Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

eric_cantona
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la eric_cantona » 16 mar 2012, 08:59

kako je Sir Alex rekao, maksimalni ciklus jedne ekipe/generacije je 4 godine, a ovo je Unitedu 5. ili 6. sezona sa većinom ove ekipe, sto znaci da je moralo doći do određenog pada. u Proteklih 5 sezona, United je igrao 3 finala lige prvaka i osvojio 4 naslova Engleskog prvaka.

Kod igrača dođe do zasićenja, nema onog entuzijazma za gristi u svakoj utakmici, ali ipak rezultati dolaze.

Ovu godinu treba gledati kao prelaznu godinu gdje se pomladilo momčad (otišli Brown i O'Shea, otišao V.d.Sar, Scholes otišao pa se vratio, Giggs odolijeva vremenu ali i on će brzo) i treba biti strpljiv sa igračima koji su došli i koji sada moraju preuzeti sve u svoje ruke.

Činjenica je da je United unatoč svim problemima i kiksevima (Blackburn, Newcastle), i unatoč svoj toj mladosti u ekipi, gdje pola igrača nije punoljetno po američkim zakonima, taj United je na prvom mjestu, i da se bori sa ekipom koja je uložila pola milijarde u dvije godine i to ravnopravno i bolje, i barem sudeći prema rasporedu do kraja, ima veliku šansu osvojiti i peti naslov u šest godina.

Sazrijevanje ove nove generacije ne treba očekivati ni ove ni slijedeće godine.. Ali je ekipa talentirana i vrlo brzo će se i igre i rezultati vratiti na stare razine. Vjerujem da će tu doći još poneko ime, još poneko pojačanje i da će se postići pravi balans u ekipi, i željno isčekujem slijedeće sezone da vidim šta ovi "malci" mogu

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 16 mar 2012, 09:03

Uostalom, i Barcin ciklus će završiti, ako već i nije (bježi im Real 10 bodova, a u ligi prvaka se tek trebaju sresti).

Evo jedan zanimljiv citat sa Manutd.com koji savršeno opisuje kraj europske sezone za United:

"We’ve not lived up to the standard that's been set. But when you lose to the better team as Athletic were, there's nothing you can do about it"

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 16 mar 2012, 11:15

Idemo Wolwesima u goste,koji ove sezone kuci imaju samo 3 pobjede,uz gol razliku 17-30 na domacem terenu....Bice borbena utakmica,ali ocekujem pobjedu sa dva il vise razlike....Vidim gore neki Cleverya pod upitnik stavaljaju,a lik ove sezone vise trenira bez lopte,nego sa....A praksa je cudo....A Evra i defanziva-cista katastrofa...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 mar 2012, 12:05

Cartman je napisao/la:Ne znam, ja nimalo nisam razocoran da budem iskren. Nista nisam ocekivao, a isto tako ovo takmicenje mi ne znaci nista. Jedino mi je zao sto su se neki igraci umorili pred utakmicu protiv Wolvesa koja je 100 puta vaznija. Vracamo se ligi i prvom prioritetu, ovakav rasplet sam i ocekivao. I Bayern, Milan, Liverpool, Juventus, City itd su ispadali iz ove Europe lige, jer nema motivacije i zelje.
Ne bih bas rekao da si iskren,al' dobro...Nego,ispravi me ako grijesim,zar nije jedini trofej koji nedostaje
Fergusonu upravo ovaj EL ?
F.K.SARAJEVO

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 mar 2012, 12:07

molotovljev je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ne znam, ja nimalo nisam razocoran da budem iskren. Nista nisam ocekivao, a isto tako ovo takmicenje mi ne znaci nista. Jedino mi je zao sto su se neki igraci umorili pred utakmicu protiv Wolvesa koja je 100 puta vaznija. Vracamo se ligi i prvom prioritetu, ovakav rasplet sam i ocekivao. I Bayern, Milan, Liverpool, Juventus, City itd su ispadali iz ove Europe lige, jer nema motivacije i zelje.
Ne bih bas rekao da si iskren,al' dobro...Nego,ispravi me ako grijesim,zar nije jedini trofej koji nedostaje
Jeste,ali kakve to veze ime? :D
Ja bih volio da smo ovojili ovo,ali nismo i ne zalim,ali bit ce mi zao i krivo ako ne osvojimo EPL.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 mar 2012, 17:40

molotovljev je napisao/la:
Isto sam pisao i prije ispadanja. A nedostaje mu i trofej Championshipa, pa nije cilj kluba da to osvoji. Ako Bog da nikad vise u Europa ligi. Radije ispast kao 4. u grupi LP.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 16 mar 2012, 18:13

jedino titula pl moze spasiti sezonu,sramota da smo isplai iz svih euro natjecanja
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2012, 19:39

