Liverpool FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
53%
2. Ne
47
47%

Ukupno glasova: 101

StevieG8
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la StevieG8 » 01 sep 2021, 00:03

Valjda ne postanemo tad nova Barcelona s gomilom starih igraca na visokim platama koje niko ne zeli. Sve u svemu pomirit se s tim da FSG nema namjeru da se nesto posebno takmici s Kloppom ili bez njega jer je njima jedino mjerilo mjesto u top4 i pare od lige prvaka da se poravnaju racuni. Zalit cemo za ovim periodom i za Kloppom puno vise nego Dortmund jer smo za razliku od njih zadrzali kostur ekipe ali nismo na vrijeme nadogradili temelj.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 01 sep 2021, 00:08

haha jesmo jadni
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 01 sep 2021, 00:52

Ma necemo ba na barsin nivo, oni kupe igraca za 120 a istog prodaju za 40 nakon 2 godine. Nasi sad uvaljuju polovnjake za fine cifre.
CPOJ

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 01 sep 2021, 02:39

Kakvo pisanje po najboljoj generaciji u zadnjih 30 god, po timu koji ti je donio titulu u epl poslije toliko godina :tokralju: :tokralju: Ovi engleski navijaci su prave amebe koji hladno podrzavaju **** amere i poceli su opet da im pune kasu.

Tim koji je uzeo LP i EPL je dodatno pojacan s okruglo 2 igraca od koji nijedan nije 100% sigurna opcija u prvih 11 :tokralju: :tokralju: To sve kaze dovoljno o ambiciji vlasnika koji su napravili masineriju za pare.
Klopp je isto enigma, trener koji kmeci oko svega a nema dovoljno muda ode javno i uperi prst u one koji mu ne ispunjavu zelje u vezi transfere ili je fkt lud pa misli mu ne trebaju pojacanja. Moje misljenje u vezi njega je da blizak s odredjenom grupom igraca i da ne zeli dovodit nove da ne bi narusio te odnose koliko god to zvucilo smijesno za profesionalce

Dva jaka igraca(veznjak i napadac) su bila garancija da ekipa moze do trofeja a poslije ovog roka realno smo 4 ekipa epla sto je jadno uz cinjenicu da smo potrosili oko 100m u zadnja 3 ljetna roka :kralj: :kralj:

Produzivanje ugovorima je samo mazanje ociju glupim englezima, takticki isplanirano da se desi tokom ljetnog roka. Koliko se ukupno platni fond digao poslije novih ugovora ? Nema sanse da prelazi dodatnih 10m mjesecno u odnosu na prije, mozda max 5

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 01 sep 2021, 11:33

Bez potrebe pljujete klub i vlasnike zbog izostanka transfera. Zaboravljate da je FSG zasluzan sto je Liverpool uopste u pricama o titulama. Oni su doveli Kloppa koji je vratio Liverpool na vrh Evrope i Engleske. Da su idealni, nisu. Imali su ispad sa Super ligom, ali amerikanci su, jbg, po njima je to tako trebalo.

Dobro bi nam dosla pojacanja apsolutno, ali nikako nisu bila neophodna. U odbrani je definitivno falio jedan stoper, doveli su Konatea, pa sad odbrana izgleda fantasticno, pogotovo nakon sto se pokazalo da je Tsimikas i vise nego dobra rezerva. U veznom redu je mozda falilo jedno pojacanje kao zamjena za Wijnalduma, ali zar nije vrijeme da Curtis Jones tu uleti? Zasto dovoditi nekog Saula koji je ko zna kakav i gusiti Jonesa cijelu sezonu? Momak treba dobiti priliku da se vidi moze li ili ne moze. Harvey Elliot je odlican na onoj poziciji koju igra. Ox je tu jer je home grown igrac, a takvih nam treba za registraciju u ligi, a moze odraditi s klupe nesto. Onda je tu jos i Milner koji krpi par pozicija posteno, Naby Keita kojem je ovo vjerovatno zadnja sansa. A prva postava u vezi je Fabinho, Henderson, Thiago, na papiru super za ono sto nama treba. Mislim da nisu ni jednu utakmicu jos zajedno odigrali zbog raznih povreda, pa bi bilo glupo razvaliti taj trio bez da ih se uopste proba.

