BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

schweinsteiger
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la schweinsteiger » 15 jul 2011, 11:03

Semir bvb je napisao/la: Dijete drago nemas pojma s kim pricas. Ja sam za tebe expert za Bundesligu. Izgleda da ti nisi gledao proslu sezonu pa nesto bezze pricas. BvB pokusava da igra istim stilom sad na pripremama kao sto su igrali u prosle sezone a koliko se ja sjecam nacin na koji je BvB igrao prosle godine je itekako urodio plodom. A i logicno je da grijese jer ipak su ovo pripreme, isprobavanja, izmijesani prvi i drugi tim. Sama ti rijec kaze PRIPREME.. Tako da to sto pises nema logike....
O,sta ima strucnjak :lol:
Bolje da forsiraju svoju ofanzivnu igru kojom su dolazili do vodstva,a ne ove kratke pasove koje su forsirali pri vodstvu od 2,3-0.Ja sam gotivio BvB na pocetku sezone,ali onda su poceli kenjat.
Cekaj,jesu ovo pripreme ili sta vec :?
Damir_BvB je napisao/la:@ Omco bavarac i schwajni

Bez provokacija molim vas :) ... Necemo se svadjati cekajte barem 13 kolo pa cemo onda shvatam vasu ljubomoru trenutnu znam kako vam je al de nas pustite makar jos malo da uzivamo svakako ste vi prvi kandidat za titulu ...
Ako je ono moje provokacija,onda...Ako dobro pogledas,ja ni u jednom trenutku nisam poredio BvB s Bayernom (posto se i ne mogu porediti 8-) ),vec lijepo nesto napisem,onaj uleti sa "mi smo vas pobijedili" fazonima.Zao mi je sto sam ista i pisao,al' ajd.
#miasanmia

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 jul 2011, 13:09

@Schweinsteiger je napisao:Ako je ono moje provokacija,onda...Ako dobro pogledas,ja ni u jednom trenutku nisam poredio BvB s Bayernom (posto se i ne mogu porediti 8-) ),vec lijepo nesto napisem,onaj uleti sa "mi smo vas pobijedili" fazonima.Zao mi je sto sam ista i pisao,al' ajd.
@Schweinsteiger je napisao:Nevjerovatno je koliko pokusavaju da kopiraju Barcelonu i koliko gresaka prave pri tome.
Da je bio malo jaci protivnik,razbio bi vas sinoc.
Grosskreutz i Kagawa su,k'o sto se kaze,"ufatili fursata" pa nesto se zaje'bavaju kad dobiju loptu.
Ali nadam se da grijesim,jer vrijeme je vise da Bundesliga dobije jos jednog konkurentnog kandidata u LP-a i volio bih da ste to vi,zbog tradicije.
@schweinsteiger

Meni samo nije bilo jasno zasto kritikujes igru BvB-a, a zapravo takvom igrom smo vas pobijedili dvaput prosle sezone. Ovo ne pisem radi provokacije nego samo kazem cinjenice od prosle godine, jer ne znam kako da ti objasnim a da ti to shvatis. Et samo to kazem, jer nikad nisam vidio da neko moze kritikovat neciji stil koji je zapravo pobjednicki stil igre. Ako takav stil igre prolazi, a svjedoci smo da je tako jer je BORUSSIA DORTMUND DEUTSCHER MEISTER 2010-2011 :D :D :D , onda stvarno ne vidim razlog ko moze bilo sta reci za nasu igru. Osim toga od 1995 aktivno pratim Bundesligu i uvjeravam te da niko nikad nije igrao ljepsi fudbal. I vi kao predstavnici njemackog fudbala (mislim na Bayern) treba da budete ponosni sto imate u ligi klub koji po ljepoti fudbalske igre moze parirati najjacim svjetskim klubovima, a uz to jos, taj stil daje plodove.Zato molim te kad bude stvarno neki dobar razlog onda cu to moci shvatit, a ovako.... :lol: :lol: :lol: Kao sto rekoh, opusti se i uzivaj u nasoj igri.... :D :D :D
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 15 jul 2011, 13:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 jul 2011, 13:23

Borussia demantirala interes za Bendtnera

Iz redova njemačkog prvaka Borussije Dortmund demantirali su medijske špekulacije vezane za mogući transfer danskog nogometaša iz redova Arsenala Nicklasa Bendtnera...

