FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 jun 2010, 09:09

Evo jedan tekst sa orga iz sezone kad smo se takmicili u drugoj ligi bivse nam zemlje:

Da druga liga jug nije slaba i da se kroz nju nece samo prosetati fudbaleri Zeljeznicara su se uvjerili vec u drugom kolu kada su porazeni u bijeljini od novopecenog drugoligasa Radnika. To je bila snazna opomena pa su do kraja prvenstva igrali krajnje ozbiljno. Dvije visoke pobjede nad Varteksom 8:0 i Novim Sadom 7:0 bile su dokaz Zeljine superiornosti. Uspjesna jesen omogucila je fudbalerima da nesto lezernije igraju u proljetnom djelu prvenstva. Opustenost u igri donjela je cak pet poraza. Ali u finisu prvenstva sef strucnog staba Sulejman Rebac i njegov pomocnik Boris Braculj uspjeli su motivisati cijelu ekipu. Postignute su tri uzastopne pobjede sto je Zeljeznicaru donjelo mjesto koje mu i pripada clanstvo u prvoj saveznoj ligi. Pobjeda nad Proleterom od 2:1 i golovi Vlaskog i Lusica 18 juna 1978 godine ostace zapisani u historiji Zeljeznicara krupnim slovima, jer su oznacili kraj jedne teske situacije i pocetak stvaranja novog snaznog Zeljeznicara.
Povratku medju prvoligase izuzetan doprinos dali su i navijaci. U najtezim trenucima oni su pokazali koliko vole svog Zelju. Prosjek gledalaca na drugoligaskim utakmicama u Sarajevu iznosio je vise od 10 000.
Najcesce su nastupali: Ciljak, Zecevic, Starovlah, Dautovic, Omerhodjic, Lusic, Saracevic, Karalic, Cilic, Vlaski, Paprica, Odovic, Djordjic i Samardzija.

Sezona 77/78
1.ZELJEZNICAR 34 19 8 7 79:37 46

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 09:19

pozdrav

javljam se prvi put i imam nekoliko stvari koje želim reći i nekoliko pitanja na koje očekujem odg

1. MORAMO kupovati god. ulaznice i dresove (ne na pijaci) kako bi smo pomogli klub - to je jedini (pored podrške na utakmicama) konkretan način podrške klubu
2. MORAMO Amaru dati BEZREZERVNU podršku
3. MORAMO biti strpljivi i ne očekivati previše ove sezone u Evropi
4. Onaj ko ima pouzdane info o tome kako će izgledati dres za narednu sezonu neka mi odg

Unaprijed hvala i pozdrav

Post Postao/la Avatar » 03 jun 2010, 09:40

TOJEMOJTIM je napisao/la:pozdrav

javljam se prvi put i imam nekoliko stvari koje želim reći i nekoliko pitanja na koje očekujem odg

1. MORAMO kupovati god. ulaznice i dresove (ne na pijaci) kako bi smo pomogli klub - to je jedini (pored podrške na utakmicama) konkretan način podrške klubu
4. Onaj ko ima pouzdane info o tome kako će izgledati dres za narednu sezonu neka mi odg

Zipa ovo :mrgreen: :mrgreen:

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 03 jun 2010, 09:46

Za administraciju:
Jel ovo tifo-forum pa mogu prolaziti ovakve slike, klipovi, komentari???? :evil:
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Post Postao/la Avatar » 03 jun 2010, 09:49

Gigant je napisao/la:Za administraciju:
Jel ovo tifo-forum pa mogu prolaziti ovakve slike, klipovi, komentari???? :evil:

Mojne pisat' gluposti...