Tako da u vezi sad imamo: Fabinho, Henderson, Thiago, Keita, Ox, Milner, Jones, pa i Elliott moze.

Sto se tice napada, sve jasno, Mane, Salah, Firmino, Jota glavni, tu su jos i Elliott koji ce vjerovatno i tu dobijati sansu, Minamino koji nam jos nista nije dao, a mogao bi. Da, Mane, Salah i Keita idu na africki kup, al mi u tom periodu u ligi imamo samo Crystal Palace i Brentford, tako da ne bi smjeli to osjetiti.

Mi nismo klub koji ce se tako lako rjesavati igraca. Sta bi sad trebali otjerati Minamina i Thiaga jer se nisu iste sekunde uklopili u ekipu? Ili otjerati Manea radi jedne slabije sezone? I da dovedemo recimo Lukakua za 100 miliona, pa ga onda prodavati za godinu-dvije za 20-30 miliona? I onda tako vrtiti ekipu dok ne ubodemo nekoga.

Ili smo trebali dovesti jos 2-3 Minamina pa da se ne zna sta ce s njima biti.

Pogledajte Arsenalov prelazni rok. Biste li sa tim bili zadovoljni? Da dovedemo 5 igraca upitnog kvaliteta za 150 miliona?

Klopp i Edwards su bas malo grijesili sa transferima i znamo da smo tim koji ceka igrace puno vise od drugih velikih ekipa, i to je meni ok, i nije mi iznenadjenje ovakav rok.

United i Chelsea su morali popuniti prvih 11 jer nisu imali tu kvalitet koji mi imamo. Po meni su tu isli malo panicno i vjerujem da im se nece sva pojacanja pokazati, pa ce onda imati gubitak tu.

Niko ne garantuje da opet nece biti neki veliki lockdown, pa da se igra bez navijaca. Nije bas vrijeme za velika riskantna ulaganja.

Imamo tim za potuci se sa svakim za svaki trofej, imamo jednog od najboljih trenera na klupi. Ako se dese neke povrede kao prosle sezone, jbg, ispastat cemo, ali to nije razlog za preplacivanje nekakvih polovnjaka ili punjenje ekipe prosjekom.

Generalno mi se cini da se traze pojacanja cisto da eto neko potpise pa da je zanimljivije kad treba debitovat, eto da se nesto dešava u ekipi.

Glavni igraci su potpisali nove ugovore, jos se samo Salah ceka. To nam je puno bitinije nego da smo doveli nekog nepokretnog slona od 100 miliona (Lukaku).

Sve sto nam treba, vec imamo, a pojacanja mogu i naredne godine. Uzivajte u sezoni kako god ona zavrsila. YNWA!
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 01 sep 2021, 11:44

Chelsea nije imao kvalitet? Ljudi osvojili LP...

Po ovom tvom komentaru nijedan klub ne bi dovodio pojačanja.

Nepokretan slon Lukaku? Hajde nek sam čuo i ovo.
“Of course I didn’t take my wife to see Rochdale as an anniversary present. It was her birthday. Would I have got married in the football season? Anyway, it was Rochdale reserves.”

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 01 sep 2021, 11:48

Mane je mrtav igrac, Origi uopste nije igrac, ja sam u stanju odigrat vise utakmica po sezoni od Keite.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 sep 2021, 11:58

Jedva čekam da ovaj entuzijazam uđe sa klupe u januaru protiv Brentforda kad bude živa patnja bez afrikanaca i zabije gol.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 01 sep 2021, 12:12

Ma za osvojiti ligu prvaka nije presudan kvalitet. Pa mi smo znali to osvojiti ili igrati finale sa kršom od ekipe, specijalno 2005, a ko je gledao Lukakua protiv nas, vidio je da on ne vrijedi tih para. Nije u stanju 5 koraka s loptom u nogama napravit. Nama bi npr. bio potpuno beskoristan, mozda njima nece.

Smijesno je kako sudite igracima tipa Manea na osnovu jedne slabije sezone, a zaboravljate sve ostalo.

