FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 12 apr 2018, 00:10

Ma kakvi stopostotan previše je ovdje ekipa u pet deka da bi ti mogao reći gazit ću sve pred redom. To opet nije opravdanje za onako loš fudbal, ne očekujemo tika taku ali daj bar pokaži neku inicijativu na terenu. Adžem ostaje trener i nakon današnjeg dana tako da što se mene tiče ima moju podršku sve dok je Željo još u igri za trofeje, ali kritike za sramne nastupe zaslužuje i on i igrači.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 12 apr 2018, 00:23

Virtu4l je napisao/la:Izgleda da se dešava upravo ono čega smo se svi pribojavali, dobro, ne baš svi, uglavnom oni koji vole Želju i razumiju se u fudbal, a nemaju problem sa realnošću. Čovjek se zaista mora zapitati odakle mi na prvom mjestu, u polufinalu kupa, i to sa solidnim šansama da se plasiramo u finale. Ova antipropaganda fudbala je dosadila i Bogu i narodu. Adžem je izgleda kao i njegovi prethodnici ispucao svoju dozu sreće i sada je u fazi kada je ipak potrebno određeno znanje, koje je kod njega itekako upitno.

Ne pada mi na pamet da analiziram ove pokušaje od igrača i sav ološ od igrača koji se nakotio u Želji, ali ako je ovo najbolje što imamo, crno nam se piše u nastavku sezone.

Već sad je jasno da nas u prvenstvu može spasiti samo Zrinjski sa lošim rezultatima, jer ako se mi budemo pitali, kmečaćemo mnogo prije završetka sezone.
To je to....u sridu.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2018, 00:28

braco je napisao/la:Ma kakvi stopostotan previše je ovdje ekipa u pet deka da bi ti mogao reći gazit ću sve pred redom. To opet nije opravdanje za onako loš fudbal, ne očekujemo tika taku ali daj bar pokaži neku inicijativu na terenu. Adžem ostaje trener i nakon današnjeg dana tako da što se mene tiče ima moju podršku sve dok je Željo još u igri za trofeje, ali kritike za sramne nastupe zaslužuje i on i igrači.
Bio je poprilično (samo)kritičan u izjavi poslije meča danas, vidi da dosta stvari ne štima. Također je vidio da se debelo zayebao što je ubacio Crnova a ne Žeru, pa ga je kasnije izveo, što je samo po sebi amaterski potez al' eto bar je svjestan da Crnov ne može meda.

Naša ekipa je dosta čudna ove sezone, varira od perioda do perioda, tako da me ne bi čudilo da u nekom trenutku (možda već u nedjelju) opet proigramo. Jer koliko god osporavali onaj niz na jesen, koji je uključio tri pobjede nad Širokim i jednu pobjedu nad Sarajevom, svakako ne može biti slučajnost.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2018, 00:45

Raonffa je napisao/la:Naša ekipa je dosta čudna ove sezone, varira od perioda do perioda, tako da me ne bi čudilo da u nekom trenutku (možda već u nedjelju) opet proigramo.
Ne vidim ja burazeru više nikakve varijacije, već konstantu, devet očajnih utakmica u ovoj godini, gdje smo na minimalno sedam spašavali živu glavu (Sloboda, Zrinjski, Krupa, Zrinjski, Radnik, Široki, Sloboda). Izgledali smo solidno protiv Krupe u gostima, i Čelika smo pobijedili uz još jedan veliki pad u finišu utakmice.

Ono što me dodatno zabrinjava jeste to da smo prije stvarali šanse koje nismo koristili, ali evo već dvije utakmice ne možemo da pogledamo ka golu protivnika, a kamoli da ga ugrozimo. To je dodatni pad i treba upaliti sve alarme u stručnom štabu. Prije su Zakarić, Ubiparip, Blagojević i Ramović igrali lopte, stvarali prilike, a sad ne mogu da uvežu dva dodavanja, kretanje im je očajno, pokušavaju na silu, i ne trebamo se lagati i čekati 'da prođe'.

