Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako bi doslo do promjene trenera po mom misljenju najbolja opcija bio bi Ciro mada sumnjam da ce se to desiti.
Dobre opcije su takodjer trener u21 repke Marinovic,Luka Peruzovic,mozda cak i neki stranac.
Ukoliko izgubimo protiv zabara sa vise od 2 razlike Robi ce 100 posto dobiti otkaz
Dobre opcije su takodjer trener u21 repke Marinovic,Luka Peruzovic,mozda cak i neki stranac.
Ukoliko izgubimo protiv zabara sa vise od 2 razlike Robi ce 100 posto dobiti otkaz
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Kakav Peruzovic brate, taj 6 godina nije u trenerskom poslu.
Imamo opcije tipa Marino Pusic, Sergej Jakirovic, Adnan Custovic...
Peruzovica sam tu stavio samo zbog svog velikog iskustva,od tih tvojih nabrojanih vjerovatno je Jakirovic najbolja opcijaVucevich je napisao/la:Kakav Peruzovic brate, taj 6 godina nije u trenerskom poslu.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ne bih se slozio, savez je tu da se stvori zdrav ambijent. To ja nazalost ne vidim. Ja samo vidim Prosineckog samog, koji bira pomocnike i ima autonomiju i odgovornost sto se tice igraca i rezultata. I tako se prema svakom treneru postave, a sta su oni sami uradili. Evo 5 godina su tu, gdje su rezultati, po kojim kriterijima se mjeri njihov uspjeh. Valjda i to ima neki benchmark. Kako se to oni ponasaju prema nasim legendama? Sutnuli su Ivicu Osima, izradili ga. Takvu svijetsku licnost. Majka bivseg selektora umrla, i niko nema da pokaze obraz i odnese simbolicko cvijece. Zar nije zdravije imati Hadzibegica, Barbareza, Kodru, Bolica i ostale u Savezu nego osobe za koje nikad nismo culi. Ah tu je Miske, malo da nam zamazu oci.Wandelanoite je napisao/la:Kakav bolan ambijent, pa niko mu se ne miješa u posao i sve od Ilidže do igre su zasluge Roberta Prosineckog. Srozao nas je na nivo amaterske reprezentacije ranga Crne Gore, Makedonije.. U repki igraju igraci koji ne smiju biti ni na širem spisku, danas si imao igrače Erzuruma turskog drugoligaša, Sparte u21, Suwona do neki dan u Sarajevu, Standarda, Dresdena, Basaksehira u prvih 11.Tristan10 je napisao/la:Veceras me Prosinecki jako razocarao, ne toliko sto smo izgubili nego sto je bio tvrdoglav, a nisam to ocekivao od njega, jer sam ga vidio kao trenera koji vidi situaciju i reaguje. Ali on poslije onakvog prvog poluvremena nastavlja sa istim igracima, nadajuci se da ce iznenaditi Finsku sa jednom iznenada akcijom, i bila je zaista jedna, nekako izletila. Ali to je mrsavo, mora se puno vise ponuditi da bi dobio neke bodove. Ali isto ono sto je ocigledno da mi opet gledamo krivca na pogresnom mjestu. Opet nam se servira ono kilavo jednostavno rijesenje kao da je Prosinecki glavni krivac, a nije. Glavni krivci su ljudi koji vode savez, jer su oni tu da stvore ambijent. Najlakse je selektora promjeniti.
Niko nije budala, u današnje vrijeme imalo ako valjaš ides druže u ligu 5 u top klubove i nije slucajno Begovic u Bornmutu, a Sehic u Erzurumu, nije slucajno Civic u Sparti, a Seo u Arsenalu, i dalje da ne nabrajam. Begovic, Kolasinac, Dilaver, Prcić, Hajrovic pa i Lulic moraju biti tu i MORAJU igrati, jer je prevelika razlika između Erzuruma i Bornmuta, prevelika je razlika između Suwona i Strazbura da bi se to moglo necim nadoknaditi..