Evo sta Evra kaze o nasem uspjehu :mrgreen: u Europskim takmicenjima ove sezone ;)

From the beginning of this season it has been a disaster. Maybe we were too confident at the beginning of [Big Cup=LP]. Maybe we were thinking we have the name and we would go through easily, and we ended up going out in [Basel/Basle/Baaaarrrrll]. It's been a bad season for Manchester United in Europe and we can't disagree with that. We have to be honest with ourselves. We don't deserve to be in [Big Cup] or [Big Vase=LE]. That's it ;)

Ajde pozitiva je da smo barem pobijedili(u obje tekme) sixth-best team in Romania :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 mar 2012, 20:10

1. utakmica polufinala FA kupa za juniore, protiv Chelsea: http://www.flashwebtown.com/mediaplayer ... start=true" onclick="window.open(this.href);return false;

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 16 mar 2012, 20:25

[youtube][/youtube]
dobra pravo ;)

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 16 mar 2012, 23:46

Roy ''Čelična cjevanica'' Keane: Izjave koje su mu obilježile karijeru

Roy Keane, dugogodišnji kapiten Manchestera je u svijetu fudbala poznat kao jedan od najtemperamentijih igrača ikada. Fudbaler koji je cijelu svoju karijeru bio prva meta novinara, te je svakom svojom izjavom punio naslovince britanskih sportskih žurnala, ali i tabloida, je uvijek ostao dosljedan sebi – ne podilazivši nikome.

Suspenzije, degutantni komentari i provokatorski ispadi prema saigračima i selektorima mu nisu bili ništa strano. Ovaj defanzivni veznjak Crvenih đavola, pored impozantne karijere, iza sebe ima opus izjava, koje će vjerovatno dovijeka biti zapisane u fudbalskoj historiji – ali, koje su ponajbolje opisivale lik i djelo Roya Keana, kao fudbalera i osobu – bez ikakvih kompromisa.

''Ne sudim ti kao igraču, ali ni kao menadžeru – čak ni kao osobi. Jedini način zbog kojeg sam u kontaktu s tobom ikako je taj, što si na neki neobjašnjiv način, menadžer moje zemlje''
- Ovom izjavom je okončao svjetsko prvenstvo 2002. godine, prije nego što li je ono i počelo. Izjava je nastala kao rezultat netrpeljivosti sa tadašnjim selektorom Irske, Mickom McCarthyjem.

''Ako te plaćaju 120 000 funti sedmično, i odigraš 20 minuta protiv Tottenhama, nemoj misliti da si super zvijezda''
- Bombastična izjava, u bombastičnom intervjuu za oficijelni kanal Manchster Uniteda, MUTV 2005. godine – rezultirala je i njegovim konačnim odlaskom iz tima, a bila je adresirana na Ria Ferdinanda.

''Neki ljudi dođoše na Old Trafford, a ne znaju ni spelovati riječ fudbal – čak ne razumiju ni pravila igre. Popiju pivo, pojedu sendvič sa škampima, a veze nemaju o tome šta se dešava na terenu''
- Korporativna kampanja Manchestera, koja je 2000. godine ''tjerala'' prave zaljubljenike fudbala sa tribina, nakon ove izjave je doslovno ugašena.

''Čekao sam dovoljno dugo. J*bno sam ga jako udario, a mislim da je i lopta tu negdje bila. Eto ti pi*ko jedna''
- Komentar uzet iz njegove autobiografske knjige koja je prije deceniju bila irski bestseler. Posvećen je Alfu Inge Haalanu, igraču komšijskog Cityja, koji je ozlijedio Keana, a nakon šest mjeseci bolovanja – Keane mu je vratio još gorom mjerom. Zbog toga je zaradio suspenziju, ali i učvrstio nadimak ''Čelična cjevanica''.

''Sa ITV su mi tražili da budem gost komentator na utakmici između Celtica i Uniteda, ali ja sam to uradio jednom za Sky Sports i nikad više. Prije bi otišao izvaditi zdav zub nego gostovao na televiziji opet. Moj savjet publici je da ne slušaju fudbalske eksperte, nego da pregledaju utakmicu i daju svoje mišljenje''
- Ipak se nije pridržao ovog stava, jer sada regularno daje komentare za ovu istu ITV, ali izjava ga i dalje progoni, te mu se ''nabija'' na nos s vremena na vrijeme, jer je prišle godine dobio otkaz iz Ipswitcha, a vid sportskog komentatora mu je regularan izvor finansija.

