Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

SafetSajo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la SafetSajo » 16 apr 2015, 13:11

SjeverniVjetar je napisao/la:
SafetSajo je napisao/la:gdje cemo sa tolikim golmanima :P

begovic, sehic, dujkovic,
potentialni
buric, dujkovic, alomerovic, husic, delac ....

:mrgreen: :mrgreen:
Osman Hadzikic, 19 godina, proslo kolo debitovao za Austriu Wien, trenutno najvise obecava vjerovatno.

dobro si momcino ja zaboravio za njega a zivim u istom gradu heheh al zar nije on dobivo pozive za mladje selekcije pa se nije odazivo pozivima ? :)
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 16 apr 2015, 14:24

> mfw Delac u repci

slika
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2015, 17:45

Delac jasno kaze da bi se odazvao: http://sportsport.ba/bh_fudbal/delac-no ... oru/159369" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima tek 22 godine, moze jos napredovat. Ne vidim neki ekstra potencijal iza Begovica, tako da je svaki dobro dosao. Nema nam zime jos 6-7 godina sa Asmirom, ali treba razmisljat i nakon toga. Dobro nam dosao. Od viska glava ne boli.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 apr 2015, 17:46

Cartman je napisao/la:Delac jasno kaze da bi se odazvao: http://sportsport.ba/bh_fudbal/delac-no ... oru/159369" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima tek 22 godine, moze jos napredovat. Ne vidim neki ekstra potencijal iza Begovica, tako da je svaki dobro dosao. Nema nam zime jos 6-7 godina sa Asmirom, ali treba razmisljat i nakon toga. Dobro nam dosao. Od viska glava ne boli.
Ne bode njih nista od toga u oci. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 16 apr 2015, 18:09

Da decko nema kvalitet ne bi ga kupio Chelsea i potpisao ugovor na 5 godina pa onda prosle godine produzio na jos dvije.

slika

slika
:bih:
1946

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2015, 18:11

Zlatan Alomerovic [Drugi tim Borusije] takodjer izrazio zelju da zaigra za BiH.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Objavio i na svojoj FB stranici.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 16 apr 2015, 18:44

Mato Jajalo, standardni igrac Palerma, igra zadnjeg veznog. Rodjen u Jajcu 26 godina. **** klasa, bolji od Stilica, Cimirota, Hadzica i Medunjanina zajedno, ima jedan nastup za hrvate ali u prijateljskoj utakmici sad protiv Argentine. Ne bi ga bilo lose zaganjati, jeste da je jednom rekao da mu je opcija Hrvatska ali ko zna kad bi se zaganjao sad...
1946

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 apr 2015, 20:07

Igraci iz Chelsea, Dortmunda...ako pokupimo sve ove nase mlade igrace sljedeca generacija bi mogla preteci ovu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 16 apr 2015, 20:16

SjeverniVjetar je napisao/la:
SafetSajo je napisao/la:gdje cemo sa tolikim golmanima :P

begovic, sehic, dujkovic,
potentialni
buric, dujkovic, alomerovic, husic, delac ....

:mrgreen: :mrgreen:
Osman Hadzikic, 19 godina, proslo kolo debitovao za Austriu Wien, trenutno najvise obecava vjerovatno.
Dobar je Hadzikic,mogao bi sljedece sezone biti broj 1 u svom timu,jer Lindner,njihov golman, napusta tim na kraju sezone...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2015, 20:20

Principatus je napisao/la:Igraci iz Chelsea, Dortmunda...ako pokupimo sve ove nase mlade igrace sljedeca generacija bi mogla preteci ovu.
Ma nije to sve kako se cini na prvi pogled druze. Nastupao je i Hajrovic za Arsenal, Karic za Fulham, Atajic za Celtic, pa i jos dosta njih pa i igracine ne postadose. Isto je i sa ovim malim Jelisicem koji igra za Bayern II u cetvrtoj ligi Njemacke, koji sumnjam da ce ikada dobiti sansu u prvom timu Bayerna, pa ce se morati probijati kroz trecu i drugu ligu do samog vrha, Bundeslige.

Suljic, Bektic i Burnic medjutim puno obecavaju po meni, i mislim da ce postati izuzetni igraci, dok ne treba uvijek gledati na to mjerilo ''eno ga u B-Timu Chelsea, Bayerna, Liverpoola'' itd.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 16 apr 2015, 20:47

Jasno, ako 30% od ovih talenata uopste budu profesionalni fudbaleri, to je uspjeh.
S druge strane. mi nismo u situaciji da ignorisemo djecake koji igraju u omladinskim pogonima velikih klubova ili ozbiljnih klubova.
Od 15 najboljih igraca reprezentacije, 14 je proizvod dijaspore i to je najbolji pokazatelj u kakvoj se situaciji nalazimo. Da smo upecali Seferovica, Tankovica, Junuzovica... situacija bi bila jos vise u korist dijaspore.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 apr 2015, 20:47

