calcio je napisao/la:bparena je napisao/la:
Jao jao jao ....
da je Pele igro u Olimpiji a Maradona u Olimpicu nikad nebi bili najbolji na svijetu. + Ni Pele ni Maradona nisu osvojili LP pa nemogu biti najbolji na svijetu.
p.s. ovo je ravno vasim argumentima - zvuci jadno jel da ?
jocker92 je napisao/la:A svi ostali velikani su igrali za male ekipe ,pa i Peleov Santos je tad bio jedan od najjacih na svijetu,ni ovu ostali nisu imali slabije ekipe......inace Messi nije link normalan ni sekunde
Nemojte odmah shiziti
Ovo je malo specificna situacija jer je Barcelona tako dominantna, sa Messijem ili bez njega. Stavi najveceg kloca iz Premijer lige medju njih i izgledace mnogo bolji nego sto jeste. Neke bi mozda cak i uspio prevariti da je igracina.
Zato kazem da ce biti takvih skeptika sve dok se ne dokaze i u nekoj drugoj ekipi. Ne mora u Olimpicu, eto mu reprezentacija.
p.s. Napoli nije bio medju najboljim ekipama u Italiji kada je Maradona sa njima osvojio scudeto.

OK, samo Messi nije kriv što Barca ima ovakav kvalitetan sistem rada koji izvlaci najbolje iz igraca, zapravo on je cini još dominantnijom.
Što se kaže u narodu : Leg'o joj ko kec na desetku. A nije Messi ni kriv što Argentina jednostavno NE MOŽE ni ublizu biti kao što je Barca jer (kao prvo) nemaju takav sistem, nemaju igrace koji se poznaju u dušu i koji su potekli iz iste škole kao Barcini i na koncu nemaju strucnjaka/trenera koji ce uozbiljiti tu selekciju.
Jednostavno previše toga nemaju da bi Messi bio produktivan u njihovomn dresu kao što je u Barcinom.
A znaš i sam da jedan igrac (makar on bio i Leo Messi) ne može sam pobjeđivati protivnike i vuci ekipu za sobom. Sam bez prave pomoci tima i saigraca - ne može. Nekad moglo ,ali u današnjem modernom fudbalu to više ne može, realno. Neces me valjda sad ubjediti da Messi zaboravi igrat fudbala cim obuce argentinski dres

mislim to bi bilo presmiješno

kad njima ni jedan Leo Messi ne može pomoci ,onda možeš misliti kakva je to smijurija od tima
Imaju prejaka imena u timu, kad ih gledaš po imenima - a nigdje igre, pa da se njihov veliki potencijal materijalizuje i konkretizuje na terenu.
To je iskljucivo do selektora i trenera Argentine. Nije Messi selektor jbg