Napadač "topnika" nije otputovao na azijsku turneju s ostatkom sjevernolondonske momčadi kako bi si pronašao novi klub, a vjerovalo se kako je Borussia uz lisabonski Sporting jedna od mogućih novih destinacija. No, glasnogovornik dortmundskog kluba Josef Schneck nije ostavio mjesta sumnji:

- Nikada nismo bili zainteresirani za Bendtnera. Trenutno treniramo u kampu u Švicarskoj i svi nas pitaju o ovome. Vjerujte mi, nema istine u tim pričama.

Bendtner je ugovorno za Arsenal vezan do 2014. godine, a boje kluba brani od 2005. godine kada je započeo profesionalnu karijeru.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 jul 2011, 18:31

Semir bvb je napisao/la:
@schweinsteiger

Meni samo nije bilo jasno zasto kritikujes igru BvB-a, a zapravo takvom igrom smo vas pobijedili dvaput prosle sezone. Ovo ne pisem radi provokacije nego samo kazem cinjenice od prosle godine, jer ne znam kako da ti objasnim a da ti to shvatis. Et samo to kazem, jer nikad nisam vidio da neko moze kritikovat neciji stil koji je zapravo pobjednicki stil igre. Ako takav stil igre prolazi, a svjedoci smo da je tako jer je BORUSSIA DORTMUND DEUTSCHER MEISTER 2010-2011 :D :D :D , onda stvarno ne vidim razlog ko moze bilo sta reci za nasu igru. Osim toga od 1995 aktivno pratim Bundesligu i uvjeravam te da niko nikad nije igrao ljepsi fudbal. I vi kao predstavnici njemackog fudbala (mislim na Bayern) treba da budete ponosni sto imate u ligi klub koji po ljepoti fudbalske igre moze parirati najjacim svjetskim klubovima, a uz to jos, taj stil daje plodove.Zato molim te kad bude stvarno neki dobar razlog onda cu to moci shvatit, a ovako.... :lol: :lol: :lol: Kao sto rekoh, opusti se i uzivaj u nasoj igri.... :D :D :D
kritikujem vase kopiranje Barcelone,a ne onu igru kojom ste pobijedili nas,a ta igra je bila presing i ofanziva,ali ne ofanziva kratkim pasovima ;)
zavisi sta ti smatras ljepotom fudbala,ako je to Barcelonino od noge do noge,meni se od toga povraca :)
Hahaha,parirali ste '97.,vidicemo koliko cete se naigrati ove sezone :D
a ako vec tako idemo,Bayern je DEUTSCHER REKORDMEISTER :lol:
*samo da podsjetim 8-)
PS:dosta od mene na ovoj temi do pocetka bundeslige,da ne trabunjamo dzaba,vrijeme ce pokazat' sve :)
#miasanmia

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 jul 2011, 20:09

schweinsteiger je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:
@schweinsteiger

kritikujem vase kopiranje Barcelone,a ne onu igru kojom ste pobijedili nas,a ta igra je bila presing i ofanziva,ali ne ofanziva kratkim pasovima ;)
zavisi sta ti smatras ljepotom fudbala,ako je to Barcelonino od noge do noge,meni se od toga povraca :)
Hahaha,parirali ste '97.,vidicemo koliko cete se naigrati ove sezone :D
a ako vec tako idemo,Bayern je DEUTSCHER REKORDMEISTER :lol:
*samo da podsjetim 8-)
PS:dosta od mene na ovoj temi do pocetka bundeslige,da ne trabunjamo dzaba,vrijeme ce pokazat' sve :)
Ma ti si vjerovatno jedan od onih koji je prvo kupio dres koji je bio na prvom standu na pijaci pa si zato onda poceo navijat za svoj klub. Posto vec neces da priznas nas uspjeh i ljepotu nogometa, al to me i ne cudi jer su takvi i Bayernovi bossovi pa samo kopiras njih, siguran sam da nisi pravi i iskren navijac svog kluba cim ne gledas svoja posla i nesto si mi previse ljubomoran na BORUSSIU DORTMUND - DEUTSCHER MEISTER 2010-2011 .Ali..... mozda si ti zapravo prikriveni BVB FAN :?: :?: :?: :o , jer pratis i komentarises nasa desavanja i nase tekme. Mora de je to, al tesko se uklapas. Ja nikad nisam bio ljubomoran ni na jedan tim i uvijek sam se ponosio i isticao svoj klub, ali koliko god da volim svoj klub uvijek sam bio realan sto ovih dana nije tvoja vrlina. Nikad ne bih mogao reci nesto sto nije i svaki drugi klub ako to zasluzi cu uvijek pohvaliti, a ne kao ti. Vjerujem da je istinska ljubav prema svom klubu u tome da volis svoj klub i postujes i budes realan prema drugima ma koliko to tesko bilo :) , a ne u zavisti i ljubomori kakvu nam ti prezentiras svojim postovima. Ali cu svakako na svaku tvoju provokaciju odgovoriti provokacijom :lol: :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 15 jul 2011, 21:34