Head je napisao/la:Mato Jajalo, standardni igrac Palerma, igra zadnjeg veznog. Rodjen u Jajcu 26 godina. **** klasa, bolji od Stilica, Cimirota, Hadzica i Medunjanina zajedno, ima jedan nastup za hrvate ali u prijateljskoj utakmici sad protiv Argentine. Ne bi ga bilo lose zaganjati, jeste da je jednom rekao da mu je opcija Hrvatska ali ko zna kad bi se zaganjao sad...
:kafa: :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 16 apr 2015, 20:53

Head je napisao/la:Mato Jajalo, standardni igrac Palerma, igra zadnjeg veznog. Rodjen u Jajcu 26 godina. **** klasa, bolji od Stilica, Cimirota, Hadzica i Medunjanina zajedno, ima jedan nastup za hrvate ali u prijateljskoj utakmici sad protiv Argentine. Ne bi ga bilo lose zaganjati, jeste da je jednom rekao da mu je opcija Hrvatska ali ko zna kad bi se zaganjao sad...
Dobar igrac pravo, samo je mala šansa da igra za nas, mada treba pokušati ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 apr 2015, 21:10

SjeverniVjetar je napisao/la:Jasno, ako 30% od ovih talenata uopste budu profesionalni fudbaleri, to je uspjeh.
S druge strane. mi nismo u situaciji da ignorisemo djecake koji igraju u omladinskim pogonima velikih klubova ili ozbiljnih klubova.
Od 15 najboljih igraca reprezentacije, 14 je proizvod dijaspore i to je najbolji pokazatelj u kakvoj se situaciji nalazimo. Da smo upecali Seferovica, Tankovica, Junuzovica... situacija bi bila jos vise u korist dijaspore.
Hajrovic se zagubio unatoc cinjenici da je bio SP sa Svicarskom. Ova djeca koja su sada aktualna se proglasavaju velikim nadama Evropskog nogometa. Prije svega mislim na Burnica. Nisam siguran ali cini mi se da je i Bektic kapetan kod Njemackih kadeta. Curovic je u Juventusu i nekoliko puta je po drustvenim mrezama izjavljivao da bi igrao za nas. Suljic nam je isto nasusno potreban jer u Premijer ligi ja ne vidim neke potentne stopere. Pa ponajbolji mladi stoper BiH ne moze primirisat terenu u Osijeku. Ovo su najbolji a moze se jos par momaka naci koji bi dobro dosli. Ne razumijem zasto ih ne bi pokusali dobiti cak je i Mesa na liniji ovakvih zelja. Vidim da si i ti Vjetre za to i nema mi nikakve logike da mi tu djecu neprestano ne skautiramo i dovodimo u nas dres. Eno cak i onaj mali Simic istavlja otvorena vrata. Drugi Modic itd. Ja bi ovu svu djecu na svaki moguci nacin pokusao dovesti u nase mlade repke. Ali gdje ce onda ovi propaliteti iz Neretvanca ili Zapresica. Zamisli igrac ima 20-21 godinu i igra u 3 Hrvatskoj ligi i zovu ga u nasu repku. Pa taj je propao i prije nego sto je poceo.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 16 apr 2015, 21:36

dubrovnik je napisao/la: Hajrovic se zagubio unatoc cinjenici da je bio SP sa Svicarskom. Ova djeca koja su sada aktualna se proglasavaju velikim nadama Evropskog nogometa. Prije svega mislim na Burnica. Nisam siguran ali cini mi se da je i Bektic kapetan kod Njemackih kadeta. Curovic je u Juventusu i nekoliko puta je po drustvenim mrezama izjavljivao da bi igrao za nas. Suljic nam je isto nasusno potreban jer u Premijer ligi ja ne vidim neke potentne stopere. Pa ponajbolji mladi stoper BiH ne moze primirisat terenu u Osijeku. Ovo su najbolji a moze se jos par momaka naci koji bi dobro dosli. Ne razumijem zasto ih ne bi pokusali dobiti cak je i Mesa na liniji ovakvih zelja. Vidim da si i ti Vjetre za to i nema mi nikakve logike da mi tu djecu neprestano ne skautiramo i dovodimo u nas dres. Eno cak i onaj mali Simic istavlja otvorena vrata. Drugi Modic itd. Ja bi ovu svu djecu na svaki moguci nacin pokusao dovesti u nase mlade repke. Ali gdje ce onda ovi propaliteti iz Neretvanca ili Zapresica. Zamisli igrac ima 20-21 godinu i igra u 3 Hrvatskoj ligi i zovu ga u nasu repku. Pa taj je propao i prije nego sto je poceo.
To je druze stara boljka, zato sam i pisao o tome da su interesi reprezentacije i "domaceg" fudbala, suprostavljeni. Ako bismo pokupili sve sto je, objektivno, bolje od domacih, ne bi ostalo nijedno mjesto za igrace iz BHPL ili igrace koji su u regionalnim menadzerskim talovima.
Zato iz dijaspore, kada su u pitanju mladje selekcije,uglavnom dobijamo igrace koji nemaju sansi da igraju u drugim reprezentacijama, a vjerovatno su spremni i pogurati parama poziv.
Narvno da zdrava logika govori da Burnic, Bektic, Suljic, Curovic...moraju biti dio nasih selekcija, ali kao sto vidimo, jedva su se sjetili da pozovu Prevljaka :roll: Izgleda da je potrebno da zaigraju u CL, kao Kolasinac, da bi se nesto uradilo.
Sitni, licni ili klupski interesi su jos uvijek pretpostavljeni interesima reprezentacije i ljudi u nasem fudbalu se trude da tako ostane i da se nista ne mijenja. :thumbdown:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 16 apr 2015, 23:12

