FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ElCartel11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ElCartel11 » 28 maj 2018, 00:49

Znaci Novakovic i Parmak idu, jos ako dovedemo ovog Velica, mogao bi i Pavlovic biti bivsi pa tako se oslobadjaju odmah 3 mjesta za strane igrace. A nasi su bili slatkorijecivi i obecali, da ce se dovoditi stranci koji ce ciniti prevagu na terenu i biti 3-4x bolji nego nasi domaci igraci. Da vas vidimo...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 maj 2018, 01:21

ElCartel11 je napisao/la:Znaci Novakovic i Parmak idu, jos ako dovedemo ovog Velica, mogao bi i Pavlovic biti bivsi pa tako se oslobadjaju odmah 3 mjesta za strane igrace. A nasi su bili slatkorijecivi i obecali, da ce se dovoditi stranci koji ce ciniti prevagu na terenu i biti 3-4x bolji nego nasi domaci igraci. Da vas vidimo...
Sad kad iskopaju nekog Nigerijca iz Hapoel Ra'anane, sa 27 godina, razmontirana oba koljena i 14 utakmica u karijeri. Inace bivsi omladinski reprezentativac Nigerije i mlada nada Salernitane. :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 28 maj 2018, 02:53

Sabinho je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Znaci Novakovic i Parmak idu, jos ako dovedemo ovog Velica, mogao bi i Pavlovic biti bivsi pa tako se oslobadjaju odmah 3 mjesta za strane igrace. A nasi su bili slatkorijecivi i obecali, da ce se dovoditi stranci koji ce ciniti prevagu na terenu i biti 3-4x bolji nego nasi domaci igraci. Da vas vidimo...
Sad kad iskopaju nekog Nigerijca iz Hapoel Ra'anane, sa 27 godina, razmontirana oba koljena i 14 utakmica u karijeri. Inace bivsi omladinski reprezentativac Nigerije i mlada nada Salernitane. :kafa:
Istina, ali cime mi da se pohvalimo da bi svaki stranac pohrlio u nas klub, neko rece svako zeli u CV imati fks, po cemu to ? Zrinjski i Zeljo nas šiju po titulama u Premijer ligi, ravnamo se sa Sirokim, ispadamo od Zarija, Zeta iz Golubovaca itd. cime da nekog stranca da privucemo? To sto je Pape igrao u klubu, Musemici ostavili takav trag, imali mnogo igraca u repki, za sve to njih boli ona stvar jer vec sad ti momci od 23-24-25 godina bili su klinci kada se to desavalo ili nisu bili ni rodjeni a fks im je bio klub za koji nisu ni culi..na velicinu kluba realno mozemo dovesti samo domaceg igraca, a stranca samo na dobre pare, eventualno dobru pricu mu prodat..

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 maj 2018, 03:29

Neki ne prate Klub? Hadzic nije SD. Jos na pressu je receno da je akcenat na Akademiji i prelazu u seniore uz pomoc prvoj ekipi (skauting ili pregovaranje).
Licno mi se ne svidja sto trener bira veliku vecinu igraca i drzi konce svega. Ali kad ti UO sam kaze da ne znaju nista o fudbalu i ne zele da se mijesaju (a Sabri se pokazala kao jos nedorasla u ovom poslu?) onda mora trener da uskoci (sa njuskom kao sefom skauta?! i Hadzicem) sto ima logike, u ovakvom sistemu.
Previse (i predugo) pratim Bayern pa navikao na neki 'normalan' sistem kod njih, gdje Upravu cine bivsi proslavljeni igraci, uz financijskog eksperta. :D A trener trenira, ne pika se puno oko dovodjenja imena. :D
Velic? Ako izbaci Pavlovica iz udarnih 11 onda nije promasaj, sve ostalo (biti zamjena i igrati Kup) moze i Kovacevic odraditi...inace Kovacevic mi nije za drugog golmana jos. Ako moze jos jedna sezona na golu u ligi manjeg entiteta, bilo bi sjajno.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 28 maj 2018, 03:32

Zasto se nas klub je dogovori sa nadleznim da mi finansiramo npr 500k, opstina, kanton, saves ostalo i da se napravi teren kao na Grbavici sto ce biti. I da nas zbog tih para sto smo ulozili oslobode placanja stadiona odredjeni period. Tako bi dobili kvalitetan travnjak da mozemo pobijediti nekoga i po losijem vremenu,a ovako samo dajes pare na rentu i nikakve koristi.
Sabrine mi moje!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 maj 2018, 03:45

Zato sto se ne isplati ulagati u nesto sto nije tvoje. Sutra ce ti papa, Erdogan, Zeljko, Marija i sl. doci na stadion i ode trava lagano.
Da daju stadion 30 godina na koristenje, e onda bi se isplatilo 'ganjati' sve to sto navodis; zabranis ta okupljanja (ili budu pa naplatis a od para uzmes onaj sprecijalni pod da zastiti travu).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 maj 2018, 06:43