Jedan od razloga su sigurno Adine egzibicije sa Mehremićima, Hadžićima i Zajmovićima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 apr 2018, 00:49

Raonffa je napisao/la:
braco je napisao/la:Ma kakvi stopostotan previše je ovdje ekipa u pet deka da bi ti mogao reći gazit ću sve pred redom. To opet nije opravdanje za onako loš fudbal, ne očekujemo tika taku ali daj bar pokaži neku inicijativu na terenu. Adžem ostaje trener i nakon današnjeg dana tako da što se mene tiče ima moju podršku sve dok je Željo još u igri za trofeje, ali kritike za sramne nastupe zaslužuje i on i igrači.
Bio je poprilično (samo)kritičan u izjavi poslije meča danas, vidi da dosta stvari ne štima. Također je vidio da se debelo zayebao što je ubacio Crnova a ne Žeru, pa ga je kasnije izveo, što je samo po sebi amaterski potez al' eto bar je svjestan da Crnov ne može meda.

Naša ekipa je dosta čudna ove sezone, varira od perioda do perioda, tako da me ne bi čudilo da u nekom trenutku (možda već u nedjelju) opet proigramo. Jer koliko god osporavali onaj niz na jesen, koji je uključio tri pobjede nad Širokim i jednu pobjedu nad Sarajevom, svakako ne može biti slučajnost.
Ne osporavam taj jesenji niz ali taj niz je imao u sebi taj elemenat podcjenjivanja Želje. Realno nakon remija s Vitezom igrače i Adžema su otpisali što vlastiti navijači, što i druge ekipe. Pa onda je krenulo pred Borac mi svi pesimistični, ma ne možemo Viteza dobit, a da dobijemo Borca, ma vazda nam je pušiona tamo itd itd. I dobismo. Sljedeće kolo derbi, pitari se digli ko da su all star ekipa svijeta, a mi Žepče. Plus one provokacije makedonskog degena su opet probudile inat u našim igračima. Pa i onda one 3 tekme sa Širokim, opet podcjenjivanje ma kakav Željo vazda pušiona u Širokom. I dobije Željo u kupu prvu tekmu. Sljedeća je ligaška s njima, i opet priče ma ovo je bilo slučajnost, 1 u 100 godina ih tamo uzmemo, nema šanse 2 puta u nekoliko dana itd. Dobijemo i to, kao i bez po muke uzvrat kupa. E onda dolazi tekma s Radnikom, više nema podcjenjivanja, Željo igra strašan fudbal, šta će tamo neki Radnik...I jedva dobijemo.

Hoću da kažem da ova ekipa itekako puca pod pritiskom kad se očekuje od nje pobjeda. Očekivala se neki dan pobjeda protiv Širokog jer smo prvi na tabeli, a oni bez po tima dolaze. Očekivala se i danas pobjeda, dolazi nam Sloboda iz LZO i opet ništa. Prošle sezone pred kraj se očekivalo od nas da odigramo kako treba protiv Krupe i pitara i opet puknemo pod pritiskom. Pod Sabljom ista stvar na kraju sezone. To je ono što meni užasno smeta, jer po ovome svemu što sam napisao ispada da smo neki manji klub, a ne najveći u BiH. Postajemo pravi chokeri moj faraone.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2018, 00:54

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Naša ekipa je dosta čudna ove sezone, varira od perioda do perioda, tako da me ne bi čudilo da u nekom trenutku (možda već u nedjelju) opet proigramo.
Ne vidim ja burazeru više nikakve varijacije, već konstantu, devet očajnih utakmica u ovoj godini, gdje smo na minimalno sedam spašavali živu glavu (Sloboda, Zrinjski, Krupa, Zrinjski, Radnik, Široki, Sloboda). Izgledali smo solidno protiv Krupe u gostima, i Čelika smo pobijedili uz još jedan veliki pad u finišu utakmice.