Eto Lukaku je primjer. Prvo je dosao iz Belgije i bio zvijer, pa nije dobio odmah priliku u Chelseau, pa posudbe u WBA i Everton gdje je postao mašina, pa je onda presao u United gdje je za nekoliko utakmica postao "mrtav igrac", "amater", "mogu ja odigrat bolje od njega" itd... i sad je odjednom opet zvijer od 100 miliona.

Za Wernerom se plakalo sto nije dosao kod nas jer je kofol igracina, a onda je postao predmet sprnje jer ne moze bazen pogodit.

Znaci zakljucak o tome da li je neko igracina ili smece se pravi na osnovu 15-20 zadnjih utakmica, ako i toliko.

Svi znamo sta Mane moze i sta ima u njemu i puno je bolje da to iscupa kod nas, nego da ga prodamo za 35 miliona pa da negdje drugo vrati formu dok mi zapnemo sa npr. Raphinhom za kojeg se eventualno ispostavi da se ne uklapa. (ne kazem da se ne bi uklopio, nego primjer).

Sta ste kontali, da ce neko dati 100 miliona za Manea, 60 za Firmina i eto mi jos malo dodamo i dovedemo Mbappea i Haalanda? Pa nije football manager.

Nijedan igrac koji je napravio transfer ovog ljeta se ne uklapa posebno u pricu Kloppa u Liverpoolu. Druga je stvar sto je meni npr. Grealish gotivan, pa bih volio da je dosao, al sta on da igra kod nas?

Moguce da su stvari bile ispitivane, da se vidi koliko ekipe traze za igrace koji bi nam pomogli, tipa Sarr, Raphinha itd... Zakljuceno da ih nece pustiti tako lako, nisu nam neophodni sad, ima naredno ljeto i zdravo.

Proslo ljeto smo uboli sa Jotom, mozda cemo i s Thiagom, to treba tek vidjeti. 1-2 ciljana transfera su sasvim dovoljna za vec izgradjenu ekipu, sto Liverpool sigurno jeste. Prica o istrosenosti i nedostatku motivacije je glupost. De Bruyne i jos 7-8 igraca Citya imaju po 2-3 titule lige, pa i dalje imaju motiva. Ne vjerujem da i nasima to fali.

Evo vam recimo prelazni rok iz 2014.

Rickie Lambert – Forward – Southampton – £4m
Emre Can – Midfielder – Bayer Leverkusen – £10m
Adam Lallana – Midfielder – Southampton – £25m
Lazar Markovic – Forward – Benfica – £20m
Dejan Lovren – Defender – Southampton – £20m
Divock Origi – Forward – Lille – £10m
Javier Manquillo – Right-back – Atletico Madrid – Loan
Alberto Moreno – Left-back – Sevilla – £12m
Mario Balotelli – Forward – AC Milan – £16m

Spent: £117m

Siguran sam da smo svi pali na guzicu nakon ovoliko transfera. I koliko se ljudi s ovog spiska isplatilo? 0!

Ovakav prelazni rok nam ne treba.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 01 sep 2021, 13:05

Upravo sam pogledao i planoveza nadogradnju anfilda, faza 3 i 4, gdje ce se kop i dalglis stand uvecavati, pa ce se dobiti na kapacitetu, samim tim i prihodovno ali mora se i uloziti.
Vjerujem da je to strategija, produziti sto vise ugovora osigurati kakav takav kostur za 4,5 godina, a realno lp se sa ovim timom moze osigurati, lp je nokaut takmicenje i tu je m9guce svasta, eh sad sto bismo mi zeljeli da svake godine idemo direkt na titulu i lp je s navijacke strane opravdano, al vjerujem da finansijski je puno bolje ovo sto se radi nego rasipanje tipa arsenal. Za celsi i siti znamo da ne ovise toliko o poslovanju koliko o romanu i haldunu. Slazem se s desnondom, bolje je imati zdravo poslovanje i klub nego ovisiti i oligarsima koji sad su gore a sad dole.
CPOJ

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 01 sep 2021, 13:41

Ne znam baš, s kršom od ekipe možeš proći 1 kolo, ali otići do kraja i pri tome izbaciti nezgodni Atletico i finalu dobiti nikad jači City, to ipak ne može prosječna ekipa.

