Olimpik Sarajevo

el-fighter
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la el-fighter » 24 jun 2011, 20:00

Cestitke Olimpicu na odlicno uradjenom poslu u ovoj pauzi. Jedini klub iz PL BIh koji je ozbiljno odradio posao, doveo zvucna imena, uredio stadion. Nadam se da cete sljedece sezone izboriti Evropu. I jel zna neko od ovih navijaca Olimpica kakvo je stanje Kapica. Cujem da ce on na posudbu negdje ici. Ima li istine u tome.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 jun 2011, 23:18

[quote="el-fighter"]Cestitke Olimpicu na odlicno uradjenom poslu u ovoj pauzi. Jedini klub iz PL BIh koji je ozbiljno odradio posao, doveo zvucna imena, uredio stadion. Nadam se da cete sljedece sezone izboriti Evropu. I jel zna neko od ovih [b]navijaca Olimpica[/b] kakvo je stanje Kapica. Cujem da ce on na posudbu negdje ici. Ima li istine u tome.[/quote]

sad ce ti sva trojica odgovoriti :D
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 25 jun 2011, 15:38

Kapic strasan igrac nije imao srece otkad je u olimpic dosao , non stop neke povrede , misli da posudba nije dobro rijesenje ... al eto mislim da je momak zasluzio sansu!
>>No body likes us but we dont care<<

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 25 jun 2011, 17:07

Je li se ovo Milos Vidovic vratio ili je to neki drugi lik sa istim prezimenom??
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 25 jun 2011, 20:16

Vidovic bi trebao u ferencvaros cak mislim da je i prijavljen kod njih.Po tom Olimpicu pripada komp. Izmedju 90-180 000€.Danas je Gracic na prozivci rekao da Subasic u srijedu odlazi.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2011, 20:22

herbion je napisao/la:Vidovic bi trebao u ferencvaros cak mislim da je i prijavljen kod njih.Po tom Olimpicu pripada komp. Izmedju 90-180 000€.Danas je Gracic na prozivci rekao da Subasic u srijedu odlazi.
Znaci,popustilo se pod izdasnim ponudama Rome i Dortmunda :oops:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 jun 2011, 10:54

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 26 jun 2011, 11:06

Jao kako ne mogu ove sto poyebaju, pa koji vam je qurac jebote, sta fali Olimpiku, jest da nema tradiciju kao Zeljo ili FKS ali ima sigurno ozbiljne namjere, ozboljnije od FKS-a sigurno, i onda dodju ovdje ljubomorna djecica koja pocnu da seru :roll: :roll:

Meni je drago vidjeti da bar jedan klub ozbiljno radi i da ulaze novac jer ce se taj novac kad tad vratiti. Puno srece i pratit cu sigurno vase rezultate slijedece sezone sa posebnom paznjom.
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 26 jun 2011, 11:24

herbion je napisao/la:Vidovic bi trebao u ferencvaros cak mislim da je i prijavljen kod njih.Po tom Olimpicu pripada komp. Izmedju 90-180 000€.Danas je Gracic na prozivci rekao da Subasic u srijedu odlazi.
gracic je prije 5 mjeseci gostujuci na tv alfa javno iznio da je transer subasica 2 miliona i da vec prodat igrac uz onaj ironicni smijeh mahalski kao eto tusnu smo ga ,za par dana subasic prvi na trenigu olimpika a po novina se redaju ponude rome i slicnih klubova ,nit imam sta protiv olimpika nit njegovih igraca ali koliko je ulozeno para za placanje novinara da pisu tekstove ,onda placanje igranja u reprezentaciji i jos drugih prozirnih stvari ali to je politika kluba i treba je postovati

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 jun 2011, 11:31

Da ulozi 10 miliona odmah opet ce biti mali plasticni klub bez podrske.I takav nece moci opstati.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 26 jun 2011, 11:37

Megamon je napisao/la:http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/stig ... sica/59561

Je l' liga petice :lol:
Roma. 100%. ;)

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 26 jun 2011, 11:42

Megamon je napisao/la:Da ulozi 10 miliona odmah opet ce biti mali plasticni klub bez podrske.I takav nece moci opstati.
Ne dipr . . . Sta to navijaci donose u Bih klubu ? Bude ih maximalno na Grbavici Kosevu 3-4 milje protiv neatraktivnih protivnika, a tek na derbiju nesto vise. Dakle navijaci kao navijaci u BiH ne donose nikakvu financijsku dobit, tako da s te strane Olimpic moze slobodno napredovati. Meni je fkt zao Kapica, znam ga lik predobro igra, medjutim te povrede ga unistise. . . Sasvim sam ubjedjen da ce Olimpic naredne godine biti konkurent za titulu, bilo to nekom smijesno ili ne, imaju fantasticnu ekipu, a a sigurno ce jos kupovati. . .