Ono što me dodatno zabrinjava jeste to da smo prije stvarali šanse koje nismo koristili, ali evo već dvije utakmice ne možemo da pogledamo ka golu protivnika, a kamoli da ga ugrozimo. To je dodatni pad i treba upaliti sve alarme u stručnom štabu. Prije su Zakarić, Ubiparip, Blagojević i Ramović igrali lopte, stvarali prilike, a sad ne mogu da uvežu dva dodavanja, kretanje im je očajno, pokušavaju na silu, i ne trebamo se lagati i čekati 'da prođe'.

Jedan od razloga su sigurno Adine egzibicije sa Mehremićima, Hadžićima i Zajmovićima.
Već smo pričali neki dan na tu temu naših igara, činjenica jeste da igramo lošije u ovom drugom dijelu sezone al' daleko baš sad da smo svaku od tih pobrojanih utakmica odigrali loše. Po meni su preloše ove zadnje dvije, i tu se slažemo da nismo mogli pogledati prema golu protivnika, ovo ostalo je bilo prolazno, već smo naučili da su prošle godine kada smo mogli u kontinuitetu dominirati ligom, što zbog igračkog kvaliteta što zbog ogromnog pritiska koji je sve veći iz sezone u sezonu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2018, 00:59

braco je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ne osporavam taj jesenji niz ali taj niz je imao u sebi taj elemenat podcjenjivanja Želje. Realno nakon remija s Vitezom igrače i Adžema su otpisali što vlastiti navijači, što i druge ekipe. Pa onda je krenulo pred Borac mi svi pesimistični, ma ne možemo Viteza dobit, a da dobijemo Borca, ma vazda nam je pušiona tamo itd itd. I dobismo. Sljedeće kolo derbi, pitari se digli ko da su all star ekipa svijeta, a mi Žepče. Plus one provokacije makedonskog degena su opet probudile inat u našim igračima. Pa i onda one 3 tekme sa Širokim, opet podcjenjivanje ma kakav Željo vazda pušiona u Širokom. I dobije Željo u kupu prvu tekmu. Sljedeća je ligaška s njima, i opet priče ma ovo je bilo slučajnost, 1 u 100 godina ih tamo uzmemo, nema šanse 2 puta u nekoliko dana itd. Dobijemo i to, kao i bez po muke uzvrat kupa. E onda dolazi tekma s Radnikom, više nema podcjenjivanja, Željo igra strašan fudbal, šta će tamo neki Radnik...I jedva dobijemo.

Hoću da kažem da ova ekipa itekako puca pod pritiskom kad se očekuje od nje pobjeda. Očekivala se neki dan pobjeda protiv Širokog jer smo prvi na tabeli, a oni bez po tima dolaze. Očekivala se i danas pobjeda, dolazi nam Sloboda iz LZO i opet ništa. Prošle sezone pred kraj se očekivalo od nas da odigramo kako treba protiv Krupe i pitara i opet puknemo pod pritiskom. Pod Sabljom ista stvar na kraju sezone. To je ono što meni užasno smeta, jer po ovome svemu što sam napisao ispada da smo neki manji klub, a ne najveći u BiH. Postajemo pravi chokeri moj faraone.
A yebiga, može se to i tako gledati al' opet sa druge strane može se postaviti pitanje zašto niko ne podcijenjuje Sarajevo ili ŠB, zašto oni u kontinuitetu ne napraviše takav niz, zašto oni ne pobjeđuju u utakmicama u kojima nisu bolji od protivnika? Možda mi imamo bolji igrački kadar od njih, možda imamo bolji pobjednički mentalitet nego oni. Sve što konstatujemo u vezi nas ove sezone, možemo na drugi način iskontrirati :D

Sa ovim drugim dijelom posta se slažem, vidjet ćemo u narednih 10 dana koliko je sve to nabrojano istina, tamam imamo tri ispita za provjeriti tu teoriju :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 apr 2018, 01:11