opet prepucavanja na relaciji BvB - Bayern... uredu rivalstvo i sve, ali nije to gospodski... treba se okrenuti uspjesima klubova iz BL na evropskoj sceni i sacuvati ova 4 mjesta sto vode u LP. Mnogi jos uvijek nisu svjesni sta to znaci za BL. Mnogo vise prihoda od UEFA-e za BL klubove, a samim time i klubovi ce biti "mocniji" na trzistu igraca. Ja cu iskreno navijati i za BvB u evropskim utakmicama, bas kao i za sve ostale njemacke predstavnike, jer pored toga sto sam navijac Bayern-a, navijam i za BL. :)

Prosle sezone je BvB uistinu pokazao nesto sto dugo ni jedan klub u BL nije pokazao. Veliku dominaciju i poprilicnu konstantnu igru. Za to im se mora odati veliko postovanje. Iskreno, meni kao navijacu njemackog nogometa, veoma mi je zao sto je Sahin otisao. Mislim, ne moze se ni sam Sahin osudjivati, prilika da se igra za Real M. ne dolazi svake sezone. Istina Gundogan i Sahin bi mogli ciniti jedan od najboljih parova u veznom redu u narednih 10-ak godina, a samim time bi i BL postala mnogo kompetitivnija liga.

Iskreno se nadam da BvB moze ponoviti igre iz protekle sezone jer u tom slucaju klub bi se dosta stabilizovao, a to je upravo ono sto treba BvB-u da se vrati na stare staze slave a time i poveca rejting BL. Ali, ja kao navijac Bayern-a zelim im drugo mjesto :) hihihi

Jedino sto mene nekad malo kopka jeste to sto Klopp i zvanicnici BvB-a nekad znaju biti previse prepotentni, a takva osobina se meni licno ne svidja ni kod koje osobe, ali u neku ruku prethodni rezultati im to i dozvoljavaju, samo sto mislim da se prelaze granice u nekim izjavama, tipa da je BvB najbolji klub na svijetu.

Jedna lasta ne cini proljece. Ipak, BvB-u tek sad prestoji jos veca borba da opstanu u samom vrhu njemackog nogometa i da se dokazu na evropskoj sceni kao i da pokusaju sacuvati postojeci igraki kadar. Ako to uspiju, onda BL ne treba da brine za svoju buducnost, jer samim time liga ce biti jos zanimljivija, iako je po meni uz englesku ligu jedna od najzanimljivih liga za pratiti.

LP za BvB navijace od dugogodisnjeg Bavarca :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jul 2011, 00:16

pasha_the_one je napisao/la:opet prepucavanja na relaciji BvB - Bayern... uredu rivalstvo i sve, ali nije to gospodski... treba se okrenuti uspjesima klubova iz BL na evropskoj sceni i sacuvati ova 4 mjesta sto vode u LP. Mnogi jos uvijek nisu svjesni sta to znaci za BL. Mnogo vise prihoda od UEFA-e za BL klubove, a samim time i klubovi ce biti "mocniji" na trzistu igraca. Ja cu iskreno navijati i za BvB u evropskim utakmicama, bas kao i za sve ostale njemacke predstavnike, jer pored toga sto sam navijac Bayern-a, navijam i za BL. :)

Navijam i ja a vjerujem i mnogi drugi BvB-ovci za Njemacke ekipe u "Evropi" ali ipak kad se vratimo u okvire Bundeslige do prepucavanja mora doci...sad kad smo se mi vratili u vrh takvih situacija ce biti jos vise.Nekako smo prosle sezone mnogima bili simpaticni...sad se situacija vec mijenja,mnogima smetaju neke stvari koje nisu smetale dosad. :D

pasha_the_one je napisao/la:Jedino sto mene nekad malo kopka jeste to sto Klopp i zvanicnici BvB-a nekad znaju biti previse prepotentni, a takva osobina se meni licno ne svidja ni kod koje osobe, ali u neku ruku prethodni rezultati im to i dozvoljavaju, samo sto mislim da se prelaze granice u nekim izjavama, tipa da je BvB najbolji klub na svijetu.