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jun 2011, 11:43

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Da ulozi 10 miliona odmah opet ce biti mali plasticni klub bez podrske.I takav nece moci opstati.
Koje podrske, od koga, od institucija ili. Vidi prije ili kasnije ce doci vrijeme, a cini mi se da je vec doslo, kada ce Olimpic u instiucijama biti tretiran kao i druga dva nasa sarajevska kluba. E sad zamisli to, dobija love kao i ostali, a plus vamo Gracic ulaze. Podrska navijaca? Ako si na to mislio, opstat ce on jer danas su mnogim klubovima uteg koji ih vuce prema dole, nazovi navijaci. Znas ti vrlo dobro o cemu ja pricam.

o cemu jarane?? vi ste vjestacka tvorevina ko dzerzelez zenica nekada pa su se raspali takoce i taj tvoj klub... Cuj opstat ce bez navijaca pa ti kad dodju i vide da vas nema ni 20 sjebat ce se al ok... nece olimpic nikad mozda ni tad bit tretiran kao FK SARAJEVO I NK ZELJEZNICAR!!! I u to budi uvjeren ja haveru ne znam od kad ti simpatises klub, ne vidim zasto si se opredijelio za njega....taj Olimpic evrope nece vidjet nikad mozda ni tad :lol: :lol:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 26 jun 2011, 11:46

Problem je sto su Gracic i kompanija(herbion,pabizo)umislili da nekome smetaju i da su zapravo veliki. :lol:
Jarane,niste vi nikome smetnja-Samo jednostavno veci klub od vas je Sask Napredak :mrgreen:

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 26 jun 2011, 11:46

heh ko zna mozda sva cetri sarajevska premijerligasa budu igrali u evropi slijedece godine
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 26 jun 2011, 11:50

Cuspajz je napisao/la:
gracic je prije 5 mjeseci gostujuci na tv alfa javno iznio da je transer subasica 2 miliona i da vec prodat igrac uz onaj ironicni smijeh mahalski kao eto tusnu smo ga ,za par dana subasic prvi na trenigu olimpika a po novina se redaju ponude rome i slicnih klubova ,nit imam sta protiv olimpika nit njegovih igraca ali koliko je ulozeno para za placanje novinara da pisu tekstove ,onda placanje igranja u reprezentaciji i jos drugih prozirnih stvari ali to je politika kluba i treba je postovati
Ma o cemu ti pricas majketi, kakvom placanju novinara. Ako iko sa tim rade onda rade ovi nasi najveci, pa javna je tajna da novinari na press konferencvije dolaze u klupskim dresovima. Nije mi jasno, zbog cega nekom smeta Olimpic, odnosno Gracic. Covjek svoju lovu ulaze, nije kao mnogi nasi paraziti koji su na celu kjlubova, a u iste su donijeli marku. Najvise sto rade za klub je to sto mole i kamce lovu od drzavnih institucija i kada je ne dobiju onda im je svako kriv.
jesi to i ti na platnom spisku :lol: :lol: ,samo kazem da se u momka ulaze toliko i toliko a on 2 god cuci i stagnira ,sto se tice olimpika protiv njih nemam nista jer znam da ce im zeljo uvijek utrpati po 2 komada minimalno :mrgreen:,

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2011, 11:54

Steta je sto OlimpiC nema veci broj navijaca, mozda to bude glavni problem !

Ali neka i Olimpica da grad Sarjevo ima tri tima. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 26 jun 2011, 11:57

dokle god je olimpika u premijerligi ja sam samo u jedno siguran, to da zeljo ima 6 zagarantovanih bodova protiv njih... ostalo je sve neizvjesno... :lol:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 26 jun 2011, 12:00

Rule_hz je napisao/la:
Koje podrske, od koga, od institucija ili. Vidi prije ili kasnije ce doci vrijeme, a cini mi se da je vec doslo, kada ce Olimpic u instiucijama biti tretiran kao i druga dva nasa sarajevska kluba. E sad zamisli to, dobija love kao i ostali, a plus vamo Gracic ulaze. Podrska navijaca? Ako si na to mislio, opstat ce on jer danas su mnogim klubovima uteg koji ih vuce prema dole, nazovi navijaci. Znas ti vrlo dobro o cemu ja pricam.