Pa ti si upravo ocijenio igrača na osnovu jedne utakmice. A čovjek zabio u dvije sezone 50 golova, Conte ga nevjerovatno unaprijedio, ušao u najbolje igračke godine...

Ja nigdje nisam tvrdio da se Mane treba prodati. Ali je bilo realno očekivati da se neko od dvojca Firmino/Mane proda. Obojica su upali u prosjek i očigledno je da nisu na istom levelu kao prije. I to je činjenica. Vidjet ćemo kada se ne daj Bože porvrijedi Salah ili Arnold ko će ih zamijeniti. Opet nismo riješili desni bek i krilnog napadača.
“Of course I didn’t take my wife to see Rochdale as an anniversary present. It was her birthday. Would I have got married in the football season? Anyway, it was Rochdale reserves.”

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 01 sep 2021, 13:44

Lallana je igro vrlo dobro do povrede na početku 17/18 sezone, pogotovu pod Kloppom. Promijenila se transfer politika. Koliko god da se danas manje ulaže, puno puno su preciznija dovođenja.

Kada li će Konate debitirati?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 sep 2021, 13:53

Desmond je napisao/la:
01 sep 2021, 12:12

Evo vam recimo prelazni rok iz 2014.

Rickie Lambert – Forward – Southampton – £4m
Emre Can – Midfielder – Bayer Leverkusen – £10m
Adam Lallana – Midfielder – Southampton – £25m
Lazar Markovic – Forward – Benfica – £20m
Dejan Lovren – Defender – Southampton – £20m
Divock Origi – Forward – Lille – £10m
Javier Manquillo – Right-back – Atletico Madrid – Loan
Alberto Moreno – Left-back – Sevilla – £12m
Mario Balotelli – Forward – AC Milan – £16m

Spent: £117m

Siguran sam da smo svi pali na guzicu nakon ovoliko transfera. I koliko se ljudi s ovog spiska isplatilo? 0!

Ovakav prelazni rok nam ne treba.
Da da ovo smo baš htjeli.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 01 sep 2021, 14:50

Prophet je napisao/la:
01 sep 2021, 13:41
Ne znam baš, s kršom od ekipe možeš proći 1 kolo, ali otići do kraja i pri tome izbaciti nezgodni Atletico i finalu dobiti nikad jači City, to ipak ne može prosječna ekipa.

Pa ti si upravo ocijenio igrača na osnovu jedne utakmice. A čovjek zabio u dvije sezone 50 golova, Conte ga nevjerovatno unaprijedio, ušao u najbolje igračke godine...

Ja nigdje nisam tvrdio da se Mane treba prodati. Ali je bilo realno očekivati da se neko od dvojca Firmino/Mane proda. Obojica su upali u prosjek i očigledno je da nisu na istom levelu kao prije. I to je činjenica. Vidjet ćemo kada se ne daj Bože porvrijedi Salah ili Arnold ko će ih zamijeniti. Opet nismo riješili desni bek i krilnog napadača.
Pa Lukaku jeste "nepokretni slon", ali kao takav moze zabijati golove. Zabijao je u Seriji A, ali ne treba se zavaravati, to je liga daleko ispod engleske. Mozda ce on i u Chelseau zabijat, al nama bi bio potpuno beskoristan, i takav igrac ne vrijedi onoliko koliko je placen.

Po trenutnoj formi Firmino i Mane ne vrijede vise od 40tak miliona, i niko ne bi vise dao za njih. Specijalno zbog toga sto bi za Manea jedino PSG mozda bio musterija, ali doveli su Messija, dakle nisu ni bili zainteresovani. Cak i da smo htjeli prodati nekog od njih, tesko bi nasli kupca i ako i bi, ne bi vise od 40tak miliona dobili. I za te pare bi recimo doveli Raphinhu, Dokua, Daku itd... I kako je to bolje nego ovo sto sad imamo?

Na desnom beku imamo Williamsa, Gomez i Milner mogu pokriti solidno. Na desnom krilu imamo Elliotta kao backup prije svih, a i ostali mogu pokriti.