Mozda je i bilo nekih izjava u toma fazonu ali mislim da ne treba praviti veliku stvar oko toga(bar ne poslije ovakve sezone)...posebno na adresu Bayerna su uvijek stizale najbolje rijeci od Kloppa i citave organizacije...i sad "vas" svi u Dortmundu vide kao prvog favorita u Bundesligi...to je nekako i zvanican stav Borusije u ovom trenutku ;)
pasha_the_one je napisao/la:Jedna lasta ne cini proljece. Ipak, BvB-u tek sad prestoji jos veca borba da opstanu u samom vrhu njemackog nogometa i da se dokazu na evropskoj sceni kao i da pokusaju sacuvati postojeci igraki kadar. Ako to uspiju, onda BL ne treba da brine za svoju buducnost, jer samim time liga ce biti jos zanimljivija, iako je po meni uz englesku ligu jedna od najzanimljivih liga za pratiti.

Pod Klopp-om smo u prvoj sezoni bili sesti,pa peti i sad prvi...znaci tu ipak postoji odredjena konstanta...kad se pogleda i trenutni sastav i cjelokuopna situacija u timu mislim da ne bi smjelo doci do nekog prevelikog pada.Naravno tesko cemo ponoviti proslu sezonu ali smatram da bi morali biti medju 4 najbolja tima...dosta toga ce vjerovatno zavisiti i koliko dugo cemo ostati u evropskim takmicenjima.

Pozdrav...zivio !!! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 jul 2011, 00:21

pasha_the_one je napisao/la:opet prepucavanja na relaciji BvB - Bayern... uredu rivalstvo i sve, ali nije to gospodski... treba se okrenuti uspjesima klubova iz BL na evropskoj sceni i sacuvati ova 4 mjesta sto vode u LP. Mnogi jos uvijek nisu svjesni sta to znaci za BL. Mnogo vise prihoda od UEFA-e za BL klubove, a samim time i klubovi ce biti "mocniji" na trzistu igraca. Ja cu iskreno navijati i za BvB u evropskim utakmicama, bas kao i za sve ostale njemacke predstavnike, jer pored toga sto sam navijac Bayern-a, navijam i za BL. :)

Prosle sezone je BvB uistinu pokazao nesto sto dugo ni jedan klub u BL nije pokazao. Veliku dominaciju i poprilicnu konstantnu igru. Za to im se mora odati veliko postovanje. Iskreno, meni kao navijacu njemackog nogometa, veoma mi je zao sto je Sahin otisao. Mislim, ne moze se ni sam Sahin osudjivati, prilika da se igra za Real M. ne dolazi svake sezone. Istina Gundogan i Sahin bi mogli ciniti jedan od najboljih parova u veznom redu u narednih 10-ak godina, a samim time bi i BL postala mnogo kompetitivnija liga.

Iskreno se nadam da BvB moze ponoviti igre iz protekle sezone jer u tom slucaju klub bi se dosta stabilizovao, a to je upravo ono sto treba BvB-u da se vrati na stare staze slave a time i poveca rejting BL. Ali, ja kao navijac Bayern-a zelim im drugo mjesto :) hihihi

Jedino sto mene nekad malo kopka jeste to sto Klopp i zvanicnici BvB-a nekad znaju biti previse prepotentni, a takva osobina se meni licno ne svidja ni kod koje osobe, ali u neku ruku prethodni rezultati im to i dozvoljavaju, samo sto mislim da se prelaze granice u nekim izjavama, tipa da je BvB najbolji klub na svijetu.

Jedna lasta ne cini proljece. Ipak, BvB-u tek sad prestoji jos veca borba da opstanu u samom vrhu njemackog nogometa i da se dokazu na evropskoj sceni kao i da pokusaju sacuvati postojeci igraki kadar. Ako to uspiju, onda BL ne treba da brine za svoju buducnost, jer samim time liga ce biti jos zanimljivija, iako je po meni uz englesku ligu jedna od najzanimljivih liga za pratiti.

Slazem se s tobom u vecini druze, ne bas u svemu ali u 95 %. Prilicno realno, objektivno i zdravo razmisljanje. Steta sto svi bayernovci nisu takvi. Svaka cast ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2011, 00:50

Hajmo sada svi malo smiriti tenzije, jer mislim da su odredjene stvari otisle predaleko. Mi smo na ovom forumu uvijek bili najrealniji i uvijek smo vodili kvalitetne diskusije, i nadam se da neki novi forumasi nece to sve pokvariti.
Izgleda da Vam nedostaju "Zabari" pa trazite svadju izmedju sebe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jul 2011, 00:57

E jest @Geronimo fino pocistio...sad se moze i sta pametno napisati :D

Sutra protiv Polonie u 17:30...taj mec se igra u Austriji...nadam se da ce biti neki dobar stream :D

Vec utorak slijedi mec protiv Mainza u okviru T-Home-kupa a onda u srijedu mec protiv Hsv-a ili Bayerna.

