FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rokoko87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 07 apr 2018, 23:03

Blagojević Jovan!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 apr 2018, 23:04

Možda su čohu za Ramazan navlačili :mrgreen: :mrgreen:

Al' veći je problem šta su onda navlačili Vojo, Zakarić, Bogi, Vranješ itd :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 apr 2018, 23:28

Nas najveci neprijatelj je Zrinjski, pardon ustvari mi sami sebi pa tek onda oni.

Kratko i jasno, pitari pustite derbi ako hocete u EL. Ako ne onda bez Europe ove godine mufloni.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 apr 2018, 23:30

Alipasino je napisao/la:Adzem je trebo bit smjenjen odma isti dan nakon tekme sa Zrinjskim,sad je kasno.
Slažem se. Jest da je bolji trener od Slavke, ali se sad potpuno izgubio, ne zna gdje udara.
Danas hladno gleda kako Stevanović 10 minuta skakuće na jednoj nozi i ne pomišlja na izmjenu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 apr 2018, 23:33

Sve je lako kad si mlad
svako odijelo dobro ti stoji
ma svaka rana manje boli
o da, o da, o da

Sve je lako kad si mlad
lakse okreces ledja sreci
bas te briga s kim ces leci
krv i suze mogu teci

U zadnje vrijeme imam osjecaj da sam dostigao svoj plafon. Dolazim u situacije gdje sebi kazem, to ce mi izaci preskupo.
Danas mi se vratio ponovo, a do sad najgori, jer sam ga prepoznao na licima drugih i na terenu. Imam zelju da guram dalje, ali dolazim do toga, da mi nije tu mjesto. Tesko otkrice, vjerujem svima nama prije ili kasnije. Nove generacije dolaze i to je zakon prirode.

Ide vlak, a na sinama manijak. Ovo je trenutak stani pani. Hocemo se ukrcati ili ne?

Istorija kaze ne, politika kaze ne, igra kaze ne. Jeli onda sve u nasim rukama, ili trazimo toliko da je u nasim rukama, da smo van svake pameti?
Kod gola Sirokog, sjetio sam se Stanica koji nije tu. U drugom kod patnje u igri sjetio sam se Bekrica koji nije tu. A poslije utakmice se sjeti Amara koji nije tu.

Nadam se da Adzem ima sve pod kontrolom, ali je neubjedljiv, jer odma je dezurni krivac svima. Toga nije bilo kod Ribara, Osima, Hadzije i Amara.
Dobro je pa se od mene nista netrazi, pa se mogu opustiti i nadati se pobjedama, a poraze sto brze zaboravljati.
Ako nije sudjeno, nije ni zasluzeno.

Bod pisi, igru brisi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 apr 2018, 23:39

Nikako ne mogu shvatiti ovu indolentnost naših igrača, a kada ekipa izgleda ovako na terenu, jedini krivac mora biti trener. Isto ovako smo izgledali u Mostaru u prvom dijeu sezone.

Majke mi ne znam šta više da mislim, šta im još treba? Dobar teren? Imali su ga. Pune tribine? Imali su ih, napokon. Premije? Imaju i to.

Šta sad očekivati? Igramo sa Slobodom i Sarajevom, dvije najgore ekipe po nas, obje će izginuti protiv nas, a Zrinjski će lako sa Krupom kojoj će misli biti u kupu.

Ponovo nam sezona klizi iz ruku, a ne znam jesu li u našem stručnom štabu sposobni da situaciju okrenu u našu korist. Samo da ne dođemo u situaciju da se protiv Zrinjskog borimo za goli život i da budu ispred nas na tabeli za dva kola.

Adžem ponovo tjera inat sa određenim igračima, ovoga puta je to Zajmović, a izgleda da i Mehremić mora igrati.

Izgleda da nismo u stanju napraviti onaj ključni korak, ne znam do čega je, možda do nedostatka kvaliteta...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 apr 2018, 23:50

Virtu4l je napisao/la:Nikako ne mogu shvatiti ovu indolentnost naših igrača, a kada ekipa izgleda ovako na terenu, jedini krivac mora biti trener. Isto ovako smo izgledali u Mostaru u prvom dijeu sezone.

