Mesa je zeljan rada, dokazivanja i uspjeha, ima dozu patriotizma ili navijaca reprezentacije i ovo nije za njega samo posao. Selektor reprezentacije treba da ujedno bude i navijac reprezentacije, samo takva osoba u nasem slucaju moze reprezentaciju dici na visi nivo.dubrovnik je napisao/la:Neka on podnese zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva pa se moze ljutiti koliko hoce. Sama ova vijest da su nasi pricali sa njime je i vise nego dobra ako je istinita naravno. Bez puno price i govorancije, izgleda da je Mesa prava lisica po ovom pitanju. Meni se cini da nam je izbio skoro sve adute iz ruka. Nema igraca koji se ovdje spomenuo a da ga Mesa nije obisao i porazgovarao sa njim.Tako to rade ljudi koji misle dobro ovoj repki. Onaj bivsi bi se trebao samokaznjavati kad procita svaki od ovih clanaka vezanih za Mesin rad. Sto se mene tice covjek je vec stekao ogromne kredite. Samo naprijed majstore.
Dok je moj licni dojam o proslom selektoru sasvim drugaciji. On svoj posao dozivljava kao neki sluzbenik ili fizicki radnik.
Safet je covjek koji mrzi svoj posao, radi iskljucivo da bi nesto zaradio i jedva ceka kraj radnog vremena, dok radi, gleda da zabusaje maksimalno, samo da mu prodje radno vrijeme.