FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:15

MocMahale444 je napisao/la:Raonfa dobar post ali necu se sloziti s mnogim stvarima.

Ko je kriv? Koji klinac izmislja toplu vodu, naravno nije jedini.
Znam Muha al' šta izmišlja realno? Šta to on eksperimentiše pa da njega označiš kao glavnog krivca? Jedino Zajmović u prvih 11 i šikaniranje Zeca, očigledno da tu ima neka pozadinska priča al' bi trebalo izaći u javnost sa tim da svi vidimo šta je problem.

Svi seru protiv Mehremića i njegove defanzive, treba ga klupirati, čovjeg ga klupira u zadnje dvije (dobro, prvu je bio suspendovan čini mi se). Izađe u Mostaru bez Hajdarevića, izgubimo, svi označe taj detalj kao neuspjeh tekme, za 15 dana izvede najbolju moguću postavu i odigramo dobar meč u globalu.

Nije bezgrešan, ima mana al' ima volje da to ispravlja, nije toliko tvrdoglav koliko se potencira nekada.

Edit: U poređenju sa Slavkom je dosta bolji, za razliku od Samprasa njegov Željo odigra dobru partiju, Slavko je dobijao sve na silu i na rezultat, i kad je najviše trebalo u zadnje dvije tekme, zakazao je. Da nije, vjerovatno bi i dan danas bio trener Želje, sad te ima sad te nema.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 apr 2018, 00:21

Raonffa je napisao/la:Al' ne može ljudi biti ni do Adžema, mislim nema logike da je on jedini krivac iz razloga što je ova ekipa Želje imala više odličnih utakmica protiv jačih protivnika (Široki kup obje, derbi na Grbavici, zadnja u Mostaru do 88. minute itd) isto kao što je imala više loših utakmica protiv jačih ekipa (Zrinjski predzadnja u Mostaru, danas Široki, derbi na Koševu itd).

Razumijete, ne može Adžem jednu utakmicu dobru postaviti i pripremiti ekipu, a onda neku totalno podbaciti, i tako više puta tokom sezone u serijama.
Rijetko koju utakmicu je on dobro postavio, da se razumijemo, i one koje si nabrojao su bile gurave pa su se prelomile u našu korist, kao i svaka u ovom drugom dijelu sezone, nema utakmice gdje nismo strepili do posljednje sekunde i gdje protivnici nisu fulali mrtve zicere.

Trebalo bi mi sat vremena da napišem sve ono što mi je na umu, ali mi imamo krilo koje se tri puta sa loptom zaputi u aut, imamo trenera koji za Mehremića kaže da je napravio samo jednu grešku, ej samo jednu grešku? Onda smo mi ludi i slijepi. Imamo Hadžića koji se šeta po terenu, frajer u 30 min. djeluje kao da je ostao bez snage, uz stopera kojeg će svaki rekreativac pretrčati, a Graovac igra za sebe i za njega. Imamo lijevu stranu kojoj bi ti i ja stvorili tri zicera po utakmici.

Imamo Zeca i Projića na platnom spisku, koji ni u kojem slučaju ne mogu biti gori od ovih kvazi igrača, ali imamo i trenera koji je tvrdoglav, a takvi su nas unakazili posljednjih godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 apr 2018, 00:22

Zec citavu reg. sezonu prvotimac i starter, vrlo bitan igrac.
Otkako poce Liga za prvaka, nigdje lika :crazy: :damn:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 08 apr 2018, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2018, 00:22

Raonffa je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Raonfa dobar post ali necu se sloziti s mnogim stvarima.

Ko je kriv? Koji klinac izmislja toplu vodu, naravno nije jedini.
Znam Muha al' šta izmišlja realno? Šta to on eksperimentiše pa da njega označiš kao glavnog krivca? Jedino Zajmović u prvih 11 i šikaniranje Zeca, očigledno da tu ima neka pozadinska priča al' bi trebalo izaći u javnost sa tim da svi vidimo šta je problem.

Svi seru protiv Mehremića i njegove defanzive, treba ga klupirati, čovjeg ga klupira u zadnje dvije (dobro, prvu je bio suspendovan čini mi se). Izađe u Mostaru bez Hajdarevića, izgubimo, svi označe taj detalj kao neuspjeh tekme, za 15 dana izvede najbolju moguću postavu i odigramo dobar meč u globalu.