Majke mi ne znam šta više da mislim, šta im još treba? Dobar teren? Imali su ga. Pune tribine? Imali su ih, napokon. Premije? Imaju i to.

Šta sad očekivati? Igramo sa Slobodom i Sarajevom, dvije najgore ekipe po nas, obje će izginuti protiv nas, a Zrinjski će lako sa Krupom kojoj će misli biti u kupu.

Ponovo nam sezona klizi iz ruku, a ne znam jesu li u našem stručnom štabu sposobni da situaciju okrenu u našu korist. Samo da ne dođemo u situaciju da se protiv Zrinjskog borimo za goli život i da budu ispred nas na tabeli za dva kola.

Adžem ponovo tjera inat sa određenim igračima, ovoga puta je to Zajmović, a izgleda da i Mehremić mora igrati.

Izgleda da nismo u stanju napraviti onaj ključni korak, ne znam do čega je, možda do nedostatka kvaliteta...
Prvo podvuceno, Mehremić je danas ušao samo zbog povrede Siniše, kad smo prešli u formaciju sa trojicom pozadi. Taj lik je uz Bogičevića rak rana odbrane. Mnogo loš igrac.

Drugo podvuceno, nemamo mi muda, to je to. Treba naložiti ekipu da izginu do kraja, svih 90 minuta (Edise vracaj se, sad nam trebaš :mrgreen: ). Citava liga je u 5 deka što se tice kvalitete.

Inace, sve ostalo si u pravu :thumbup:

I da, đe je Zec u p.materinu :shock: nestade lik sa lica zemlje, a lomi se prvenstvo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 apr 2018, 23:51

Nije samo do kvaliteta, ako ti sef kaze uradi ovo a ti znas da to nece piti vode, odma tu nastaje problem.
Mi zadnjih godina nemam trenera po nasoj volji. Svi se uce na nama.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 07 apr 2018, 23:52

Niko nece da kaze sta je sa Zecom.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 apr 2018, 23:52

let3 je napisao/la:Treba naložiti ekipu da izginu do kraja, svih 90 minuta (Edise vracaj se, sad nam trebaš :mrgreen: ). Citava liga je u 5 deka što se tice kvalitete.
Samo bih jednom volio da izgledamo kao danas Široki, kao ekipa koja zna šta hoće i ima glavu i rep, uz disciplinu i odličnog trenera.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 07 apr 2018, 23:56

MocMahale444 je napisao/la:Nije samo do kvaliteta, ako ti sef kaze uradi ovo a ti znas da to nece piti vode, odma tu nastaje problem.
Mi zadnjih godina nemam trenera po nasoj volji. Svi se uce na nama.
Milan Ribar, Ivica Osim, Enver Hadziabdic i Amar Osim.
Adzem bi mogao biti sljedeci u nizu koji je naucio kod nas.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 apr 2018, 23:57

Uh nemoj praviti Sevilju od Sirokog.
Nista posebno nego sta inace normalni timovi trebaju da rade.

@Samoposmatram nisam mislio na to.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 07 apr 2018, 23:59

Nije adzem bez razloga dobio otkaz prvi put.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 08 apr 2018, 00:01

Virtu4l je napisao/la:
let3 je napisao/la:Treba naložiti ekipu da izginu do kraja, svih 90 minuta (Edise vracaj se, sad nam trebaš :mrgreen: ). Citava liga je u 5 deka što se tice kvalitete.
Samo bih jednom volio da izgledamo kao danas Široki, kao ekipa koja zna šta hoće i ima glavu i rep, uz disciplinu i odličnog trenera.
To smo samo sa Amarom imali.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 apr 2018, 00:03

Al' ne može ljudi biti ni do Adžema, mislim nema logike da je on jedini krivac iz razloga što je ova ekipa Želje imala više odličnih utakmica protiv jačih protivnika (Široki kup obje, derbi na Grbavici, zadnja u Mostaru do 88. minute itd) isto kao što je imala više loših utakmica protiv jačih ekipa (Zrinjski predzadnja u Mostaru, danas Široki, derbi na Koševu itd).

Razumijete, ne može Adžem jednu utakmicu dobru postaviti i pripremiti ekipu, a onda neku totalno podbaciti, i tako više puta tokom sezone u serijama.