Nije mi onaj Velic vala neki napredak. Lik je Bosanac i mladji je od Bojana, jedino to.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 28 maj 2018, 06:58

Oni dovode velica a buffon slobodan.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 maj 2018, 07:31

ThrillerHz je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:
ThrillerHz je napisao/la:Velic nam je prvo pojacanje ;)
On i Vladan nek se bore za ''jedinicu'', pretpostavljam da Pavlovic ide. Mlad, perspektivan golman, nije los potez :bih:
Navodno ga je Husref kontaktirao i Velic mu je rekao da bi na Kosevo ako treba pjeske dosao...
Po meni odlicno rjesenje na golmanskoj poziciji, domaci igrac, mlad, dobar golman. Nadam se da ce docekati i zvanicnu potvrdu :opaopa:
a dobro, mislim da bi još bolje bilo da on i Boki se ove sezone pofajtaju za keca, a sljedeću da Boki bude drugi golman, ali nešto ne vjerujem da ako ovaj dolazi da Boki ostaje...nejse Vela ima tu osobinu skidanja penala i bar u Mladosti je skakao na visoke, vidjećemo kakav će kod nas biti...

P.S. - zar nije Dilaver prvo pojačanje :D :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 28 maj 2018, 11:47

Na svako pitanje, ide li se na titulu odgovori "pa dacemo sve od sebe, pa vidjećemo za šta je dovoljno", i tako postadosmo FK "ŠTA JE TU JE"

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 maj 2018, 11:51

FCS je napisao/la:Na svako pitanje, ide li se na titulu odgovori "pa dacemo sve od sebe, pa vidjećemo za šta je dovoljno", i tako postadosmo FK "ŠTA JE TU JE"
Inače, bez da ikog branim dok ne vidim njihov rad, ovo je takva sredina gdje možeš izjaviti nešto drugo? Daj molim te.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 maj 2018, 11:54

.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 28 maj 2018, 12:36

FCS je napisao/la:Na svako pitanje, ide li se na titulu odgovori "pa dacemo sve od sebe, pa vidjećemo za šta je dovoljno", i tako postadosmo FK "ŠTA JE TU JE"
s obzirom da mentalni kepeci od igrača ne podnose nikakav pritisak to je vjerovatno i jedna od bistrijih odluka da se ne priča o ciljevima...pogotovo ne prije se kompletira ekipa i sagleda forma kompletne ekipe...ovako bez Kondicionog!!!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 28 maj 2018, 13:11

Ostaje li Sofranac?
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 28 maj 2018, 13:52

@MuhamedHulk ti rece ionako se SD nista ne pita nego Tan. Tan ne dozvoljava finansijske gubitke i minuse a u ostalo se ne mijesa. Problem je sto nasa uprava ne zna sta treba raditi. Evo kako je stvar postavljena u normalnim sredinama :

Semjon Milošević (komentar) vrijedi pročitati!!