A koga smo to imali desno kad smo osvojili ligu, a kad smo osvojili LP? Shaqirija? Je l on bolji od Elliotta?

Sve se na kraju svodi na to da navijaci vole vidjeti kad se neko kupi i nije bitno uopste koji je to igrac, iskopat ce se youtube highlightsi njegovih majstorija i pricat ce se kako je igracina, sve dok se ne pokaze suprotno. Onda ce ga pljuvati i govoriti kako je mrtav igrac i traziti novog na narednom prelaznom roku.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 01 sep 2021, 15:35

Fulio si poentu kritike. Kad je neka ekipa u svom prajmu, kao što je Liverpool bio od 2017.-2020., onda je valjda cilj još uložiti i pokušati da ostaviš ekipu na vrhu, jer kad si na vrhu ne možeš naviše možeš samo da padaš dolje.
Ja ne znam da je neko ozbiljno pričao o prodaji Manea/Firmina, trebalo je samo nadograditi ovu postojeću ekipu koja je već dugo zajedno i odlična je, bar taj neki core 15-16 igrača na koje se uvijek možeš osloniti.
Ti spominješ prelazni rok od prije 7 godina kad smo prodali najboljeg igrača i onda sumanuto išli u rekonstrukciju cijele ekipe. Sad ti to ne treba, nego svake godine bukvalno 2-3 igrača, ciljana od strane trenera i SD. E ako to vlasničke strukture ne mogu osigurati, a Liverpool im je zlatna koka na evropskom i svjetskom tržištu, onda pišaš te vlasnike i njihove sportske ambicije s ovim klubom.

Svaka čast i na stadionu i na produženju ugovora bitnim igračima, al' ako jednom padneš iz pozicije da igraš LP i onda nemaš resurse kao Chelsea/United da se ekspresno vratiš na te staze, onda si u problemu. Evo ti primjera Arsenala.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 01 sep 2021, 16:32

mi i nismo pisali da se trebaju dovesti Lukaku ili Ronaldo. Nijedan ne odgovara sistemu pa je suludo pričati o njima.

A otkuda ja ili ti znamo da ti navedeni igrači ne bi bili bolji ovakvog Manea ili Firmina? Možda bi unijeli novu energiju, bili gladni uspjeha kao Jota npr. prošle godine.

Na desnom beku nemamo opciju. Williams nikada neće igrati ozbiljan evropski fudbal, Gomez je stoper a ako će igrati beka mi ostajemo bez ideje u igri jer nam sve ovisi o TAA i Robertsonu. Milner...

Kad smo osvojio ligu imali smo kao prvo luđačku energiju i motivaciju skoro svaku utakmicu, uz to pogledala nas je sreća sa izostankom velikih povreda. Ova trojica gore su bila u peaku i jednostavno se sve posložilo. Da ne spominjem golove Origija... Najbolji strijelac te sezone, pored ove trojice, bio je VVD, a onda TAA. Znači da nam je i tada falio učinak još nekoga, jer je bilo logično zaključiti da oni neće moći ponoviti tako brutalnu sezonu.

Mi nemamo širinu i to je glavni problem. Nisi skrpio najvažnija mjesta kao RW i RB što si morao uraditi jer se ne smiješ osloniti na Elliota jer će momak oscilirati tokom sezone.

Ovo zajebavanje i neozibljnost sa transferima ne može ni Pearce, a ni Klopp opravdati. Od najavljenog rebildinga do Origija na klupi kao joker igrača. Poslije titule i LP nismo prešli na visu stepenicu. Jedna titula i jedna LP je malo za najjači Liverpool u posljednjih 30+ godina.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 sep 2021, 16:38

Prophet je napisao/la:
01 sep 2021, 16:32
mi i nismo pisali da se trebaju dovesti Lukaku ili Ronaldo. Nijedan ne odgovara sistemu pa je suludo pričati o njima.

Mi nemamo širinu i to je glavni problem. Nisi skrpio najvažnija mjesta kao RW i RB što si morao uraditi jer se ne smiješ osloniti na Elliota jer će momak oscilirati tokom sezone.