Nije Adžem ni tvrdoglav toliko, uočio je dosta nekih grešaka koje je pravio, ispravio je to, dobar komentar sam pročitao na drugom forumu "da je Adžem tvrdoglav toliko, mi bi danas već yebali od do svima u klubu i planirali šta dalje u idućim sezonama". Sa druge strane, kao što kaže Virto, ne ide ni meni u glavu da igrači mogu tako oscilirati, od očaja do sjaja od tekme do tekme (da ne kažem minute do minute). Imaju sve uslove, apsolutno mora biti do njih.

Al' ne možemo u ovom trenutku tjerati nikoga od njih, treba se zbiti do kraja sezone i izgurati ovo do kraja, pa ćemo vidjeti na kraju gdje ćemo biti. Još uvijek smo prvi, imamo dva boda više od jedinog konkurenta za titulu i imamo vrlo težak raspored zbog Kupa.

Adžem sada mora rotirati, nadam se da je svjestan toga, ne treba forsirati neke igrače isto kao što ne treba ni šikanirati neke druge, mora se rotirati ukoliko želimo zadržati svježinu do kraja sezone.

Da sam trener, protiv Slobode bih izveo ovaj sastav: Veca; Hadžić, Graovac, Kemo, Mehremić; Blagi, Anel; Zec, Zeba, Zakarić; Kajkut

To je maksimalna rotacija, a opet imaš nekog kvaliteta. Zakarića treba forsirati ne bi li se vratio u formu, treba nam on do kraja sezone, a nije ni nešto pretjerano umoran, tek je danas nakon 20 dana odigrao komplet utakmicu (repka epizodne uloge plus je odmarao protiv Radnika zbog kartona), treba igrati protiv Slobode definitivno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 apr 2018, 00:03

Virtu4l je napisao/la:
Ma mi smo ispuhali.
Nema tu snage i oštrine u igri. Ona ekipa jesenas i ova sad , nebo i zemlja, a isti igraci. Pobjeđivalo se u nizovima Široki 2x, pobjedili pitarluk po 10x težem terenu se više trcalo nego danas. Šta su oni radili na pripremama :shock: Zakarića nigdje danas, a on treba da povuce najviše.

Zamjeram Adžemu i na izbor startnih, a i na izmjene u toku utakmice. Hajd Jovan ima tu neku upalu sinusa, pa ne može. Sad se vidi koliko on fali.
Ali gdje je Zec ? šta je sa Zebom, mogao bi biti koristan za zadnjih 20 minuta, ako ništa podvalit ce neku loptu, nabaciti neki centaršut, nešto ce izmajmunisati. Danas drugo poluvrijeme potpuno bezidejna igra.
Satrace onog malog Hajdarevića, svalio je na najmlađeg da mu drži citavu sredinu, danas je decko pregorio u želji.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 apr 2018, 00:09

Neki dan Zec na story stavio izjavu De Bruyne-a o trenerima i odnosu trener-igrac. Garant se nesto desilo izmedju njega i Adzema.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 08 apr 2018, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 apr 2018, 00:10

Raonfa dobar post ali necu se sloziti s mnogim stvarima.

Ko je kriv? Koji klinac izmislja toplu vodu, naravno nije jedini.

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 08 apr 2018, 00:11

Ekipa je ne spremna tu nam je najveci problem ,uvijek Ista prica ,prvih 30 minuta dominacija I onda se ekipe protiv nas pretvaraju u barsu a nasi hodaju ,formacija uvijek Ista ,izmjene prije tekme dogovorene I slicno ,sta God da je u pitanju sa malim zecom mora igrati decko titula je u pitanju briga nas za neke licne stvari ,I ovog modica I zebu koristiti koliko toliko I rasteretiti ekipu

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 apr 2018, 00:15

@Mocmahale444 Eto ja to tako vidio.

Opet pizdimo previse. Nemoze i jare i pare. Siroki bio u prilici da nas sahrani i izvukao na kraju bod nesrecno. Iz nicega smo izvukli bod, a to je vrlina velikih ekipa. Kad si najgori, neodbija ti se od glavu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pact1921 i 22 gosta.