Ljubomora je cudo ;) :mrgreen:

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 03 jun 2010, 09:53

e nek si nam reko :D

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 10:05

eliminator je napisao/la:

pasha ne vidim razlog za ironiju
često se nema strpljenja kad ekipi ide loše (u zadnje vrijeme taj dio "kulture" navijanja je malko bolji, ali ne dovoljno).
za dres sam pitao - nisi odgovorio

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 jun 2010, 10:07

@TOJEMOJTIM

Godisnje i polugodisnje ulaznice ljudi kupuju u skladu sa svojim finansijskim mogucnostima. Za dresove isto to vazi s tim da njih bas i nema redovno u prodaji. Mislim na prodaju u prostorijama kluba.
Zar mislis da ima neko ko Amaru ne daje bezrezervnu podrsku? Ja do sada ne naletih na nekog takvog.
Zar mislis da nismo strpljivi i da ima neko ko "previse" ocekuje od ove sezone u Evropi? Vjerujem da ima i takvih ali kad se pogledaju imena protivnika mislim da malo ko ocekuje neki veci uspjeh.
Novi izgled dresa jos niko ne zna, osim mozda neko u klubu mada i u to cisto sumnjam. Seyo je postavio otprilike kako bi mogao izgledati i to je ono najblize sto je neko postavio.
AMAR OSIM

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 jun 2010, 10:09

posto si ultimativan i drskim "tonom" se obracas, tako ce i drugi prema tebi...citaj pdf pa ces saznati za dresove...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

FGR
Kontakt:

Post Postao/la FGR » 03 jun 2010, 10:09

Cestitke navijacima Željeznicara od vaseg komšija pitara!!!Pozz dosta ba svađanja,vrijeđanja!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 jun 2010, 10:16

Stole iz Bora je napisao/la:Za dresove isto to vazi s tim da njih bas i nema redovno u prodaji. Mislim na prodaju u prostorijama kluba.
http://fkzeljeznicar.com/sadrzaj/kupite ... -zelje.php
Stole iz Bora je napisao/la: Novi izgled dresa jos niko ne zna, osim mozda neko u klubu mada i u to cisto sumnjam. Seyo je postavio otprilike kako bi mogao izgledati i to je ono najblize sto je neko postavio.
Ono je legeina skica, posto je novi kroj fotografije dresova jos nisu objavljenje.
A sjecam se da si bio skeptican kad sam ti govorio i za garnituru sto smo ove godine nosili :mrgreen:

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 10:19

Seyo_TM je napisao/la:posto si ultimativan i drskim "tonom" se obracas, tako ce i drugi prema tebi...citaj pdf pa ces saznati za dresove...
niti sam drzak niti ultimativan
imam dobru namjeru ali vi ko curice se lako vrijeđate na moje riječi
fakat ne kontam
samo kažem da je sada vrijeme da se pokuša i sa malo kritike unaprijediti situacija
ništa više majstore

važno je da se pokuša ljude "natjerati" da kupe makar duplo više god. ulaznica nego prošle sezone
izvršiti pritisak na Upravu da organizuje neki mali prostor (u stadionu) gdje će se KONSTANTNO prodavati sve vezano za Želju ( ne samo dresovi i šalovi)....
i da.... (vjerovatno ćeš i ovo proglasiti "ultimativnim"): Bekrić je samo prosječan igrač i ako dobijemo 200.000,00 eura za njega ja sam sretan
važniji su i Višća, Mešić, Bućan i M Bešlija i Šehić, čak i Bogičević i StANIĆ
PS: nemam loše namjere majstore

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 03 jun 2010, 10:20

TOJEMOJTIM je napisao/la:
eliminator je napisao/la:

pasha ne vidim razlog za ironiju
često se nema strpljenja kad ekipi ide loše (u zadnje vrijeme taj dio "kulture" navijanja je malko bolji, ali ne dovoljno).
za dres sam pitao - nisi odgovorio
Dobro nam dosao prije svega i nadam se da ces dugo biti sa nama i davati dobre i konstruktivne postove...
1.Napravljen je znatan pomak u odnosu na prosle godine,prodato je dosta godisnjih i polugodisnjih ulaznica,cime se skupio dobar pocetni novac za klub,koji je sa tim mogao bolje da funkcionise bar na neko kratko vrijeme,uvijek moze bolje i ja ocekujem jos vece interesovanje po tom pitanju vec u sljedecoj sezoni
2.Amar ima bezrezervnu podrsku i valjda ce je imati sve dok kod njega postoji zelja da obavlja ovu funkciju u nasem klubu...ipak,znas kako to ide svuda,mnogo toga zavisi od rezultata,pa i mnogi veliki treneri preko noci ostanu bez podrske...neka Amar dugo pozivi sa nasom podrskom
3.cilj je stabilizacija kluba a ne neki veliki evropski uspjeh...koraci su napravljeni,jer ne mozemo postati stabilni ako nemamo dobre izvore prihoda,a evropa je svakako jedan od vaznijih...sto duze u evropi,veca je lova,klub je stabilniji,jednostavan recept...bice vremena za neke vece evropske pomake,ali sada sa ovom ekipom i ovom infrastrukturom ne treba ocekivati mnogo,bitno je da se plasiramo svake godine u neko takmicenje,i napredovati po pitanju funkcionalnosti kluba,primamiti ulagace,sponzore,jacati kadar u svakom smislu,ojacati omladinsku skolu i raditi 24h dnevno...ne moze odmah rezultat
4.ovde ima sigurno nekoliko likova koji ti mogu dati neki odgovor,ako im nije mrsko i ako vec nisu postavili na ranijim stranicama,pa predlazem da prvo malo pogledas unazad desetak stranica i mozda tu nadjes neki odgovor po pitanju opreme
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 jun 2010, 10:29

To necu proglasiti ultimativnim, to samo govori o tvom poznavanju materije i imas svoje misljenje. Koje je potpuno drugacije od svih trenera u ligi i ljudi profesionalno vezanih za fudbal...
A vidjet cemo kakve cemo probleme kad bekric ode...valja zamjenu naci...
Amaru podrska nije upitna, nego je upitna igracima od strane odredjenih, uzet cu blagu rijec, debila...

@stole divi boccaccia sto je stalozen i miran...buda pravi :D

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 10:31

Dobro nam dosao prije svega i nadam se da ces dugo biti sa nama i davati dobre i konstruktivne postove...
1.Napravljen je znatan pomak u odnosu na prosle godine,prodato je dosta godisnjih i polugodisnjih ulaznica,cime se skupio dobar pocetni novac za klub,koji je sa tim mogao bolje da funkcionise bar na neko kratko vrijeme,uvijek moze bolje i ja ocekujem jos vece interesovanje po tom pitanju vec u sljedecoj sezoni
2.Amar ima bezrezervnu podrsku i valjda ce je imati sve dok kod njega postoji zelja da obavlja ovu funkciju u nasem klubu...ipak,znas kako to ide svuda,mnogo toga zavisi od rezultata,pa i mnogi veliki treneri preko noci ostanu bez podrske...neka Amar dugo pozivi sa nasom podrskom
3.cilj je stabilizacija kluba a ne neki veliki evropski uspjeh...koraci su napravljeni,jer ne mozemo postati stabilni ako nemamo dobre izvore prihoda,a evropa je svakako jedan od vaznijih...sto duze u evropi,veca je lova,klub je stabilniji,jednostavan recept...bice vremena za neke vece evropske pomake,ali sada sa ovom ekipom i ovom infrastrukturom ne treba ocekivati mnogo,bitno je da se plasiramo svake godine u neko takmicenje,i napredovati po pitanju funkcionalnosti kluba,primamiti ulagace,sponzore,jacati kadar u svakom smislu,ojacati omladinsku skolu i raditi 24h dnevno...ne moze odmah rezultat
4.ovde ima sigurno nekoliko likova koji ti mogu dati neki odgovor,ako im nije mrsko i ako vec nisu postavili na ranijim stranicama,pa predlazem da prvo malo pogledas unazad desetak stranica i mozda tu nadjes neki odgovor po pitanju opreme[/quote]

Hvala na odg
pratim ovaj portal i forum barem pola godine i znam šta je napisano
mislio sam da neko ima nove informacije
cilj mi je da komuniciramo fer i normalno, a iz tvojih ranijih postova vidim da si neko ko ima info iz kluba i da si prilično realna i racionalna osoba
ja neću sad da se ovdje svoj EPP da furam - ali znam dosta o lopti, i naravno o Želji i radujem se kvalitetnoj komunikaciji