Covjek nas je srozao na nivo ispodprosječne reprezentacije i jednostavno mora da ide odmah posle Italije.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 09 jun 2019, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
Igrači su u glavama na godisnjim odmorima,ali to nije nacin da se na takav nacin ophodi prema drzavnom grbu,sta je tu je idemo dalje.Ne daj Robi da te nasankaju igrači.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
-
- Kontakt:
Pa i treba da bude tako Prosinečki sebi da izabere saradnike i da se odrede ciljevi, sta treba Begic po tom pitanju?Tristan10 je napisao/la:Ne bih se slozio, savez je tu da se stvori zdrav ambijent. To ja nazalost ne vidim. Ja samo vidim Prosineckog samog, koji bira pomocnike i ima autonomiju i odgovornost sto se tice igraca i rezultata. I tako se prema svakom treneru postave, a sta su oni sami uradili. Evo 5 godina su tu, gdje su rezultati, po kojim kriterijima se mjeri njihov uspjeh. Valjda i to ima neki benchmark. Kako se to oni ponasaju prema nasim legendama? Sutnuli su Ivicu Osima, izradili ga. Takvu svijetsku licnost. Majka bivseg selektora umrla, i niko nema da pokaze obraz i odnese simbolicko cvijece. Zar nije zdravije imati Barbareza, Kodru, Bolica i ostale u Savezu nego osobe za koje nikad nismo culi. Ah tu je Miske, malo da nam zamazu oci.Wandelanoite je napisao/la: Kakav bolan ambijent, pa niko mu se ne miješa u posao i sve od Ilidže do igre su zasluge Roberta Prosineckog. Srozao nas je na nivo amaterske reprezentacije ranga Crne Gore, Makedonije.. U repki igraju igraci koji ne smiju biti ni na širem spisku, danas si imao igrače Erzuruma turskog drugoligaša, Sparte u21, Suwona do neki dan u Sarajevu, Standarda, Dresdena, Basaksehira u prvih 11.
Niko nije budala, u današnje vrijeme imalo ako valjaš ides druže u ligu 5 u top klubove i nije slucajno Begovic u Bornmutu, a Sehic u Erzurumu, nije slucajno Civic u Sparti, a Seo u Arsenalu, i dalje da ne nabrajam. Begovic, Kolasinac, Dilaver, Prcić, Hajrovic pa i Lulic moraju biti tu i MORAJU igrati, jer je prevelika razlika između Erzuruma i Bornmuta, prevelika je razlika između Suwona i Strazbura da bi se to moglo necim nadoknaditi..
Covjek nas je srozao na nivo ispodprosječne reprezentacije i jednostavno mora da ide odmah posle Italije.
Sto se tiče priprema ima trening centar koji je u idealnom stanju i sto se toga tiče i s te strane savez ga je ispoštovao 100%, ali on opet bira Ilidzu i održava treninge po parkovima u očajnim uslovima.
Kakve veze imaju legende sa Prosineckim?
Savez ce gresku jedino napraviti ako ovaj klosar ostane na klupi poslije Torina.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
@ Wandelanoite isto tako su Begic i co odgovorni za neuspjeh Susica u drugom mandatu, Bazdarevica, Prosineckog sad, i sledeceg trenera. Oni isto tako trebaju da imaju neki benchmarking, mjerilo (ne)uspjeha. Ne moze se samo reci da je do trenera. To ti je isto ko u fudbalskom klubu, iako uprava nije direktno odgovorna za rezultate, ipak jesu jer su sami birali te trenere, od omladniskih selekcija pa do A reprezentacije. Nazalost nase legende fudbala su daleko udaljene od reprezentacije, a najvise su nam dali.
-
- Kontakt:
U izbor selektora su bili uključeni i Misimovic i Spahic i Ivica Osim tako da ne bi reko da su udaljeni. Prosinečki je od svih kandidata bio najbolji izbor i Begic bi volio da sutra moze otjerati Prosineckog, a prekosutra postaviti Mourinha.Tristan10 je napisao/la:@ Wandelanoite isto tako su Begic i co odgovorni za neuspjeh Susica u drugom mandatu, Bazdarevica, Prosineckog sad, i sledeceg trenera. Oni isto tako trebaju da imaju neki benchmarking, mjerilo (ne)uspjeha. Ne moze se samo reci da je do trenera. To ti je isto ko u fudbalskom klubu, iako uprava nije direktno odgovorna za rezultate, ipak jesu jer su sami birali te trenere, od omladniskih selekcija pa do A reprezentacije. Nazalost nase legende fudbala su daleko udaljene od reprezentacije, a najvise su nam dali.
Mjerilo treba imati, ali čitava javnost osim Manijaka je bila za Robija, tako da je ovo promasaj svih nas, isto tako i za Mešu i za Sušića.
Moje misljenje je da vec poslije Italije treba razmišljati o Barbarezu i Custovicu ili Kalezicu kao trenerski duo na klupi, a kao pomoćnike staviti Nalića, Baku i Borceta Sredojevica.
MES QUE UN CLUB!