Nije bezgrešan, ima mana al' ima volje da to ispravlja, nije toliko tvrdoglav koliko se potencira nekada.
Zajmovic
Izmjene
Formacija
Odabir prvih 11

Mehremic nije los ali poslije Zrinjskog nije sav svoj psiha.

Vrati se na stranicu kad smo igrali protiv Viteza 1-1, svi ste bili spremni da ode s pozicije.

@samoposmatram ne moze on u istu recenicu s navedenima uz duzno postovanje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 apr 2018, 00:26

Prizivate Zeca, a momak na terenu odstupa od svega sto mu se ukazuje. Lik igra po svome, ti njemu rekao, napisao, preporucio, prenjeo preko mame on ce igrati svoje.

Zajmovic je bio prilikama opet, nije usla idemo dalje. Momak slusa upute i zbog toga igra.

Sad ko fol zbog Zeca nemamo igre. Smanjite dozivljaj. Zec 2 gola i dvije asistencije, Zajmovic 2 gola i jedna asistencija. Daj malo realno gledati stvari.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 apr 2018, 00:28

let3 je napisao/la:Zec citavu reg. sezonu prvotimac i starter, vrlo bitan igrac.
Otkako poce Liga za prvaka, nigdje lika :crazy: :damn:
Ko je igrao lijevog beka citavu jesen?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 apr 2018, 00:29

Zec je bio jedan od najboljih igrača u finišu prvog dijela kada smo bili najbolji, a Zajmović je kita od igrača i nema statistike koja će to promijeniti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:31

Virtu4l je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Al' ne može ljudi biti ni do Adžema, mislim nema logike da je on jedini krivac iz razloga što je ova ekipa Želje imala više odličnih utakmica protiv jačih protivnika (Široki kup obje, derbi na Grbavici, zadnja u Mostaru do 88. minute itd) isto kao što je imala više loših utakmica protiv jačih ekipa (Zrinjski predzadnja u Mostaru, danas Široki, derbi na Koševu itd).

Razumijete, ne može Adžem jednu utakmicu dobru postaviti i pripremiti ekipu, a onda neku totalno podbaciti, i tako više puta tokom sezone u serijama.
Rijetko koju utakmicu je on dobro postavio, da se razumijemo, i one koje si nabrojao su bile gurave pa su se prelomile u našu korist, kao i svaka u ovom drugom dijelu sezone, nema utakmice gdje nismo strepili do posljednje sekunde i gdje protivnici nisu fulali mrtve zicere.

Trebalo bi mi sat vremena da napišem sve ono što mi je na umu, ali mi imamo krilo koje se tri puta sa loptom zaputi u aut, imamo trenera koji za Mehremića kaže da je napravio samo jednu grešku, ej samo jednu grešku? Onda smo mi ludi i slijepi. Imamo Hadžića koji se šeta po terenu, frajer u 30 min. djeluje kao da je ostao bez snage, uz stopera kojeg će svaki rekreativac pretrčati, a Graovac igra za sebe i za njega. Imamo lijevu stranu kojoj bi ti i ja stvorili tri zicera po utakmici.

Imamo Zeca i Projića na platnom spisku, koji ni u kojem slučaju ne mogu biti gori od ovih kvazi igrača, ali imamo i trenera koji je tvrdoglav, a takvi su nas unakazili posljednjih godina.
Pa dobro, ja ti govorim o igri na terenu, rezultatski je 90% naših utakmica (općenito klubova u BiH) neizvjesno, pa i danas je tekma bila neizvjesna do zadnje sekunde, a nismo se kako treba sastavili sa loptom, još uzmemo bod na kraju.

Kažem ti da je Mehremića klupirao, na sva zvona se govorilo da je odron u defanzivi. U situaciji kad je Mehremić na klupi onda Hadžić mora igrati, jer podsjetit ću te, Projić vam je također odron i ne znam otkud sad on u kombinacijama da igra.

Bogičević ima neku čudnu protekciju od onih tužbi, tu također ima neka pozadinska priča i igrao je kod svakog trenera što znači da je tu neka "viša sila" u pitanju. Mada, ovdje se i Bogičević znao hvaliti pravo tokom ove sezone, znašt to i sam, ne moram ti govoriti.