o cemu jarane?? vi ste vjestacka tvorevina ko dzerzelez zenica nekada pa su se raspali takoce i taj tvoj klub... Cuj opstat ce bez navijaca pa ti kad dodju i vide da vas nema ni 20 sjebat ce se al ok... nece olimpic nikad mozda ni tad bit tretiran kao FK SARAJEVO I NK ZELJEZNICAR!!! I u to budi uvjeren ja haveru ne znam od kad ti simpatises klub, ne vidim zasto si se opredijelio za njega....taj Olimpic evrope nece vidjet nikad mozda ni tad :lol: :lol:
Bravo Rule, Olimpic nikome ne smeta, ali se covjek puse ko niko ziv. Ako je iko plako i molio pred institucijama to je Gracic koji je plakao prosle godine i govorio da ne moze uci u NS Sarajevskog kantona, cvilio da bi na kraju usao.
Zatim pljuvanje Ivice Osima putem medija, forsiranje Novog Grada da mu prave stadion, mijenjanje milion igraca u sezoni, dovodjenje igraca samo da ih Sarajevo ili Zeljo ne bi kupili itd itd
Takvih timova je bilo poslije rata kao gljiva poslije kise, gdje su sada Brotnjo, Modrica, Bosna V., Orasje, Posusje?

Ova vjestacka tvorevina od Olimpika ili Olimpica ili kako se vec zovu je osudjena na propast i dovodjenje polovnjaka iz Makedonije se smatra kao neki vanserijski uspjeh, sto je nigdje veze.

I jos za ove Mostarce simpatizere Olimpica, da u Mostaru lokalni mocnik osnuje klub Stari 93, i ulaze kes, napravi stadion u Juznom logoru, sve sto god Velez zapika on kupi, da li bi ste ga smatrali perspektivnim klubom i navijali za njega umjesto Velez?
Cuva Bog Zelju svog!

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 26 jun 2011, 13:31

@mirzza
Bravo Rule, Olimpic nikome ne smeta, ali se covjek puse ko niko ziv.
Covjek je Ulozio svoje pare i uveo jedan od sarajevskih timova u premier ligu.To sto se on puse ima puno pravo jer olimpik nemam nikakve podrske od kantona i grada dok sarajevo i zeljo imaju i to punu..istina je da su sarajevo i zeljo simboli sarajeva al valjda ima neka mrvica i za olimpik jer ipak bi neko trebao da cijeni i da neki podsticaj biznismenu koji svoj novac ulaze za dobrobit BIH fudbala,..istina je da ce i sam gracic imati tu zarade vremenom,al je cinjenica da on na neki nacin dovodjenjem novih i kvalitetnih igraca dize i rejting ovoj ligi..
Ako je iko plako i molio pred institucijama to je Gracic koji je plakao prosle godine i govorio da ne moze uci u NS Sarajevskog kantona, cvilio da bi na kraju usao.
Zna se u kakvom je stanju nas BH fudbal i sve te mafijaske sprege u savezu i oko saveza..i ne mogu da vjerujem da tebi smeta sto je se on bunio protiv tadasnje vladajuce garniture..sta vise,valjda je normalnije da on kao predsjednik kluba udje u NS kantona sarajevo nego neki koji nisu u zivotu vidjeli lopte..