Ovo zajebavanje i neozibljnost sa transferima ne može ni Pearce, a ni Klopp opravdati. Od najavljenog rebildinga do Origija na klupi kao joker igrača. Poslije titule i LP nismo prešli na visu stepenicu. Jedna titula i jedna LP je malo za najjači Liverpool u posljednjih 30+ godina.
Za te pozicije imaš igrače da zakrpe. Može Gomez, može Milner na RB, može Jota, može Minamino RW. Ko je i kada najavio rebilding? Ja nigdje to nisam pročitao.

Jedina neoprostiva greška ovog ljeta je nedovođenje ozb zamjene za Wijnalduma koji je bio među ključnim igračima, jer Elliott to nije. Ali očigledno će se i nazor malo gurati Keita i Thiago jer su skršene dobre pare za njih.

Prophet
Kontakt:

Post Postao/la Prophet » 01 sep 2021, 16:57

Pa mogu i ja, ali da li ćeš dobiti više sa njima i tim krpljenjem nego s novim i prirodnim RB i RW? Ja mislim da bi vise dobili s pojačanjima.

Ako se dobro sjećam (moguce da grijesim) rebild je bio najavljen prošlo ljeto, ali korona, pa su onda ovo pred ovo ljeto krenuli sa:

https://walkon.com/blog/paul-joyce-reve ... r-rebuild/

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 sep 2021, 17:19

Da je došao Saul bilo bi vrh, ovako ništa.

Odbrana nam je dobra, ima opcija, lijevi bek sasvim okej.
Desni bek - TAA, Williams, Gomez. Nije strašno

Fabinho i Henderson mogu igrati zadnjeg veznog, Thiago valjda proigra i sad je problem što ostali veznjaci nisu dovoljno dobri. Keita igra toplo - hladno kako je došao i više je van terena nego na njemu, OX je OX, a Elliott je premlad. Vidjeti ćemo kakav je Jones biti, on trenutno djeluje potpuno zaboravljeno.

Napad je problem. Salah i Jota su nam najbolji igrači u vrhu i tu nema priče, Bobby ko Bobby, poveže napad i vezu i nestane u kaznenom prostoru većinu vremena. Manea neću ni komentarisati jer već godinu dana izgleda kao da se ne bavi ozbiljnim fudbalom, a Origi se od gola u finalu Lige prvaka ne bavi ozbiljnim fudbalom. Minamino, vjerujem da će od njega biti nešto. Može nekim potezom ili pasom riješiti utakmicu ako mu se da prilika. Dubina naprijed i nedostatak kreativnosti u probijanju autobusa su nam najveći problem. To je isti napad koji prošle sezone tri mjeseca nije zabio gol iz otvorene igre. Stvarno ne znam. Na papiru prvih 11 ne izgleda loše, ali problem je što sa klupe nema da uđe neko ko će donijeti pravu prevagu, promjenu ili nešto. Ima i Kloppove krivice jer nam je taktika ista već dvije godine, od kako smo prestali sa ludim mečevima i počeli igrati na kontrolu.

Liga prvaka je drugačije takmičenje od lige ( :roll: ) i tu prvih 11 igra veću ulogu nego dubina. Na 180 minuta možemo dobiti svakog, nije to sporno, ali liga, gdje je potrebna dubina je problematično. OK, sad imamo Anfield i navijači će spriječiti lošije partije kući, no ne mogu ni oni ništa kad je 1:1, a u igru ulazi indisponirani Origi dok Mane gubi desetu loptu u zadnjih 20 minuta.

Vidjeti ćemo, čudni su putevi gospodnji.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 01 sep 2021, 19:15

Vise vjerujem da je problem do kloppa zato sto tvrdoglavo drzi do igre koja protiv nekih ekipa ne daje razultat, nije evoluirao kao pep prosle godine, a to moras protiv bunkera radit.
Glupo mi je forsirat arnoldove i robine centarssuteve u tako nekim tekmama s ekipama tipa burnley, bjesomucno slanje lopti visokim branicima da ih pokupe.
Samo to klopp treba modifikovati i prilagiditi taktiku razlicitom tipu protivnika, al jok on svoje pa svoje.
CPOJ

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.