Ako se smanji liga vjerujem da ce se poboljsati kvalitet da ce biti vise jacih i boljih meceva i da cemo imati neku korist od toga ponajviše sam to primjetio na primjeru nama koliko toliko bliske Slovenije koja ima skraćenu ligu ali njeni igrači su trazena roba bez obzira na pasoš EU svake godine igrači prelaze u bolje klubove iz Slovenske lige..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 apr 2015, 00:01

Da bog da pa Premijer liga pocela stancati kvalitete za Juventus ili Bajern svake sezone. Nazalost to jos nije slucaj iako se neki pozitivni pomaci vide. Ipak i u tom slucaju ja se ne bih odricao ove djece iz zapadnih liga a koji se mogu dovesti u repku. Hrvatska kao vrlo jaka reprezentacija koja ima puno kvalitetnih igraca uzima jednog Marica od BiH a mi niti ne pokusavamo uzeti igraca kao sto je Burnic. Na nasu srecu sada je ozbiljan selektor A selekcije doveden i koliko vidim on ce to pokusati pogurati. Ako ovi dripci iz mladjih repki to ne urade Mesa ce pokusati kaparisati makar one najvrijednije igrace. Ako je tocno ono sto sam danas procitao Modic je blizu poziva.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 apr 2015, 00:10

Ma neke momke, posebno ove u Njemackoj/Austriji, u njihovim omladinskim pogonima, bolje je i ostaviti do neke 18-19 godine ostaviti da se razvijaju kod njih, jer stvarno pripreme njihovih reprezentacija, kampovi, treninzi, to im samo moze pomoci u daljem razvoju kao igrac.

Naravno, ima uvijek i izuzetaka, i kad se radi o izvanrednom talentu, treba se odmah reagovati, ali za ove koji imaju jos mnogo posla ispred sebe, kao sto je npr. i mladi Damir Bektic, ima jos vremena da ga pridobijemo.

Vidim to i na primjeru komsije, koji je clan RB Salzburga, i kadetske Austrijske reprezentacije, okupljanja reprezentacije su jako cesta, putuju na raznorazne turnire, trening kampove po par sedmica, gdje se intenzivno i izuzetno profesionalno radi, posebno do U19 godista. A kad dodje U21 repka, onda ce vjerovatno medju nase, ali jos je mlad momak. :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 apr 2015, 00:27

Goalgetter je napisao/la:Ma neke momke, posebno ove u Njemackoj/Austriji, u njihovim omladinskim pogonima, bolje je i ostaviti do neke 18-19 godine ostaviti da se razvijaju kod njih, jer stvarno pripreme njihovih reprezentacija, kampovi, treninzi, to im samo moze pomoci u daljem razvoju kao igrac.

Naravno, ima uvijek i izuzetaka, i kad se radi o izvanrednom talentu, treba se odmah reagovati, ali za ove koji imaju jos mnogo posla ispred sebe, kao sto je npr. i mladi Damir Bektic, ima jos vremena da ga pridobijemo.

Vidim to i na primjeru komsije, koji je clan RB Salzburga, i kadetske Austrijske reprezentacije, okupljanja reprezentacije su jako cesta, putuju na raznorazne turnire, trening kampove po par sedmica, gdje se intenzivno i izuzetno profesionalno radi, posebno do U19 godista. A kad dodje U21 repka, onda ce vjerovatno medju nase, ali jos je mlad momak. :mrgreen:
Ima i u ovom istine ali care nama je igrac iz Zapresica igrao stopera u zadnjim utakmicama mlade reprezentacije. A niti onaj iz Celika nije puno bolji. Trebaju nam najbolji moguci igraci koje mozemo dobiti jer su to buduci A reprezentativci. Protiv Amerikanaca je onaj Jelisic iz Bajernove druge momcadi bio jedan od najboljih pojedinaca i dokazao teoriju da treba ovu djecu probavati i najbolje uzimati sebi . Nemas sta cekati sa ovih nekoliko vrhunskih talenata. Treba ih odmah pozivati i sredjivati im papire a ne uvijek cekati zadnji momenat.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 apr 2015, 10:11

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

slika

[youtube][/youtube]

1:36

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Ganjaj Mesa Matu, on i Mume na zadnjem veznom. :bow:
1946

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.