Zatim pljuvanje Ivice Osima putem medija,
Covjek je iznijeo istinu i rekao da se svo ovo vrijeme islo na uduboljavanje zahtjevima vjecnim kocnicarima drzave i da nije uredu da se s bosnjackim clanovima i ne razgovara o njihovim zahtjevima..isto tako nije rijetkost da novinari vade iz konteksta odredjeni dio izjave da bi napravili "bum" vijest pa gracic lafo napao osima i slicno..
forsiranje Novog Grada da mu prave stadion,
Sumnjam da je bilo forsiranje da mu prave stadion,nego da bar sa nekim odredjenim sredstvima podrze izgradnju..sto je i logicno uzimajuci u obzir da ce ta opstina godinama ubirati porez i prihode na racun olimpika..
mijenjanje milion igraca u sezoni,
U svakom timu je vecinom tako..pogledaj samo koliko se igraca promjeni u jednoj sezoni u zelji,sarajevu,a da ne idemo dalje do slobode i ovih jos uvijek nestabilnih klubova..treba razumjeti da frajer ima pare i da jednostavno ima taj luksuz da dovodi i nakon sto se ispostavi da je promasaj da otpusti igraca..al vjerujem da ce vremenom kako bude uklapao idealnu jedanestorku i to mijenjanje igraca biti sve rijeđe,iako je sudbina BH klubova takva da je prodaja jedan od vitalnih nacina opstanka klubova
dovodjenje igraca samo da ih Sarajevo ili Zeljo ne bi kupili itd itd
takodje neozbiljna konstatacija..to kao radi nekog inaca nekom od klubova on uzme u olimpik vladalica? il prosle godine Jase-a..pa ove godine je Jase slobodan pa sto ga ne dovede neki od ova dva kluba..Covjek nastoji da kupuje kvalitetne igrace,a sto su ti igraci navijacima zelje il sarajeva pozeljni i kod njih,al uprava im nece da razveze kasu to je druga stvar..covjek dodje sa konkretnim parama i dovede igraca..jer ne treba biti budala i misliti da jedan jase,vladalic i slicno nebi otisli u sarajevo il zelju da oni ponude nekom igracu priblizno kao olimpik.,.
Takvih timova je bilo poslije rata kao gljiva poslije kise, gdje su sada Brotnjo, Modrica, Bosna V., Orasje, Posusje?
Gdje je sad siroki brijeg ;) ima nekih primjera al ima i izuzetaka i zasto olimpik nebi bio taj..i beograd ima crvenu zvezdu i partizan pa su se ipak neki odlucili za Rad..
Ova vjestacka tvorevina od Olimpika ili Olimpica ili kako se vec zovu je osudjena na propast i dovodjenje polovnjaka iz Makedonije se smatra kao neki vanserijski uspjeh, sto je nigdje veze.
Zasto je osudjena na propast? ljudi imaju pare,imat ce sad i neki odredjen broj navijaca kad predju na otoku,imaju solidan igracki kadar i ne vidim da bi mogli propasti uskoro..sta vise poklopili su i nekoliko skola fudbala u sarajevu,odakle ce crpiti veliki broj igraca..Sto se tice dovodjenja polovnjaka,i to bas ne drzi vodu..pogledaj polovnjake koje je doveo olimpik recemo zadnje 2 sezone a pogledaj koje je dovelo sarajevo i zeljo..pa ces vidjeti da oni nisu ni u kojoj mjeri polovnjaci nista ni veci ni manji od igraca koje dovode ova dva kluba..a poredjenje sa nekim slabijim klubovima od gore navedenih zelje i sarajeva mislim da nema ni smisla,jer su za neke klubove prinove olimpika u najmanju ruku san snova..

I jos za ove Mostarce simpatizere Olimpica, da u Mostaru lokalni mocnik osnuje klub Stari 93, i ulaze kes
Kao prvo olimpik nije osnovan sada,vec prije mnogo godina..druga stvar isto da neko osnuje klub i ulaze kes,prije svega bi bilo bolje mnogobrojnoj mostarskoj omladini koji bi imali priliku da iskazu svoj potencijal u jos jednom klubu i mozda naprave neki dobar inostrani angazman..Taj klub nikad nebi mogao biti Velez,nit moze naslijediti tradiciju i velicinu veleza,isto kao sto ni olimpik nit pokusava,nit moze naslijediti tradiciju zelje il sarajeva..oni su klub za sebe i ne vidim razlog netrpeljivosti prema njima..
, napravi stadion u Juznom logoru,
isto zlonamjerno i banalno poređenje..olimpik nije napravio stadion na mjestu grbavice ili koseva nego ima svoj stadion..zbog neuslovnosti njihovog stadiona dosad su igrali na kosevu i grbavici,sto su opet uredno platili vlasnicima tih stadiona..za kosevo je vjerovatno grad uzeo lovu a za grbavicu zeljo.. ;)
sve sto god Velez zapika on kupi
u danasnjem fudbalu nema ja sam zapikao..igrac i menadzer su tu i sa njima se pregovara..kljucna stavka u svemu tome je velicina ponude i ko ponudi vise ima igraca..Osim toga ne mozes gledati sto neki navijaci na forumu i slicno zapikaju i zapaze nekog dobrog a olimpik ga dovede..jer ljudi imaju kesa i teze najboljem..za ovo krivicu snose i prijasnje vladajuce garniture koje su bile na celu zelje i sarajeva i dovele klubove u situaciju da ne mogu parirati ponudi jednog olimpika

,
da li bi ste ga smatrali perspektivnim klubom i navijali za njega umjesto Velez.
opet greska..niko od navijaca zelje i sarajeva nije duzan navijati za olimpik..olimpik ima svoj tim i neki odredjen broj navijaca i ne ocekuje niko od tebe sad da prestanes navijat za sa ili zelju..navijaci zelje i sarajeva nece navijati za olimpik jer oni imaju svoj klub isto kao sto ni navijaci veleza nebi jer imaju klub..al je greska sto ti pokusavas na racun svoje mrznje prema olimpiku zabraniti i drugim da navijaju..
-PAJA Fan Club!!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.