Nema tu puno sta da se kaze. Sto se tice konkretno ovog slucaja ja sam vodjen "vizijom" barem stidljivo onako kako se propagirala tako i radio. Medjutim najveci problem FKS. sto se svakodnevno mjenja vizija kluba u zavisnosti od dnevno-aktuelnih desavanja. Kako sam ja to vidio i kako je receno vizija je stvaranje i prodaja mladih fudbalera. Takva atmosfera se trebala i kreirati. E sad drugi najveci problem je sto svaki trener, a bilo ih je mnogo uz cast ponekom izuzetku je htio neku svoju viziju i radio je mimo onoga svega sto je po meni trebalo da se uvede u statut kluba od ulaska investitora,a to je stvaranje i prodaja mladih jer je naime zbog toga tan dosao, ali to je samo figurativno. Evo ni danas niko jasno i sa sigurnoscu ne moze da kaze sta je vizija kluba!!! Ako su mladi...zasto se mladi ne forsiraju po cjenu rezultata, i da se to lijepo prezentuje javnosti i navijacima jer je to naime zelja investitora? Ako je rezultat onda OK...zasto ga nema??? Ovako sve je maglovito. Ono sto ja znam je da je bilo ovo prvo s mladima! Pa zasto niko nema čuku da to kaže i provede u djelo? Zato što želi da se dodvori navijačima. Pa najbolje je i najlakše tako... Treba biti frajer i izaći pred navijače i reći im da je vlasnik upravljačkih prava Vincent Tan i da je on taj koji nameće viziju (usput rečeno mislim da njega ovo sve manje zanima jer je dao to u naše ruke misleći da mi želimo sebi dobro,a mi naravno truli balkanci sve smo to popišmanili i zloupotrijebili zarad ličnih interesa). Dakle da se tako postave stvari bilo bi i navijačima lakše...znali bi šta se dešava...oni strpljivi bi razumjeli, nadje se trener koji može da istrpi mlade,koji ima iskustvo i prepoznat je po tome da voli i daje priliku mladima, a ne da dodje neki tamo Ješić ili bilo koji drugi i jednostavno prosto rečeno zanemari sav rad, trud, muku koja je uložena u tu akademiju i dovodi nam one koje on hoće i slično. To samo nažalost kod nas može...Pa znate kad će Murinjo biti trener Barce? Mozda u nekom trecem zivotu jer se zna kakav stil igre gradi Barca,a zna se i da je Murinjo destruktivac. E to su te nijanse i razlike zbog kojih se ne moze naprijed i neka se niko ne cudi tome. Razvijas svoje dijete u idealnim uslovima, sa napadackim stilom visoko pritiskajuci protivnika i onda dodje neko i kupi nekoga koji nas je na kontru "ubio" u jednoj utakmici i nije nikog nikad vise i dovedemo ga, platimo a svoje odlicno dijete ddemoralises,bacis u zapecak i slicno. Neki dan sam procitao jedan komentar koji doslovce ovako kaze: koga smo to mi unistili od tih nada, a da je napravio karijeru top nivoa vani... E pa na to se mora malo sacekati dok ta djeca stasaju negdje tamo vani u nekakvom Grashopersu,Trencinu,Portugalu,Sloveniji i slicno. Akademija postoji 4-5 godina, to je kratak period u svijetu fudbala. Neki dan izasao je tekst o Alavesu i prica nas kondicioni trener koji tamo radi o desetogodisnjem planu i kako se od njega ne odstup i nema veze ko je trener. Da pojasnim nije trener kriv, ma o kome se radilo. Sve su to ljudi sa svojim kvalitetima, ali ne mogu se oni pitati o ciljevima i viziji. Oni se moraju uklopiti u viziju kluba koju opet se vracamo na pocetak price vecinski vlasnik nije dosljedan da izrazi i sprovede, i tako prosto receno "kad nema macke misevi kolo vode" onda se dobije ovo sto danas imate....protraceni milioni, unistena sansa da se odmakne daleko i jedino vrijedno sto tu ima je potencijal u toj djeci...akademija, koja nazalost zahvaljujuci dezavuisanju i izmisljanju i iznosenju neistina nastoji se kao i sve kod nas diskreditovati i omalovaziti jer lakse je kritikovati i unistavati nego zasukati rukavr i raditi nesto. Lijep pozdrav

Buduci da i nasa uprava najvise nauci citajuci forume mozda sta i skontaju iz ovoga.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 28 maj 2018, 13:58

belosevic28 je napisao/la:Ostaje li Sofranac?
Ja sam cuo da ostaje , i on i Halil i Crepulja, samo Parmak noga( treba onom ko ga je doveo oduzet od plate te pare sto smo davali Parmaku)
Navodno i Mico dog sa tim austrijskim klubom
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 28 maj 2018, 14:10

Samo Husref moze Sarajevo voditi!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 28 maj 2018, 14:21

joker90 je napisao/la:Samo Husref moze Sarajevo voditi!!
Normalno,coek vojnik kluba. :salut:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 28 maj 2018, 14:23

Inijesta je napisao/la:
belosevic28 je napisao/la:Ostaje li Sofranac?
Ja sam cuo da ostaje , i on i Halil i Crepulja, samo Parmak noga( treba onom ko ga je doveo oduzet od plate te pare sto smo davali Parmaku)
Navodno i Mico dog sa tim austrijskim klubom
Jbg neka ga sa Mujakicem onda, dovesti im k'o rezervu nekog naseg, iskusnog (Skahic npr.) I tjt. Imas i Adukora i moze se pokriti stoperska pozicija. Crepulja je dobar igrac, Halil ok.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 maj 2018, 14:26

belosevic23 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Istina, ali cime mi da se pohvalimo da bi svaki stranac pohrlio u nas klub, neko rece svako zeli u CV imati fks, po cemu to ? Zrinjski i Zeljo nas šiju po titulama u Premijer ligi, ravnamo se sa Sirokim, ispadamo od Zarija, Zeta iz Golubovaca itd. cime da nekog stranca da privucemo? To sto je Pape igrao u klubu, Musemici ostavili takav trag, imali mnogo igraca u repki, za sve to njih boli ona stvar jer vec sad ti momci od 23-24-25 godina bili su klinci kada se to desavalo ili nisu bili ni rodjeni a fks im je bio klub za koji nisu ni culi..na velicinu kluba realno mozemo dovesti samo domaceg igraca, a stranca samo na dobre pare, eventualno dobru pricu mu prodat..
Parama se dovode stranci! Nije li uvazena direktorica rekla da imamo visok budzet? Said, Radovac, Pavlovic, Parmak, Novakovic >>> jedna dobra plata za stranca.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.