Slazem se. Ja sam bio sretan kad je izabran Safet, Mesa, Prosinecki...svi smo odgovorni, ali i znamo gdje je problem. Svi oni su se prilagodili i poceli plivati u korumpiranom, mahalskom sistemu NFSBiH.Wandelanoite je napisao/la:U izbor selektora su bili uključeni i Misimovic i Spahic i Ivica Osim tako da ne bi reko da su udaljeni. Prosinečki je od svih kandidata bio najbolji izbor i Begic bi volio da sutra moze otjerati Prosineckog, a prekosutra postaviti Mourinha.Tristan10 je napisao/la:@ Wandelanoite isto tako su Begic i co odgovorni za neuspjeh Susica u drugom mandatu, Bazdarevica, Prosineckog sad, i sledeceg trenera. Oni isto tako trebaju da imaju neki benchmarking, mjerilo (ne)uspjeha. Ne moze se samo reci da je do trenera. To ti je isto ko u fudbalskom klubu, iako uprava nije direktno odgovorna za rezultate, ipak jesu jer su sami birali te trenere, od omladniskih selekcija pa do A reprezentacije. Nazalost nase legende fudbala su daleko udaljene od reprezentacije, a najvise su nam dali.
Mjerilo treba imati, ali čitava javnost osim Manijaka je bila za Robija, tako da je ovo promasaj svih nas, isto tako i za Mešu i za Sušića.
Moje misljenje je da vec poslije Italije treba razmišljati o Barbarezu i Custovicu ili Kalezicu kao trenerski duo na klupi, a kao pomoćnike staviti Nalića, Baku i Borceta Sredojevica.
Dok se to ne rijesi, nema ozbilčjnog napretka, ali nema smisla drzati selektora koji vise nema sta ponuditi. Treba traziti alternativu dok jos ima nade.
E moj Robi, da si bar jednu kasetu pregledao znao bi kako postaviti taktiku protiv hokejaša, ubili nas ljudi ko mraz paprike!
I tako u roku par mjeseci od "Popularnog Zutog" postade "Debeli". Svasta.
Mozemo mi sad polemisati koliko hocemo, vrtiti se u krug...kljucno pitanje je - moze li Prosinecki nesto napraviti s ovom ekipom?
To nesto je, stvoriti igru, vratiti nas u kombinacije za EP ili barazu LN izbaciti neku zilavu ekipu, tipa Danska.
Mislim da ne moze.
To nesto je, stvoriti igru, vratiti nas u kombinacije za EP ili barazu LN izbaciti neku zilavu ekipu, tipa Danska.
Mislim da ne moze.
Ne moze ... Robi je svoje EP kvalifikacije zavrsio ...DrFilgud je napisao/la:Mozemo mi sad polemisati koliko hocemo, vrtiti se u krug...kljucno pitanje je - moze li Prosinecki nesto napraviti s ovom ekipom?
Mislim da ne moze.

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
sad ce te tuzlaci napastiVirtu4l je napisao/la:Kažu ovaj bolji od Amara.

Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Haj ziv bio kad nas natambura Italija budi covjek pa daj ostavku.
Kako bi ih Amar sve odreda pomnozio s nulom ... to je jedino sto ovoj grupi bezvoljnih drk@dzij@ treba, nista taktika, nista video analiza ...Virtu4l je napisao/la:Kažu ovaj bolji od Amara.

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Jos nije podnio ostavku? Hajd' dace Bog da je ovaj barem malo moralniji od Saje... kad su vec na istim kriminalnim talasnim duzinama sto se tice uhljebljivanja i prodavanja menadzerskih igraca...
-
- Kontakt:
U utorak je bivsi Ako bude sve islo Po planu...i akobogda snjim idu amaterska gov.na menadzerska saric,civic, bajic, milosevic,hasagic i Jos par kandidata ..Kompromis je napisao/la:Jos nije podnio ostavku? Hajd' dace Bog da je ovaj barem malo moralniji od Saje... kad su vec na istim kriminalnim talasnim duzinama sto se tice uhljebljivanja i prodavanja menadzerskih igraca...
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo
Stadion Koševo
-
- Kontakt:
Da je kojim slucajem onda Sjeverna Irska prva povela , primili bi tad 5 komada , plus bi svidjeli kakva je Robi ubleha , zajedno sa Bahom sto ga hvali ...
Ovako ce nam biti kasno bar za ovaj Euro ... al sta je tu je , valjda ce se sam povuci...
Ovako ce nam biti kasno bar za ovaj Euro ... al sta je tu je , valjda ce se sam povuci...
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 11 gostiju.