dubrovnik je napisao/la:
Hajrovic se zagubio unatoc cinjenici da je bio SP sa Svicarskom. Ova djeca koja su sada aktualna se proglasavaju velikim nadama Evropskog nogometa. Prije svega mislim na Burnica. Nisam siguran ali cini mi se da je i Bektic kapetan kod Njemackih kadeta. Curovic je u Juventusu i nekoliko puta je po drustvenim mrezama izjavljivao da bi igrao za nas. Suljic nam je isto nasusno potreban jer u Premijer ligi ja ne vidim neke potentne stopere. Pa ponajbolji mladi stoper BiH ne moze primirisat terenu u Osijeku. Ovo su najbolji a moze se jos par momaka naci koji bi dobro dosli. Ne razumijem zasto ih ne bi pokusali dobiti cak je i Mesa na liniji ovakvih zelja. Vidim da si i ti Vjetre za to i nema mi nikakve logike da mi tu djecu neprestano ne skautiramo i dovodimo u nas dres. Eno cak i onaj mali Simic istavlja otvorena vrata. Drugi Modic itd. Ja bi ovu svu djecu na svaki moguci nacin pokusao dovesti u nase mlade repke. Ali gdje ce onda ovi propaliteti iz Neretvanca ili Zapresica. Zamisli igrac ima 20-21 godinu i igra u 3 Hrvatskoj ligi i zovu ga u nasu repku. Pa taj je propao i prije nego sto je poceo.
To je druze stara boljka, zato sam i pisao o tome da su interesi reprezentacije i "domaceg" fudbala, suprostavljeni. Ako bismo pokupili sve sto je, objektivno, bolje od domacih, ne bi ostalo nijedno mjesto za igrace iz BHPL ili igrace koji su u regionalnim menadzerskim talovima.
Zato iz dijaspore, kada su u pitanju mladje selekcije,uglavnom dobijamo igrace koji nemaju sansi da igraju u drugim reprezentacijama, a vjerovatno su spremni i pogurati parama poziv.
Narvno da zdrava logika govori da Burnic, Bektic, Suljic, Curovic...moraju biti dio nasih selekcija, ali kao sto vidimo, jedva su se sjetili da pozovu Prevljaka

Izgleda da je potrebno da zaigraju u CL, kao Kolasinac, da bi se nesto uradilo.
Sitni, licni ili klupski interesi su jos uvijek pretpostavljeni interesima reprezentacije i ljudi u nasem fudbalu se trude da tako ostane i da se nista ne mijenja.