Schmelzer i dalje vuce povredu kao i Bender...to mi se ne svidja nikako,najgore je kad pripreme ne odradis kako treba :evil:

@amerosm

A nema nekih vaznih utakmica pa se nema sta pametno ni pisati...a ni zabari nisu vise zanimljivi kako smo ih prestigli :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 jul 2011, 01:10

adnan24 je napisao/la:
Schmelzer i dalje vuce povredu kao i Bender...to mi se ne svidja nikako,najgore je kad pripreme ne odradis kako treba :evil:
Evo malo prije citam da je Schmelzer poceo odradjivati trening sa prvim timom, dok Bender, Owomoyela i Bakalorz jos uvijek samo lagano trckaraju.

Nadam se da T-Home Cup prenosi ****.

Sto se tice prijasnjih postova, malo me iznervirao ovaj malac, pa me ponijelo. Ubuduce necu se obazirat na povrsne tekstove.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 jul 2011, 01:12

Semir bvb je napisao/la: Nadam se da T-Home Cup prenosi ****.
SAT1 prenosi.
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 jul 2011, 01:28

geronimo je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la: Nadam se da T-Home Cup prenosi ****.
SAT1 prenosi.
Hvala na informaciji druze. ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 jul 2011, 20:49

Popušlić smo danas protiv Polonie. :lol: Završi 2-1 za anamo njih. :oops:
BVB 1. Halbzeit: Langerak - Hornschuh, Subotic, Hummels, Kringe - Gündogan, Kehl - Le Tallec, Zidan, Perisic - Lewandowski.
BVB 2. Halbzeit: Focher - Piszczek, Hübner, Santana, Löwe - Gündogan, Leitner - Le Tallec, Kagawa, Großkreutz - Zidan.
Tore: 1:0 Zidan (50.), 1:1 Baszczynski (62.), 1:2 Cani (72.)
P.S. @Gero, kad te već umaramo :mrgreen: , okači nam neku anketicu kad uFatiš vremena. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 jul 2011, 13:58

[youtube][/youtube]

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 17 jul 2011, 19:22

Što se plavi mamlaz igra sa životom. :lol:

slika

+ Potpisan je ugovor s kompanijom Q-Cells u vezi ugradnje solarnih ćelija na Westfalenu. Pomenuta kompanija će investirati oko 8.5 milki u ovaj projekat. Detaljnije :arrow: http://www.ruhrnachrichten.de/lokales/d ... 30,1347752" onclick="window.open(this.href);return false;

+ Ekipa sutra putuje u Mainz, gdje će u utorak igrati protiv istoimenog domaćina u polufinalu Liga-Total kupa. Na ovom turniru još učestvuju Bayo i HSV, tako da ćemo u srijedu igrati protiv jedne od ovih ekipa u finalu/meču za treće mjesto. Mečevi na ovom turniru traju sat vremena, tj. dva poluvremena po 30 minuta.

+ U subotu gostujemo u G'kirchenu - finale Supercup-a protiv Schalkea.

+ Kuba opet istegao mišić i pauzirat će najmanje 7 dana. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jul 2011, 14:36

slika

Sebastian Kehl ostaje kapiten. Malo me to cudi, al ko zna mozda Klopp ipak planira mjesto za njega u prvih 11. Vidjet cemo. Njegovi zamjenici su Weidenfeller i Hummels.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jul 2011, 14:44

slika

Hummels obecao da ce postici ukupno 10 golova u tri takmicenja ove sezone. Kaze da je to ostvarivo. Cak se kladio sa svojim prijateljima - ko izgubi okladu mora organizovat rostiljadu i sve sam uradit, od lozenja vatre do pecenja mesa. :D

Ja jake oklade. :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jul 2011, 14:57

slika

Borussia D. zainteresovana da dovede mladog Ignjovkog koji je proslu sezonu proveo na posudbi u 1860 iz OFK Beograda. Koliko je to tacno, vidjet cemo, jer je momak izgleda pred potpisom za Werder.
Ima 20 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, a cijena mu je oko 2.250.000 eura.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jul 2011, 18:22

Jbm li ga ali Ignjovski je vec potpisao za Werder. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.