Raonffa je napisao/la: A yebiga, može se to i tako gledati al' opet sa druge strane može se postaviti pitanje zašto niko ne podcijenjuje Sarajevo ili ŠB, zašto oni u kontinuitetu ne napraviše takav niz, zašto oni ne pobjeđuju u utakmicama u kojima nisu bolji od protivnika? Možda mi imamo bolji igrački kadar od njih, možda imamo bolji pobjednički mentalitet nego oni. Sve što konstatujemo u vezi nas ove sezone, možemo na drugi način iskontrirati :D

Sa ovim drugim dijelom posta se slažem, vidjet ćemo u narednih 10 dana koliko je sve to nabrojano istina, tamam imamo tri ispita za provjeriti tu teoriju :D
Ma ne kažem ja samo da je to bilo zbog nekog podcjenjivanja ali sigurno da je i to imalo svoj udio. Opet i da napraviš taj niz moraš imati kvalitet. Tad je Sinan igrao u godlike modu, Zec nas oduševljavao, Stanić također. Siniša se vratio u staru formu, ma ustvari svi su super igrali. Sad nema ni Siniše ni Stanića koji su po meni bolji bekovski tandem od Hadžića i Mehremića nema ni Sinana u strašnoj formi, nema ni Zeca. Svi su ili grohnuli ili povrijeđeni.

Imamo dosta igrača koji znaju lopte - Vranješ, Blagojević, Sinan, Šaban, Hajdar, Modić, Zakarić pa i Vojo koji se dobro snalazi u polju. Od ovoga se može napraviti ekipa koja će igrati kako bi i trebala igrati prvoplasirana momčad, da li će to Adžem uspjeti u 3 ispita koja spominješ ostaje nam da vidimo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2018, 01:15

Plus ona glupa rečenica 'samo da nam se ne desi prošla sezona'. Nama se prošla sezona već dešava, samo je pitanje možemo li spriječiti takav scenario.

Da sam igrač Zrinjskog, ovakve utakmice Želje bi mi bile najveća motivacija.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2018, 01:26

braco je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: A yebiga, može se to i tako gledati al' opet sa druge strane može se postaviti pitanje zašto niko ne podcijenjuje Sarajevo ili ŠB, zašto oni u kontinuitetu ne napraviše takav niz, zašto oni ne pobjeđuju u utakmicama u kojima nisu bolji od protivnika? Možda mi imamo bolji igrački kadar od njih, možda imamo bolji pobjednički mentalitet nego oni. Sve što konstatujemo u vezi nas ove sezone, možemo na drugi način iskontrirati :D

Ma ne kažem ja samo da je to bilo zbog nekog podcjenjivanja ali sigurno da je i to imalo svoj udio. Opet i da napraviš taj niz moraš imati kvalitet. Tad je Sinan igrao u godlike modu, Zec nas oduševljavao, Stanić također. Siniša se vratio u staru formu, ma ustvari svi su super igrali. Sad nema ni Siniše ni Stanića koji su po meni bolji bekovski tandem od Hadžića i Mehremića nema ni Sinana u strašnoj formi, nema ni Zeca. Svi su ili grohnuli ili povrijeđeni.

Imamo dosta igrača koji znaju lopte - Vranješ, Blagojević, Sinan, Šaban, Hajdar, Modić, Zakarić pa i Vojo koji se dobro snalazi u polju. Od ovoga se može napraviti ekipa koja će igrati kako bi i trebala igrati prvoplasirana momčad, da li će to Adžem uspjeti u 3 ispita koja spominješ ostaje nam da vidimo.
Bilo je tu i do potcijenjivanja sasvim sigurno, al' kao što sam kažeš u ovoj ekipi ima potencijala, tako da ja vjerujem u Adžema i ekipu, ne preostaje mi ništa drugo pa sve i da nisam upravu za ovo što govorim.

I što Virto kaže nama se već dešava prošla sezona, samo što i Zrinjski 'kašlje' ove sezone pofino, pa nema te razlike na tabeli između nas i njih, igrači i stručni štab moraju uraditi sve što je u njihovoj moći da izvuku titulu ove godine.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 12 apr 2018, 02:53

Raonfa sta ti ono mene neki dan pitas za Adzema?