Za Zeca i Zajmovića se slažem, to je jedino što mu zamjeram u zadnje vrijeme, prosto se moraju znati neke stvari.

Čitam također da ne valja fizička sprema igrača, a ovdje se prije mjesec dana Čović dizao u nebesa, a Slavko se pljuvao kao i obično. Ne govorim ovo da bih provocirao, nego čisto onako da pokažem koliko navijači znaju biti nedoslijedni svom mišljenju.

Eto vidjet ćemo kakav će sastav izvesti protiv Slobode, budu li tu opet Zajmović i Bogičević u prvih 11 ja ću se složiti da ih frajer bezveze forsira.

@Muha

Šta fali formaciji? Također prvih 11, od jedanaest igrača tekmu, obično, počne bar devet najboljih, ne možemo baš govoriti o tome kao nekoj mani.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 apr 2018, 00:35

Raonffa je napisao/la:
Kažem ti da je Mehremića klupirao, na sva zvona se govorilo da je odron u defanzivi. U situaciji kad je Mehremić na klupi onda Hadžić mora igrati, jer podsjetit ću te, Projić vam je također odron i ne znam otkud sad on u kombinacijama da igra.
Projić kakav god da je je bolji lijevi bek od obojice ! tužno al istinito
A puštanje Stanića u Zrinjski je najveca glupost godine.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:36

samoposmatram je napisao/la:Prizivate Zeca, a momak na terenu odstupa od svega sto mu se ukazuje. Lik igra po svome, ti njemu rekao, napisao, preporucio, prenjeo preko mame on ce igrati svoje.

Zajmovic je bio prilikama opet, nije usla idemo dalje. Momak slusa upute i zbog toga igra.

Sad ko fol zbog Zeca nemamo igre. Smanjite dozivljaj. Zec 2 gola i dvije asistencije, Zajmovic 2 gola i jedna asistencija. Daj malo realno gledati stvari.
Zecu je velika prednost što ima ogroman radijus kretanja, strašno je brz i igrač koji može doći do izražaja u kvalitetnom sistemu, što je bio slučaj u Slobodi prošle sezone zbog čega je i dovede, a vala i kod nas u prvom dijelu sezone gdje je imao neke dobre partije. Statistika na stranu, yebo to, to je najmanje važno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:39

let3 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Sad je odjednom bolji, a zimus su mu se trebali dati papiri, al' helem.

Za Stanića se slažem, al' to opet nema veze sa Adžemom, nije ga on pustio u Zrinjski.

Mada, hajmo realno, nije ni Stana neka pljačka na lijevom beku, niste valjda zaboravili prošlu sezonu i njegovo plivanje na toj poziciji, svaku tekmu ili padne gol preko njegove strane ili redovno protivnik napravi koju šansu zbog njegovog lošeg postavljanja. Al' naravno to se pravdalo katastrofalnim tandemom Kerla-Bogi, da ne kažem da mu se gledalo kroz prste jer je dijete Želje. Ne vidim da ijednom iko opravda Projića, Mehremića, Sinišu kada je tamo igrao, pa evo i Hadžića, lošim stoperskim tandemom, al' opet kažem helem nejse.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 apr 2018, 00:40

Ja sam za Mehremica govorio kad je dosao, da nece valjati kao bek, jer je previse ofenzivan i to na najgori nacin ofenzivan (driblanje). Zec i on u fazi napada su bili katastrofalni. Previse su gubili posjed i ostavljali otvorenu lijevu stranu. Zec se moze ljutiti koliko hoce, ali sa njegovim godinama, nebiti u stanju bolje se postavljati i citati igru, znaci da mora nauciti, ali ako lik neslusa i radi po svome, onda mu negine klupa.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2018, 00:45

Kad se natovarite na jednog igraca to je to.
Niko da kaze da Zaka glumi levata nekog uvijek protiv svojih.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 apr 2018, 00:46

Raonffa je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Sad je odjednom bolji, a zimus su mu se trebali dati papiri, al' helem.

Za Stanića se slažem, al' to opet nema veze sa Adžemom, nije ga on pustio u Zrinjski.