Kapiten :!: 8-)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 17 mar 2012, 10:33

Sto Ibisevica ne dovesti....Ponudit Berbu Stutgartu i jos mal para..Bilo bi mocno bosnju viditi u dresu najdrazeg kluba...Kad gradjani imaju Dzeksona,nama ide bolji napadac Vedo :mrgreen:

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 17 mar 2012, 10:51

trxel je napisao/la:Sto Ibisevica ne dovesti....Ponudit Berbu Stutgartu i jos mal para..Bilo bi mocno bosnju viditi u dresu najdrazeg kluba...Kad gradjani imaju Dzeksona,nama ide bolji napadac Vedo :mrgreen:
Ma bilo bi ti isto kao i sa Chicharitom,rijetko takvi igraci mogu napraviti neki solo prodor i zabiti gol,oni uglavnom zabijaju iz 100% prilika,a vec imamo takvog.

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 17 mar 2012, 10:57

Ako osvojimo titulu,da li će po vama moći se reći da je sezona uspješna.Ja stvarno neznam s jedne strane ipak je to titula,a s druge poraz od Citya,LP,EL i u jednom periodu stvarno očajna igra.

U koliko je sati utakmica sutra?

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 17 mar 2012, 10:59

bazeni je napisao/la:Ako osvojimo titulu,da li će po vama moći se reći da je sezona uspješna.Ja stvarno neznam s jedne strane ipak je to titula,a s druge poraz od Citya,LP,EL i u jednom periodu stvarno očajna igra.

Nedjelja pola 3 (14:30).

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 11:07

Realno, ako Manchester osvoji titulu, ne moze se reci da su imali neuspjesnu sezonu. Jer, ruku na srce, niko nije ni ocekivao osvajanje Lige Prvaka (mozda jesu oni najsubjektivniji navijaci), Carling Cup se svakako igra "reda radi", a FA Cup (koliko god bilo renomirano takmicenje) ipak nije u rangu Premiershipa.
Naravno, ostace u sjecanju ispadanje u grupnoj fazi Lige Prvaka, te visok poraz od Cityja, al' ukoliko se na kraju osvoji prvenstvo, pah, ovo ostalo ce se veoma brzo zaboraviti.
Manchester ukoliko sutra pobijedi, stavice Cityja u poziciju u kojoj je do prije 2 kola bio United. Jer, sada ce oni ganjati zaostatak (naravno, imace utakmicu manje) od 4 boda, te cemo tek tada vidjeti psihologiju igraca, trenera pa i navijaca. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 17 mar 2012, 11:17

Narin je napisao/la:
trxel je napisao/la:Sto Ibisevica ne dovesti....Ponudit Berbu Stutgartu i jos mal para..Bilo bi mocno bosnju viditi u dresu najdrazeg kluba...Kad gradjani imaju Dzeksona,nama ide bolji napadac Vedo :mrgreen:
Ma bilo bi ti isto kao i sa Chicharitom,rijetko takvi igraci mogu napraviti neki solo prodor i zabiti gol,oni uglavnom zabijaju iz 100% prilika,a vec imamo takvog.
Biske je jaci u skoku od Chice,a solo prodor i ne treba,za to su krila....

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 17 mar 2012, 11:19

trxel je napisao/la:
Narin je napisao/la:
Biske je jaci u skoku od Chice,a solo prodor i ne treba,za to su krila....
Chicharito je brzi i uvijek se nadje tu gdje treba,a jos fergie je rekao da ne zeli kupovati igrace starije od 26,27 godina.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 17 mar 2012, 11:21

Sto se sezone tice,osvojimo li EPL,sezona je onaka kaku sam i ocekivo,uspjesna...Samo da smo bar dogurali do 1/4 finala LP,to malo ostavlja los utisak,al 20 titula,halalio bi za nju i LP i EL i oba kupa....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 mar 2012, 12:34

bazeni je napisao/la:Ako osvojimo titulu,da li će po vama moći se reći da je sezona uspješna.Ja stvarno neznam s jedne strane ipak je to titula,a s druge poraz od Citya,LP,EL i u jednom periodu stvarno očajna igra.

Po meni je svaka sezona sa titulom u ligi uspjesna. Jednostavno to je najvaznije. Naravno, ako ne osvojimo ligu, sezona se pretvara u katastrofu.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.