Rekoh ti gdje zapelo ali nema ljudi sada kukanja, nego u napad i vozdra.

Kad bi "nekad" mogao sastav izgledati ovako :kafa: puste zelje.

Veca

Graovac
Bogi
Mehremic
Hadzic (zbog povrede Sinise)

Blagojevic
Hajdarevic
Vranjes
Zakaric
Zec (Ramovic)

Ubiparip (Kajkut)
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 apr 2018, 07:11

Hoce li iko odgovarat sto neigra Zec, nastranu
sta se desilo izmedju njega i ADE ali on mora
igrat,ima li iko veci u klubu da kaze Adi da Zec mora igrat,dobronamjerni savjet,mani se sad tercanja.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2018, 08:42

Nama je na derbiju bolje izvesti malog Besirevica i Sehica kao bekove.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 12 apr 2018, 08:57

;) [quote="LjoZee"]Nama je na derbiju bolje izvesti malog Besirevica i Sehica kao bekove.
Bravo majstore, jučer sam hiljadu puta spomenuo Sehica, pa on je za Hadžića već doktor

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 apr 2018, 09:42

trebalo je mene izvest na teren umjesto crnova i kajkuta jucer, vjerujte da ne bih gori bio
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

biceDUPLA
Kontakt:

Post Postao/la biceDUPLA » 12 apr 2018, 10:00

pa ko da ga je voz udario ne istego lozu..cuj nema Ramovica.. joj igraca od papira. Bas sam se nado da ih deremo ovim brzim igracima..Sinan,Zaimovic Zec...jbg
ŽELJEZNIČAR 1921

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 12 apr 2018, 10:12

Moraju se desiti i padovi u formi i igri, neminovne stvari u fudbalu, samo i za taj scenario uvijek moraš imati back up plan.
Vidjet ćemo u nedjelju ima li ga Adžem, a sudeći po igri nakon Širokog i Slobodanke da Bog da.
Sreća pa smo domaćini bili u obje tekme, publika i druge stvari koje idu nama u prilog, inače bi bio flop u jednoj garant iako bod protiv Lištice i nismo zaslužili.

Šta reći za Slobodanku, da dodju 11 momaka s termina i obuku njihov dres, ne možemo meda. Ne leže Želji nikako pa na glavu da se nasadiš, bili raspadnuti kao sada ili kao nekad pod Husrefom, tzv. prokletstvo Slobodanke :)
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2018, 10:19

Ma kozoyebi su sad nebitni, nama će derbi odrediti i tu utakmicu. Nekako ne mogu vjerovati da im u dvije utakmice ne možemo zabiti gol, i to je jedino što me drži.
Voli te tvoje Sarajevo.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 12 apr 2018, 10:35

Da se razumijemo, po mom mišljenju večina ovih kritika na račun Adžema su konstruktivne kritike i malo je ko rekao da ga treba smjeniti. Po mom mišljenju ne treba ga tjerati pod svaku cijenu sve i da ne uzmemo titulu. Jer šta je alternativa. Opet neki Kostić ili Petrović. U konačnici više možemo izgubiti nego dobiti. Poenta je da se Adžem uhafiza , pojača stručni štab jer ipak naš izdanak i pokazao je da može i da mu malo fali da postane pravi trener. Nadam se da čite ove postove i da če se udariti po glavi. Protiv pitara ne pobjediti i nije kraj svijeta znajuči da je njima ovo utakmica sezone , biti ili ne biti a i da nije neka ogromna razlika u igračkom kadru. E sad kad bi se Amar htio vratiti to je več druga priča sve da Adžem uzme i duplu. Kad bi ga nekako uprava uspjela nagovoriti a da mu Ado bude pomočnik i dalje uči to bi joj bio najveći uspjeh poslije izgradnje južne tribine.

domorocki1921
Kontakt:

Post Postao/la domorocki1921 » 12 apr 2018, 10:43

ma da imamo trenera kako treba, mislim da bi vec titulu sad slavili.Ado ne moze i ne zna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 27 gostiju.