Mada, hajmo realno, nije ni Stana neka pljačka na lijevom beku, niste valjda zaboravili prošlu sezonu i njegovo plivanje na toj poziciji, svaku tekmu ili padne gol preko njegove strane ili redovno protivnik napravi koju šansu zbog njegovog lošeg postavljanja. Al' naravno to se pravdalo katastrofalnim tandemom Kerla-Bogi, da ne kažem da mu se gledalo kroz prste jer je dijete Želje. Ne vidim da ijednom iko opravda Projića, Mehremića, Sinišu kada je tamo igrao, pa evo i Hadžića, lošim stoperskim tandemom, al' opet kažem helem nejse.
Željo i nema normalnog lijevog beka još od Josipa Kvesića, koji je bio Carlos za sve ijednog. Znaci, to je vec godinama slaba tacka u timu.
Stanić je bio priuceni bek, al opet je i on bolja opcija od navedenih.

A što se tice stopera, Bogičević je teška rupa. To se i danas jasno vidjelo. Nekad bio odlican stoper, u doba Amara kad su se osvajale titule, al bgm otad prođe jedno 5-6 godina :lol: Uvijek bi prije stavio Kemu Osmankovića, al ocito Adžem ne misli tako.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:50

let3 je napisao/la:
Željo i nema normalnog lijevog beka još od Josipa Kvesića, koji je bio Carlos za sve ijednog. Znaci, to je vec godinama slaba tacka u timu.
Stanić je bio priuceni bek, al opet je i on bolja opcija od navedenih.

A što se tice stopera, Bogičević je teška rupa. To se i danas jasno vidjelo. Nekad bio odlican stoper, u doba Amara kad su se osvajale titule, al bgm otad prođe jedno 5-6 godina :lol: Uvijek bi prije stavio Kemu Osmankovića, al ocito Adžem ne misli tako.
Za beka se slažem, tačno od Kvese nemamo kvalitetnog lijevog beka.

Ma Bogičevića nije trebalo vratiti kad smo ga već jednom pustili prije par godina i tačka. Na početku sezone je Adžem i rotirao, Kemo je dosta igrao, mada više zato što Graovac nije bio u nekoj formi plus je dobijao i crvene kartone.

Tačno kako je Kemo počeo onaj derbi na Koševu, dođe ona povreda od par sedmica, e od tada ne znam da je počeo ijednu tekmu u ligi. Možda jedino u Bijeljinji da je igrao od prve minute kad smo bili bez Bogičevića i Graovca u tom meču.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2018, 00:55

Mehremic za projica izmislio fudbal, Zec i Zajmovic u 5dk. Adzem ce nam sjebati titulu kao i slavko. Vozdra

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 apr 2018, 01:02

Koje ono bacio bogicevica kad je na guzicu pao
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 apr 2018, 01:05

Al najjaci su mi komentari nakon neuspjeha kao danas tipa: "valjda smo nesto naucili"
Pa mi ucimo tri godine nekakve lekcije, i svako malo padamo na ispitima, pa nikad naucit.

A rjesenje pred nosom bukvalno: Dovedi covjeka koji zna kako se osvaja i koji ce to uradit.A zna se ko je to
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2018, 01:08

irfo je napisao/la:Al najjaci su mi komentari nakon neuspjeha kao danas tipa: "valjda smo nesto naucili"
Pa mi ucimo tri godine nekakve lekcije, i svako malo padamo na ispitima, pa nikad naucit.
Tako nekako i jeste. Opet hajde Jovo nanovo :roll:

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 08 apr 2018, 04:01

diplomatija je napisao/la:Zasto niko ne postavi pitanje zasto nema zeca u ekipi, zna Li neko u cemu je problem?
Napiso sam danas, nekad u svadji je sa Adom, na jednom od treninga su se nesto poreckali, Al da je bolji od Krampe Zajmovica jeste, necu da comnt utakmicu, samo cu reci Ado ako ne uzme sad Slobodu i Pitare neka se kupi, to je moje misljenje pa neka se svak ljudi jeste nas vojnik i sve to stoji, Al ado nema kapacitet da vodi Zelju daj boze da grijesim evo neka me demantuje !! volim te zeljo :bih:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.