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 jun 2010, 10:33

Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Za dresove isto to vazi s tim da njih bas i nema redovno u prodaji. Mislim na prodaju u prostorijama kluba.
http://fkzeljeznicar.com/sadrzaj/kupite ... -zelje.php
Sad mozda ima i bilo je prije utakmice sa Laktasima a kad je posljednji put bilo prije toga? Zna se sta je redovno a sta nije a ovo kod nas do sada sigurno nije bilo redovno .. ;)
AMAR OSIM

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 10:37

Seyo_TM je napisao/la:To necu proglasiti ultimativnim, to samo govori o tvom poznavanju materije i imas svoje misljenje. Koje je potpuno drugacije od svih trenera u ligi i ljudi profesionalno vezanih za fudbal...
A vidjet cemo kakve cemo probleme kad bekric ode...valja zamjenu naci...
Amaru podrska nije upitna, nego je upitna igracima od strane odredjenih, uzet cu blagu rijec, debila...

@stole divi boccaccia sto je stalozen i miran...buda pravi :D
Ovo što radi Amar cijelo vrijeme otkad je tu - po pitanj Bekrića je: Marketing!!!!!!! Vjeruj mi (on zna koliko je Bekrić dobar- ili bolje reći: prosječan), ali pokušava napumpati njega ali i druge kako biih prodao (njega je pumpao radi ugovora koji mu je bio pred krajem).
Štilić npr. za njega je Rivaldo, vjerujem da je Pelak bolj od njega, Zeba barem 30% i nadam se da ćemo se svi skupa uvjeriti u to (ako Zeba i dođe).
Volio bih da kupimo jakog špica pored Zebe i zamjenu za Radovanovića....i bojim se za zadnjeg veznog - nisam siguran daa je Ćulum toliko dobar

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 03 jun 2010, 10:38

Stole iz Bora je napisao/la:Sad mozda ima i bilo je prije utakmice sa Laktasima a kad je posljednji put bilo prije toga? Zna se sta je redovno a sta nije a ovo kod nas do sada sigurno nije bilo redovno .. ;)
Ovo smo jucer postavili opet...a ovi sto smo igrali cijelu sezonu u njima nisu u prodaju...bili su jedno vrijeme i vise nisu koliko ja znam...
EDIT: posto si dodavao...
Naravno da nije redovno i nece biti dok se neke stvari posloze, a predaleko je sve od normalnog...pogotovo sto se tice ovog dijela u klubu...
Zadnja izmjena: Seyo_TM, dana/u 03 jun 2010, 10:41, ukupno mijenjano 1 put.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 03 jun 2010, 10:40

Seyo_TM je napisao/la:@stole divi boccaccia sto je stalozen i miran...buda pravi :D
Ja bi bio isti da sam bio tamo gdje je on isao nedavno .. :mrgreen:
Seyo_TM je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Sad mozda ima i bilo je prije utakmice sa Laktasima a kad je posljednji put bilo prije toga .. ;)
Ovo smo jucer postavili opet...a ovi sto smo igrali cijelu sezonu u njima nisu u prodaju...bili su jedno vrijeme i vise nisu koliko ja znam...
Ako mi sta nije promaklo, prije ove nove kolekcije, posljednja se prodavala pred pocetak drugog djela sezone. Sjecas se da smo zajedno bili na Grbavici kad su poceli sa prodajom ..
AMAR OSIM

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 03 jun 2010, 10:44

i imam još jednu ideju i neću vas danas više peglati:
klub treba postaviti neki "kulturan" štand u Ferhadiji ili drugoj frekventnoj lokaciji (svake subote u julu i avgustu) gdje bi se prodavali dresovi, karte i dr., gdje bi se igrači slikali sa rajom koja to želi jer na taj način bi sa dijasporcima i drugima uspostavili bolju komunikaciju, unaprijedili marketing i prodaju.
Mislim da je to OK ideja i mnogi klubovi je vani praktikuju

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, dark44, ELDIABLO20, greenwood, Hrasno15, Rauber33, WeekendOffender i 174 gosta.