since 1921

High

Post Postao/la High » 25 apr 2018, 22:03

Toliko!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 25 apr 2018, 22:50

E sad kakva su pravila, jel se gleda plasman u ovoj ligi za prvaka, ili se o posljednjem timu koji će se plasirati u aba2 odlučivati između ova dva što ispadnu u polufinalu, tj Sparsi i mi? Vjerujem čvrsto da ni u samom Savezu ne znaju koje je pravilo važeće, ako ikakvog pravila uopšte i ima. Kako god bilo, nije se desilo ništa spektakularno. Odron smo u svakom slučaju i ispali bi od Zrinjskog, jednako kao što ćemo i od Igokee. Ako ne bude tog razigravanja, onda smo se ipak plasirali, a i ako ga bude, ako Sparse ne možemo dobiti u tri utakmice, vala dabogda se nikad ni ne izvukli sa ovog dna....

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 26 apr 2018, 09:04

Pravila su jasna: Ako Igokea izbori finale igra se meč za mjesto u ABA2 između poraženih ekipa u polufinalu. Ako ne, finalisti idu u ABA2. Ovaj rasplet nije povoljan, Bosni više odgovara Zrinjski, a Sparsima Igokea, ipak očekujem 2-1 pobjede Zrinje i Igokee, ako sarajevske ekipe daju maksimum. Ali opet nikad se ne zna.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.